Jump to content

Larix

Aktiv medlem
 • Posts

  712
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Everything posted by Larix

 1. Den er ganske så anvendelig til å være så liten, men som kjelehåndtak, så er det greit å være klar over at en kommer veldig nær, og rett over, dampen fra kjelen, hvis en løfter i kanten.
 2. Jeg kjøpte en Juice i si tid, men det ble et bomkjøp, for jeg gikk bananas, og kjøpte den største(ex6?), og da blir poenget borte, og jeg ender med å, like godt, bruke Wave, eller Rebar.
 3. Hvis læret blir (hurtig) mørkere når skoene brukes i fuktige omgivelser, så er det fordi læret trekker vann. Det hemmer pustinga minst like mye som ei impregnering som sørger for at læret ikke trekker vann. Jeg hadde kommet til å impregnere så læret trekker minst mulig vann. Minkolje er helt kurant. Selv foretrekker jeg bivoksbasert impregnering, feks Granger's G-wax, eller Sno-seal. For ordens skyld. Både sprayen, det refereres til, og mink-olje er impregnering. Hva "melka" til Alfa er for noe, aner jeg ikke, men det sikkert en form for impregnering det og.
 4. Fra Oslo, hvis turen skulle passere de trakter, så er Rondanestien en mulighet. Den krysser rv, 3 ca. 10km vest for Elverum.
 5. Lundhags har modeller med uttagbar filtsokk. De kan være verdt å ta en kikk på. Bedre å gå i enn de fleste av modellene til Kamik/Baffin/Sorel.... Personlig så synes jeg svært sjelden kulda er noe problem så lenge jeg er i bevegelse, så vanlige, kanskje litt romslige, med plass til litt tjukkere sokker, med fotposer/overtrekkstøvler til bruk i rolige perioder, ville vært mitt forslag. Men det høres ikke ut som det er det du etterspør.
 6. Noen bekjente padlet, i følge fb, Holsjøen-Sævsjøen, i kano, i går. Det var tydeligvis greit. Vannstandsmåling ved Knappom må vel gjelde for Flisa, og ikke Kynna? Men det er kanskje relevant likevel? Kynna renner jo ut i Flisa.
 7. Kan det ha blitt sagt sydøstligste punkt, til havs? Det gikk i tilfelle meg hus forbi, men må være eneste logiske forklaring.
 8. Dette burde være bevis nok. Hisøy: NORD 6534581.7 - ØST 307135.86 Knubben: NORD 6542270.22 - ØST 262935.69 Litt tilfeldig valgt punkt på begge plassene, men nord på Hisøy, og Knubben ligger, som jeg tidligere har påpekt, sør-sørøst for Heia. Koordinater er hentet fra Norgeskart
 9. Det er i hvert fall ingen tvil om at Hisøya ligger både lenger sør og øst enn Heia, og Knubben for den saks skyld. Snåle greier🤨
 10. Enig! Og, hvis vi skal holde oss til Heia, så ligger det en holme(skjær?) sørøst for den, som heter Knubben🤔
 11. Mye det samme med det jeg har landet på; https://www.norsegear.no/5.11-traverse-double-buckle-belt-storm.html,men jeg var lei av syntetiske belter som klappet sammen under vekta av en kniv, og/eller et multiverktøy. Fungerer utmerket, men er nok litt overkill hvis de bare skal hold buksene oppe. Men da er jo uansett, som andre har nevnt her, bukseseler best😉
 12. Å trekke fram Mora Classic synes jeg er innafor, Å omtale, en god del, av knivene ellers i tråden, som jålete, synes jeg er snobbete😁
 13. Semsket er nok ikke så praktisk, men er heller ikke så vanlig. Hvis du derimot tenker på nubuck, som er mye brukt, så funker det helt greit. Dog foretrekker jeg selv glatt lær. Og hvis jeg kjøper støvler med nubuck så pleier jeg å "ødelegge" overflata ved å behandle dem med voks, uansett.
 14. Jeg er slettes ikke sikker på at det finnes noen standarder for dette, men jeg vil tro at det må dokumenteres noen beregninger dersom det for eksempel skal gis tilskudd fra det offentlige. Hvis ikke, så tror jeg dette er omtrent like regulert som klopplegging. Den som gidder kan jo sjekke Håndbok N400, men jeg tviler sterkt på at det er noe der, som er relevant og/eller overførbart til hengebruer på stinettet. Jeg fant i hvert fall ikke noe når jeg skummet innholdsfortegnelsen.
 15. En kollega, som er rendøl, mente at denne ikke var åpen. Ta det med ei klype salt😬
 16. Haslekanoene er vel laget av polyetylen. En kan sikkert armere med glassfiber, men om det er noe poeng i det, vet jeg ikke. At epoxy ikke hefter så bra på det, tror jeg @Marius Engelsen har helt rett i. De kanoene må, for øvrig være jæ... hard brukt, for å få de slik😲 For disse pleier å tåle utrolig mye juling.
 17. Hvis Scarpa Zen passer godt, så er det jo naturlig å se på andre modeller fra Scarpa. Men jeg synes det er litt rart at Zen passer så godt, hvis du har så smale føtter. Jeg har ikke spesielt smale føtter, og bena min trives usedvanlig godt i Zen. Edit: Jeg ser nå at du skrev Zen Pro. Jeg vet ikke om de har samme lest som vanlig Zen...
 18. Det er vel disse Polarbrød folk her inne refererer til med polarbrød. Og, dette er vel ikke det samme som dere svensker referere til som tunnbröd, så vidt jeg har forstått. Dette er vel tunnbröd? Her tydeligvis produsert av Polarbrød, men de ser ikke ut til å ha det i sortimentet lenger🤔 Edit: Jeg ser nå, at Polarbröd fortsatt produserer tunnbröd. Den første linken var til Polarbröd sin norske nettside. Og der er ikke Tunnbröd i sortimentet. På den svenske sida finnes det. Uansett, de fleste nordmenn tenker nok på disse runde tynne svampene i dne første linken, når de referere til polarbrød. Finnes også lignende fra andre produsenter.
 19. Nøstebarn har også. https://nostebarn.no/herre/undertoy-herre?quality=Ull+med+silke https://nostebarn.no/dame/undertoy-dame?quality=Ull+med+silke
 20. Jeg har kikket litt på sidene til Jetboil, og det ser ut som reguleringen det refereres til er regulering av flammen. Dersom det stemmer, så er det bare å se bort fra mitt tidligere vissvass😬
 21. Jeg vet ikke, men mener det er verdt å undersøke. Det er egentlig mer et spørsmål, enn en påstand fra meg. Jeg har nemlig vært borti dette fenomenet på andre systemer. Men, selv og det skulle stemme, så trenger ikke det å bety at reguleringa er noe særlig å skryte av. Jeg har en temmelig enkel Jetboil, og den har regulering, men det er ikke så veldig bra.
 22. Mulig jeg er på bærtur her, men jeg tror regulert/uregulert betyr at det er et system som utligner trykket i boksen, så det oppleves som rimelig konstant. Ikke at den er bare er på/av. "Noen voksne" kan sikkert bekrefte/avkrefte😄
 23. Slipper du unna med, og holder, noe slik? https://en.scarpa.net/product/19804961/mojito-urban-city-comfortable-for-everyday-wear-brown-leather- https://en.scarpa.net/product/18497546/mojito-basic-gtx-maximum-comfort-a-sombre-but-concrete-style-waterproof-dark-brown- Jeg har omtrent maken til de nederste, men uten Gore-Tex. Det er allsidige og anvendelige sko, som ser litt mer ordentlige ut, enn de semskede Mojitoene, i alle regnbuens farger, som det kryr av.
 24. Bare synsbedrag med feildimensjonert slange da, altså?
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy