Gå til innhold

Vinnerliste


Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 05. feb. 2019 i alle områder

 1. Hei Thomas, Her er en artikkel jeg skrev om kløving til bladet Hundekjøring for noen år siden. Den tar opp en del av de tingene du lurer på. Kløving gjør mester.pdf I forhold til størrelse, så ville jeg ventet til hunden var omkring 12 mnd. gammel før jeg tok sjansen på å måle den for å kjøpe kløv. Ikke vær redd for å begynne å kløve med hunden når den er på den alderen, men gjør det med tom/lett kløv til å begynne med.
 2. Noen telt kommer jo med slike. Men ser du på teltet i filmen, er det veldig mye strekk, mye mer en det bør være. Duken tåler et viss strekk, og blir den strammet opp for mye, skal det veldig lite til for å få skader, når det kommer vind. Han har mye strekk i bardunene også. Bardunene skal støtte, ikke påføre ekstra belastninger slik som her.
 3. Et sentralt spørsmål å stille uansett er jo hvor produksjonen foregår. Hvis en genser produseres i Kina, men med norsk ull, så har jo alt ullmaterialet vært transportert over ganske lange avstander...to ganger. Men det er jo selvfølgelig positivt at den norske ulla blir brukt til noe for norske sauebønder sin del, og miljøbelastningen knyttet til transport er vel relativt liten i forhold til alle andre deler av verdikjeden. Favorittullgenseren min er forøvrig en Nordlys Islender Extreme - meget tykk og varm islender, skulle bare ønske den hadde høy hals, da den utelukkende brukes kalde vinterdager. Hvor den er lagd og hvor ulla kommer fra vet jeg ikke, men jeg har sendt Nordlys en forespørsel.
 4. Tommel opp til Norsk ull og villsau! Den koster litt, men denne skal jeg ha i bakhodet når jeg må bytte ut den tykkgenseren jeg har. Ellers vil jeg anbefale dere som er glad i merino-ull å sjekke ut Lanullva. En bedrift med fin historie ikke langt fra der jeg bor som lager fantastiske produkter til en konkurransedyktig pris(og fraktfritt fra nettbutikk). Jeg har to gensere fra dem som jeg bruker nesten hele tiden, holder seg veldig godt i både passform og komfort. Suverene klær til barn, spesielt heldressen som dattera mi bruker omtrent hver eneste dag fra oktober til mars. Til jakt og friluft har dem også en serie - "Ull mot flått" som har gjort det veldig bra i tester. Fint for oss som bor på vestlandet og må plukke noen slike iløpet av en sesong. Jeg klarer dog ikke å finne opprinnelsen av ulla dem bruker. https://www.visitnorway.no/reisemal/vestlandet/nordvest/sponset/lanullva/
 5. Etterslep på bloggen igjen, har noen skiturer å vise bilder fra. Nå har jeg fått ut bilder fra en langtur gjennom Nordmarka for en liten stund siden. Det var ingen blå himmel over marka når jeg gikk, men lyset var fint det. Bilder fra skitur gjennom Nordmarka fra Grua til Sognsvann
 6. Fikk en genser i dag, Ulvang Feral, strikket med garn fra norsk villsau, og bare det. Skikkelig tykk, god gammeldags ullgenser med glidelås i halsen så man kan tette godt igjen når det er kaldt. Garn fra villsau er slitesterkt, og er mer vannavvisende enn annen ull. Denne er av en helt annen kvalitet enn de vanlige Ulvang-genserene, og tror det er et plagg jeg blir glad i.
 7. Jeg har endelig fått noe å oppdatere bloggen min med! Hurra! Hengekøyetur, tre stykker ble med på kjempekort varsel, det er superskøy! Definitivt en suksess, men det ser dere vel av bildet. ;) Flere i bloggen HER.
 8. Sunnmørsalpene er en magisk plass for Randonee-turer, og etter mange år på fjellski, var Rando-utstyr ENDELIG kjøpt inn. Nå skulle vi teste det i skikkelig toppturforhold, nemlig i Sunnmørsalpene innenfor Ålesund! Sjekk forrige helgs toppturer i dagens blogginnlegg;) Har også satt sammen en video fra første turen som kan ses her:
 9. Kjøpte en Ulvang Rav ullgenser siden den var på tilbud på XXL. Super genser av god kvalitet, og en svært smart hals-løsning. Ulla er fra New Zealand og Australia, det var jeg klar over. Svært få ullplagg som selges i Norge bruker norsk ull. Men det jeg ikke visste, er at Ulvang også produserer en ullgenser der ulla kommer fra norske sauer, Dala- og Rygjasau. Genseren heter Vegard Half Zip, og ser omtrent ut som den vanlige Rav-genseren, men er litt tykkere og kraftigere. Hadde jeg visst dette tidligere hadde jeg kjøpt den genseren selv om den koster en tusenlapp mer. Det er litt meningsløst å transportere ull fra andre siden av jordkloden når vi har ull i verdensklasse her hjemme. Det meste av norsk ull blir eksportert, og bøndene får nesten ikke betalt for ulla. Vi kjøper uvasket, men sortert i beste kvalitet, ull på vår lokale ullstasjon, og jeg er litt sjokkert over hvor rimelig vi får den. Jeg gir min støtte til det som står på Ulvang sine nettsider: Velger du norsk ull støtter du bærekraftig produksjon og en lokal verdikjede, med et redusert klimafotavtrykk.
 10. Hei, Ønsker å få noen innspill på mitt lettpakkingsprosjekt. Turen er som følger: Dag 1 (fredag etter jobb, kjører fra Oslo) : Valdresflya-Leirungsdalen-Svartdalen-Gjendebu Dag 2 (lørdag) : Gjendebu-Bukkelægret-Memurubu Dag 3 (søndag hjem til Oslo): Memurubu-Besseggen-Gjendesheim-Valdresflya Utfordringen er (utenom avstandene): 1) Totalvekt under 4kg (på kropp og i sekk) 2) Overnatting utendørs 3) Ikke lov med buss, bil, båt, sykkel, skateboard osv. 4) Proviantstopp på Gjendebu, Memurubu og Gjendesheim er lov. Foreløpig pakkliste (må kontrollveies en gang til)
 11. De gjengene behøver ikke å tette så lenge at gummien tetter. Har måtte strekke litt på fjæra på tilsvarende ventiler på gamle primuser. Dette er noenlunde likt med hva man hadde for rundt 100 år siden.
 12. Ikke bare Forsvaret i USA som har drevet med det, jeg har personlig fått "snappet" opp meldinger til en passerende Cessna Bird Dog i min pure ungdom!😂
 13. Ja prøvde gjengetape, men det ble bare tull, var nok for grov tape til de små gjengene. Skal forsøke å se over tetningsflaten om jeg ser noe, men har allerede fått tilbud om feilsøkingshjelp fra @Memento mori , så tror nok vi skal komme til bunns i dette. Har allerede bestilt meg ny pumpe, så fyr på brenneren skal jeg nok få til slutt uansett
 14. Ja, ting jeg har, Teltet er oppgitt til 812g, jeg har tatt vekk rep.sett, ekstra stenger, pose o.l. Ellers er alt med, veier da 745g men kan sikkert få det lenger ned ved å bytte ut de 6 stk pluggene som følger med. Evt. fjerne innerduken men da blir det fort luftig https://www.nemoequipment.com/product/hornet-elite/
 15. Jeg lagde noe lignende i fjør høst av 3mm Hilleberg-bardun (som jeg uansett hadde i huset) og 3mm bardunstrammere fra Hilleberg: en strambar løkke som monteres på festeløkkene på teltet. Det ble 35 gram for seks stykker, om jeg ikke husker feil. Den primære bruken er sammen med snøplugger, for uten disse løkkene synes jeg det har lett for å bli slakk i lina mellom pluggen og teltet. Kan også være nyttig ved telting i steinete terreng, der det er vanskelig å finne pluggfester. Tidligere har jeg hatt med meg noen taustumper til formålet.
 16. Finnes vel en middelvei, men må gå hardt utover sømmer osv som får den strekken ut fra hver teltstang slik han har satt det opp.. Ikke noe jeg skal drive med på mitt Unna hvertfall. Kan vel fort føre til lekasjer i regnvær om man er uheldig.
 17. Kjipt å befinne seg i båt og få det lasset over seg fra himmelen! På den andre siden ville jo båten fort fylle seg med fisk 😂
 18. Det handler litt om leirrutine. Når jeg er ferdig med å bruke underlaget på morran, tar jeg ut proppen og legger sekken og andre ting oppå underlaget etter at det er brettet dobbelt på tvers. Da siver lufta sakte ut, og det er ikke så mye luft igjen i det etter 5-10 minutter, mens jeg har pakket ned andre ting. For jo mere luft du flytter raskt jo mere dun flytter du. Det er ikke teknisk mulig med mindre du har kraftig overfill av dun, og lage et dununderlag uten at dette skjer. Mye overfill vil gjøre det dyrt og tungt. I manualen står det: Distribution of the down in DownMats: Should the down shift to the end of a chamber, redistribute it simply by tapping and shaking Downmat. This is best done when the mat is half inflated.
 19. Ville kvittet meg med mobilen og heller tatt med litt mat Ganske heftig liste! Noen ting savner jeg: Jeg ville satt av 50-100 gram til noe førstehjelpsutstyr til både deg selv og utstyret ditt. Selv går jeg aldri uten kart, kompass og en liten kniv (i det minste et barberblad?). Søppelpose! For å kutte litt: Når du er i disse vektklassene må du begynne å tenke på ting du kan bruke til flere ting. F.eks.: Hvorfor har du votter når du har to(?) ekstra sokkepar i sekken? Dropp en av de. Vurder om du trenger et ekstra skift. Til en helgetur hvis du stort sett skal gå, så blir ting enten tørt i løpet av kort tid eller så vil du være våt uansett mens du går. Antar da at du ikke trenger noe ekstra klær i soveposen. Imsdalflaske eller lignende veier litt mindre.
 20. Jeg har exped synmat UL Winter LW (680gram R.verdi 7) Tror jeg har hatt det i 4 år, og brukt kanskje 30 døgn. Har ikke opplevd noe problem med at dunene flytter seg. Og jeg har liggi veldig urolig i hammock.
 21. Sjekk ut Nøstebarn også. De går ett hakk videre ved å faktisk fortelle om behandlingene av ulla også. De bruker ikke plastikk for å behandle og farge ulla. Noe som vistnok er vanlig, men som man glemmer å tenke over (det er alltid alt for mange ting å ta med i regnestykket) https://nostebarn.no/info/miljomerking
 22. Hvorfor har jeg ikke tenkt på noe slikt før?... ebay link : www.ebay.com/itm/273683589397
 23. HEI Finland har en glimrende kart tjeneste, hvor man kan legge på ulike lag som sti, løyper, scooterspor, stugor, kåter mm. Velg svensk eller engelsk https://www.retkikartta.fi elgen
 24. Vi bruker Laika kløv på vår Eurasier og er veldig fornøyd. Under kløven bruker vi en nomesele, da kan hunden trekke så mye den vil. Nomeselen brukes til til trekk, kløv og vanlige turer i skogen og på fjellet. Vi har sydd på fester på siden av nomeselen slik at en pinnesele kan kobles på. Pinnesele bruker vi når hunden skal trekke kjetting. En strikkline på ca 4 meter er kjekk å ha på fjelltur, da har man nok til å la hunden vimse litt om man ønsker det. Går som regel med lina i hånda, men kan også feste den i magebeltet til sekken. På ski er det greit med kortere strikkline, 2 til 2,5 meter er nok. Bruker kjørebelte til å feste lina når vi går på ski. For å tjore hunden bruker vi en karabinkrok og fester lina til feks et tre, eller i sekken over tregrensa. Du kan fint begynne å kløve med hunden nå, putt oppi doruller eller noe annet lett. Men det er kanskje like greit å vente med å kjøpe kløv til våren for da er nok hunden ferdig utvokst i lengden og høyden, dermed kan du velge rett størrelse på kløv. Vi kløver i alle fall i ikke om vinteren.
 25. Finse er et sted hvor det svinger mye i temperaturen. Historisk data fra Yr.no
 26. Dyranut og sørover på vidda. Det hjalp sikkert ikke at vi trolig la oss til nedi ett kuldehøl, for alt jeg vet. Mulig litt varmere lengre oppe på en haug for alt ueg vet. Punktert underlag bidro heller ikke posetivt til god søvn 😂
 27. 1 poeng
  Jeg koste meg, takk for turen
 28. Flere søndagsturer: https://berntsturer.wordpress.com/2019/01/27/saupstad-byasen-butikksenter-via-gronlia/
 29. En av de tingene jeg hadde ønsket å gjøre på de dagene jeg hadde til rådighet i Beijing før og etter fjellturen min i Nord-Korea, var å få meg en tur på den Store Kinesiske Muren. Mutianyu-seksjonen av muren ligger i passe avstand fra Beijing, noe som gjør den til en flott dagstur. Bloggen er oppdatert med bilder og litt om vandringen der oppe og. The Great Wall: Mutianyu
 30. Ja da, jeg vet det er januar og vinter og slikt. Men etter å ha kjøpt en ny Speedmaster DX, og latt den stå i hjørnet i 3 dager måtte den prøves. Bitevillig lyr og kalde tær ble det også på en januartur ved fjorden. Ellers også litt ski, vinter og en sommerfilm fra Indre Troms på bloggen de siste dagene.
 31. Jeg har alltid likt toppturer, både om sommeren og om vinteren. Den følelsen av å stå på toppen av et fjell med flott utsikt etter å ha strevet i timevis, er bare helt «topp»! I løpet av julen har jeg delvis fått i julegave og delvis kjøpt meg nytt utstyr som skal hjelpe å nå fjelltoppene enklere vinterstid, nemlig randonee-utstyr!
 32. Om du ikke liker å smøre og kanskje bor i ett område med varierende forhold og terreng så har det jo dukket opp en god del bra smørefrie ski etterhvert som også har integrert fellesystem. Ville som @Lompa foreslår å se etter helt vanlige ski og bare file ned stålkanten. Om du titter på fischer sitt "crown" utvalg så ser du at det er blitt jobbet en god del med smørefrie ski for offtrack,, f.eks excursion 88. Sjøl har jeg Fischer E99 Easyskin (kortfell) for lettere fjellturer med og uten pulk. Uansett kommer Fischer bra ut i mange reviews.
 33. Wohoi, godt nytt padleår og gode greier. Årets første tur er i havn og det nye året er padlet inn. Årets første ruller (og de funka), og årets nye 10 på skjæret-post er på plass. Været var ikke allverdens, men helt greit. Fredag var første dagen på lenge det ikke var bek mørkt da jeg kjørte fra jobb, så nå merker jeg at det går den riktige veien. Ikke så lenge før det blir lengre turer i helgene. Flere bilder fra dagens tur, med kart over tracking fins HER i bloggen.
 34. 2018 går mot slutten! Det har vært et topp år med mange turopplevelser! Jeg satt ny personlig rekord med nærmere 90 netter i telt! Har skrevet et blogginnlegg med MASSE bilder fra turene dette året! Godt nyttår folkens!
 35. Utrolig flott lys over Oslofjorden idag. 1. Juledag så ingen stor tur på meg denne gangen, men en liten tur for å få seg litt luft. Turen gikk innom Ellefen på Nærsnes for å nyte det flotte lyset, jeg har oppdatert bloggen med noen bilder av Oslofjorden idag: Romjulslys over Oslofjorden
 36. Det er fargetid i nord, og jeg klarte såvidt å komme meg ut i går selv om det ikke er så mange timene man har å gjøre på. Fikk prøvd ny tørrdrakt også, eller "ny" - den var jo brukt en gang da jeg kjøpte den. Resten av bildene ligger HER i bloggen.
 37. Jeg har oppdatert bloggen min. Faktisk, så er det selve bloggen min jeg har oppdatert. Noe som har vært på tide, lenge. Hatt den i noen år nå, og med tiden har jo skjermene blitt bredere (hvis man ser bort ifra at folk har gått fra å se på sider på pc til smartphone) og oppløsningen bedre, så jeg har følt at bredden på innholdet har vært litt smalt. Det har jeg nå gjort noe med, så innholdet er nå bredere og dermed får bildene litt mer plass og. I tillegg har jeg endret til å bruke en hvit bakgrunn. Utover det, så er den relativ lik. Både den norske og den engelske bloggen har blitt oppdatert: https://tarjeiskrede.blogspot.com/ https://tarjeinskrede.blogspot.com/ (eng) (jeg jobber fortløpende med å øke størrelsen på visningen av bildene i de forskjellige innleggene, men det er en jobb som tar litt tid)
 38. https://berntsturer.wordpress.com/2018/12/16/blaswix-og-lav-novembersol/
 39. En liten oppdatering: https://berntsturer.wordpress.com/2018/12/09/sesongens-forste-skitur/
 40. Husk reglene gutter, for guds skyld husk reglene! Ellers blir det oppstrekk. Ett bilde og ingen andre kommentarer her enn oppsummering! Fysj og pføy!!! (Ok, en smule irioni her over hysteriregelen og jeg brøt den selv nå. Uffda. Da får vel jeg det og.) Jeg har vært på tur, sist helg ble det søndagstur. Også denne helgen fikk jeg selskap faktisk, dobbelt så mange som sist! To stykker er jo dobbelt så mange som en… Det var overskyet så kamera sleit litt med bildene, men det var i hvert fall ikke helt umulig. Og turen ble absolutt fin den! Det er bare å bestemme seg og hute seg ut, så blir det alltid fin tur nesten uansett hva. Resten av bildene i bloggen HER så klart.
 41. Har fått mange spørsmål når det kommer til hvorfor jeg ikke har delt noe videomateriale fra Norge på langs ekspedisjonen i år. Svaret er at alt kommer på TV! Endelig er dette offentlig og jeg kan derfor dele en kort trailer av hva serien med premiere den 15. Desember på TV vil inneholde fra ekspedisjon Simon og jeg la ut på gjennom Norges villmark! Gleder meg til å vise mange av de flotte (og mindre flotte) opplevelsene samt utfordringene vi møtte i løpet av nesten 100 dager på tur sammen hvor vi forflyttet oss over 1000 kilometer i Norges krevende terreng! Blir spennende med premiere på lørdag! Har postet videoen på bloggen, men den kan også vises nedenfor:
 42. Hurra, liv i den bloggen! (y) Ikke lenge siden sist jeg sjekket, men ikke fant noe nytt. Det blir stas å lese. Selv var jeg på tur sist søndag, nå er det skikkelig fargeshow på himmelen når det ikke er helt overskyet. Litt kjølig tross plussgrader, men man får bare hyre på seg nok klær så går det bra. En kar jeg kjenner har heldigvis kjøpt seg ny kajakk nylig, så han lot seg lure med, fint å få selskap i blant også. Flere bilder i bloggen HER.
 43. I september tok jeg og min bedre halvdel oss en tur til nordfylket på rypejakt.
 44. Jeg har skrevet et innlegg om høydesyke for de av dere som venter på eventyr blant noen majestetiske fjell eller for de som kanskje kjenner seg igjen på denne evig varende tankeprosessen før man reiser ut å klatrer! https://www.hikeandadventure.com/blog/what-is-altitude-sickness
 45. Da har jeg blogget litt igjen etter noen lite aktive måneder. https://turmannen.blogspot.com/
 46. Skolen har tatt mye tid i det siste, noe som har ført til færre blogginnlegg enn normalt. Men nå... Endelig et nytt innlegg ute på boggen fra forrige tur i Fyresdal i Telemark hvor jeg og pappa jaktet på fugl og flotte bilder! Du finner innlegget på bloggen her!
 47. I helga ble det en gapahuktur sammen med @Anders Eriksen. Bål, alt for mye mat, og to bålkjeler for å være sikker på at det ble nok bålkaffe på morgenen. Noen ord og en hel del bilder kan ses her.
Vinnerlisten er satt til Oslo/GMT+01:00
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.