Gå til innhold

Karbonfilt

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  60
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Karbonfilt

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Karbonfilt

  Blits og fuglefoto

  Så artig, her var det kommet masse snæks:) Dette er super info, og deilige bilder:) Jeg tenkte først kontinuerlig lys på fast plass i hagen, men tenker det nok er riktig som Ørud skriver at det vil bli trøbbel med å få fuglene inn til en så opplyst plass. Så nå går jeg for et oppsett med flere blits på stativ i hagen ved forplassen og fast fotoposisjon fra vinduet. Etter å ha googlet litt med blits og fuglefoto så kom jeg over varianten med blits-brakett og blits-forlenger og syns det hørtes riktig så kjekt ut for de mørke månedene. Kanskje det kan utsette innkjøpet av mer lyssterk optikk? Det ville i tilfelle min utkårede satt pris på:p Så det blir å teste ut begge deler. Jeg har better beamer og brakett på vei og så skal jeg puttle med å sette opp studio i hagen utover:) Er det noen som vet hva den festebraketten heter som du skrur nikon blits fast til stativ med? Jeg har en sb600 på vei fra finn.no men uten den tingen?
 2. Karbonfilt

  Blits og fuglefoto

  Har noen spørsmål ift blitz/lys og fugelfotografering. Hvordan er det å fotografere fugl med blits? Blir de skremt av det? Kan de ta skade av det? Finnes det kontinuerlige lyskilder som gir nok lys til å ta bilde av fugl med 1000 lukkerhatighet, f4 og iso 100 på fullformat og har samme fargetemperatur som dagslys/eventuelt er kraftig nok til at det kun er det tilførte lyset som vises på bildet?
 3. Jeg er en nybegynner som har blitt bitt av fotobasillen og trenger litt hjelp til å orientere meg i lys og studio verdenen. Målet er å bygge et fuglebrett med en vaglepinne, bakgrunn og lys som jeg kan bruke til å ta tilnærmet studioportretter av småfugl i hagen. Jeg er på jakt etter tips til utstyr og generelle råd:) Jeg ser for meg at blitz vil kunne skremme fuglene og at det vil være bedre med fast-lys? Siden det skal stå ute har jeg sett mest på ledlys med batteri, for eksempel: http://www.amazon.com/gp/aw/d/B07C9ZNY17/ref=sspa_mw_deta...&psc=1 men er usikker på om de vil være sterke nok til at jeg kan få lav ISO med 1000 lukkerhastighet og f5. 6? Jeg har d750 med tamron 150-600 eldre versjon. Jeg tenker at det greieste vil være å feste lyset til fuglebrettet direkte med en bevegelig arm med en klemme men har ikke funnet dette. Alle innspill mottas med takk:) PS Postet denne også på foto.no
 4. Karbonfilt

  Fjellheimen 85 vs Baltoro 85

  Takk for innspill:) Det ble baltoro 95 på meg. Jeg tenkte at når jeg først kjøper storsekk så vil jeg ha plass til en del ekstrating til familieturer, glamping, for mye kamerautstyr, lengre turer osv:) Egenvekta på sekken er litt høy, men den har vært helt topp så langt på mindre turer med rundt 20kg i sekken. Gleder meg til å teste den på neste langtur:)
 5. Hei, Prøver å velge mellom Fjellheimen 85 og Baltoro 85. Sparer en del kroner på førstnevnte. Er de sammenlignbare eller er baltoren i en klasse for seg? Jeg skal bære ca 20-24kg på starten av turene. Jeg har testet baltoroen i Large i butikk med vekt og den sitter bra. Har ikke mulighet til å prøve Fjellheimen før kjøp. Innspill tas i mot med takk:)
 6. Karbonfilt

  Beskytte mat mot gnagere og lignende på tur

  Interessant:) Hvordan da? Mulig å knipse et blinkskudd av revefar hvis man legger matpakka litt strategisk i terrenget?
 7. Karbonfilt

  Beskytte mat mot gnagere og lignende på tur

  Hehe, topp tips:) Nå skal pus til Dovre:) Tar den med i en sånn!:) https://yourcatbackpack.com/products/the-original-cat-backpack
 8. Karbonfilt

  Beskytte mat mot gnagere og lignende på tur

  Hehe, det er morsomt:) Definitivt der jeg har det fra:) Men har hørt noen historier her fra berget og og ser det er noen eksempler over her og:) Men virker som om det er mindre aktuelt her enn på youtube, så det er jo bra:) Da går jeg for å legge maten utenfor sekken og i ytterteltet tror jeg og kjører på med et par plastposer og en boks til spekeskinke. Maten er uansett vakumpakket for det meste fra før så da bør det vel gå bra:) Takk for svar alle i hopa:)
 9. Hei, Er på jakt etter tips om hvordan man beskytter mat fra gnagere ol på tur. Tenker da på natta mens det ligger i forteltet, men mest hvis man går toppturer og lar mesteparten av maten ligge igjen i teltet. Ser det finnes en matsekk som skal være bra for dette fra Amrika, men den er litt dyr og rekker uansett ikke å bestille den før vi drar (https://www.ursack.com/product/ursack-major-s29-3-allwhite/). Alle tips tas i mot med takk:)
 10. Planlegger tur opp snøhetta fra Reinheim i slutten av juni. Noen som vet om det er noe bekk/elv ved slakeste stien på vei opp eller må man bære med seg det man trenger tur retur? Har også lest at deler av turen går på snø. Trenger man brodder/microspikes eller klarer man seg på fjellstøvler?
 11. Karbonfilt

  Fokuskalibrering

  Har også lyst til å sjekke/finjustere tamron 150-600 v1 på 500mm og 600m spesielt. Jeg tror det er greit som det er, men har et helt utrent øye så hadde vært bra å sjekke om det kunne blitt bedre.
 12. Karbonfilt

  Fokuskalibrering

  Tamron 24-70 v1 på d750, virker som det bakfokuserer litt.
 13. Karbonfilt

  Fokuskalibrering

  Har lest meg litt opp på ulike former for fokuskalibrering og lurer på om det er en tjeneste det er mulig å kjøpe en plass, eller om man må prøve seg frem selv. Jeg er redd for å kludre det til så det blir værre enn det er.
 14. Karbonfilt

  Tørking, vakumpakking og frysing

  Hei, Går det å fryse tørket mat som er pakket i ziplock en stund før man skal ut og så ta det med fra fryseren og ut på 5 dagers tur? Jeg er bekymret for kondens og at frysingen skal introdusere fuktighet i tørrvarene? Det jeg tørker er div middagsretter med kjøtt/ris/grønnsaker ol. Lurer også på om man kan fryse tørket mat som er vakumpakket og så ta det med ut? Ser for meg at det er mindre risiko for kondens/fukt når det er vakumpakket?
 15. Karbonfilt

  Stativ/støtte til liggende fotografering med telelinse

  Sjekket igjen og pixie evo 2 er visst bare 300 gram under min kombo, 2.5kg sto det hos BH. Noen som har brukt denne til litt tyngre oppsett?
×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.