Jump to content

Larix

Aktiv medlem
 • Posts

  782
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Everything posted by Larix

 1. Det er bare en måte å finne ut det på, og det er å prøve. Hvordan slik oppleves er svært individuelt.
 2. Jeg har kikket litt på noen områder, og det ser ut som, i hvert fall, store blokker, kommer fram en del steder. Kartene er vel, hovedsakelig, basert laserscanninger ja. Så kvaliteten vil kunne variere. Som et supplement til vanlige kart og fly-/satellittbilder vil det nok være ganske nyttig.
 3. Mapant er ikke så dumt til dette, da o-kart jo viser store steiner. "Småstein"-ur kommer kanskje ikke så tydelig fram.
 4. Det holder med to par sokker for å bytte hver dag.
 5. Hvis en niåring bruker 40, så vil jeg tippe foten er ganske smal for størrelsen. Med størrelse 40, så er vi jo over på voksenstørrelser, og da vil jeg tro smal lest, som mange her antyder at Salomon har, er en fordel.
 6. Stemmer det, men de er, som du også påpeker, isolerende, de uisolerte også.
 7. Det ser da ut som Yeti produseres fortsatt🤔 Berghaus Yeti Mulig de er vanskelig å oppdrive lokalt, men de står da som "in stock" hos Berghaus selv, i hvert fall.
 8. Larix

  Hjortelus

  De biter vel ikke så ofte, men det hender. Folk som har blitt bitt rapporterer gjerne om langvarig kløe. Så det kan nok være plagsomt nok, selv om det er ufarlig.
 9. Larix

  Hjortelus

  Det kan være stor lokal variasjon. Jeg husker ikke om det var i fjor, eller i forfjor, men i et område i Stange var det helt jævlig en periode. Bare noen kilometer unna var det helt sporadisk, i samme perioden.
 10. Ser ut som det er litt utsatt for kondensproblematikk😄
 11. Jeg tro det er zip jeg har også. Den er litt både og, synes jeg. Den innkapsler flammen mye bedre enn mange andre modeller, så sjansen for for åpen flamme mot teltduk, tror jeg er ganske lav. På den annen side så har du slike nykker som at den "kaster vannet, som du beskriver, og jeg synes den er litt plundrete å håndtere når den er varm, så jeg tror det er litt vel stor mulig å kløne det til med den. For øvrig, så er det jo alltid en viss fare, ved bruk av åpen varme i telt, som andre her også har påpekt.
 12. Det der er en "Catch 22" for friluftstøy. De plassene på buksa en har noen nytte av stretch, er stretch lite egnet🙄 Det gjelder jo de fleste merker. Men noen kjører jo stoff som både er vannavvisende og har stretch. Da blir det klamme knær og rumpe😄
 13. Dette kan selvfølgelig være fullstendig irrelevant i denne sammenhengen, men jeg opplevde at jeg sov stadig dårligere på tur. Med de øvrige plager det fører med seg. Jeg opplevde også at jeg ble mer støl og lemster enn før. Mye mulig det kan tilskrives alder og form, generelt, men forsøk på avbøtende tiltak ble uansett iverksatt. Punkt en var utbedring av liggeunderlag. Oppgraderte ganske kraftig, men merket liten, om noen, bedring. Til slutt gikk det opp for meg at alle soveposene mine hadde blitt pølseskinn. Ikke så rart, da de fleste av dem ble kjøpt for et anselig antall kilo siden. Jeg lå rett og slett vondt pga dårlig plass i posen. Større sovepose har utbedret mye av problemet for min del. Sover bedre og blir mindre lemster. Trolig kunne jeg spart noen lapper på liggeunderlag😄
 14. Larix

  Hengekøyetur Hamar

  Jeg pleier å anbefale Mosjømarka, i Løten, her i området Området rund Mosjøen og Stålsætertjernet er fine, hvis det er greit med vegnært. Kanskje særlig området i vestenden av Stålsætertjernet.
 15. Birkebeiner Jr. 40 er helt grei. Litt slaskete, men det er sikkert prisen for lav vekt. Deuter Fox, også i 30 og 40 liter, pleier å trekkes fra som bra valg i denne størrelsen. De føles litt mer forseggjorte og gjennomarbeidet. 30 l her: https://www.fjellsport.no/merker/deuter/deuter-fox-mango-midnight-30-l
 16. En periode hadde Mammut, som produserer(får produsert) Bamse/Bamse extreme, et underlag som het EVA lux mat. Dette var, tilsynelatende, som Bamse extreme, men 3-4mm tykkere, og utrolig nok litt lettere. Jeg har et slik. Det er det overlegent beste skumplastunderlaget jeg har vært borti, men det er ikke på høyde med de oppblåsbare/selvoppblåsende komfortmessig. Dessverre ser det ikke ut til at det produseres lenger.
 17. Det er en fordel, men det trenger ikke å koste, eller veie noe særlig. Dette er kjipe greier, men det veier ingenting, og koster ingenting, men gjør jobben.
 18. Ja, det er, eller var, i hvert fall, solide greier. Mine har hatt mye nærkontakt med stålkanter, og er fortsatt tette. De ble mye brukt de første årene, men mer sporadisk de senere årene. Ikke fordi det er noe galt med gamasjene, men fordi bruksmønsteret mitt har endret seg. Høy, både kvalitet, og funksjonalitet.
 19. Jeg har Bergahus Yeti, og de er fantastiske, men jeg synes de blir i overkant til barmarksbruk. De isolerer ganske mye, og det trenger i hvert fall ikke jeg, på sommeren. Hvordan de passer og er å ta av og på, kommer an på skoa, selvfølgelig, men skal de sitte godt, så er det litt jobb å montere/demontere dem. På myke sko/støvler, så vil de, etter min erfaring, sitte dårlig. PS! Mine Yeti er gamle, over 20 år, så det er ikke sikkert mine erfaringer er helt relevante lenger. Noe endringer er det sikkert gjort.
 20. Hvis dette skulle ha overførbarhet til skoslitasje, så måtte en vel konstant krølle jakke ned i sekken, og dra den opp igjen, mens man er på tur, for å komme i nærheten av det antall påkjenninger en sko vil få på samme turen. Personlig så har jeg god erfaring med Gore-tex i sko, men det er hovedsakelig snakk relativt robuste i støvler i fullær. I lettere støvler har jeg brukbar erfaring. I sko styrer jeg unna.
 21. Jeg mener å husket at strekket fra Kynndammen til Flisaelva er ganske røfft, med mye stein og grums. Jeg har ikke padlet der, men sett deler av strekningen fra land. Dog er det en del år siden, så dette er fritt etter hukommelsen.
 22. Furua i filmen kan kanskje være Contorta-furu .Pinus Contorta
 23. Jeg mistenker at noe av årsaken til soliditeten og driftssikkerheten er nettopp måten den ligger beskyttet i sin egen, solide, kasse på. Plukker man den ut av den, så blir den plutselig veldig mye mer eksponert for ytre påvirkning. Jeg er også skeptisk til transport av parafinbrenner inne i et stormkjøkken. I tillegg gjør jo plassering av brenner/tank/rør at den uansett blir ganske volumiøs.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy