Jump to content

Hc.b

Aktiv medlem
 • Posts

  190
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Hc.b last won the day on January 4

Hc.b had the most liked content!

Reputation

97 Good

About Hc.b

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. De fleste sekker har en eller annen coating på innsiden, som regel av PU. PU kommer i mange kvaliteter og med forskjellige tilsetninger for forskjellige egenskaper, men her er det nok den naturlige nedbrytninger av PU belegget som har fått effekt. 😕
 2. Bark kaster dessverre inn håndkleet, så nå er det en siste mulighet for å sikre seg utrolig bra og norskproduserte produkter til en meget god pris. barknorway.no
 3. Yay! Fordi jeg har 2-persons raft, og har stor nytte av å fylle packraften for å få med unger og alt stæsjet det medfører. ikke sett noen ulempe med tizip så langt.
 4. Er silnylon duk på teltet, så vil kunne sammenlignes med Pro-serien. Ekstremt mye telt for pengene! Sikkert laget på samme fabrikken i Kina også.
 5. Nå skal ikke jeg uttale meg om forhold lokalt hos deg.. Jeg påpeker bare at lokale forbud gjelder selv om det automatisk genererte met kartet viser noe annet. Jeg stoler på fagfolk og deres mer sammensatte vurdering og kunnskap: https://fb.watch/lrLZWjc4bM/ Jeg så også en annen video som dukket opp på facebook for en dag eller to siden, men som jeg ikke finner i farten. Som gikk spesifikt på brannvesenets vurdering kontra varselet på met. En av utfordringene de så, var at styrtregn ikke penetrerer bakken og at det bare er i daler det samles fukt. På topper og knauser forblir det like tørt. Så hvis du er så opptatt av skogbrannfare, så bør du kanskje stole på fagfolk? Beklager mye hausing fra min side i denne tråden, men vanskelig å ikke la seg provosere av "skal bare" eller "jeg vet best" holdninger.
 6. Det er vel og bra, så skal ikke kverulere på at forholdene har blitt bedre enkelt plasser. Men det er verdt å ha i bakhodet at MET ikke har noen styring for det ekstraordinære forbudet, og at brannvesenet gjør sine egne vurderinger og som kartlegger den reelle brannfaren. Nå som det har vært så tørt så fordamper vannet fort, og det skal det mer til og gjerne regn over tid, for at vannet skal penetrere jorda. Så selv om det har kommet styrtregn enkelte plasser, og "på papiret" ser bedre ut, er det ikke gitt at brannfaren har gått ned. Viktig å derfor følge med på, og forholde seg til de de midlertidige forskriftene, frem til de blir fjernet igjen.
 7. Tydeligvis så er det vanskelig.. Så lenge man ikke er i egen hage, så er det ikke lov å gjøre opp ild eller bruk av åpen flamme. Og for å prøve å gjøre det enklere: "Forbudet gjelder også om du er ekstra forsiktig." Dette gjelder selvsagt nå under ekstraordinære forhold, men det er nå sånn ståa er mange steder i landet..
 8. Hæ? Åpenbare ulempen at vi beholder skogen, og flere enn én idiot (beklager ordbruken) får nyte det lille bålet som de absolutt "trenger" når det er unormal tørke??? Tror du skal se litt lenger ut i verden, så ser du regelrytteri i langt større utstrekning enn her til lands. Min erfaring er dessverre at alt for mange må behandles som barn, fordi de ikke klarer å ta hensyn til folk eller naturen rundt seg. Sett nok av tilfeller av sthansbål i tørketid, folk som legger igjen søppel, hogger ned trær i skulderhøyde osv. Min opplevelse er at nordmenn heller er en "skal bare" nasjon (selvsagt satt på spissen og med unntak)
 9. Støtter denne. Når forholdene har vært så ekstreme enkelte steder som de har vært de siste ukene, så er poenget at man ikke "skal bare" og "bruke eget hodet". Det er nok av eksempler hvor dette har gått dårlig. Kan man ikke bare godta en enkel regel som er der av en meget god grunn?? Under "normale" forhold er det selvsagt en helt annen vurdering..
 10. Kvaliteten er god, men smaken er laber. Alt for lite smak..
 11. Gå for klasse 5. Det er lettere hvis det er litt vind, og noe større blir veldig kjedelig til lett ørretfisket. jeg har selv fisket mye laks i 2-5kg klasse med klasse 7, så det blir helt overkill for lett fiske. ellers ville jeg anbefale og starte med et guideline kit på tilbud eller finn. Så kan du heller prøve deg frem etterhvert som du finner din teknikk og stil. Som det nevnes over så er optimal stang, (aksjon, stivhet osv), klasse, snøre og kombinasjonen av dette helt avhengig av din stil og dine preferanser. Blir fort dyrt om du skal prøve deg frem med durt utstyr fra start..
 12. Dette teltet og andre telt med silikonbelagt nylon, har ikke behov for impregnering. Det eneste som fester seg på silikon, er silikon 😅 om det skulle lekke fra sømmer eller noe sånt, så kan det tettes med aquasure eller annet lim beregnet for silikon. Det finnes telt med andre materialer og coating, men det får bli en annen diskusjon
 13. Da har du sett på feil hengekøye 😉 I en god hengekøye ligger man tilnærmet flatt, og er ganske så lett å variere stilling fra rygg til side. Men min erfaring er at du må ha en køye som er laget av et stykke stoff, ikke flere - dette har mye å si! De statiske skjøtene mellom stoffene gjør at hengekøyen pakker seg rundt og hindrer deg fra å ligge diagonalt. Det er ikke så mange av disse på markedet her, men her er et eksempel på køye laget i et stykke stoff.
 14. Hilleberg bruker nylon 66 som er sterkere og mer motstandsdyktig mot slitasje, mens de fleste andre bruker «vanlig» nylon. Det er også viktig å bruke riktige skjøter og sømmer som hjelper mot vanninntrenging. Vet ikke om hilleberg bruker dette, men det finnes også ekspanderende tråder som utvider seg og dermed tetter hvis det blir fuktig. Og en liten generell side note og mening fra min side; det er stor forskjell på norske merker, og norske produsenter. De aller aller fleste produserer ikke i Norge! Jeg ser ikke helt den store wow faktoren med at en nordmann har snakket med en asiatisk bedrift om hvordan er telt skal produseres. Hvorfor skulle et «norskutviklet» telt som er produsert på samme fabrikk som en annen leverandør, være bedre enn det andre? Satt litt på spissen.. men i mine øyne er det alt for lite fokus på bærekraftig og etisk produksjon.
 15. Slo til på et Anaris selv fordi jeg har lenge vært veldig nysgjerrig, men fikk beskjed nå om at det hadde kommet 9 Hilleberg bestillinger og de ikke hadde så mange. Så ble dessverre å kansellere min ordre 😔
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy