Jump to content

Elisabethsk

Aktiv medlem
 • Posts

  512
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  9

Everything posted by Elisabethsk

 1. Av det jeg har skjønt var ikke teltet oppslått, men alt har ligget nedpakket og klart til bruk. Han hadde visst forsøkt å satt opp teltet, men ikke fått til, gitt opp og så lagt seg ned i soveposen i stedet. Ikke uvanlig at det blir lagt ut depoter slik stod det her i går.
 2. Litt enig her jeg. Setter jeg fullstendig ned foten for alt av mobilbruk ender det opp med brånekt å være med. Balansegang er jo fint da, og helst minst mulig - men å ta noen pauser og se på litt ila dagen er ok tenker jeg. Reduserer jeg min del av masing så ender det fort opp med at de brått finner på ting helt av seg selv også (med varierende grad av hell der, dog). På turen nå i helgen hadde tenåringen med seg en kompis og de fikk vandre mye fritt rundt camp. Dro på topptur til nærmeste toppen fra camp til og med! Riktignok var det med formål å finne mobildekning, men hey.. De gikk et godt stykke mer enn de trengte - valgte morsomste (= bratteste) ruta og hadde det nok gøy og fikk brukt kroppen. Et par ekstra pauser i telt med noe film og litt tror jeg, men også myyye parkour og småvandring på egenhånd. De andre ungene fant en ødelagt steinhytte som de hadde veldig mye moro med og det var vel ingen som hadde veldig lyst til å reise derfra utpå søndagen. Jeg har konkludert med at de beste turene får vi når vi reiser sammen med andre da. Er det bare oss 3 blir det brukt mer tid på krangling og uenigheter og mye mer mas og formaninger fra meg.
 3. Veldig snille, men nokså innpåslitne dyr der ja. Vi hadde de ikke så tett innpå da jeg og @Heriks var der i fjor sommer, men jeg og ungene dro tilbake senere på sommeren og hadde en natt der. Ble invadert av storfe på morgenen, og de hadde ikke tenkt å bare hilse på og dra videre, de slo leir sammen med oss. Litt overivrige, så har stor revne i ene teltet etter det ble tråkket på. Men koselige var de nå. Og pene å se på er de jo også. Andre steder du jo også kan vurdere er Hedmarksvidda og Langsua. Det er lite spektakulære topper i områdene der, men en og annen topp å rusle opp på er det nå, og det er lettadkommelige plasser som er kjekke til fine første-turer alene.
 4. Nei, men det er jo ikke kunstig jeg forsøker å unngå - da hadde det jo vært null stress siden stevia er et naturprodukt - det bare smaker ikke godt. Jeg vil ha lipton iste med mango - og bare sukker. Har forøvrig med meg tabletter som løses opp i vann når jeg trenger mer drivstoff. Og toddy som jeg synes er greit varmt av og til, men det hæler jeg ikke når det er kaldt . Takker for tips altså, men det blir skivebom i forhold til hva jeg vil ha og mistenker jeg lettere finner ett eller annet plutselig og uventet på egenhånd. 😛 *hilsen særing*
 5. Ingredienser: dekstrosemonohydrat, maltodekstrin, fruktose, mineralblanding (trinatriumsitrat dihydrat, kalsiumlaktatglukonat, kaliumdihydrogenfosfat, dekstrose, trimagnesiumsitrat), blåbærpulver (blåbær, sukrose, surhetsregulerende middel (sitronsyre), naturlig aroma), sitronpulver (sitron, glukosesirup, sukrose, naturlig sitronaroma, appelsin), acerola kirsebærpulver (acerola kirsebær, maltodekstrin. Altså jeg vil ha noe jeg synes smaker godt og som er proppfullt av vanlig sukker fordi jeg ikke er noe glad i de sunnere valgene. Skal jeg være sunn drikker jeg vann. Trenger jeg hurtigpåfyll av energi har jeg alternativer for det, men de synes jeg ikke smaker godt som kosedrikke. JEG VIL HA SUKKER! 😛 Men det her var egentlig ikke ment å ta av til egen "Hjelp meg"-tråd altså, vi snakker ikke om verdenskriseklasse her. Skal nok greie meg fint.
 6. De er da proppfulle av sånne søtningerstatninger og har tilgode å drikke noe slik jeg har lyst til å drikke som kosedrikke.
 7. Ah sånn. Men vi drikker iste for smaken sin del likesåmye da, ser ikke for meg at det pulveret gir så mye smak?
 8. Orker ikke sitte og pille ut steviaen da. Blir så trælete det.
 9. Handlet istepulver på 10,-tilbud på obs i går. Men oppdaget da jeg kom hjem at de har endret oppskriften - redusert mengden sukker og putta i stevia. Virkelig ikke noe glad i de alternativsøtningene. Så i dag har jeg raida hele Lillehammer by og alle butikkene langs veien hjem for det de hadde av den gamle Mangovarianten med masse sukker og ittno anna. Har et solid lager for en stund nå men må vel finne noe alternativ til det går tomt da.
 10. Her gås kun korte turer for tiden, men det er heldigvis ikke noe krav til distanse for at turen skal bli fin. Pakket div utstyr på unga og trasket en kort km fra huset på truger og ski i dag. Pølser til middag og kaffe, toddy og kakao kokt på en av ovnene til @Tom42. Deilig å få et par timer ute, bållukt i klærne og farge i kinnene (selv om fargen vel mest ble rød..)
 11. Øvre Heimdalsvatn skal være finfint fiskevann (ikke prøvd selv, fiskestengene var ikke med da vi var der i fjor, men blitt fortalt at de bør være med neste gang)
 12. På norgeskart kan du legge inn ruta du har tenkt å gå og få opp som høydekurve - jeg pleier å bruke den en del for å finne ut av slikt.
 13. Har Spitsbergen x-trem til vinterbruk og er glad i det teltet, men det brukes ikke på sommeren med mindre jeg ikke skal gå langt til leir. Har tittet litt på Lofoten, og synes det ser fint ut til sommerbruk pga muligheten til å åpne fronten på forteltet, men har ikke vært noe borti det teltet i bruk enda (men en kollega har det og har vært veldig fornøyd med sitt, det har vært i bruk på Hardangervidda i relativt sterk vind i vinter og stod visst fjellstøtt iflg rapport etterpå). Skulle jeg bare hatt ett til bruk hele året er det mulig jeg hadde gått for Lofoten, men valgt Pro og ikke x-trem. men det er vel litt avhengig av hva du er ute etter og hvilke type turer det skal brukes til.
 14. Jepp! Funket utmerket. Og så er jeg veldig glad jeg byttet mine skisko etter gnagsårpåsketuren i fjor. Veldig fornøyd med Crispiene! Var som natt og dag! (hadde alpina).
 15. Wiglo er vel titt og ofte på salg hos xxl tror jeg, så hvis du ikke trenger helt med en gang kan det være litt å spare på å vente til neste gang de setter det ned. Er gjerne med som helgetilbud osv.
 16. Bruker dette tauet: [Hidden Content] Etter tips jeg fikk i denne tråden:
 17. Vi setter på lydbok på mobilen, henger opp i telttaket og så sovner vi stort sett rimelig raskt alle 3, ikke alltid vært sikker på hvem av oss som har blitt først. 😛 Unga her på 10 og straks 13 har stort set sovet på bamseunderlag - minste ruller av det også og sover egentlig der han havner - gjerne rett på teltgulvet. Hjemme har de jo likegjerne sovet rett på harde tregulv også de forøvrig. Vi har hatt med reinsskinn innimellom som har vært godt å ligge på og først i fjor sommer begynte de å be om å sove på noe oppblåsbart de også.
 18. Har Trollheimen og den holder meg varm i 10 minus i hvert fall - jeg må supplere med noe annet når det blir under 20. Synes den er diiiger og tung å dra på så skulle jeg kjøpt nå hadde jeg prioritert vekt og volum noe mer tror jeg. Det er dun i den forøvrig, men det har ikke vært noe problem for meg. Ikke noe erfaring med noen av de andre posene, men tror den Jens linker til er et veldig godt kjøp. Uansett hva du velger - sørg for å få med deg en drikkeflaske som tåler kokende vann (Nalgene brukes her i huset), kok opp og putt i soveposen før leggetid så kan du krype ned i en varm sovepose og den gir ekstravarme gjennom hele natta. Veldig beghagelig! Og sørg også for at det du har under deg isolerer godt nok da det også er en viktig faktor for åholde varmen gjennom natta.
 19. Kjøpte meg trykkavlastningsplate til forrige tur - den var fin! Hadde på sportstape forebyggende fra start, men begynte å kjenne tilløp til gnag etter et par dager, så da ble det satt på en sånn plate i tillegg. Merket ikke noe mer etter det. Skal bli med på turer heretter. Hadde klippet til plata i to da jeg synets de var litt store og trodde jeg bare trengte litt. Det var visst litt dumt, men vi fikk det til å fungere. [Hidden Content]
 20. Dette var nytt for meg - da jeg synes det står over alt at denne kjelen er absolutt versting på kullos noe du jo selv også har påpekt: Har kjelen selv men den er aldri med på vintertur pga alle rapporter om at den er skumleste å bruke i telt. Finner ikke noe ny dokumentasjon på nett som tilsier at det er gått vekk fra så blir glad om du deler kilden.
 21. Et tips jeg har tatt til meg og skal fortsette med. Og det med å blande ut først med litt vann og la det svelle over tid (trenger kanskje ikke være varmt heller da, om man skal spare iltt på gassen) og deretter varme opp igjen/tilsette mer varmtvann når det skal spises tror jeg bør funke fint også på ting som skal koke i 20-25 min. Test ev hjemme først så vet du helt sikker hvordan resultatet blir.
 22. Interessant lesing om slikt vær og nedkjøling her: [Hidden Content]
 23. Helt samtidig ja, var et tilbud de hadde så jeg kjøpte et til oss hver. Vet ikke hvorfor det ene oppførte seg så ulikt de andre..
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy