Gå til innhold

pulknewbie

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  7
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om pulknewbie

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. For å ta en oppsummering, så konkluderer jeg med at Helsport godt kan begynne å produsere sine telt i flere farger for å treffe en bredere kundemasse.
 2. Jeg vurderer å investere i Packraft, men jeg har ikke tatt meg tid til å sette med inn temaet. Håper istedet på en "quick-fix" på fjellforum. Jeg er 180 cm høy, veier 95-100 kg. Packraften er tenkt brukt i forbindelse med vandring og fisking fra vann til vann. Så jeg tenker følgende kriterier er viktig når man skal velge modell Vekt Pakkvolum - må være så lite pakkvoluim at det er mulig å få med seg i sekken Må være mulig å feste på sekken uten å ta ut lufta i de tilfeller det er kort avstand mellom vannene. Må kunne tåle en del Må kunne tre på sprutrekke Må kunne få med en 50-65 liters ryggsekk med 20 kg last Stabilitet Holdbarhet - må kunne tåle litt "juling" Klarer jeg å få¨med en 20 kg bikkje hadde det vært helt topp. Klarer neppe å få med kjæresten på packraft eventyr, men hvis det mot formodning skulle lykkes, hvilken tomanns løsning anbefales? Ellers samme kriterier som over. Jeg er takknemlig for alle innspill.
 3. Kjæresten min er en frysepinn, og vi er ikke helt enige i hvilke regler som gjelder for ventilasjon i vintertelt. Jeg mener følgende universelle regel gjelder: For å unngå kondens, sover man med åpen ventilasjon i begge endene av teltet. En annen sak er at jeg må ha full ventilasjon for i det hele tatt å få sove. Kjæresten sovner på momentet, okke som, om det er ventilasjon eller ikke. Hva hvis man fyrer inne i teltet? Er det da også en universell "regel" om at der skal være full ventilasjon i begge ender av teltet? Håper noen kan greie litt ut når det gjelder ventilering i vintertelt 🙂
 4. En god og oppklarende video var det. Tusen takk for den!
 5. Med tanke på marsjfart, er det hips om happ om man velger en en pulk, eller brett? Er pariserbrett og Fjellpulken Transporter 155 jevnbyrdige, eller hva er å foretrekke av de to? Noen som har meninger om det?
 6. Er det noen erfarne "pulkere" som kan gi noen gode kommentarer til hvordan man skaper et mest mulig lunt vintertelt? Noen momenter jeg tenker på: Footprint - Er det et poeng å bruke footprint i vinterfjellet for å redusere kondens/kulde inne i teltet, eller er footprint bare noe som forårsaker at det tar lengre tid å sette opp teltet? Noen som erfaring med å rulle ut "skumgulv", som består av rimelige underlagsmatter, som er tapet sammen til et vegg til vegg teppe? Er det en lur ide å bruke Jervenduk som underlag i telt? En Jervendduk på 102x220 cm vil jo fint kunne dekke et helt teltgulv når det er helt utslått. Er det innenfor rimelig risiko bruke en Kovea Fireball til å varme opp teltet? Tenke å plassere den midt i teltet opp på to loddematter som tåler mye varme. Andre lure triks jeg ikke har tenkt på?
 7. Jeg har sett disse fantastiske videoene på youtube der man drar på tur med telt og pulk, og har funnet ut at dette kan være noe for meg , selv om jeg i skrivende stund har null kunnskaper om telting i fjellet på vinterstid. Jeg har skaffet meg pulk, og neste anskaffelse på lista er telt. Jeg skal ha ha et telt for to personer som egner seg for pulk og vintercamping. Teltet må ha to utganger tenker jeg. Er det noen erfarne "pulkere" som kan presentere en oversikt over de 3-5 teltene som de mener egner seg best til nevnte formål?
Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Milrab Milrab

Skitt Fiske

×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.