Jump to content

Lavvosolberg

Aktiv medlem
 • Posts

  91
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

About Lavvosolberg

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Lavvosolberg's Achievements

 1. Hei, Jeg bor i Alta. datoene du har til rådighet er isen gått på de aller laveste vannene, og ikke lengre opp. Dersom du ikke vil gå på ski eller starte langt av gårde så ender dere opp enten ved sjøen eller ved lavliggende vann. Elvefisket har heller ikke begynt da. Dersom jeg planla en tur slik som dere vill jeg satser på trollvannene i raipas, evt mathisvannet i mathisdalen, og også kanskje sjøørret fiske i Kåfjord eller Kviby. Dersom du skal ha maks ut av helgen ville jeg kontaktet GLØD Explorer og fortalt hva dere er på jakt etter, og bestilt en liten pakke fra de, de er proffe og veldig godt kjent i nærmiljøet her.
 2. Jeg ville beholdt 2 og 4 mannsteltet, sånn som du nevner, dersom ikke vekten er veldig viktig for deg.
 3. Ja, men ga opp å få tak i den finnmarksigloen, så måtte bare justere budsjettet litt. Så nå er et flunke nytt Unna på tur i posten, og jeg må bare planlegge hvordan jeg skal smugle teltet inn i sportsboden. Min samboer kjenner ikke til n+1, og mener vi har altfor mange telt allerede…
 4. Jeg har ikke 1. håndsinfo om dette området, men kan si hvordan jeg pleier å angripe denne problemstillingen på våren i finnmark. Jeg pleier å bruker sentinel-hub for å se siste status på snøforhold. Den er bra dersom du finner satelittbilder som er noen dager gamle på dager som ikke er overskyet. Ift råtten snø eller ikke så pleier vi ha suksess med å starte inn i områdene dersom yr har meldt minusgrader iløpet av natten, da pleier snøen være hard på formiddagen selv om plussgradene kommer sigende på. [Hidden Content],B02,B03&maxcc=100&gain=1.0&gamma=1.0&time=2019-11-01|2020-05-28&atmFilter=&showDates=false
 5. Hvordan er denne i vind? Ville du stolt på å bruke denne over tregrensen senvinters/tidlig vår med ok værmelding?
 6. Jeg bruker cumulus panyam 600 på vårturer med rundt 0 grader. Veldig fornøyd med denne.
 7. Jeg kjøpte 2P cloudup, grunnet samme problemstilling som du nevner. Har riktignok ikke fått testet det enda, men det blir til sommeren.
 8. Får man bunnduk til Helsport LY? Litt i største laget kanskje for mitt formål, men det er sikkert litt mer robust enn de andre gapahukmodellen som er billigere
 9. JA, du får rapportere tilbake når skiene er prøvd
 10. Jeg går så og si aldri i spor, men ferdes mest utenfor løypen over tregrensen hvor snødybden sjelden er noe problem siden snølagene det pakkes fort av vinden der. Det er ofte å dra pulken gjennom 10-20 cm løssnø som lager trøbbel for meg der, ikke at skiene ramler gjennom. Men med nysnø i skogen vil det kanskje være annerledes, vil tro brede, lange ski her vil være til hjelp uten at jeg har mye erfaring. De gangene jeg plages med gjennomslag i dyp nysnø i skogen så plages kameraten med litt kortere ski Breidablikk bortimot akkurat like mye.
 11. Jeg har både finnmark og breidablikk skiene. Bruker stort sett bare finnmark, disse oppfører seg mer som vanlige ski, breidablikk er mykere og har ikke det samme spennet som finnmark, så de "blafrer" en del i nedovebakke med litt fart. De eneste gangen jeg bruker breidablikk, eller savner disse er hvis jeg går i en skog/skogshelning, og må snu mye frem og tilbake. Her er Breidablikk bedre siden de er kortere, og gjør manøvreringen lettere. Men du blir nok fornøyd uansett hva du kjøper.
 12. Addnature har også flere versjoner av denne: [Hidden Content]
 13. Tja, er over tregrensen dette, så en presening blir litt vel spinkel synes jeg. Holder fortsatt en knapp på et enkelt telt som kan barduneres litt og ikke har det vindfanget som et tarptelt har dersom vinden snur og kommer imot.
 14. Oi, veldig spennende telt. Treffer mitt behov mitt i blinken. Har ikke vært innom fjellreven i teltsamlingen enda, så det hadde vært gøy å prøvd. Ser ikke ut på prisjakt.no som om disse fjelreventeltene kommer på billigsalg med jevne mellomrom, slik som helsportteltene pleier å gjøre da.
 15. Ja, de 18 mm fra Clas Ohlson smatt fint inn med litt pirk. Greit å betale 12,5 pr stk isteden for 100 kr.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy