Jump to content

dsk

Aktiv medlem
 • Posts

  1,615
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Everything posted by dsk

 1. Jeg skal teste Stihl bensinen på flere brennere, det kan hende at noen er mer kilene enn andre. Kan temperaturen ha noe betydning, jeg hadde rundt 0 grader?
 2. Ikke brukt Jula sin, men Felleskjøpet sin har jeg også god erfaring med. Godt det er noen som kan tolke disse forskjellene for oss som trodde at alle disse var helt like. Tusen takk!
 3. Skal teste det litt ut på flere primusser, men teltur i sludd med gul flamme på primussen var ikke bare moro. Det ble en fin tur av likevel. Mitt råd blir uansett; ikke ta sjansen, ligg unna dette merket. Gå heller for god kvalitet som f.eks Biltema.
 4. Kanskje jeg har latt meg lure, trodde det var alkylatbensin uten olje: https://www.stihl.no/STIHL-produkter/Smøremiddel-og-bensin-med-tilbehør/Bensin-olje/21066-1570/4-takts-miljøbensin-Moto4Plus.aspx I såfall får jeg ta skylda selv.
 5. Jeg har aldri vært bundet til noe merke, men etter å ha kjørt en stund på Biltema sin bensin så testet jeg nå en grå kanne fra Stihl, og da ble det bare gule flammer. Noen flere som har tilsvarende erfaring? dsk
 6. Jeg pleier ofte å anbefale denne: Den passer i Trangisettene, og fungerer ogsåmed gassboksen opp ned, som er en fordel når det er kaldt. Må innrømme at jeg som oftest bruker bensinbrenner, og apropos det, med primuspumpe så passer koblinga, og ja den funker på bensin hvis den blir forvarmet.
 7. Vanskelig å gi gode råd uten å vite hva som teller for deg, høy effekt, koking på svak varme, vindskjerming, bruk ned til hvilken temperatur? Vekt volum, stødighet, tyngde/vidde på det som skal på toppen? Spiller det noen rolle om varmen er konsentrert på midten? etc. etc.
 8. https://www.intersport.no/rast-frittstaende-3500-w-gassbrenner-utendors-gra/ino.rast.72778710.001.html?dwvar_ino.rast.72778710.001_color=001&cgid= Er identisk med Bulin-brenneren som ble nevnt lenger opp. Jeg har testet en slik: https://www.ebay.com/itm/154078879557?hash=item23dfd11f45:g:dtIAAOSwG4hfV5fK disse ble jo solgt i norske butikker, men etter hvert trukket tilbake fra markedet fordi koblingen mellom slange og brenner ikke holdt mål. Var forresten ubrukelig på alt annet en bensin og gass. Tung nok til å kastes etter noen du ikke liker. Jeg likte ikke denne.
 9. Er ikke Bulin BL100 T4 en slangebrenner, og Rast toppmontert? De fleste gassbrennere på markedet er ganske OK, litt ulik vekt, effekt, og hvor stor kjele den tåler. Vindskjerming er som regel dårlig.
 10. Har opplevd at den ringen som ligger under det perforerte brennerlokket ikke passer, byttet mellom to primusser og da virka begge OK Har ingen fornuftig forklaring . Foretrekker bråkebrenner for da har jeg aldri problemer
 11. Hvor mye bedre er dette en et Trangia sett med en solid brenner?
 12. Mange flasker med gjenger som pumpa passer på, men MSR-flaskene har en litt spesiell tut, og i motsetning til mange andre så er gjengene i selve flaske-metallet, og ikke bare en ring som er presset fast. "I nøden spiser fanden fluer" og skulle du bli fristet til å bruke ei drikkeflaske så er den lakkert inni, og lakken løser seg opp i bensin over tid, men det går oftest bra. Drikkeflaske korkene uten barnesikring er ofte å foretrekke fordi barnesikring er trøblete med votter.
 13. Med de beskrivelsene av behovene så kan jeg ikke se for meg noe mer pålitelig. Å få tak i deler er alltid plundrete her hvis du ikke har testet det tidligere og skaffet kjennskap til hvor de faktisk har disse delene. Antagelig lettest tilgjengelig i noe få byer når det gjelder Norge, og ellers tar det en ukes tid eller to... På den annen side ser jeg ingen grunn til at den ikke bare skal holde. Det finnes et par ulike varianter av pumper og pumpelære som du kanskje må finne ut mer om, og som jeg ikke har detaljkunnskap om, men alt jeg har tenkt at er for dårlig av plastpumper etc har vist seg å være utrolig mye bedre enn hva jeg trodde. God tur og lykke til!
 14. Så hvis man skal lage mat, kjøre på bensin og behandler den uten å være uforsiktig så er Simmerlite grei for de fleste? Trådstarter henviste til erfaring med Trangia som jo heller ikke er egnet til å tråkke på. Jeg er ganske sikker på at en "Reodor Felgen type" kan tilpasse de fleste bensinbrennere til Trangia. Vet ikke om trådstarter er der... Skulle jeg testet ur noe slikt så hadde jeg startet med en billig Biltema trangia-kopi eller noe slikt.
 15. Det er vanskelig å gi råd om brenner og kokeutstyr uten å vite stort om behovene, dersom dere ikke skal bruke den når det er kaldt så er generelt mitt råd til folk uten spesiell interesse for å ha en brenner som krever litt ekstra tilsyn å gå for Trangiasett med gassbrenner. Jeg bruker en del annet, fordi jeg har det som en av interessene mine, men det begynner alltid å blåse når jeg skal lage mat, og inegen har bedre vindskjerm enn Trangia. Med stekepanne er selv Trangia litt knotete. Jegbruker ofte hjemmelaget vindskjerm og en gammel coleman Apex brenner som er kjøpt brukt, og det er nok favoritten. Jeg har en XGK, men nei den er ugnet til å lage mat hvor man skal regulere ned flammen ... Trangia kan også brukes med multifuel (som som regel er en bensinbrenner som klarer å gå på noe annet) og det meste kan tilpasses trangiasettet. Jeg liker forresten non-stick versjonen, men det krever bruk av plast/tre-redskap, og det holder litt kortere enn aluminium uten non-strick.
 16. Jeg bruker også sitronflaska ....hvis jeg har med rødsprit. Forvarming med parafin går overraskende bra om man lager en liten veke av toalettpapir i skåla. All sort er borte etter 5 min på full guffe etter at forvarminga er over. Jeg liker av likevel best tradisjonell oppvarming med sprit, gjerne rødsprit iblandet en slump methanol, da soter det ikke i det hele tatt.
 17. Det tar overaskende lang tid før det er gass og ikke luft fra slangen som kommer ut, og lighter eller fyrstikk er ofte sikrere tenning, men når du så gnisten så burde det virke.
 18. Det er utrolig hvilke brennere som kan tilpasses Trangia, finner dessverre ikke igjen en dansk side som viste hvordan 10 ulike brennere kunne tilpasses. Mener at Whisperlite var en av disse. (du mister mye regulerbarhet på å velge en som må reguleres ved flaska) Jeg har tilpasset min Soto Muka Stove, men svak varme funker dårlig. Jeg har klart å kjøre Trangias gassbrenner med forvarmingsbøyle på bensin med primus-pumpe. Måtte forvarme med toalettpapir dynket i bensin siden det ikke er forvarmingskopp. Kan neppe anbefales.
 19. Helt enig om den brenneren, men det er viktig med vindskjerming. Vi måtte bare ta en liten tur i går så vi spiste ute Hadde noen lomper som måtte spises før de blei for gamle, og da ble det pøser. Glemte selvsakt vindkjerm så jeg måtte flytt i le av noen steiner etter at bildet ble tatt. (rota fram en gammal kjele som var stor nok til pøsene
 20. Aluminium tar generelt skade av en tur i oppvaskmaskinen. Har noen stygge grytelokk og matbokser, dermed forstod jeg at Trangiaen fikk handvask med Zalo.
 21. Ja, klart det er mulig, men spørsmålet er om det koster mer enn det smaker. Kan du gjøre det selv så er min mening helt klar, bytt slange, ellers spør hva det koster først.
 22. Jeg har sett en som tok Trangia underdelen og brettet ut to fliker som det ble boret hull i og 111 tanken ble skrudd fast. Brenneren satt perfekt i senter, Reguleringshåndtaket stakk passe ut og vindskjerminga ble helt rå. Husker ikke totalvekta, men med tank og det hele så ble det helt OK, litt lettere enn trangia med bensinbrenner og flaske., men mer klumpete å pakke.
 23. Jeg valgte nonstick, det har holdt i 20 år - 2 nye stekepanner. Brukt mye på primus også.
 24. Har forgjengeren, Nova og har vært borti flere utgaver av den, det er stor forskjell fra en til en annen, har du kjøpt den med garanti etter noske regler så ville jeg forsøkt å reklamere på den. Når det gjelder Novaen så brenner de fleste best på primusbensin (4 takt alkylatbensin) men en av de jeg har vært borti likte parafin/tennvæske best. Kan hende at du kan prøve litt på justeringer som nevnt over, men dette burde egentlig Optimus fikse før merkenavnet blir ødelagt.
 25. Kjempetips, denne pulseringen er ofte hørt på bensinbrennere i større eller mindre grad. Takk! 😊
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy