Gå til innhold

Lavvosolberg

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  38
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

1 følger

Om Lavvosolberg

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Er det noen som har erfaring med Revir sin Vidda-stol? https://viddaofnorway.no/products/camper?variant=12544332267589
 2. tja, 400 kr for en original slire synes jeg var i overkant, finner jo kniven til 700 på tilbud innimellom. Men tipset om DIY med gorillatape og diverse papp synes jeg var spennende. Skal se om ikke det kanskje blir løsningen, hvis ikke du har andre gode hjemmeløsninger å foreslå.
 3. Hei, Jeg fant en Hunterkniv uten slire liggende på fjellet i fjor sommer som jeg tok med hjem. Men får ikke brukt kniven på tur uten slire, så er på jakt etter løsning, feks: - En passende, brukt slire noen vil selge? - Tips til plasser å kjøpe universale slirer som kan passe? - Tips til oppskrifter for å lage slirer på en enkel måte uten for mye spesialutstyr? - Andre tyvtriks for å ta med kniven med på tur på en trygg og enkel måte? Er det noen av dere som har tips til hva jeg kan gjøre?
 4. Hei, Er det noen av dere som vet hvor man kan bestille ekstra nylonmaterialle for å fikse packraften? Trenger noen ekstra lapper med 820D for å reparere bunnen, men synes de lappene man får kjøpt hos de norske nettsidene er så små og så dyre. Ser for meg å bestille kanskje en meter fra kina, men er redd for å bomme på materialtype. Øyvind
 5. Ok godt å høre at det finnes alternativer til å bare dra på vintertur på plasser man må borre hull i isen for å få forankring. Ser kanskje for meg at en lang treplanke som går ned i pulken kan graves ned på samme måte.
 6. Ja ikke sant. Det er mye krefter når instinket tar overhånd. I mitt tilfelle er det snakk om en finsk lapphund, ung valp enda på 12 -13 kg, så det er nok ikke så trekksterk som en huskey, men vi er fortsatt spente på hvor ivrig den vil være på å jage etter rein. Den er jo avlet frem for å gjete rein, så den har helt sikkert instinktet på plass, men hvor sterk den faktisk er vet vi ikke enda. Begge tipsene dine virker jo fornuftige, det letteste for meg blir kanskje å ta med det sammenleggbare ankeret mitt til packraften og fortøye nede i et hull i isen, rett under isen på et vis. Ser for meg at det vil holde veldig bra dersom hunden begynner å trekke på.
 7. Hei, Er nybegynner med hund på tur, så jeg lurer på om dere har noen tips for å få forankret hundelenken godt på fjellet når man er på telt-tur, dersom det er bare snø og ikke noen bare områder med steiner i nærheten. Jeg skal typisk ta med hunden på fjellet og ligge og fiske på isen, og er da nødt til å få festet hunden godt slik at den ikke begynner å jage rein. Har med pulk, så tenkte kanskje å ta med en stor påle og banke ned. Andre metoder som kan fungere?
 8. Jeg har alfa kvist som jeg bruker endel. De er lette og oppleves stabile, og passende for slike fjellturer du beskriver på toppen her. Men jeg opplever at sålen kan være litt myk hvis man går i terreng som er veldig urete/steinete over lang tid. Typisk under lengre rypejaktturer bruker jeg mer solide støvler, mens på kortere turer så ender jeg opp med kvist-skoen. Disse har dog memban, noe du i utgangspunktet ikke ville ha, men jeg opplever at skoen puster godt på tross av dette.
 9. Ja ikke sant. Finnes ikke noe fasitsvar for hva man trenger, jeg ser vel for meg at «større=bedre» slik som alle menn som kjøper seg ting. Så muligens jeg kjøper 168; men avventer potensielle gode kjøp på den gamle modellen dersom det skulle komme en ny versjon neste år. Takk for gode innspill
 10. Ja sant det @Tessatroll, bruken burde definere størrelsen. Mine turen blir nok korte 2-3 netter på det meste alene, eventuelt en natt med et par unger på slep. En større pulk vil jo kunne pakke mer av de tyngste tingene i bunn, men det blir nok strengt tatt ikke så mye fuel og mat å snakke om på mine turer. @Barskekarsten interessant der du skriver. Jeg har lest et annet sted at noen mener acapulka velter lettere enn fjellpulken , men det blir vel bare synsing. Og så ser jeg de skriver at den ekstra bredden på acapulca gjør den tyngre å dra i nysnø. Men tror nok det er prisen som gjør at jeg så langt har sett på acapulka som uaktuell.
 11. Hei, Jeg har fått brukt mitt pariserbrett med stivt drag, bagasjebag, bedding, isbor, telt ++ flere ganger i vinter, og innser at det blir litt trangt når man skal på tur med mye utstyr. Dvs det går, men det blir stablet mye i høyden, og medfølgende velt og knoting. Jeg vurderer å kjøpe en mer "skikkelig" pulk som er lettere å pakke og trekke på med mye utstyr, og ser da for meg å kjøpe fjellpulken xcountry eller xplorer. Spørsmålet blir egentlig hvilken størrelse som er optimal? Jeg tenker egentlig at feks 168 må være bra da man kan stappe mye greier ned i pulken uten av det bygger så mye i høyden. Men blir denne for stor å pakke med seg i bilen, ender man med å pakke med seg altfor mye i en slik pulk etc? Noen av dere som har erfaringer å dele ift dette? Andre ting man bør vurdere før man kjøper?
 12. Ja ok, dette er en 111T. Reguleringsrattet passer ikke til dysen , så jeg må bruke skiftnøkkelen som følger med for dyseskift. . Det går, men er veldig mye pirkarbeid, så takk for tips om multinøkkel, skal se etter dette fra hjelmerud. Har for øvrig fått byttet dysen, men plages med underburn og soting nesten uansett hva jeg gjør. Klarer visst ikke å bli venn med denne typen primus.
 13. Hei, jeg kjøpte en optimus 111 stillebrenner, og sliter litt med å få den til å brenne rent. Skal nå forsøke med dysebytte for å forsøke å kjøre den på bensin, men sliter rett og slett med å få ut dysen. Kommer såvidt til med verktøyet som fulgte med, men får ikke skrudd dysen helt av. noen tips og triks for å få dette til?
 14. Vi gikk denne turen ifjor fra Alta til Karasjok, og skal gå igjen i år. Skal du bo i telt eller på fjellstuene? Dersom du skal på på fjellstuene så er naturlig løype å følge scooterløypen, hvis ikke kan du gå litt andre ruter, men da blir det ofte tyngre å gå siden det ikkeee like hardt. Gå med pulk, ikke sekk, det er mye flater hvor du sparer mye energi med pulken. Du kan få mye kulde og vind, så sjekk værmelding og ha en god pakkeliste med klær ett.
 15. Ja, med ny pumpe brenner den som bare det. Fikk -28 grader på Finnmarksvidda når jeg overnattet, så da var det greit å ha orden på primusen. Men den gamle pumpen er det ikke noe fremgang på , så jeg postla den idag til deg @Memento mori, så skal du få kose deg med litt feilsøking dersom det klør i fingrene for øvrig skuffet over hvor dårlig polarisen brenner på annet fuel enn bensin. Synes det er lureri å selge denne som «multifuel uten dysebytte».
Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Milrab Milrab

Skitt Fiske

×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.