Jump to content

Per Fredrik

Aktiv medlem
 • Posts

  1,002
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

Everything posted by Per Fredrik

 1. Hvis teltet tar fyr er vel det en større grunn til bekymring, teltbrann er helsefarlig.
 2. Kjøpte teltet for å bruke det i Bærumsmarka isteden for Hilleberg Tarp 5 så det har gitt lite erfaring med "ruskevær". Problemet er at det for meg med mine 187cm er for lavt i fotenden. Om natten sparker jeg innerteltet opp i ytterteltet. Kondens som da har ligger under på ytterduken renner ned og inn på soveposen. Det er ikke bare fuktflekker jeg opplever, men en kliss våt sovepose. Skulle Bergans få en vinner blant de små lettvektsteltene synes jeg de bør gjøre to ting. 1, heve høyden ved fotenden. 2, sy om inne teltet ,det er nå i mesh mens døra er i teltduk. Jeg tror det hadde hjulpet hvis døra hadde vært i mesh mens resten hadde vært i teltduk.
 3. Foreslår Rab Solar 3 XL. Til det bruket du beskriver tror jeg det er riktig å velge syntet pose. Jeg har selv Rab Solar 2 som sommerpose i tillegg har jeg Rab Neutrino 200 dun pose. Denne brukte jeg i et telt med mye kondens, det gikk heller dårlig, derfor har jeg også Rab Solar 2 til litt røffere bruk. Disse dekke det samme temperaturområde. Forskjellen mellom dem er at dun posen er dobbelt så dyr, men halve vekten og tar mye mindre plass.. Lykke til.
 4. Etter en tråd vi hadde her om vindprofilen på Ringstind teltene dro jeg opp til Fagerheim Fjellstugu på Hardangervidda for å prøve teorien min i praksis. Vinden økte på utover kvelden/natta, det var meldt liten kuling. Hva det var i vindkastene vet jeg ikke, teltet var satt opp med hodeenden mot vinden og jeg fikk som du beskriver, etter å ha lagt meg, teltduken i fleisen under vindkastene. Jeg tror at det må bli sånn når Helsport valgte å la teltduken ved hodeenden gå helt ned til bakken Etter denne opplevelsen setter jeg alltid fotenden opp mot vinden slik at teltduken ikke presses ned lavere enn høyden på glassfiber stavene (25-30-25 cm) som er i enden. Nå er jeg godt fornøyd med de tre Ringstind teltene mine (SL1-2, SL-2, Pro 2) som jeg har satset på. Produsentene må gjøre noen valg ved designen av teltene så jeg har ikke funnet noe telt som dekker ønskelisten min 100%, Ringstind teltene er det nærmeste jeg har kommet.
 5. Min er faring er at Ringstind teltene bør settes opp med fotenden mot vinden. Videre vil bruk av footprint hindre at det bygger seg opp kondens. Etter at jeg monterte på footprint har jeg ikke hatt noen problemer med kondens på dette teltet.
 6. Jeg endte opp med to soveposer. Som sommerpose bruker jeg Rab Neutrino 200, temperaturområde fra 4°C - ,til -1°C , vekt 579g. Som tre sesongs/fjell pose bruker jeg Helsport Rago Superlight med temperaturområde -2°C til -8°C , vekt 880g. Skulle jeg bare hatt en sovepose måtte jeg ha valgt Helsport posen. Jeg fryser lett så en sommerpose beregnet for +13°C som du nevner hadde vært helt ubrukelig for meg.
 7. Nå synes jeg det ble mye sutring og klaging her. Helsport setter ikke sammen stengene selv, disse får de ferdig. Synes ikke det er rimelig å forvente at de skal plukke fra hverandre et stangsett og sende et ledd. Jeg kan ikke se at verken Hilleberg eller Fjellreven selger noe annet enn ferdige stenger. La de nå få en tjangs til å komme seg på beina igjen.
 8. Jeg har som "storsekk" Helsport Fjellheimen 65 liter. Den veier 2,4 kg. Etter hvert har jeg samlet mye lettvektsutstyr så 65 liter blir for mye bare for et par overnatting så jeg har i et par sesonger lett ette en mindre og lettere sekk, men som har samme utstyr og funksjoner som Helsport sekken, så Exped Thunder er den eneste jeg har funnet som tilfredsstiller disse kravene. Med 1,5 kg er den ikke noen lettvekts sekk. flere leverer jo sekker i denne størrelsen (50 L) som veier ned mot en kg, men da har de for å spare vekt pukket av de fleste funksjonene som en finner på store sekker. Jeg har liten erfaring med den, men den passer bra på ryggen min og rygglengden er lett å justere , hoftebeltet er komfortabelt. Skulderstoppene kan nok bli litt tynne hvis en laster den ned med 24 kg, som er den grensen Exped har satt. Det er ikke aktuelt for meg, jeg vil denne sesongen begrense meg til 10 kg. Sekken virker solid med gjennomtenkte løsninger. På siden til Exped finnes mange bilder og en omfattende beskrivelse.
 9. Hva med Exped Thunder 70 liter, vekt 1,6 kg. Veldig fleksibel sekk med mange fikse detaljer. Du kan også åpne fronten (som en koffert) Jeg har selv 50 liter utgaven, veldig fornøyd.
 10. Har kjøpt Jetboil Stash til denne sesongen. Reguleringen fungerer greit selv om den bare har en enkel gassventil. Jeg har også kjøpt Jetboil stekepanne, den veier noe mer enn "blikk" stekepannene, men er tykkere i bunnen så den fordeler varmen bedre. Paul Messner har en YouTube kanal jeg følger, han har flere videoer hvor han bruker Jetboil Stash. Du finner en masse på YouTube om Jetboil Stash.
 11. Min erfaring med Helsport Ringstind SL 1-2 er at teltet tåler 14 - 16 m/ dette har jeg prøvd etter en tråd vi hadde for en tid siden om hva SL teltene tålte. det er ett tøff lite telt. Om det tåler 20 m/s har jeg ingen erfaring med. Jeg har tre Ringstind telt og ekstra bunn duk på alle. Fordelen slik jeg opplever det er at det gir mindre kondens i teltet. Videre får jeg et fortelt som er tørt mot bakken så sekken ikke blir våt og så kan jeg sitte i teltåpningen på den ekstra bunn duken uten å bli våt bak.
 12. Den ekstra bunnduken er da ikke løs den sitter fast gjennom hele sesongen det blir da ikke noe styr av det. Jeg har brukt Ringstind SL både med og uten ekstra bunnduk, det virker som den ekstra bunn duken isolerer mot bakken og gir mindre kondens i teltet.
 13. Hva med Hilleberg Anaris, vekt 1,4 kg. to innganger, god takhøyde. Pris rundet det du har som max pris. Har sett på dette selv, jeg bruker vandre staver så sånn sett passer dette til meg.
 14. Klar over det, har vært nære på å bestille Niak, men vil ikke ha den løsningen Hilleberg har valgt for luftingen.
 15. Jeg skulle gjerne hatt en utgave av Trolltind med inngang på langsiden og med et lite fortelt og kanskje krympe det litt i bredden. Det hadde vært noe.
 16. Jeg måtte bare spørre da jeg nok er ganske langt over gjennomsnittlig interessert i hvordan det går med Barents gjengen.
 17. Ser den, det er ikke lange kjøreturen. Får bare håper at de klarer seg, det er et tøft marked å starte opp i
 18. Helt klart at vi snakker om to bedrifter, men når fenrisfrøya har snakket med Barents outdoor i Trondheim og fått hjelp der så lurte jeg bare på hva som hadde skjedd.
 19. Gode nyheter at disse er i jobb igjen, men hvorfor er i de i Trondheim. Den siste informasjonen jeg har fått med meg er at de skulle fortsette i de gamle lokalene på Melhus og det står det fortsatt på nettsiden.
 20. Nå synes jeg du er veldig negativ. La dem få en mulighet til å komme seg på beina igjen, det virker som det går rette veien.
 21. Ny service avdeling har de nå opprettet i Trondheim. Jeg har bestilt en del mindre ting der nå til denne sesongen og det har gått greit. Navnet vil de nok beholde, men oppsigelsene og flyttingen til Lillehammer er vanskelig å forstå. Etter læreboka er jo de ansattes kompetanse en viktig del av det en kjøper så en spesiell grunn for det de valgte å gjøre var det nok.
 22. Ikke helt riktig, Helsport finnes de, men med nye eiere. Søk på helsprt.no og så på teltstenger. Stort utvalg, men du må nok kanskje kappe den til selv. De begynner å komme seg på beina igjen etter oppkjøpet.
 23. Kunne Rab Solar 200 vært noe? Denne har jeg selv og er godt fornøyd med den. Det er en syntetisk pose vekt 1.075. Pris hos fjellsport 1.799.- Tcomf 4, Tlim -1. Jeg dreiv og styra med dette sist sommer og endte opp med i tillegg å kjøpe Rab Neutrino 200. Dette er en dun pose med samme temperatur spec. men veier 575g.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy