Gå til innhold

Karbonfilt

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  25
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 1. Hjelp til kjøp av kamera og linse for bilder i lite lys

  Eventuelt, hvis jeg skal ta ditt lange, velformulerte og som flere ganger i denne tråden, veldig hjelpsomme og profesjonelle input alvorlig, så får jeg velge selv og sette i gang å knipse kanskje:) Jeg tror jeg går for 6d eller tilsvarende brukt fullformat over pentax pga sensorstørrelsen og objektivene. Gitt at jeg holder meg til Canon så vil jeg kunne beholde en god linse jeg kjøper i dag hvis jeg om fem år oppgradere huset etter å ha gjort meg ferdig med å ødelegge bildene
 2. Hjelp til kjøp av kamera og linse for bilder i lite lys

  Joda, men vi stemmer for fullformat 6d over k-70 sant?;)
 3. Hjelp til kjøp av kamera og linse for bilder i lite lys

  Aiai, Kort tillegg nr 2:) Det er jo en jungel av kameraer der ute, men artig å pusle med:) Jeg har sett litt nøyere etter på bruktmarkedet og kom over Canon 6d til rundt 7500. Det er jo fullformat, men med 20mp mot Pentax k-70 sine 24mp. Hvilket vil gi best landskapsbilder i lite lys med samme linse? Liker at 6d er kompakt, værtett, har overlegen batterikapasitet, større utvalg av objektiver og at det er fullformat. Dette gir meg jo håp om at bruktmarkedet kan gi resultater:) Steike, det var et flott bilde!:) Og veldig lyst:)
 4. Hjelp til kjøp av kamera og linse for bilder i lite lys

  Kjapt tillegg: Er det noen som kan si noe om hvilket kamera som ser ut til å være best for mitt bruk (landskapsfotografi i all slags vær og lite lys) av pentax k-70 og k-5 ? k-5 dukker opp en del på finn og jeg kunne spart noen kroner i tillegg til at lukertiden er raskere og antallet eksponeringer per batteri er over det dobbelte. K-5 har 16mp mot k-70 sine 24, ellers har begge aps-c sensor og virker ganske like? http://cameradecision.com/compare/Pentax-K-5-vs-Pentax-K-70 http://www.lydogbilde.no/test/foto-video/pentax-k-5 http://www.fotomag.no/pentax-k-70-et-prisgunstig-naturkamera.5971735-387244.html
 5. Hjelp til kjøp av kamera og linse for bilder i lite lys

  Takk for innspill råd og vink, det er god starthjelp for en nybegynner som meg og en trivelig start på fotohobbyen:) Jeg har gått en del runder med ulike alternativer og landet på denne "pakka": Pentax k-70 hus , med DA L 18-55mm f/3.5-5.6 AL WR objektiv (7600kr) - Mye bildekvalitet for pengene. Må ganske mye opp i pris for å få tilsvarende kvalitet pluss værtetting fra andre merker eller i en mindre pakke/formfaktor. Kitobjektivet er værtett og billig. Motlysblender PH-RBA 52mm (350kr) - Mest for å skydde mot regn og kunne feste en brødpose mellom blenderen og linsen (med hull til linsen) ved mye regn over tid ref: https://www.vikfoto.no/blogg/fototips-slik-beskytter-du-kameraet-mot-regn Manfrotto Befree stativ aluminium (1350kr) - Trenger stativ til foto i lite lys som er mulig å ta med på tur og dette er blitt anbefalt her i tråden og andre plasser på nett. Ortlieb Aqua-Zoom vannavvisende veske (800kr) med Ortlieb selesystem til Aqua-zoom (250kr) - Virker som et godt alternativ for det våte vestlandet og liker selesystemet som gjør at jeg kan ta av sekken uten å ta av kamera. Lightroom 6 dvd (1400kr) Sum: 11 750kr Spørsmål: 1. Så vidt jeg kan se så finnes det ikke værtette vidvinkel fastlinser fra pentax. Finnes dette fra andre merker som passer med k-fatningen til pentax? Hvordan gjør jeg med fotografering i regnvær med fastlinser som ikke er vanntette? Holder det med poseløsningen over? 2. Trenger jeg fjernutløser eller holder det å bruke "Self-timer" funksjonen for lengre eksponeringer? k-70 kan i teorien fjernstyres med mobilen, men det virker ikke som om dette er en helt pålitelig løsning utifra anmeldelser og forum. 3. Jeg ser multicom har lightroom 4 til 600kr. Klarer jeg meg med det eller trenger jeg versjon 6? 4. Når det står aps-c i parantes under "navnet" til objektivet, betyr det da at brennvidden gjelder for aps-c eller er alltid brennvidden for dslr oppgitt for fullformat? Eksempel: Tamron SP AF 17-50mm til Pentax f/2.8 XR Di II (APS-C)
 6. Hjelp til kjøp av kamera og linse for bilder i lite lys

  Da blir det A3 til mor og A6 til resten;)
 7. Hjelp til kjøp av kamera og linse for bilder i lite lys

  Tusen tusen takk for masse gode innspill!:) Er det lov å skrive av disse hvis jeg skriver "©TomWithoutVom" i hjørnet?;) Genialt med linker til Flicker og å sortere etter kamera:) Det jeg har konkludert med så langt er at jeg trenger et stativ, lære meg lightroom, lære meg det grunnleggende om å ta bilder og prøve kamera i butikken for å sjekke hvordan de ligger i hånden. Så har jeg tenkt litt mer på hva jeg vil gjøre/bruke det til. Målet er fortsatt fine kvelds/natt/morgen bilder av opplyst telt og landskap. Jeg har lyst til å fotografere i Raw og lære meg litt bildebehandling i Lightroom. Jeg syns en fastlinse med lavt f-nummer høres lurt ut mtp pris og ytelse. Jeg vil gjerne kunne ha høy nok kvalitet til at bildene kan printes i opp til A3 format og gis i gave til familie og venner (stakkars;). Så da har jeg noen spørsmål igjen:) 1. Hvor stor bildesensor trenger jeg for kveldsbilder/bilder med lite lys, som skal printes på A3? Er det andre egenskaper ved kamerahuset jeg må passe på mtp bildekvaliteten? 1.1 Har dere noen tips om modeller i 0-12 000 klassen jeg kan prøve i butikken som har den størrelsen sensor, og eventuelt andre ting dere tenker er viktige over, ikke er alt for stort, tåler litt og har grei batteritid? 1.1.1 Har dere forslag til et fast objektiv med lavt f-nummer, som ikke er alt for dyrt, passer til bruksområdet og ikke koster skjorta? 2. Noen tips til valg av lett, ok robust og ikke for dyrt stativ? 3. Ser også etter en eller to gode bøker om å fotografere. Gjerne en lærebok med det grunnleggende og en inspirerende om en fotograf på tur eller noe i den duren:) 4. Hva gjør dere for å ta bilder i regnvær/dårlig vær? Bruker man noe slags regntrekk/hus el? 5. Har dere noen mer generelle turtips til aspirerende fotografientusiaster på tur? F.eks om pakking, hvordan ha det lett tilgjengelig og andre ting jeg ikke har tenkt på?
 8. Hjelp til kjøp av kamera og linse for bilder i lite lys

  En av disse jeg burde prioritere å skaffe meg over den andre?
 9. Hei, Jeg er en aspirerende friluftsentusiast uten kunnskap, ferdigheter eller utstyr som trenger hjelp til kjøp av kamera og linse. Jeg ønsker å kunne ta gode bilder i lite lys, tenk entusiast-versjonen av bildene på helsport sine sider av opplyste telt om kvelden med fjorder og fjell i bakgrunnen. Jeg har et budsjett på rundt 10k-15k. Lar det seg gjøre? Kamera er til bruk på tur så vekt og størrelse betyr jo litt. Jeg bor også på vestlandet så hvis det tåler litt fuktighet så ville det vært bra. Jeg har lest mye godt om Olympus M5 mark II, men er bekymret for hvordan det presterer i ved lite lys, noen som har erfaringer med det i sånne situasjoner eller kan vurdere det utifra specs? Takker for alle råd og vink. Jeg er også åpen for å kjøpe brukt så varianter som er litt over budsjett kan være et alternativ:)
 10. Flott, takk for svar. Hva er vurderingen på å bruke 30 eller 50 cm?
 11. Hvilke snøplugger anbefaler dere til bruk på snaufjell vinterstid med Lofoten pro 3 camp (lik fjellheimen pro 3 camp)? Ser Hilleberg sine er dobbelt så dyre som Helsport sine. Noen som har erfaringer med disse eller andre varianter? Kunne godt tenkt meg å slippe unna med en litt billigere løsning enn Hilleberg, men kun hvis det er duganes såklart:)
 12. Erfaringer med Helsport Lofoten Pro 3 Camp ?

  Ja, sant, virker å være solide saker:) Takk for det, tidlig jul i år:) Ser de har ett til som har vært demo i outletten til 4k hvis du har lyst til å spare litt penger;)
 13. Erfaringer med Helsport Lofoten Pro 3 Camp ?

  Ja, glemte å skrive det ja, lofoten pro:)
 14. Erfaringer med Helsport Lofoten Pro 3 Camp ?

  Takk for tilbakemeldinger alle i hopa:) Kom opp et varsel i feeden min på facebook i går kveld at det var nye telt i outleten til Helsport. Gikk helt rundt for meg stakkar med ringstind 2 og 3, fjellheimen xtrem, fjellheimen superlight osv til halv pris! Endte med å gå for forhåndsfavoritten og trakk av på Lofoten 3 campen. Gleder meg stort til å få det ut i det vestlandske finværet!:) Jeg satser på at vekten skal gå greit, jeg har vel en gjennomsnittlig siviltjeneste-fysikk, men sommerutstyret jeg har ellers er ganske lett så det burde gå bra:) Og pariserpulk burde få meg gjennom vinteren ja:) Ville dere hatt noen betenkeligheter angående styrken til teltet sammenlignet med fjellheimen pro? Tenker på glidlåsen i enden som et mulig svakt punkt, eller er de så godt konstruert/produsert at vi kan gå ut fra at det er ca samme tåleevne? Og, hvor sterke er disse teltene egentlig? Er det robust nok for fire sesonger på snaufjellet?
 15. Vinterdrømmen - Sikre telt intro

  Jepp, det ser riktig ut:) Klødde meg i hodet, men utgått modell altså. Det forklarer saken:) Men super serie, fikk med meg "Alene" også, blir spennende og se om det kommer mer fra den karen. Mye flotte bilder og likanes kar:)
×