Jump to content
IGNORED

Om du kun kan ha 1 brenner året rundt.


Diger Jotne
 Share

Recommended Posts

Prøver å finne meg et kokesystem som kan brukes året rundt over "alt". Nå drar ikke jeg på polar turer og slikt. Ikke flere ukers turer på vinter eller sommer, men det blir en del turer og ei natt her og der.`Lager gjerne mat som krever litt mere enn å koke vann.

Så langt har jeg prøvd kvistbrenner, sprit brenner, vanlig bål og skru på gassboksen brennere. Fordeler og bakdeler er det med alt.
Kunne tenke meg å kjøpe inn 1 multifuel brenner. Da har jeg uansett årstid og tempratur et system som funker. Så kommer jo da det store spørsmålet. Hvilken skal jeg da invistere i?
For om jeg ser på Optimus så er det jo Nova, Nova+ og Polaris å velge mellom. MSR har et par Whisperlite og XD. Primus har også et par. Aliexpress har også osv.

Noen som har noen innspill

Link to comment
Share on other sites

Jeg valgte Primus OmniLite Ti da jeg gjorde tilsvarende valg. Jeg har endog 2 for jeg bruker de på det meste av vinterturer også. (Jeg bruker en eldgammel Optimus 111 eller låner av en kompis om jeg skal ha med noe med større effekt).

Disse synes jeg fungerer utmerket til det meste som er mer avansert enn å koke vann. 

(I ettertid har jeg investert i et større utvalg brennere slik at jeg kan jonglere og ta med den som er mest egnet til den aktuelle turens bruk. Eksemplevis har jeg en 25g toppmontert gassbrenner og en 100g gassboks i jaktsekken for dagsturer med vannkoking, og har et par andre gassbrennere også med bein. Så nuh er de gamle multifuelene stort sett bare med på vintertuerer likevel, men kan godt likke i bilen som backup på sommeren og få seg litt lufting likevel....)

Edited by Espen Ørud
Link to comment
Share on other sites

Har jo et have av forskjellige brennere.  bla.  Polaris, omnifuel og whipserlite.  

Ettersom du skal kokkelere så kreves det god regulering-->Polaris eller Omnifuel  ( Omnilite som @Espen Ørud er sikkert på samme nivå)

Dersom du skal bruke den i telt, ville jeg ha valgt Polaris.  Dette fordi sprederplaten er større og man har mye mindre risiko for brann.

Dersom ikke den skal i telt så hadde jeg bare valgt ut i fra pris.   ( Det skal sies at Polarisen bråker mer enn Omnifuel, men det er lettere å feste slangen til pumpen)

Dersom jeg skulle ha valgt en gassbrenner-> MSR windburner

 

Link to comment
Share on other sites

Diger Jotne skrev (1 time siden):

For om jeg ser på Optimus så er det jo Nova, Nova+ og Polaris å velge mellom. MSR har et par Whisperlite og XD. Primus har også et par.

Du vil bli fornøgd med alle desse. Dei ulike modellane har litt ulike eigenskapar, men det er slikt du må vurdere sjølv. Ikkje sjå deg attende når du fyrst har kjøpt deg ein, men lær deg den eine brennaren å kjenne, så vert du fornøgd.

Sjølv brukte eg Nova som heilårsbrennar i 13 år, før eg fekk primusdilla og rota meg bort i gamle klassikarar. Skulle eg velge ein universalbrennar i dag, hadde det vorte Primus 210, men den har ikkje vore i produksjon på fleire tiår.

Link to comment
Share on other sites

Veldig fornøyd med Omnilite Ti som jeg faktisk bruker daglig her i Thailand til å koke kaffe på morran, å ellers enkel matlagning,! Er hjemme i Norge ca 1 mai hvert år etter å ha tatt vinteren på en tropisk øy😎 Hjemme i Norge brukes den fast på turer over noen dager med overnatting. Har også kjøpt primus sin egen silencer som gjør den utrolig stille, videre er den glimrende på regulering av varme under steking. Deler av den er i titan så den er også en tanke lettere en mange andre brennere i samme kategori. Og som en over sier, lær deg å kjenn brenneren din, det gjør eventuelle feilsøk enklere. Brenneren er multifuel å tar alt mener jeg, også parafin(3 dyser følger med). Har bare brukt den med gass foreløbig da temperaturer sjelden har vært under null ved bruk i Norge. Men jeg ville som deg ha en multifuel med mulighet for bruk hele året å da falt valget på denne som jeg kjøpte på tilbud på fjellsport for litt over 1500kr med 0,35 flaske. Størrelse messig passer den for bruk opp til 2-3 personer, skal det kokkeleres til fler ville jeg kanskje sett på noen med litt større brennerhode som noen av dem til MSR som også lager fantastiske brennere. Sto mellom MSR Whisperlite Universal og Omnilite Ti, men ble sist nevnte da jeg synes brennerhode på  Whisperlite blei litt stort for kjele å stekepanne jeg bruker, så er der 3-4+ personer så ville jeg gått for Whisperliten som i mine øyne takler større kjeler bedre!

En god brenner, er en god venn, en god venn er en man lærer å kjenne😉
 

Link to comment
Share on other sites

Som i de fleste tråder om brennere kommer det etter hvert en eller annen og sier Coleman.. Jeg har også flere, men skulle jeg kvittet meg med alle utenom en, så ville jeg beholdt min Coleman 442. Veldig enkel. Stillegående. Krever ingen forvarming i kulda. Sviver og går, uansett. Brennernes Toyota. 

Link to comment
Share on other sites

Jeg har en som fungerer hele året rundt, men den er ikke i salg lengre: MSR Simmerlite. Verdens letteste slangbrenner som går på bensin. Det kunne vert min eneste.

Slangen på Simmerlite er relativt kort og tynn, så den gir god nok flammekontroll med bare en ventil og er stille. Litt ustødig er den, og den er laget slik at man får relativt store flammer under forvarming.
 

Dersom vekt ikke er viktig, klarer jeg med med en Optimus 111, eller 111T, til alt

 

Jeg har en MSR XGK II som er en fin vannkoker med minimalt med flamme under forvarming, men den har ikke noe flammekontroll å snakke om.

 

(Alle brennerne jeg eier er kjøpt brukt)

Link to comment
Share on other sites

Jeg har div brenner til helårs bruk. Optimus 111, 111T, 8R. Primus Omnifuel. 111'ene er veldig gode siden alt er ferdig montert i en kasse. Men de er litt tunge. Til korte turer og pulk ja. Men skal jeg velge en så blir det Primus Omnifuel. Den har gått jevnt og trutt siden 2003. Eneste vedlikehold har vært å fette pumpe innimellom. Ikke hatt behov for å rense dyse eller slikt. Den takler mange drivstoff selv om jeg stort sett har brukt renset bensin. Kan bruke den på gass om sommeren ved dyseskift. Jeg har og silencer til den for i orginal utgave er det mye lyd i den. Veier ikke så mye og har høy effekt. 

Link to comment
Share on other sites

Jeg ville som @borgern gått for Primus Omnifuel. Min har vært driftsikker som fy igjennom 15 år.
Demonterer den helt 1 gang i året og og renser samt smører pakninger. Med dyseskift fungerer den utmerket til alle slags varianter av fuel (renset bensin, gass, parafin). Eneste lille anmerkning er egenvekt men det spiller egentlig ikke så stor rolle. På tur oppbevares den i en kjele (lav/vid type kaffekjele) i oppbevaringsposen sammen med pumpe.

Link to comment
Share on other sites

En brenner for hele året... for mitt vedkommende ville valget falt på svea123. Mest pga. vekt og utseende, tror jeg. Bruker brennere mest (90%) til å koke vann, da. Her stilt opp ved siden av Coleman 442. En ting er i hvertfall sikkert: Du trenger ikke multifuel til en helårsbrenner. Tror jeg aldri har brukt gass på mine. Til det finnes lettere og mer egnede gassbrennere :)

bilde.png.95b32864a58f265215c150c4473576c2.png

Edited by famjsv
Link to comment
Share on other sites

famjsv skrev (5 timer siden):

Til det finnes lettere og mer egnede gassbrennere :)

Men sagen her var vel at bare ha én brenner? Ikke en helårsbrenner og så en gasbrenner?

Personlig bruker jeg gas i alle senarier hvor det er mulig - og bensin når det blir for koldt.

Man kan kjøpe spesial tilpasset utstyr til hvert eneste tur som bare er litt annerledes end den forrige, som er optimalisert akkurat for et eller annet, mer eller mindre relevant.

Men det kjennes på bankkontoen og ikke minst i klima- og miljøkontoen!

Link to comment
Share on other sites

Jeg synes også svea123 er en bra og enkel brenner, men den har et par ulemper som er verdt å nevne om man skal gjøre noe mer enn å bare koke vann:

1. Den er ikke så enkel å regulere opp og ned i effekt, og du må passe litt på når du har noe på den for at det ikke skal brenne seg.
2. Den er vanskelig og styrete å fylle når den er varm. Tanken varer en stund, men det er vanskelig å vite hvor mye som er igjen på tanken.
3. Den er ikke spesielt lett.
4. Den er veldig sårbare for vind og kulde. Måten den virker på er at varme fra selve brenneren gjør bensinen i tanken til gass. Dersom det er kjølende vind minsker dette effekten. Det samme gjelder om det er veldig kaldt ute. Dette kan til en viss grad forebygges med en vindskjerm, men dette kan også være farlig. For varm brenner fører til at nødventilen slipper trykket med påfølgende flammekaster (har jeg hørt av en venn).

Etter min mening finnes det ikke en brenner som er bra, og samtidig optimal for alle sesonger. Gass er betydelig enklere å ha med å gjøre både matlagingsmessig og vedlikeholdsmessig, men det funker ikke så bra når det er kaldt. Jeg ville nok gått for en bensinbrenner til vinteren, og en gassbrenner for sommeren. Så kan du i ta med begge når vekt ikke spiller noen rolle. Av og til trenger du 2 brennere for å lage mat...

Selv har jeg Optimus Nova og Nova+ (sistnevnte anbefales ikke pga idiotisk måte å regulere på), Svea 123, og MSR windburner. 

Link to comment
Share on other sites

Prebb skrev (31 minutter siden):

Jeg synes også svea123 er en bra og enkel brenner, men den har et par ulemper som er verdt å nevne om man skal gjøre noe mer enn å bare koke vann:

1. Den er ikke så enkel å regulere opp og ned i effekt, og du må passe litt på når du har noe på den for at det ikke skal brenne seg.
2. Den er vanskelig og styrete å fylle når den er varm. Tanken varer en stund, men det er vanskelig å vite hvor mye som er igjen på tanken.
3. Den er ikke spesielt lett.
4. Den er veldig sårbare for vind og kulde. Måten den virker på er at varme fra selve brenneren gjør bensinen i tanken til gass. Dersom det er kjølende vind minsker dette effekten. Det samme gjelder om det er veldig kaldt ute. Dette kan til en viss grad forebygges med en vindskjerm, men dette kan også være farlig. For varm brenner fører til at nødventilen slipper trykket med påfølgende flammekaster (har jeg hørt av en venn).

Etter min mening finnes det ikke en brenner som er bra, og samtidig optimal for alle sesonger. Gass er betydelig enklere å ha med å gjøre både matlagingsmessig og vedlikeholdsmessig, men det funker ikke så bra når det er kaldt. Jeg ville nok gått for en bensinbrenner til vinteren, og en gassbrenner for sommeren. Så kan du i ta med begge når vekt ikke spiller noen rolle. Av og til trenger du 2 brennere for å lage mat...

Selv har jeg Optimus Nova og Nova+ (sistnevnte anbefales ikke pga idiotisk måte å regulere på), Svea 123, og MSR windburner. 

1. Det gjeld dei fleste brennarane. Svea 123 er enklare å regulere enn fleire av dei andre som er nevnt i tråden. Eg lagar mat på Svea 123 og har aldri synest han har vore vanskeleg å regulere. Eg har like god kontroll på effekten på min Svea 123 som på kvart som helst hytte-gass-kokeapparat. Svea 123R er hakket dårlegare, men fortsatt heilt grei, og like enkel å regulere som dei fleste andre parafin og bensinbrennarar.

2. Mitt seriøse råd er å aldri fylle ein varm bensinbrennar. Sjølv Svea 123 har stor nok tank til dei fleste matlagingsoppgåver, dersom tanken er full når ein startar.

3 Svea 123 er vel ein av dei lettaste av dei som er nevnt i denne tråden. Dei som eventuelt er lettare, er ikkje mykje lettare.

4 Sårbarheit for vind, gjeld samtlige brennarar med åpen flamme. Svea 123 er ikkje meir sårbar for vind enn andre brennarar.
For å få god effekt på Svea 123, bør han derimot ikkje stå rett på snø, ettersom dette kjøler ned tanken og altså held effekten nede. Ei lita plate av tilfeldig, isolerande materiale, tre, kork ol, gjer nytta. Dersom ein har tenkt at gryta skal bli ståande på brennaren, utan å skli av, er det ikkje mange andre brennarar heller som bør stå rett på snøen.

Svea 123 er i underkant av 13cm høg

Link to comment
Share on other sites

RAS skrev (58 minutter siden):

Men sagen her var vel at bare ha én brenner? Ikke en helårsbrenner og så en gasbrenner?

Personlig bruker jeg gas i alle senarier hvor det er mulig - og bensin når det blir for koldt.

Man kan kjøpe spesial tilpasset utstyr til hvert eneste tur som bare er litt annerledes end den forrige, som er optimalisert akkurat for et eller annet, mer eller mindre relevant.

Men det kjennes på bankkontoen og ikke minst i klima- og miljøkontoen!

Med tanke på kor dyre desse multifuelbrennarane er, ville eg aldri slite på denne når ein likevel brenn gass. Då tenker eg ikkje på at brenninga slit på kokeapparatet, men at håndteringa, altså stuve ned i sekken osv, slit på kokeapparatet. Ein billig, dedikert gassbrennar til gassbruk er nok langt billegare i det lange  løp. Men dersom ein virkeleg tenker økonomi, og likevel har ein brennar for bensin eller parafin, er det nok langt billegare å faktis bruke bensin eller parafin enn å bruke gass.

Ingen multifuelbrennarar eg har sett, er særleg optimale gassbrennarar, så ein ordentleg gassbrennar er langt meir optimalt dersom ein har tenkt å brenne gass.

Link to comment
Share on other sites

Skal bare... skrev (13 minutter siden):

1. Det gjeld dei fleste brennarane. Svea 123 er enklare å regulere enn fleire av dei andre som er nevnt i tråden. Eg lagar mat på Svea 123 og har aldri synest han har vore vanskeleg å regulere. Eg har like god kontroll på effekten på min Svea 123 som på kvart som helst hytte-gass-kokeapparat. Svea 123R er hakket dårlegare, men fortsatt heilt grei, og like enkel å regulere som dei fleste andre parafin og bensinbrennarar.

2. Mitt seriøse råd er å aldri fylle ein varm bensinbrennar. Sjølv Svea 123 har stor nok tank til dei fleste matlagingsoppgåver, dersom tanken er full når ein startar.

3 Svea 123 er vel ein av dei lettaste av dei som er nevnt i denne tråden. Dei som eventuelt er lettare, er ikkje mykje lettare.

4 Sårbarheit for vind, gjeld samtlige brennarar med åpen flamme. Svea 123 er ikkje meir sårbar for vind enn andre brennarar.
For å få god effekt på Svea 123, bør han derimot ikkje stå rett på snø, ettersom dette kjøler ned tanken og altså held effekten nede. Ei lita plate av tilfeldig, isolerande materiale, tre, kork ol, gjer nytta. Dersom ein har tenkt at gryta skal bli ståande på brennaren, utan å skli av, er det ikkje mange andre brennarar heller som bør stå rett på snøen.

Svea 123 er i underkant av 13cm høg

Det er Svea123R jeg har. Den har to modus: Full pupp, og nesten full pupp. Alt mindre enn dette er fordi den ikke har blitt varm nok enda. Så og si alle brennere er sårbare i varmeoverføringen til kjelen. Windburner (og reactor) er langt mindre sårbare, men det er gassbrennere med et veldig spesifikt formål. Du har forsåvidt sant at den er lettere enn jeg tenkte. Jeg tok ikke med i regningen at fuelbeholderen er integrert i selve brenneren.
Som sagt så liker jeg brenneren, men jeg vet ikke om det er hadde vært mitt førstevalg om jeg måtte skrote alle utenom 1 brenner. Da tror jeg faktisk jeg hadde endt på windburneren, men jeg har ikke brukt stekepannen til denne så jeg vet ikke hvordan den er å lage mat på.

Link to comment
Share on other sites

Jeg hadde nå den formening om dette at hvis jeg har 1 brenner som kan brenne "alt" så spilte det ikke så stor rolle hva jeg tok med meg av drivstoff. Vekt spiller jo inn, men drivstoff for ei helg skal jeg nå klare å bære med meg om det er gass eller bensin.

vekt

svea123 550g
nova/polaris 475g
primus multifuel III 350g
optimus111 1500g?
optimus vega 178g
primus gravity III 346g

uten drivstoff. for de 2 i midten så kjem jo flaska i tillegg.

Er jo forskjell her, i vekta altså

Edited by Diger Jotne
Link to comment
Share on other sites

Nå skal det tilføyes at jeg ikke bruker min over nevnte Omnifuel på alle turer året rundt. Den er stort sett i bruk til den kaldere årstiden.
Utover Omni'en har jeg en Primus ExpressStove m/piezotenner (til lettvektsturer/soloturer med relativt enkel matlaging) samt Trangiasett med gassinnsats til bruk når man ikke skal så langt/er flere på tur/kanotur eller skal lage mer gourmet-mat.

Men ts sitt innlegg søkte svar på hvilken brenner man ville gått for dersom man skulle bare ha gått for én brenner, i så tilfelle synes jeg Omnifuel er driftsikker og bra nok til flere typer brennstoff.

Link to comment
Share on other sites

Diger Jotne skrev (1 time siden):

Jeg hadde nå den formening om dette at hvis jeg har 1 brenner som kan brenne "alt" så spilte det ikke så stor rolle hva jeg tok med meg av drivstoff. Vekt spiller jo inn, men drivstoff for ei helg skal jeg nå klare å bære med meg om det er gass eller bensin.

vekt

svea123 550g
nova/polaris 475g
primus multifuel III 350g
optimus111 1500g?
optimus vega 178g
primus gravity III 346g

uten drivstoff. for de 2 i midten så kjem jo flaska i tillegg.

Er jo forskjell her, i vekta altså

Forskjell på vekt ja.

Min Svea 123 veg 410g tom. Eg har også ein 123R som veg 480g tom, 590g med full tank.

Min gamle Nova veg 610g med flaske, men fortsatt utan drivstoff.

Optimus 111-vekta stemmer godt overeins med mine tal.

Når det gjeld vekter oppgjeve av produsentane, er mange av desse utan både tank (altså flaske) og pumpe.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

 • Similar Content

  • By Myriameter
   Nå som kulda kommer krypende kan det være greit med fyring i teltet...eller som her, en hjemmesnekra lavvo. 8 knappeduker, rengjort for muggsopp. Stang fra gammel reklamevimpel av aluminium. Noen meter med paracord til barduner og leftover plugger. I gjennomføringen av rør fra brenner brukte jeg metallgitter og brannteppe i hodeåpning på en av dukene.
   Brenneren ble laget av tre større tørrmelkbokser...dobbel vegg i brenneren med passende hull for god trekk/ forbrenning. Denne er og kjekk å ha med på tur når bålforbud. Med hull i kransen er det bare å sette kjelen rett på. Veier drøye halvkiloen. Med kammer to over blir det mer trykk i trekken, så brenner bra. Til røyksamler og pipe ble det brukt en burk av stål(aluminiumen smeltet...selvfølgelig) og spirorør. Treleddet med tilhørende koblings stykker. Best på kvist og mindre vedkubber...til nøds pellets i metallgitter-innsats. Effekten i stikkflammen ved utgangen av pipa er på samme nivå som en rocket burner. (Selvfølgelig mest tøft med brølet det å fyre for kråka)
   Pakket i stor og mellomstor skips sekk og totalt 20 kg. Så greit som her ved Femunden en første frostnatt, ikke langt fra bil. 10 kalde i teltet ila natta ga godt med rim på duken innvendig. Men da dette er bomull, drypper det ikke så lett. Og stoffet er tykt nok til å holde greit på varmen, samt det å kunne tåle en gnist.
      • By orca
   Hei!
   Jeg skal kjøpe meg en teltovn for bruk i både lavvo litt større telt. Jeg er på utkikk etter en ovn som går på diesel/parafin. Vekt og størrelse er av mindre betydning, da det blir scooter eller andre kjøretøy til denne type bruk.
   Velle volcano M94 er jo en norsk "klassiker" som både er driftsikker og stabil. Samtidig sier flere at denne er utviklet primært for F34 drivstoff (parafin), og at den brenner dårligere, og med mye mer soting når man bruker diesel. Tilgangen for oss "sivilister" på F34 vet jeg ikke noe om, og ren parafin har jo blitt veldig dyrt..
   https://www.velle.no/vaare-avdelinger/velle-mekaniske/vaare-produkter/volcano-sauna-multi-fuel/
   https://www.fjellsport.no/velle-volcano-multifuel-stove-m94.html
   En annen løsning jeg har sett på er Canadiske "Pioneer heaters" Disse er utviklet for å brenne diesel, og både trekker og expedition modellen ser greie ut. De har ikke like mye futt som velle volcano, men mer enn store nok for vanlig telt bruk.
   https://www.portablespaceheater.ca/expedition/
   https://www.portablespaceheater.ca/trekker/
   Kokeløsninger, og løsninger for piperør er greie på begge, så det bunner mest ut i hva som vil være best?
   Har noen av dere erfaringer med de Canadiske ovnene? Tenker spesielt på driftssikkerhet og kvalitet?
   Regner med langt flere har erfaring med M94 ovnen, men hva er deres erfaringer med diesel på denne?
   Det enkleste hadde nok vært M94 med F34 drivstoff, men vet noen hvor man kan få kjøpt slikt drivstoff, og til hvilke priser?
    
   Mvh
   Ole Petter


  • By Håkan S
   Multi-fuel brännare från Wish
   Gas,Benzin,Fotogen med  500 ml Al flaska och reservdelar och verktyg och kraftig förvaringspåse
   Pris ca 650 Skr med moms och frakt  Märkes kök kostar ca 3 ggr detta
   Fungerar ok bäst med gas men bensin ok ej testat fotogen med rätt munstycke det satt inklämt i verktyget och verkade fattas vid köp nålar hadde nog blandats ihop jag satt den med minst kona på fotogen tror detta är rätt men ej provat med det andra.
   Största nackdel är att det är special gänga på flaska och pump som är i plast och att det ej var extra plåt till att sprida lågan med som reservdel,enbart instruktioner på kinesiska.
   Jag följt MSR inst bok vid anv.
   För en del väsen men bara jfr med brännare av hatt modell och min gamla Toppbrännare Super bleuet från Frankrike till gas.
   Jag har köpt det som reserv till Kap Artic som ej är klar för drift i fält.
   Gas anslutning till standard gänga,vindskydd behövs löst eller ombyggd trianglia.
   Bild  Bensindrift lös brännare troligt rätt nål,bild 2 lös brännare fotogen med bensin munstycke och ev fel nål.
   Provat värma vatten 1l lilla kastrull trianglia brännare full effekt med rätt munstycke och oklart om rätt nål stabil låga och inga ljud variationer.
   start ca 20 gr till kokning med stekpanna som lock ca 10 min enligt uppgift ska det gå på 3-4 min från tillverkare.
   Jag kan ej bedömma var ev säkerhets risker är med detta kök testat 1 gång nära sjö på grillplats och ev användning av detta sker på egen risk jag har endast anv mitt Kap Artic på fotogen med svenska delar till 100% tidigare utomhus och ej i tält.
   Kopplingar läcker ej och 2 oringar och gängor i koppling av slang till flaska.
   Synpunkter på Var risker finns med detta kök av er som är erfarna anv av märkes kök motages gärna.


    
  • Guest fightingfalcon
   By Guest fightingfalcon
   Hvilken type fuel bruker folk til primusene nå som vinteren kommer?  Jeg er mest vant med gass, men har brukt primus powerfuel og colemanfuel da dette
   har vært det de har hatt på sportsbutikkene. Jeg ser folk handler både på biltema, felleskjøpet og bensinstasjon? Er alt dette 4 takts alkylatbensin, eller er det
   forskjeller? jeg prøvde å finne litt om det på forumet. Jeg leste at noen hadde dårlig erfaring med Cirkle K sin alkylatbensin.
   Prisforskjellen er jo betydelig mellom de forskjellige produsentene. Jeg ser at powerfuel kostet 119,- pr liter sammenlignet med biltema sin til 34,90,- ?! 😮
    
  • By Stian86
   Hei
   Jeg har en ca 10 år gammel Omnifuel, har byttet O-ringer og vedlikeholdt den etter behov. Tenkte jeg skulle ta en grundig service på den nå pga dårlig effekt og pumpe som lader trykk dårlig. Så jeg demonterte alt som kunne demonteres , men jeg åpnet den "bittelille" skruen på den "metallvinkelen" tok løs den og dro ut den svarte "plastmutteren" som man skrur slangen på brenneren til. Når jeg dro ut den så fant jeg bare rester av blå gummi vet ikke om det er en pakning eller o-ring som har sittet der. Noen som kan hjelpe meg, nå lekker ihvertfall pumpa/flaska som ei sil. Hvilken pakning/O-ring. På de "sprengskissene" jeg har sett er ikke denne delen demontert. Legger ved et bilde så dere skjønner hvor jeg mener.

   Er det forresten noen som har eller har link til manual/tegninger på Onifuel v1, kan ikke finne den på primus sine hjemmesider. 
    
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy