Jump to content

famjsv

Aktiv medlem
 • Posts

  802
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Everything posted by famjsv

 1. Harepest spres jo via andre gnagere også, som mus og lemmen, samt muligens rev (via avføring).
 2. Minner om at det også har vært flere store utbrudd av harepest (tularemi) i hele 2000‐tallet. Kan sikkert forklare nedgangen på hare bedre enn jakta.
 3. Rype nok ikke på den lista lenger!
 4. Hvordan vedlikeholder du buksene? Det er tråder her inne om vedlikehold. Hvis du sentrifugerer blir de ikke vanntette. Litt tromling (varme) er bra, eller litt styrking på *. Har hatt 3 stk Breheimen.
 5. Begynte med andersdupp for over 40 år siden, men har etterhvert gått over til mesterduppen som brukes på samme måte
 6. Glede er vel det som driver oss... generelt! Om det er å sortere i slukboksen, flueskrinet, ammoskapet, eller om det er å kaste med flue, mark, sluk. eller å går rundt i naturen med ei hagle, spiller ikke så stor rolle. Vi har antakeligvis primærbehovene dekket i utgangspunktet, slik at vi gjør ikke dette for å overleve, selv om vi kanskje innbiller oss at denne kunnskapen kanskje kan hjelpe i en krise??? Heldigvis er det også sånn at vi ikke behøver å være så gode i det som gir oss glede. Ofte gir det kanskje mer glede dersom vi ikke behersker det helt, fordi da opplever vi gleden av å bli bedre? Vi er i allefall heldige som kan bruke fritiden vår til å gjøre noe som gir oss glede, og for mange her er det aktiviteter knyttet til friluftsliv. For å avslutte vil jeg sitere en gammel venn ang. fluefiske: - Hvis du vil få fisk, så må flua ligge på vannet!
 7. Jeg synes det er godt med litt avlastning begge veier. Bruker seler men veksler litt mellom hvilke reimer jeg strammer (hoftebeltet/skulderreim). Det er litt avhengig av om jeg har mye i tasken eller ikke.
 8. Det er til å feste i hempene (D-ringer på eldre modell) slik det blir en slags sekk med hoftebelte.
 9. Tips. Fylte vannflaska på kirkegården der du kommer ned. Er også et toalett der.
 10. De er "innvandrere" fra Sverige. Var ingen på østlandet for en 15-20 år siden... (ikke som jeg merket i hvertfall)
 11. Hvor mye er du villig til å betale?
 12. Noe du ikke fikk med deg i tråden her, eller? Og jeg spør heller ikke deg om hverken smitte- eller vaksinasjonssituasjonen, sommer som vinter...
 13. Nettopp hatt to netter på Sandhaug. Der er det som sagt business as usual. Fullt begge dager. Sovesal i bruk og mange teltere. To middagsrunder og kaos til frokost. Ikke veldig korona-sikkert...
 14. Sandhaug er "business as usual"
 15. famjsv

  Hardangervidda

  Hei igjen. Ja - det kan være enorme mengder med mygg, så myggmiddel må med. Ellers så er det heldigvis ofte litt vind på vidda, og den er din venn Alt over 3-4 m/s er bra ift. myggen. Myggjager m/patron har jeg ikke prøvd (selv om jeg har en), men tenker at den er fin hvis dere tar en pause i litt for lite vind. Det er veldig gode stier, og godt merket. Kart, kompass og evt GPS synes jeg man bør ha med likevel. Ja - man må kjøpe fiskekort. På Hardangervidda er det mange private vann, og kortene gjelder ofte på begrensede områder (og ofte kun i elvene). Spør på hyttene, de selger ofte kort. Ja - ofte greit å telte rundt hyttene, og du må betale for det Til sist et lite tips - Ull (tynn) er det beste på kroppen.
 16. famjsv

  Hardangervidda

  Fin tur, fin tid og liten sekk til 12-åringen med egne klær og ting. Samme tur som min første tur med barna!
 17. Svaret er Eurax - virker overrraskende bra MOT knotten
 18. Er det av betydning at "du kommer fra Stavanger", eller er alle utgangspunkter til vidda OK? Haukeliseter er nevnt, men der må du starte men 300 høydemeter for å komme opp på vidda. Vestvidda er også mer kupert enn Østviddda, så om du ønsker en "fin tur" bør du kanskje vurdere å starte fra RV7. Trondsbu, Dyranut, Halne, Fagerheim og Tuva er alle gode utgangspunkter. En velkjent "trekant" for barnefamilier er Halne (båttur med halnekongen) - Hein - Rauhellern. Her kan du telte overalt, og det er betjente hytter i nærheten, dersom du går tom for vin til fruen
 19. Men... jeg har da funnet alle de DNT-hyttene jeg har vært på (ca. 50) som POIer på GPS. Søk etter overnatting... 🤪
 20. Da kan du vel bare bruke telefonen din? Hvis du skal kjøpe deg en GPS (som turutstyr), vil jeg anbefale eTrex 30 i så fall.
 21. Mange gode råd her, men en mulighet mangler. Jeg har en superlett teleskopisk meitestang på 4,5 meter (230 gr), som man kan knyte på sene og en flue på. Fant ikke helt tilsvarende på nettet, men likevel...
 22. Som han sa, men du kan kanskje droppe turen ned til krossobanen igjen (litt kjedelig synes jeg), hvis du forhåndsbestiller sykkelleie fra Kalhovd til Rjukan?
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy