Jump to content

Stanley termos :(


Dal-z

Recommended Posts

Heisann folkens, noen andre enn meg som synes de grønne Stanley termosene er alt annet enn gode?

Er det mulig? En termos bør ikke klare å gjøre en kokvarm kaffi ISKALD på kun 3 timer!?!?!?

Makan til løgn, kan ikke kalle noe sånt for termos. Jeg vet ikke hva antonymet til termos er, men det burde vært det ordet som stod bak produktnavnet.

OG om ikke det var nok, så reklameres det med Stanley termoser her på forumet???? makan.... jeg som virkelig trodde Stanley var kvalitet. Jeg har blitt lurt opp i stry.

Noen som kan anbefale en TERMOS?

edit: måtte flire når jeg trykte "publiser" på denne posten, så kom det PINADØ opp en stanley reklame rett under! ROFLMAO! makan til ironi!

Edited by Dal-z
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Annonse

Det er fortsatt ujevn kvalitet på termoser, du kan godt kjøpe to identiske som står ved siden av hverandre og den ene er god, mens den andre er ikke. For noen år siden var IKEA termosen nr 2 i en stor test, men billigst. Jeg regner ikke IKEA som et anerkjent termos-merke, så det er mer et bevis på at pris og kvalitet ikke alltid henger sammen.  Dette gjør at jeg har sluttet å kjøpe termos som gave.  Prosedyren blir nemlig, kjøp, test og evt. bytt innen kort tid. Har noen gode termoser som har vart i mange år. Merkene er bare bare klistret på så det er vanskelig å si hva det egentlig er. En er rett og slett uleselig, en heter High mount, så har vi IKEA og til slutt Thermos. den første er best, den siste er dårligst, men alle er rimelig bra. (holder på dagstur) Thermos er den eneste med automatkork.  Sitter igjen med inntrykk av at skrukork er en fordel, Har flere andre men jeg burde bare kasta dem.

 

dsk

Link to comment
Share on other sites

Jeg har samme erfaring med en Stanley termos. Kona kom hjem med en sånn Stanley termos som hun hadde fått på jobben. Den var dyr, tung og så ganske robust ut, men ubrukelig som termos. Dette var for mer enn 20 år siden og jeg hadde forestilt meg at dagens Stanley termoser var bedre, men et raskt søk på nettet bekrefter misstanken. Dårlig isolasjonsevne og høy vekt.

Jeg har en termos som ble kjøpt på IKEA for sikkert 30 år siden og den er i bruk enda. Det eneste jeg ikke liker med den er at du må skru korken helt ut for å helle ut innholdet. Da mister du mer varme enn om det hadde vert en sånn patent som det f.eks. er på kaffekanna som kona setter på bordet når vi har gjester

01ef.jpeg.8fd9f00bd0909c7c4b38a82e6f3f2f

Ellers så røk håndtaket på en av de første turene, men det betyr ingen ting. 

Jeg har sydd et trekk av tynt bomullstoff til denne termosen. Det er så stort at jeg først ruller et sitteunderlag rundt termosen og så putter jeg hele stasen ned i trekket. Det øker sikkert isolasjonen noe, men det er mest praktisk når jeg tar en pause. Da har jeg både sitteunderlag og varm drikke i samme pakken.

CIMG7748.JPG.044fd5ad88fd8f250e4b0129e48CIMG7750.JPG.2bcaab0c612bec390f333ad02f4CIMG7751.JPG.b3d77419268a3d185c3be3ec700CIMG7752.JPG.70ea613a458575e76f9c015737bCIMG7753.JPG.267e9a65d86cd7e1d6eeef18d1d

Jeg har testet denne termosen i romtemperatur og da gikk temperaturen ned 24 grader på 24 timer. Altså en grad pr. time. Den mister kanskje litt mer temperatur når temperaturen kryper ned på minussiden, men det er den beste termosen jeg har hatt.

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Thermos light & compact er den beste thermosen jeg har brukt. (1l.)

Har hørt noe om at den skaper et kunstig vakum inni og at det gjør at varmen ikke forsvinner så fort ut ! ☺(er ikke sikker på om det er sant, men den er vanvittig god ! )

Link to comment
Share on other sites

Så passende at denne tråden kom opp nå, da jeg fikk en Stanley stor mattermos forleden dag. Nå har jeg den minste mattermosen fra før, og den holder varmen ganske godt sammenlignet med den jeg kjøpte en gang før. Men så var den direkte elendig, da. Men skjønner jeg må vurdere rett og slett å bytte til noe annet som faktisk funker.

Link to comment
Share on other sites

Hmm..

Jeg var på (telt)tur sist helg i 25-30 kalde, med en kompis. Jeg har en 1.2l Thermos work og kompisen en 1l Stanley classic(tror jeg). Det var ingen merkbare forskjeller på temperaturen på vannet vi kokte på kveldstid, neste morgen. Det var varmt i begge. Vi har med bikkjer på tur og brukte vannet fra begge termosene på likt, til morgen-foringen. Og det var fortsatt alt for varmt til at bikkjer kunne drikke det, uten at vi blandet snø i.. 

Jeg er mye på tur med kompisen, som har denne termosen. Og vi har begge vært veldig fornøyd med begge termosene. Vi bruker begge i felleskap, om hverandre, så vi får erfaringer fra begge termosene. 

Begge termosene står på snøen, i forteltet. 

Edited by Fenriken
Link to comment
Share on other sites

Da har jeg gjennomført en test på min Stanly (mat)termos på 0,7 L.

 

Først så forvarmet jeg termosen i 5 min.  Satte så termosen ut kl. 08:00 i dag på verandagulvet av tre. Luft temp. = 1 grad.

Tok nå inn termosen kl. 20:10 og målte vann temperaturen til 56 grader. Ute temp = 0,5.

Termosen har skrukork.  

SÅ etter 12 timer i ca. 1 grad plassert på tregulv er vannet fortsatt 56 grader.  For meg er dette godkjent! 

Anbefaler at andre også prøver ut sin termos.

Link to comment
Share on other sites

har en stanley termos, og min holder ihvertfall varmen helt fint, men jeg synest den holder utrolig lite i forhold til størrelsen, som er pagsomt når du har den med en dag i skitrekket. en stanley termos som rommer 0.4 liter er omtrent like stor som en primus termos som holder 0.75. jeg tenker ihvertfal at jeg skal gå til innkjøp av en primus termos

 

Link to comment
Share on other sites

Har samme erfaring med termos fra Stanley. Ble kun en tur med den. Den ble veldig varm på utsiden, når jeg fylte i varmt vann. Var nok en feilvare, men velger nok et annet merke neste gang jeg kjøper en termos. 

 

Barnehagetermosen til datter fra Thermos er utrolig bra, holder varmen i nesten et døgn. 

Link to comment
Share on other sites

On 20.2.2016 at 11:45 AM, K-nitraM said:

Thermos light & compact er den beste thermosen jeg har brukt. (1l.)

Har hørt noe om at den skaper et kunstig vakum inni og at det gjør at varmen ikke forsvinner så fort ut ! ☺(er ikke sikker på om det er sant, men den er vanvittig god ! )

Enig i det, bruker selv Thermos Light and Compact, den holder svært godt på varmen. Min har "automatkork" som har fungert feilfritt så langt, men jeg har kjøpt en reservekork sånn i tilfelle. Tror det er lurt å vaske korken jevnlig for at ikke belegg fra kaffe eller kakao (sukker) skal hindre funskjonen. Jeg har også en termos fra Primus, den holder merkbart dårligere på varmen, og jeg liker ikke skrukorken.
Stanleytermos har jeg ikke prøvd, men jeg registrerer at det er veldig forskjellige erfaringer med den.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Jeg har også stanley termos 0,5L. Jeg synes den holder varmen bra. Det eneste jeg har å trekke for, og det gjelder samtlige termoser jeg har prøvd, er at vannet smaker utrolig ekkelt etter det har vært et par timer på flasken. Det er sannsynligvis plastkorkene som gjør dette, og det eneste jeg kunne ønsket meg annerledes på en termos er kork i stål eller glass.

Link to comment
Share on other sites

Med mindre det er løse deler utapå termosen som skrangler så bør det ikke være noen ting som lager lyd. Dersom noe lager lyd så tyder det på at det finnes noe løst mellom indre og ytre skall på termosen. Og da kan dette fort skape kontakt mellom skallene. Og da leder det varme.

 

Når det er sagt så skranglet den beste termosen jeg noensinne har hatt notorisk, så det trenger tydeligvis ikke å bety noe. 

Edited by Larix
Link to comment
Share on other sites

Hm. Kjøpte Stanley 1ltr på XXL for tre-fire år siden og har brukt den på mange turer. Den fungerer bra og holder godt på varmen. Jeg vasker selvsagt både kork og kopp etter hver gang. Kanskje det finnes mange mandags-termoser fra Stanley?

Link to comment
Share on other sites

1 time siden, Miamaria skrev:

Høres ut som det er noe tung sand inni. Men nå har jeg termosen stående ute for en test, så får vi se. :) Funkar, eller funkar inte. Håper på det første.

Jeg ble nysgjerrig og gikk for å riste på Stanley'en min, men der var det ingen ting som beveget seg.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy