Jump to content

famjsv

Aktiv medlem
 • Posts

  812
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

famjsv last won the day on January 28 2021

famjsv had the most liked content!

About famjsv

 • Birthday 09/09/1965

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Lørenskog

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

famjsv's Achievements

 1. Noen som har noe erfaring med dette merket?
 2. Ser ikke ut til at du har fått svar... (bare skummet). Jeg har en to-tre slike som reserve (pakket i ulike kjeler og oppsett). Synes de er fine jeg, og passer oppå en liten gassboks inni en kvistbrenner jeg har. Fint til backup. Har også bruk en på hytte til hyttetur for å koke vann til lunsj.
 3. Hmm. Tror at et problem med beredskap er at man prøver å "høste erfaringer" fra hva som har skjedd tidligere. Derfor kom pandemien som et "sjokk" - vi trodde dette ville bli som fugleinfluensaen. Beredskap handler om å forberede seg på mulige scenarioer - selv de som ikke har skjedd før. I DSBs krisescenarioer er det mange scenarioer som medfører bortfall av strøm. Springflo+flom, solstorm, hacking m.m. Bortfall av vann er også så sannsynlig at DSB oppfordrer til å ha litt lager. Generelt tror jeg vi som bor i byene er mye mer sårbare og bortsjemte med lett tilgang på "alt", at det er her problemene vil bli størst. Ikke er folk flest i byene så flinke til generelt friluftsliv, heller (ingen dekning for påstanden, men noe jeg tror). Krig er jo også noe annet enn krise, og Sveriges svar på DSB sendte ut en veileder til alle husstander i Sverige for noen år siden som skulle hjelpe på beredskapen både for krig og kriser.
 4. Hagløfs dalskidan gtx jakke til 3500 på Sportsmagasinet.
 5. Er det litt rart at ikke Stetind-modellen ikke dukker opp på Brusletto.no?
 6. Harepest spres jo via andre gnagere også, som mus og lemmen, samt muligens rev (via avføring).
 7. Minner om at det også har vært flere store utbrudd av harepest (tularemi) i hele 2000‐tallet. Kan sikkert forklare nedgangen på hare bedre enn jakta.
 8. Rype nok ikke på den lista lenger!
 9. Hvordan vedlikeholder du buksene? Det er tråder her inne om vedlikehold. Hvis du sentrifugerer blir de ikke vanntette. Litt tromling (varme) er bra, eller litt styrking på *. Har hatt 3 stk Breheimen.
 10. Begynte med andersdupp for over 40 år siden, men har etterhvert gått over til mesterduppen som brukes på samme måte
 11. Glede er vel det som driver oss... generelt! Om det er å sortere i slukboksen, flueskrinet, ammoskapet, eller om det er å kaste med flue, mark, sluk. eller å går rundt i naturen med ei hagle, spiller ikke så stor rolle. Vi har antakeligvis primærbehovene dekket i utgangspunktet, slik at vi gjør ikke dette for å overleve, selv om vi kanskje innbiller oss at denne kunnskapen kanskje kan hjelpe i en krise??? Heldigvis er det også sånn at vi ikke behøver å være så gode i det som gir oss glede. Ofte gir det kanskje mer glede dersom vi ikke behersker det helt, fordi da opplever vi gleden av å bli bedre? Vi er i allefall heldige som kan bruke fritiden vår til å gjøre noe som gir oss glede, og for mange her er det aktiviteter knyttet til friluftsliv. For å avslutte vil jeg sitere en gammel venn ang. fluefiske: - Hvis du vil få fisk, så må flua ligge på vannet!
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy