Gå til innhold

famjsv

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  690
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  1

famjsv vant dagen sist April 3 2013

famjsv hadde mest likt innhold!

Om famjsv

 • Bursdag 09. sep. 1965

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Sted
  Lørenskog

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Hei. Var på tur opp til Lågaros fra Mogen da sålen på mine godt brukte fjellstøveler løsnet 😮. Jeg burde egentlig ha snudd der og da, men jeg tenkte at jeg hadde med meg nok utstyr til å reparere skoen nå jeg kom fram til Lågaros. Først måtte jeg fikse støvelen midlertidig. Jeg hadde (selvfølgelig) gorillatape rundt vannflaska, som jeg brukte til en kvikkfiks. Det holdt kanskje 5 km 😮, og jeg måtte finne på noe nytt. Jeg hadde også med meg paracord, som jeg fikk lagt inn i sporene under støvelen og knyttet opp i snøringen. Dette holdt nesten helt fram, men jeg måtte gjenta denne reperasjonen. Måtte også gå litt forsiktig med den reparerte støvelen. Vel framme på Lågaros sørget jeg først for at støvelen ble skikkelig tørr og ren. Fra nødutstyret fisket jeg fram både ståltråd, gorillalim og sugru. Ved hjelp av sylen på victorinoxkniven (samt hammer og spiker på hytta) klarte jeg å lage to hull midt under sålen, samt tre ståltråd igjennom slik at jeg kunne lage en knute under sålen etter at jeg hadde limt. En tube med gorillalim var egentlig for lite, men jeg spredte det ut på en ren såle, presset sammen og surret sålen sammen med paracorden slik at dette skulle herdes. Deretter knyttet jeg ståltråden midt under. For å forhindre at vann, myr og sand skulle trenge inn ved bruk, foreglet jeg sålen på siden med sugru. Jeg forseglet også hullene under sålen, også for å skåne ståltråden. For sikkerhets skyld, la jeg også en ståltråd langt fremme under sålen, og festet den i de fremste lissefestene. Dagen etter skulle jeg gå ned til Mogen igjen, og her er erfaringen. Etter ca en km var all sugru borte. Etter ca to-tre km var limet under sålen borte. Skoen holdt nå bare på to ståltråder. Nede fra fjellet, kanskje en til to km før Mogen, var jeg "dum" nok til å tenke at; "jaggu holdt ikke ståltråden hele veien". Omtrent samtidig sa det "spjonk", sålen var like løs igjen. Da var det bare å skjære av sålen, og gå på mellomsålen frem til Mogen. Mellomsålen ble nesten slitt bort på den tiden, og heldigvis fikk jeg låne sykkel ned til båten fra Mogen. Så erfaringen er; - sjekk utstyret GODT før du går på tur. - hvis sålen løsner... SNU (hvis mulig). - ha ALLTID med ståltråd.
 2. Hei. En tur som er veldig fin, men litt ukjent er fra E6 (ca 3 km før Kongsvoll), og mot Gåvålisætra. Alternativt kan du gå sørover opp mot Hjerkinnshøe (da går du på pilgrimsleden/gamle kongevegen). Parkeringsplass ved E6. Begge er fine lette turer.
 3. Eurax fungerer mot knott - preventivt altså (ikke bare etterpå)! https://www.apotek1.no/produkter/eurax-10-krem-60g-42648p
 4. Går jo en sti på vestsiden av elva... Jeg har ikke gått der, men har sett andre som har gjort det. Ellers er det en fin sti langs elva fra spranget et stykke ned mot Mysusæter.
 5. Støtter å ta båten fra Halne (Halnekongen tror jeg den heter) og gå til Heinseter dag 1. Heinseter - Rauhelleren dag 2. Rauhellern - og båt tilbake til Halne dag 3. Hvis du ønsker lenger tur (5 dager) kan du gå videre fra Rauhelleren til Stigstuv dag 4, og Stigstuv til Trondsbu og buss tilbake til Halne dag 5.
 6. Personlig synes jeg det er mindre viktig, så lenge du får tak i kniven når du trenger den...
 7. Ikke at jeg vet det, men er det ikke noe med hvilken side man bærer kniven på? Samene har kniven ved hofta på motsatt side i forhold til hånden?
 8. NVE er ikke synderen her. De leverer bare på det de folkevalgte (regjeringen) har bedt om. NVE leverer for øvrig skredvarslingstjenesten "varsom.no", og sørger for nasjonal sikkerhet og beredskap på strøm og vann. Ja... jeg har jobbet i NVE tidligere.
 9. Planen er inn fra Mogen (Skinnarbu + båt) i begynnelsen av Juli på en ukes (rund)tur.
 10. Hei. Utfordringen din ligger vel på turen etter Litlos... Du bør sjekke ut høydeprofilen på Litlos - Hellevassbu og Hellevasbu - Haukeliseter (her er det mange høydemeter opp og enda flere ned). Har gått turen med dårlig kondis, men med lettere sekk (ca. 12 kg). Du kan vel vurdere Nybø - Sandhaug - Lågaros - Mogen ? Evt. Litlos - Middalsbu (og haik derfra)
 11. Har aldri fått flått på meg, men har ikke blodtypen din. Liker imidlertid å bruke lange bukser i skog og mark...
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.