Gå til innhold
 • Bli medlem

Lavvosolberg

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  67
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

1 følger

Om Lavvosolberg

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Vi har bergans wigglo som familietelt for 4 stk. vi har også sovet 5 stk i teltet, med en på tvers i fotenden. Vi er strålende fornøyd med teltet, spesielt høyden gjør det enkelt for barna å stå og kle på seg, samt 2 ekstra fortelt til bagasje og inngang. Men teltet er ganske tungt, så man må vurdere lengden ift bæring på et slikt telt, selv om to tunnelalternativ til sammen nok ikke er noe lettere en en stk wigglo.
 2. @Lars Erik MoenHvilken tykkelse kjøpte du på disse Ezeefit gnagsårsokkene? Ser de finnes i 1,2,3 mm tykkelse. Jeg skal kjøpe et par og se om de oppfører seg bedre enn de fra apoteket som smuldrer opp etter et par turer.
 3. Ja har også lagret de mot hverandre, og får de jo av men synes de sitter litt for godt til at det er en enkel operasjon. God ide med frysefolie, skal prøve det og se om det hjelper. Original felle-mesh ser ut som er utsolgt de aller fleste plasser.
 4. Hei, På langfeller er det vanlig at det følger med en slags «mesh-gummiduk» (dårlig forklart, håper dere skjønner hva jeg mener) som man legger mellom fellene når de pakkes bort sånn at de er lettere å få fra hverandre ved senere bruk. På kortfellene mine fra Åsnes følger det ikke med noe slikt. Er det noen som vet om man får kjøpt noe lignende som man kan klippe til og bruke på kortfellene for å få de lettere fra hverandre? Evt annet husholdningsmateriale man kan bruke?
 5. Ja, jeg kjøper sånne litersflasker med aktylatbensin fra Biltema. Brenner klokkerent og ingenting sot, og er lettere å håndtere enn disse 4 litersdunkene. Men jeg har blitt mye mer forsiktig nå enn før med bensin, etter at jeg har lest om / sett Mike Horn , Cecilie Skog og andre erfarne folk ha skikkelige «nær døden» opplevelser med bensinprimus. Jeg tenker at når erfarne folk som de brenner ned teltene sine så er det ikke usannsynlig at jeg kan kløne det skikkelig til.
 6. For info så plages jeg også med å få min Omnifuel II til å gå rent på parafin, har prøvd både fritidsparafin og tennvæske, så er tilbake på bensin nå.
 7. Hvis du har et skrujern med hull øverst i håndtaket så kan du stikke et annet skrujern gjennom hullet for å øke momentet/kraften for å å løsnes skruen.
 8. Vi har finsk lapphund. Brukte mye tid på å gå gjennom kriterier, og endte opp med ca samme liste som deg. Det viktigste for meg var å ha en hund som tåler vinter, og samtidig er familievennlig og enkel å ha på tur. Vi har hatt vår i 2 år nå, og er veldig fornøyd med valget.
 9. Er det noen som har tips til hvordan man kam få fikset et ødelagt stålkant på fjellskiene? tenkte kanskje å få fylt på med noe slags lim/fyllmasse i sporet der hvor stålkanten er borte, men trenger å finne noe som holder, og ikke sprekker opp i kulde under brukt.
 10. Enig med dere om at han har lagd mer spennende episoder som kan sees omigjen uten å tape seg. Denne her ser jeg nok ikke på nytt. Men det er interessant å se at selv monsen og co kan rote seg borti for tunge sekker og for ambisiøse dagsetapper. Vil tro de hadde sett for seg mer fisking og filming enn de fikk gjort pga tidsnød.
 11. Jeg begynte med en Fjellpulken varepulk, var veldig fornøyd med denne i flere år. Den er stabil, enkel å dra og har flere bruksområder enn en fjellpulken glassfiberpulk (akebrett for barna, bord til mat / primus etc. I tillegg kunne jeg herje litt mer med den under transport / over barmark uten å føle at jeg trengte å være for forsiktig.) Synes den glir veldig bra i løype / på hardf snø, og fungerer helt greit i løssnø. MEn siden jeg drar på tur med utrolig mye greier alene (isbor, spade, telt, heatpal) så pleide 155 transporen å bli topptung, og med tilhørende pulk-velt som konsekvens. E
 12. Jeg byttet ut mitt Svalbard (ikke High,men den første modellen) fordi det var litt knotete å slå opp alene. Det gikk helt greit, men ville slippe å plages med det i snøfokk og vind. Har nå et Svea som er superenkelt å slå opp alene i vind, er veldig fornøyd med valget om å bytte.
 13. Tjyvlåner tråden litt her jeg også. Er det noen som har forsøkt å trekke pulk i løssnø i oppoverbakke med truger? Funker det bedre enn med fjellski? Jeg har et fjellvann jeg vil gå til som har en 200 meter bakke i skog som vil være veldig vanskelig med ski og dyp løssnø siden man tråkker gjennom hele tiden på tur oppover. Er det håp om at et par store truger vil gjøre klatringen lettere, eller blir det like håpløst?
 14. Er det noen som vet om man får tak i 50 cm vinterplugger fra Kina eller andre plasser for en billigere penge enn her i Norge? Har lett gjennom AliExpress og eBay uten suksess.
 15. Sydvang har jo et vintertelt som ligger mye lavere i pris enn de andre mer kjente merkene. Er det noen som har erfaring med det teltet? [Hidden Content]
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.