Gå til innhold

Karbonfilt

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  56
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Karbonfilt

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Karbonfilt

  Fjellheimen 85 vs Baltoro 85

  Takk for innspill:) Det ble baltoro 95 på meg. Jeg tenkte at når jeg først kjøper storsekk så vil jeg ha plass til en del ekstrating til familieturer, glamping, for mye kamerautstyr, lengre turer osv:) Egenvekta på sekken er litt høy, men den har vært helt topp så langt på mindre turer med rundt 20kg i sekken. Gleder meg til å teste den på neste langtur:)
 2. Hei, Prøver å velge mellom Fjellheimen 85 og Baltoro 85. Sparer en del kroner på førstnevnte. Er de sammenlignbare eller er baltoren i en klasse for seg? Jeg skal bære ca 20-24kg på starten av turene. Jeg har testet baltoroen i Large i butikk med vekt og den sitter bra. Har ikke mulighet til å prøve Fjellheimen før kjøp. Innspill tas i mot med takk:)
 3. Karbonfilt

  Beskytte mat mot gnagere og lignende på tur

  Interessant:) Hvordan da? Mulig å knipse et blinkskudd av revefar hvis man legger matpakka litt strategisk i terrenget?
 4. Karbonfilt

  Beskytte mat mot gnagere og lignende på tur

  Hehe, topp tips:) Nå skal pus til Dovre:) Tar den med i en sånn!:) https://yourcatbackpack.com/products/the-original-cat-backpack
 5. Karbonfilt

  Beskytte mat mot gnagere og lignende på tur

  Hehe, det er morsomt:) Definitivt der jeg har det fra:) Men har hørt noen historier her fra berget og og ser det er noen eksempler over her og:) Men virker som om det er mindre aktuelt her enn på youtube, så det er jo bra:) Da går jeg for å legge maten utenfor sekken og i ytterteltet tror jeg og kjører på med et par plastposer og en boks til spekeskinke. Maten er uansett vakumpakket for det meste fra før så da bør det vel gå bra:) Takk for svar alle i hopa:)
 6. Hei, Er på jakt etter tips om hvordan man beskytter mat fra gnagere ol på tur. Tenker da på natta mens det ligger i forteltet, men mest hvis man går toppturer og lar mesteparten av maten ligge igjen i teltet. Ser det finnes en matsekk som skal være bra for dette fra Amrika, men den er litt dyr og rekker uansett ikke å bestille den før vi drar (https://www.ursack.com/product/ursack-major-s29-3-allwhite/). Alle tips tas i mot med takk:)
 7. Planlegger tur opp snøhetta fra Reinheim i slutten av juni. Noen som vet om det er noe bekk/elv ved slakeste stien på vei opp eller må man bære med seg det man trenger tur retur? Har også lest at deler av turen går på snø. Trenger man brodder/microspikes eller klarer man seg på fjellstøvler?
 8. Karbonfilt

  Fokuskalibrering

  Har også lyst til å sjekke/finjustere tamron 150-600 v1 på 500mm og 600m spesielt. Jeg tror det er greit som det er, men har et helt utrent øye så hadde vært bra å sjekke om det kunne blitt bedre.
 9. Karbonfilt

  Fokuskalibrering

  Tamron 24-70 v1 på d750, virker som det bakfokuserer litt.
 10. Karbonfilt

  Fokuskalibrering

  Har lest meg litt opp på ulike former for fokuskalibrering og lurer på om det er en tjeneste det er mulig å kjøpe en plass, eller om man må prøve seg frem selv. Jeg er redd for å kludre det til så det blir værre enn det er.
 11. Karbonfilt

  Tørking, vakumpakking og frysing

  Hei, Går det å fryse tørket mat som er pakket i ziplock en stund før man skal ut og så ta det med fra fryseren og ut på 5 dagers tur? Jeg er bekymret for kondens og at frysingen skal introdusere fuktighet i tørrvarene? Det jeg tørker er div middagsretter med kjøtt/ris/grønnsaker ol. Lurer også på om man kan fryse tørket mat som er vakumpakket og så ta det med ut? Ser for meg at det er mindre risiko for kondens/fukt når det er vakumpakket?
 12. Karbonfilt

  Stativ/støtte til liggende fotografering med telelinse

  Sjekket igjen og pixie evo 2 er visst bare 300 gram under min kombo, 2.5kg sto det hos BH. Noen som har brukt denne til litt tyngre oppsett?
 13. Karbonfilt

  Stativ/støtte til liggende fotografering med telelinse

  Hva med denne eller lignende? https://www.multicom.no/manfrotto-pixi-evo-mini-tripod-black/cat-p/c/p8187810?gclid=EAIaIQobChMIqp7Zm6KW2wIVAWUZCh1KCQeDEAQYAiABEgLk5fD_BwE Jeg ser den er ratet til 800 gram under min kombo, men man er vel ofte litt forsiktige i ratingen? Den kunne også være grei som letteste stativet i arsenalet ellers til lengre turer ol.
 14. Karbonfilt

  Stativ/støtte til liggende fotografering med telelinse

  Tak for tips:) Den stekepanna var genial:) Vet dere om man kan klippe hull til linse i disse kamoflasjenettene eller vil de rakne? http://www.naturogfritid.no/170011/Kamuflasje+nett+1%2C5m
 15. Hei, Jeg lurer på om dere har noe tips til et lite stativ jeg kan bruke når jeg ligger i fotoskjul/telt eller lignende og venter på dyr/fugl? Jeg har et d750 med tamron 150-600 som til sammen veier litt under 2.8kg. Jeg ser en del bruker sakkosekk-poser, tursekken eller tilsvarende, men det beste hadde vært et lite stativ tror jeg som jeg kunne brukt ellers på turen/reise også, og hvor jeg ikke trengte å holde på kamera for at det skal bli værende i posisjon. Det lekreste og beste hadde sikkert vært en gitzo mountaineer eller lignende uten midtstolpe, men det blir for dyrt for meg i denne omgang. Finnes det rimeligere alternativ uten midtstolpe? Jeg har søkt litt rundt men ikke funnet noe.
×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.