Jump to content

Anund Wigen

+Sponsor
 • Posts

  170
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Anund Wigen last won the day on June 15 2022

Anund Wigen had the most liked content!

Reputation

92 Good

About Anund Wigen

 • Birthday May 13

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Interests
  Ski/Topptur. kiting, padling, løssnøkjøring.
 • Location
  Vikkollveien 25, 3050 Mjøndalen

Recent Profile Visitors

6,425 profile views
 1. HMG sekkene er stort sett både vanntette samt at de er gode å ha på ryggen. Volumet er ca 50 liter, men de kan fåes i ulike størrelser.
 2. https://backpackinglight.no/collections/lette-tursekker-41-55-liter
 3. Håper du kommer med en tilbakemelding på telefonen når du får testet satelittfunksjonaliteten.
 4. Hadde Helium 55 før (har hatt både 1. og 2 . versjon) og har byttet til Porter 3400 med ekstra frontlomme. Er mye mer fornøyd med denne og merker veldig lite til den når jeg har den på ryggen. Liker også vedig godt at den har rulletopp da den enkelt kan rulles ned til en 40 liter om om det ikke er behov for større sekk. Har vel ingen umiddelbare planer om å bære 20 kg i den. Da ville jeg nok heller gått for en 4400. En ting som er viktig for komfort er å få den i riktig størrelse. Jeg er 180 cm med relativt lang rygg og bruker størrelse L.
 5. Eller som Helsport definerer det . Hva betyr komforttemperatur (T-COMF), T-LIM og T-EXT? T-COMF: Grønn sone kalles komfortsonen og i dette temperaturområdet kan de fleste sove komfortabelt i soveposen. T-LIM: Gul sone kalles overgangssonen fra komfort til risiko. I denne sonen kan mange sove komfortabelt, men noen vil kunne begynne å fryse. Vi er alle forskjellige og har forskjellige grenser. Det som funker for en vil ikke nødvendigvis funke for en annen. Jeg vil fortsatt bruke min 600 ned til noen kuldegrader. Tror knapt jeg har brukt den i plussgrader da jeg heller har valgt min 300 som er mye lettere i sekken og tar mindre plass i feks kajakken. Jeg bruker som regel et Thermarest X-therm underlag når det er fare for at det kan blir kaldt slik at jeg slipper noe særlig kulde opp fra bakken. Skal også teste min nye quilt i noen flere kuldegrader. Siden jeg har lite erfaring med quilt i kulda vil en dunjakke være en grei forsterkning om jeg skulle trenge det og blir det kaldt går det også an å fylle varmt vann på en nalgeneflaske. Planen er at quilten skal ta over for det meste av det jeg hittil har brukt 300 og 600 posene til. Har jeg planlagt en tur hvor jeg antar det kan bli kaldere enn jeg ser på som akseptabelt og jeg har plass til den vil jeg selvfølgelig gå for for min helsport vinterpose. Den vil naturligvis også være med på alle vinterturer der det er sjanse for at det blir skikkelig kaldt. Tidligere har jeg brukt en gammel Tyin Elite til godt ned på minus 20 tallet . Dette er en tung sovepose som best egner seg for pulk/ pariserbrett. Om jeg glemmer å lukke den på kvelden etter flere timer med primusfyring, vil det gjerne være litt kaldt på morgenen. Dette er som regel enkelt å fikse med å lukke åpningen, samt spenne musklenene noen ganger for å få igang stoffskiftet. Så er det bare å sove videre om ikke årsaken til at jeg våknet var full blære. Har aldri brukt tisseflaske så da er det ut av teltet og få fikset problemet. Det er sikkert de som vil mene at også det og ikke bruke tisseflaske er fullstendig uakseptabelt, men det får så være. For meg funker også dette. 😅 Er enig at diskusjonen er fullstendig OT så avslutter for min del her.
 6. T-lim er jo definert som hvor en en mann i ullundertøy fremdeles skal ha det bra , mens t-comf er grensen for damer da de etter sigende fryser lettere enn oss menn. Dette fungerer iallefall veldig bra for meg og har alltid gjort. Jeg bruker alltid t-lim som et utgangspunkt for hvor langt ned jeg regner med å kunne bruke en sovepose. Størrelse har vel også noe med saken å gjøre? Har du mindre kroppsvolum vil du kunne være mer utsatt for å fryse.
 7. Jeg også har hatt 300 og har en 600, begge anskaffet for en del år siden. Er godt fornøyd, men må innrømme at jeg har ca samme temperaturratingen på 300 posen som du har på 600. Dvs brukbar ned til noe under 0, da selvfølgelig med ullundertøy. Denne er nå byttet ut med Cumulus 450 quilt som jeg regner med at jeg iallefall kan bruke ned til -5. Denne er jeg veldig godt fornøyd med og har brukt den under 0 flere ganger. 600 posen har jeg ikke fått testet nedre grense på ennå, men regner med at den kanskje ligger ned mot 10 minus. Har nå fått meg en helsport vinter x-trem så den grensen finner jeg nok aldri.
 8. Tørrdrakt eller våtdrakt avhenger litt av hvor du skal padle og sesong samt type padling. Ved over 15 grader i vannet foretrekker mange en våtdrakt eller enda enklere når det blir godt å varmt. Eian selger også NDK kajakker. Jeg er en av de som bruker dette, men de har også flere andre merker i ulike prisklasser, inkludert Norsekajakker.
 9. Eian Fritid i Mjøndalen har demokajakker du kan låne med deg og prøve.
 10. Hadde vært morsomt å sett den forlenget fram til i dag
 11. Jeg bruker denne og den funker gull!
 12. Whisperlite er vel testet til å være en av de som er verre når det gjelder kullos?
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy