Gå til innhold

famjsv

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  720
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  1

famjsv vant dagen sist 3. april 2013

famjsv hadde mest likt innhold!

Om famjsv

 • Bursdag 09. sep. 1965

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Sted
  Lørenskog

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Har Fenix 3, men har lyst på Marq Adventurer...
 2. Det greieste er vel Spranget som utgangspunkt. Rondvassbu til Bjørnhollia via Illmannsdalen er greieste rute. Retur uten om å gå samme vei krever litt mer planlegging og er litt mer komplisert. Mange alternativer: - Hentes av andre fra Straumbu er jo også en mulighet.
 3. Er vel så nære veien at ingen gidder å slå leir 🤣
 4. Kaster du ikke stein selv om du sitter i glasshus nå? Du vil ha en multifuel, uansett hva andre sier 😁 Kan nevne at jeg har to multifuel i dag (Primus omnifuel og denne fra Aliexpress som ikke er testet enda), og har hatt en Optimus nova tidligere. Som mange har vært inne på, så veier disse for mye hvis du har tenkt til å bruke gass (i hvert fall synes jeg det). Så hvis du vil ha EN brenner for hele året kan du like gjerne velge en ren bensinbrenner . Bål og kvistbrenner er fine saker, selv om jeg ikke regner det som "brennere". Synes liksom at brennere bør ha drivstoff som rødsprit, gass, parafin eller bensin, jeg da. Har selvsagt opp til flere av alle varianter. Ikke bra for miljøet selvsagt, men jeg låner gjerne ut til kjente og familie ved behov. "Problemet" som kanskje flere med meg erfarer, er at jeg begynte med et Trangia rødspritkjøkken. Deretter "baller" det på seg. Neste kjøpet blir gjerne en multifuel, fordi "den kan brenne på alle drivstoff" (utenom rødsprit da). Når den er "i hus" kommer behovet for en lett gassbrenner for sommerbruk. Så dukker det opp tilbud som er for gode til å ikke slå til på, og så sitter man der med masse brennere, hehe. Oppå dette kommer utfordringen om å lage små og kompakte løsninger, som veier lite, og som dekker flere muligheter. Så ender man opp med en kvistbrenner, som man kan putte en rødspritbrenner og/eller en liten toppmontert gassbrenner på en liten gassboks inni, også. Men som sagt: Skulle jeg velge meg en brenner... så ville jeg valgt Svea123, selv om den ikke er best eller lettest.
 5. Klortabletter er et veldig godt alternativ av flere grunner, og behøver ikke å smake klor. Vekt er selvfølgelig viktig, samtidig som du har "kald" drikke innen en time. Litt saft, xl1 eller icetea gir god smak, men det finnes også en nøytraliseringsveske man kan bruke. Det enkleste er kanskje å koke vannet, men da må man bruke tid på å fyre, og på å kjøle vannet. Har ikke tenkt på dette siden 2011, da det var lemenår og harepest samtidig. Da gikk diskusjonene heftig for seg her på FF :). Sitter selvsagt med en katadynrenser, som jeg valgte bort på selve turen til fordel for klortabletter. Vet ikke om micronfiltreringen er god nok på lifestraw o.l. ift. tularemi f.eks.
 6. En brenner for hele året... for mitt vedkommende ville valget falt på svea123. Mest pga. vekt og utseende, tror jeg. Bruker brennere mest (90%) til å koke vann, da. Her stilt opp ved siden av Coleman 442. En ting er i hvertfall sikkert: Du trenger ikke multifuel til en helårsbrenner. Tror jeg aldri har brukt gass på mine. Til det finnes lettere og mer egnede gassbrennere
 7. Hva med Øvresetertjern ved Tryvann?
 8. De har jo det, bare til vanlig pris 😏
 9. https://www.antonsport.no/hoka-one-one/hoka-one-one-300-sky-kaha-m-p14123/bkgy-black-grey-41-1-3-v83578 Anbefaler disse. På tilbud også (for medlemmer)
 10. Mer snø i Telemark enn i Drammen...
 11. Hei. Dette har selvfølgelig blitt diskutert "opp og i mente" her på FF tidligere. Her er en av de første som jeg deltok i, men dette begynner å bli gammel info nå. Ikke var det smarttelefoner heller i 2009, men jeg ville nok foretrukket min eTrex30 fremfor min mobiltelefon på fjellet, som navigasjonshjelp i TILLEGG til kart
 12. Hei. Da synes jeg du skal gå: Halne -> Heinseter -> Rauhelleren -> Stigstuv -> Halne som du selv foreslår. Veldig fin tur og fine hytter, med godt vertskap og god mat.
 13. Hei. Fin rundtur du foreslår selv, men den ligger på andre siden av Hardangervidda i forhold til Rjukan. Har gått med barn fra Dyranut til Rjukan for mangge år siden, og lengste dagsetappen tror jeg var 7 timer (Kalhovd-Hellberghytta), men kom på slutten av turen. Tror ikke det er så lett å finne korte dagsetapper (hytte til hytte) på Hardangervidda med utgangspunkt i Rjukan. På den andre siden så jeg på turen i fjor to familier som gikk fra Mogen til Lågaros, og videre til Sandhaug dagen etter. Den ene familien var nybegynnere, og hadde med seg en i bæremeis, og ei jente på 5 år. Det var ikke barna som sleit, for å si det slik! Barna var i fin form, mens foreldrene var utslitt . Synes selv at det nesten var litt uansvarlig, fordi været var dårlig. Været har selvsagt også mye å si for disse turene, så det lønner seg å ha et "vindu" med godt vær når man legger ut på slike turer med barn.
Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Milrab Milrab

Skitt Fiske

×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.