Gå til innhold
  • Bli medlem

Dal-z

Aktiv medlem
  • Innlegg

    322
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    2

Alt skrevet av Dal-z

  1. nei @Tor Reidar Nag, ingen svar desverre.
  2. Nei, Tur og Sarek er ikke den samme. Se denne tråden:
  3. Førstehjelpsutstur (diverse/mye) Kniv Tau Oppteninngssutstyr (diverse) inReach SE GPS Kart & kompass
  4. Jeg vil tørre å påstå at bæresystemene har utviklet seg de siste 21 årene. Men litt trening er aldri feil heller.
  5. Kult, men de tar jo betydelig mere plass enn "kjøpebrikker". Men det er alltid artig å lage ting selv.
  6. Jeg har KEB Gaiter. Den er fabelaktig behagelig. Jeg bruker Norrøna belte på den når jeg går med storsekk, slimt lite belte. merker ikke at det er der.
  7. 27W!? skikkelig sværing, tviler ikke på at den holder liv i det meste.
  8. Noen av dere som kan si noe håndfast om forskjellen mellom AP sine solcellepanel og GoalZero sine solcellepaneler? Det er jo innlysende at f.eks. AP sin 12W modell, http://www.ebay.com/itm/151131559303?_trksid=p2060353.m2749.l2649&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT er så som så sammenlignbar med GZ sin 13W modell, http://www.goalzero.com/p/12/nomad-13-solar-panel men prisforskjellen er jo ENORM. Hva med kvalitet/holdbarhet? Leverer AP den strømmen de lover?
  9. det er rett at i ambit 3 SPORT så mangler de "turfunksjonene" som du finner i ambit 2 (IKKE S). Men om du kjøper Ambit 3 PEAK, så får du alle disse funksjonene.
  10. Ambit 3 gir kartreferanser, det er supersmood. Bruker klokka som et dashbord når jeg går for å følge med på distanse, tid, høyde, osv osv. Lettere enn å trykke/ta frem gpsn (selv om den også henger utenpå klær/sekkstropper). ja takk, begge deler.
  11. Stilig. Men hvordan vet da tlf hvor den er?
  12. GPS på iPhone, krever ikke det at man har dekning på tlf?????? Hvis man har dekning, er man da på tur?
  13. Har dere sett på maken? For en snik.... Han som er så fjellvant burde da ha lært seg at Exped'en ikke er hundeseng!?!
  14. det kan jo hende det finnes. men jeg vet at våre vinterposer har ikke glidelås helt ned, for å minimere varmetapet så er det kun glidelås på øvre halvpart av soveposen. det gjør det jo litt vanskelig med sammenkobling. men det kan jo hende andre poser har denne muligheten.
  15. http://www.ospreyeurope.com/gb_en/hydration/reservoirs-spares/insulated-delivery-system
  16. haha.... fantastisk bra svar. jeg har ikke den erfaringen med mitt Svalbard 6, nå har det ikke stått oppe i det værste snøfallværet heller da... Men jeg anser ikke det som at det skal bli noe problem. Men når det er sagt, i kraftig snøvær så ville jeg måkt av teltet uansett.
  17. det funket det! fantastisk idee! det hadde jeg faktisk ikke tenkt på engang. (selv om jeg irriterte meg over at den matta med snozzlebag var så enkel å pumpe opp i vinterteltet, mens min med innebygd pumpe var noe herk!) jeg testa det nå, ikke noe problem med snozzlebag rett i den innebygde pumpa på min downmat 7lw
  18. takk for gode tilbakemeldinger. Jeg endte opp med å kjøpe meg en Polar BIB. Så langt er jeg storfornøyd med den
  19. Vi har ett med innebygd pumpe og ett med posepumpe. Det jeg har lagt merke til er at den innebygde pumpa er forholdsvis ueffektiv når det er kaldt. Pumpeposen derimot blåser opp matta på kun to-tre fyllinger. Fantastisk god den. Men når det er sagt, spiller dt noen rolle om du bruker 2 min eller 2 sec å pumpe det opp på? har ikke testet winterlite, og jeg har heller ikke kjøpt det, i frykt for at beina skal falle av matta i løpet av natta, og dermed begynne å fryse.
  20. Osprey blærer er vel å få tak i på ebay hele året? kan anbefale Osprey sine på det sterkeste. Har både Camelbak og Osprey selv, men velger alltid Osprey sine. Gullfin magnet og enkelt og billig å skifte munnstykket når ungene har tygd det opp.
  21. Hvorfor bruke lavo? Vi har et Helsport Svalbard telt, som er et 6 manns telt. Det er stort og romslig, jeg forstår at en lavo er enda større...men da også enda tyngre..... smaken er vel som baken her?
  22. Jeg har en gammel slitt iPhone 5. Men med Lifeproof Nuud deksel på den (vanntett og støtsikkert) og oppbevaring av den på en lomme tett inntil kroppen (i Fjellreven Polar BIB - lommmen er i mage/ribbeinshøyde) så holdt telefonen et helt døgn ute på telttur i -18 på det kaldeste denne helga. Merk at jeg ikke brukte den, men hadde den på hele tiden og det var fremdeles masse batteri på den etterpå. (testa den om kvelden fra inni soveposen, og den hadde det helt topp, se vedlagte bilde tatt med telefonen inni soveposen. For kuriositeten sin skyld. Nei soveposen var ikke stor nok til å få telefonen lenger vekk fra ansiktet.)
  23. Hehe....morsom lesing. Men på andre, eller i det minste tredje runde, så må du vel ha kjent på at det er gøy med ski?! Aner jeg litt motvillighet til å innrømme det?
  24. Til barn så vil jeg anbefale å ha "vanlige" barneposer som er tredd nedi en "vanlig" voksenpose. På denne måten har barna det varmt og godt og de voksne slipper å kjøpe dedikerte vinterposer til barna, som koster skjorta og de vokser ut av de på null komma niks. Vi gjorde det slik som dette denne helga. Og våre tvillinger på 6 år sov godt og varmt i teltet i minus 18 grader (Selvfølgelig med ullklær på seg i tillegg.)
  25. Vintertelting i 18 minus sammen med ungene, @MonjaHD og hunden vår. Koselig. Ådneram er fint.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.