Jump to content

Leaderboard

Popular Content

Showing content with the highest reputation on 08/16/2013 in all areas

 1. Hehe - hvis det er juks å justere på eksponering, kontrast og farger i software i ettertid - da er det juks å fremstille positive kopier fra et negativ på gamlemåten også. Tok du det samme negativet til Japan Foto og Fotoknudsen for å lage "straighte" kopier, ville du ikke få to bilder som er noe forskjellige i både toner og farger. Det du får ut av et digitalkamera er bare en fortolkning som softwaret i kameraet har gjort for deg - det er ikke gitt at det er det samme som "hva du så". Om noen så er det i såfall kameraet som har jukset ved å fordreie virkeligheten.
  4 points
 2. I Bushcraft miljøet på YouTube er det ofte konkuranser. Men det går mest i såkalte "Bushcraft challenges" i.e å dokuemntere på film at man beherker å f.eks tenne opp bål med flint og stål, fortelle om favorittkniven, eller primusen sin etc. Det går stort sett ut på at en eller annen poster en video om et emne og utfordrer alle som ser på om å lage en video om samme emne. Ofte trekkes det en premie som gis til de insendte. Premien kan være så enkelt som et fyrstål eller en billig morakniv... Men disse konkuransene handler stort sett om innhold, ikke videoteknikk. Så en helt grusom video, kan godt vinne premien I alle fall. Går jo ann å lage noe lignende her. Og premie trenger vi vel ikke annet enn heder og berømmelse til vinneren Så trør like godt til med en liten uhøytidelig utfordring til Fjellforums videofotografer: Lag en video som viser fram din favorittaktivitet når du er på tur. Kort og godt: Hva gjør du der ute? Innsendingsfrist kan vi jo krangle om
  3 points
 3. Dette her er jo fullt lovlig. Mye som kan reddes med litt kontrast. Denne her er det værre å gå god for
  2 points
 4. Hei! Ånderdalen nasjonalpark går som du sikkert vet tvers over Senja fra Tranøybotn i øst til Giska i vest. Om du går hele denne turen vil du oppleve mye flott og variert natur. Når det gjelder fiske er det mye småfallen røye, mens ørreten blir noe større i selve åndervatnet. Lengre inne, i sør-Kaperdalen er det kun ørret. Her kan man få fin fisk. Toppturer i Ånderdalen... Det må vel bli Kolkjerka i vest. Når det gjelder toppturer er det merkede turløyper til de mest populære toppene på øya. Kvænan, Segla, Breitind og Stormoa for å nevne noen. Tror det står informasjon ved veien der man begynner å gå opp til alle disse toppene. Selv er jeg ikke så ivrig på toppturer, men har vært på toppen av Kvænan siden fjellet ligger ved min hjemplass. Noe steinete øverst mot toppen, men fantastisk utsikt. Alle vannene i Kaperdalen er bra fiskevann og disse ligger like ved veien. Like før du kommer opp på toppen av kaperskaret, før du kjører inn i tunnelen mot Sifjord går det en dal mot høyre som heter Langdalen. Herfra kan du gå til Svandalen. På turen ligger det en del fine fiskevann. En stund siden jeg har gått denne strekningen, men jeg vet at det fortsatt er fin fisk iallefall i Langdalsvannet. Ellers er det fint i området mellom Gjøvika på Sør-Senja og Selfjorden i vest. Lettgått terreng og mye fin fisk i en del av vannene i området. Det var i alle fall noen tips om turer på Senja. Kunne sikkert skrevet masse mer, men et sted må man begynne. Håper du får mange fine turer utover høsten!
  2 points
 5. Hei! Har kjøpt et par Crispi Skarven. Er det noe man bør tenke på ved vedlikehold av disse? Det er nubuckskinn og Gore Tex membran... Er alle typer skokrem/smøring ok, eller er det noe som skal unngås med Gore Tex?
  1 point
 6. Var en tur etter Sjøørret og Havabbor igår, rolig vind og fint vær så tenkte det ville være knall på Mølen i Larvik. Men gammelsjø knuste inn mot land og de som kjenner stedet vet hvordan det er der når sjøen står på. Så turen gikk videre til Ølbergholmen i samme kommune, tiden gikk kjapt og var feil tid på døgnet til disse fiskeartene..Men fikk da en liten blank en i mylderet av Makrell. Men fin tur i flotte områder i Larvik Gleder meg til høsten kicker inn og Sjøørret månedene står i kø - September, Oktober og November er en fantastisk tid etter denne majestetiske fisken.
  1 point
 7. Den posen er allerede temmelig hardt stappa hvis man bruker den medfølgende posen... Sendt fra en gammel skrammel av en mobil...
  1 point
 8. @Eirik78, ny dehydrator testet og viser topp på 71.
  1 point
 9. Man har også en annen side der ett bilde kan virke veldig overdrevent men ikke er det. Vil tro at noen tror dette bilde som jeg hadde med i fotokonkurransen er overdrevet men det er det ikke. Bittelitt justering på kontrast og clarity i lightroom. og originalen. Mange kameraer, ihvertfall de som er beregnet på entusiaster, gir bilder med litt for lite kontrast og litt blasse farger da dette gir ett bedre utganspunt for etterbehandling. Som andre har vært inne på så kan man sammenligne etterbehandlingene med fremkalling som man fikk gjort i gale dager. Forskjellen er at nå kan/må man gjøre jobben selv og ha kontroll over hva som skjer med bildene. Før så var det labben som styrte det meste. Også spørs det helt hva man vil vise med bildene. Om man bare skal dokumentere så behøver man ikke forandre noe, men om man vil oppnå noe spesielt med bilde så må det ofte til noe redigering. Overredigering av bildene gjør som oftest mer skade enn nytte så ser ikke på det som noe problem. For ett godt resultat er det viktig at utgangspunktet er nærmest mulig det man vil oppnå. For eks. gikk en bølge med "Dave Hill effekten" for noen år siden. Man kan gjøre diverse innstillinger og filtre så får man ett resultat som ligner men egentlig er det svært få som faktisk fikk det til da det hele krever mye forrarbeid i lyssetting osv. Søk på Dave Hill om dere lurer. Det er mange måter å skape bilder som ser spektakulære ut uten at man kan si at det er juks. Redigering er en av dem. Kreativ lysbruk en annen, Filtre av forskjellige slag. Lange eksponeringer. Multieksponeringer. og sikkert mange flere. Men i det øyebliket man begynne å klippe å lime og skape ett bilde så er det kunst og ikke foto i mine øyne. Forøvrig helt greit om det vises frem som ett kunstverk og ikke ett fotografi. Fjerne ett gresstrå eller noe annet småtteri kan jo være greit men ikke sette en elg på galdhøpiggen.
  1 point
 10. Kan anbefale Shimano Nexave sin stangserie samt snelle, trengte nytt nå i våres og etter mye frem og tilbake gikk jeg for denne. Er en av de bedre stengene jeg har kastet med og er fantastisk å kjøre fisk på, de ligger ute til kraftig redusert pris om dagen også pga. flyttesalg på Skittfiske.no. Uansett er Shimano aldri feil, veldig slitesterkt. Har prøvd det meste fra Shimano og Nexave er noe av det beste jeg har testet, hvertfall i 1000 kroners prisklassen på stenger.
  1 point
 11. NJB

  Farlig å ligge i telt?

  Skal ihvertfall aldri sitte å se på filmer om aliens eller ufo mennesker med lysende øyne før en alene tur med overnatting i naturen... Selvom jeg sier til meg selv at det er bare ren fantasi så surrer fantasien av gårde på egen hånd..begynner å tenke på at det finnes mye mellom himmel og jord som vi ikke forstår. Med noen av de aliens programmene på discovery og scifi filmer så kan det skremme vettet av en og annen stakkars forskremt sjel alene i teltet.
  1 point
 12. Søkke ta, for noen ørretkubber! Helt rått, det er ikke alle forunt å oppleve slikt Sent from my iPad using Tapatalk
  1 point
 13. knadne

  Kniven fra Krossbu

  Ganske likt som/ litt værre enn Falketind i vanskelighetsgrad, men betraktelig mer løs stein! Kan bestiges uten sikring om man er trygg i bratt løst terreng. Men man må uansett bruke sikring over breen. Vær obs på svært mye løs stein på oppstignignen!
  1 point
 14. Kikut

  Farlig å ligge i telt?

  Det kryr av jordveps i høyfjellet nå, aldri opplevd maken! Må være varmen? Vi klarte å sette opp Lavvo rett over et bol. Hadde vært artig om noen filmet oss når vi forsøkte å ta den ned i rekordfart..
  1 point
 15. Bare husk på at teltmordene fra Appojaure i 1984 er uoppklart, nå som Quick er frikjent. http://www.aftenposten.no/nyheter/uriks/Sture-Bergwall-frifunnet-for-enda-et-drap-7207973.html#.UgJh8qyvb3A
  1 point
 16. Jeg tipset noen familiemedlemmer om et meget godt fiskevann her forleden. De troppet opp etter mine annvisnnger, men oppdaget at vannet ikke stod på fiskekortet de hadde kjøpt. De hadde kjøpt statskogkortet, men det er tre andre grunneierlag i området her med egne kort. Dette vannet ligger på et av de. Så hva gjorde de? Eller hva burde de gjøre? Fiske alikevel, eller ikke fiske? Lovlydige som de er lot de være å fiske, og gikk seg heller en tur å kikket etter multer i området. Jeg mener de begikk en stor synd som ikke fisket alikevel med god samvittighet, og hisset meg selvfølgelig opp i kjent stil. Når mennesket opplever å bli begrenset på denne måten langt inn i skauen i Norge, da er det noe alvorlig galt et sted spør du meg. Det er rett og slett tragisk, og et godt bilde på hvordan systemet slik det er i dag hemmer naturopplevelsene. Jeg fisker mye, og de beste områdene i Norge er ikke forvaltet i det hele tatt. Slik er det og slik vil det alltid bli. Der det ikke er folk er det best. Der det er mye folk kan man kultivere å styre på alt man bare orker, men det skal ikke mange uvitende sjeler til for å ødelegge det atter en gang. Meningsløst spør du meg. Mye fiskeforvaltning i innlandet i dag er bare tull. Det fiskes alt for lite mange steder, og fiskekortene burde fjernes mange plasser for å få folk ut i skauen. Sett heller maksmål på fisk som takes ut, og opplys godt om det. Folk/mataukere trenger å opplyses om generell fiskeforvaltning. De trenger ikke å bli belastet med avgifter. Jeg synest også det er litt irriterende å måtte ha en tusenlapp i mynt liggende i bilen for å betale på alle fjellvegene jeg kjører, men det er jo lett å forstå at det koster å bygge veg. At jeg må innom verkstedet med bilen nå og da for å ta unna skadene den får på disse vegene er jo en annen sak. Nå når alle kjører suv'er synest jeg å merke at ikke all utbedring av vegene jeg betaler på er like godt vedlikeholdt også. Det er dog en annen sak. Men hvorfor skal jeg først betale bomvegagift, og så fiskekortavgift til same grunneigerlaget? Nei, jeg synest det er forringende for naturopplevelsen. Å få fri fra mas og kjas, regler og byråkrati er noe av det som lokker med villmarken. Det skal være enkelt. Det enkle bekymringsløse livet. Da blir det et lite paradoks at det første en møter er avgifter, som igjen utløser tanker om valg og vurderinger av typen som man helst vil komme seg vekk ifra. Vi må da klare å gjøre det litt enklere for de som vil ut å "rulle seg i lyngen". Jeg skulle ønske det var en lisens for hele landet. La oss si 250 - 400,- for et sesongkort. Fisk hvor du vil, etter gjeldene bestemmelser. Kanskje med unntak for de grunneierene som driver aktiv produskjon og næring av f.eks rakfisk. Ellers ville jeg opphevet grunneierens rett og hevd til vannene. For mitt vedkommende hadde det vært topp. For andre igjen som gjør seg tolv kast i løpet av et år, blir det litt i overkant. Og sikkert politisk umulig. Men akk så bra det hadde vært for meg!
  1 point
 17. Problemet med bufe (kyr, sauer og hester) rundt teltet er at de ofte er veldig nysgjerrige og har en tendens til å trakke rundt uten tanke for at et lite telt ikke tåler like mye som en traktor. Sauer legger seg ofte helt inn på teltduken og griser til noe fryktelig. Alt som ligger utenfor teltet kan da ofte enten være ødelagt eller trakket langt ned i gjørma som dannes når passe mengde kumøkk blandes med våt jord. Det beste er å unngå å telte på slike steder. Disse dyrene eier ikke respekt for friluftsfolk og har ingen forståelse for at folk som ligger i telt ofte ønsker å være i fred. "De driter stort sett i alt".
  1 point
 18. Fredag. Sykkeltur med en kamerat. Grinda, Ullevålseter, Lynhytta, høyspenten. Lørdag. Sykkeltur med en kamerat. Songsvann, Vettakollen, Sjennungsstua, Bjordammen, Ringerikstjern. Søndag. Bevegde meg fra senga og ut til sofaen.
  1 point
 19. Det var jo det jeg sa. For de som tror på dem så er de like reelle som gudene i de forskjellige religionene. Jeg mener å huske at det var noen gutter som møtte et trehodet troll, eller var det tre troll, et sted på Hedalsskogen. Nå var visst dette før fotoapparatet og mobiltelefonens tid så man fikk klare seg med tegninger av begivenheten. Jeg vet også at det bor en Rise inne i Vikafjell. Han misslikte sterkt at det var planer om tunnel gjennom fjellet. Bråk og spetakkel var det siste han ønsket, men siden de som driver med slike ting ikke tror på troll, så gikk han like godt inn i fjellet, stengte døra bak seg, stappet bjørkeris i ørene, dro fellen over seg og sovnet inne i Vikafjell. Hvor lenge han kommer til å sove er ikke godt å vite. Vi får bare håpe at det blir lenge. http://www.1000ting.net/26531619
  1 point
 20. Gjelder lavvo som telt? Det er to ganger jeg har spurt meg sjøl om hvorfor jeg driver på med dette her, og begge gangene var med lavvo. Første gang var ved Feren i Meråker. Jeg sover lettest, og våkna av at lavvoduken daska en av de andre fjeset. Etterhvert gikk det opp for meg at dette ble forårsaket av uanmeldt kraftig vind (ikke ukjent der oppe...) som trua med å velte lavvoen. Opp i bare bokseren og holde stanga, mens jeg hylte og skreik for å vekke de andre. Men de andre tok seg selvsagt gooood tid i halvfylla til å få på seg klær og sko, tisse skvetten osv før avlastning kom. Det mest skremmende var i dette tilfellet responstida. Den andre gangen var ved Snåsagrønningen i et lemenår, da den største lemenflokken jeg har sett bestemte seg for å trekke gjennom lavvoen nattestid. De var overalt, over hode og fjes, og inni halsgropene, delvis nedi soveposene. Stappmørkt, grundig utført høylytt bannskap og ingen visste riktig hva dette var før jeg omsider fikk slått på lommelykta. Det stereohylet en av kompisene som bråvåknet av dette, og fikk se gnagerjævelen flekke tenner stående på bare bakbena oppå brystkassen hans mens både lemen og kar hylte i kor, det overgår alt jeg har hørt av skriking i skrekkfilmer. Likheten med scener fra Alien har blitt konstatert i ettertid. Jo mer jeg tenker på det, jo sikrere blir jeg på at nettopp sånne episoder er en av årsakene til at jeg fortsatt driver på.
  1 point
 21. Hei! Fra Femundsmarka er det noen mil inn til de svenske skoger. Härjedalen og nord i Jämtland er bjørntett. Noen rekner/oppskatter det til rundt 2500 - 3000 st i Sverige. Uansett hva dyr som spist blåbær så er du i bjørneland. Og her er veldig mange friluftsintresserte som bl.a sover i telt. Som friluftsintresserte og gjør blant bjørn i Alaska og Kanada. Spennende. Artig. Kan ikke forestille meg at det er farligere enn naturen ellers. Les: falle på stein, juv, elvekryss, etc som er farligere enn ulv og bjørn. Men kul at der fortsatt er vilde dyr i naturen!
  1 point
 22. Guest

  Farlig å ligge i telt?

  Å ligge i telt skal man passe seg for! Spesielt på våren hender det at Bamsefar sjøl er sulten rett etter at han har kommet ut fra hiet! Da spiser han gjerne turister som overnatter i telt ute i naturen. Også i dårlig vær er det farlig å ligge i telt. Bare tenk på Rødhette og Ulven. Ulven spiste bestemora og la seg under dyna i senga. Flere ganger har Ulven søkt ly i teltet mitt i dårlig vær og lagt seg i soveposen min og ventet på meg. Det har endt i noen stygge basketak og jeg er heldig som fortsatt har livet i behold den dag i dag.
  1 point
 23. Har ikke noe imot å reise på soloturer, men skjønner trådstarters spørsmål. Jeg har av en eller annen grunn alltid vært litt mørkeredd. Var merkelig nok aldri det i forsvaret eller befalskolen. Men kan få en litt uggen følelse når det går dyr rundt teltet. Opplevde sannsynligvis en nyskjerring elg på en vintertur, og sov dårlig den natta. Ellers så gikk jeg på ei binne med to unger på ei patrulje en gang. Hvis ikke det var synsbedrag. Var ganske sliten De gikk sin vei iallefall, om det var bare i mitt eget hode eller ikke er ikke godt å si Jeg har ikke bjørn eller ulv i nærområdet, selv om det en gang eller to er observert streifdyr. Men følelsen som man kan ha natterstid hvis man er litt mørkeredd er ikke spesielt god. Det vil ikke si at jeg ikke fortsetter med turene mine. Det er jo bare inni mitt eget hode Men når følelsen først er der er det uansett ikke noe deilig... Jeg hadde sikkert selv blitt vært litt nervøs hvis jeg hadde sovet alene i telt i bjørneland, selv om sjansen er uhyre liten. Selv vurderer jeg pepperspray med på en slik tur, ikke fordi jeg tror jeg blir spist av bjør, men mer for å sove godt. For å si det på en annen måte, jeg hadde aldri fått med meg min bedre halvdel på teltur i bjørneland uten spray. Tror ikke hun er alene om å være slik. Kanskje jeg er en av "feigingene" som burde holdt meg hjemme ifølge mange her. Men tror det er flere enn de som gir inntrykk av det, som er litt nervøse for slikt. Jeg har veldig lyst til å se en bjørn i det fri! Det værste er at jeg er fullstendig klar over at spray er unødvendig, og at jeg er heldig hvis jeg får se en bjørn selv om jeg hadde prøvd så godt jeg kunne Men for å overvinne min egen frykt har jeg vurdert det. Våpen tror jeg er en særs dårlig løsning. Syns litt synd på trådstarter her som ønsker å slippe frykten på soloturer her, men isteden ender opp mer redd neste tur. Tror det eneste som hjelper er å reise oftere på soloturer. Legg deg gjerne i nærheten av hjemmet først. Bli vant til alle lydene som kommer på natta. Stein som raser, greiner som knekker, is som buldrer osv. En ting som er sikkert er at hvis man har hatt dyr rundt teltet på natta og man kanskje har vært litt engstelig. Er morgen kaffen ekstra god
  1 point
 24. Fint å se at ulv/sau diskusjonen får folk engasjert, enten det er på byen i Elverum eller på fjellforum. Isbjørn er vel det eneste dyret vi har som utgjør noen særlig fare om man skulle ligge i telt, mens på fastlandet vil jeg tro at uvettig bruk av brenner i teltet er det farligste.
  1 point
 25. Uvitenhet skaper ofte frykt, derfor er ikke rovdyr-kunnskap så dumt, mener jeg. Om det blir litt debatt om det er kanskje ikke helt uten frukter. Å få andre vinklinger enn bare sine egne bør utvide horisonten og en oppdager at ting er ikke er svart/hvitt, enten/eller. Selv er jeg for både sau og rovdyr, som sikkert de fleste her inne er. Diskusjonen går vel heller på hvordan man skal håndtere og forvalte dette og det er her rullegardinene går ned, og sinnet koker. Så blir saue-tilhengere oppfattet som ensidige rovdyrhatere og rovdyr-tilhengere oppfattet som sau-hatere, og i de fleste tilfeller er det feil, iallfall av de jeg kjenner. Til de som er litt utrygg i å ligge i telt, på grunn av redsel for hoggorm, flått, rovdyr, eller annet, skaff dere kunnskap om disse dyr fra sider av Naturforvaltningen, Foreningen Våre Rovdyr eller den enorme mengden info som ligger ute om dette. Jeg tror din frykt blir mindre med mer kunnskap, og du oppdager at det er ikke helt ufarlig å leve, men naturen og dens beboere er ikke de farligste rundt oss....!
  1 point
 26. Mener at jeg nevnte rabies allerede i første innlegget, eller husker jeg feil? Så det er ikke utelukket på noen måte. men sjansen for at en elg tramper deg i hjel er mye større, vi utrydder ikke elgen av den grunn. Villsvin også er beviselig mer farlig for menneske enn ulv, og fått noen av de etterhvert også, tar forøvrig flere jakthunder enn ulven også. Hva din irrasjonelle frykt forteller deg er en ting, men ikke tving den på mennesker som ikke kjenner fakta. Jeg driver selv med hund og har hatt hunder på rømmen i ulverevir. Og hadde de blitt tatt av ulv da så hadde det vært min skyld og ikke ulvens. Så bruk fornuft og hold hunden i bånd så er nok til og med du trygg.
  1 point
 27. Tipper kulde, uvær og uvitnhet er det farligste utenom flotten, men flott kommer vel ikke inn i telt ? Dersom en skal bekymre seg om rovdyr i Norge så bør en også være redd for å få en meteoritt i hodet. Eventuelt bekymre seg om hvordan man skal plassere pengene om enn vinner i lotto
  1 point
 28. Hege P.

  Farlig å ligge i telt?

  Vi snakker om fastlandsNorge. På samme måte som ulv dreper folk i andre land enn Norge. Her i landet er det ikke noe problem fordi vi ikke har så mange ulv. Men: Viten: Er ulven farlig? Lærer Candice (32) drept av ulver. Det har altså skjedd. Derfor er det farlig å lulle seg inn i den tro at det aldri vil skje her. Det VIL neppe skje med vår lille ulvestamme, men å være så bombastisk NEI, det vil jeg ikke være med på. Vi skal kose oss på tur i teltene våre uten å være redd for rovdyr, men vi skal også ha litt omtanke dersom vi oppholder oss i rovdyrsoner. Reiser man med hund kan man være ekstra utsatt, men vi vil vel ikke slutte hundehold av den grunn? God tur!
  1 point
 29. Igjen så er det en bisetning resten kan du kanskje ikke argumentere i mot? Så fremt Svalbard er Norge så kjenner jeg personlig til folk som har blitt angrepet av isbjørn. Og senest i fjor så ble en gjeng Engelskmenn angrepet og hvertfall en ble drept, igjen på Svalbard. Så vi kan med stor sikkerhet si at isbjørnen som er et dyr som ser på menneske som et bytte, er farlig for menneske. Ulven selv i store flokker ser ikke på menneske som mat.
  1 point
 30. Så flott! da er vi ute etter det samme. Men du henger deg opp i en bisetning istedet for poenget som faktisk er ulvens farlighet overfor menneske. Jeg skrev at flere mennesker ble drept av hund enn av ulv og 2 stykker er langt flere enn hva som er drept av ulv. Igjen så vil jeg påpeke at det var en bisetning, og at statistikken taler for seg selv, er et kjent ulveangrep på menneske siste 200 år i Norge, og selv det ene er dårlig dokumentert. Og igjen, at folk danner seg forestillinger som ikke er basert på fakta kan jeg dessverre gjøre lite med. Grunnen til at jeg valgte å kommentere her i første omgang er at det har vært mange innlegg den retningen den siste tid. Alt jeg har skrevet kan etterprøves og er bygd på sikre tall. Jeg bor på landet, og som skrevet høyere opp er jeg i rovdyrsoner der det er både ulv og bjørn hver helg gjennom høsten.Og så det er sagt så ligger andel i de mest "rovdyrutsatte" kommunene på 50-50 % for de som er for og imot rovdyr. Nei det må dessverre ikke bevises og som jeg også skrev høyere opp, det foreligger kadaver i ca 11% av tilfellene. Er derfor jeg ber deg om å lese hva jeg har skrevet. jeg har vært aktiv i rovdyrdebatten i veldig mange år og det jeg er mest lei av er å gjenta meg selv og argumentere i mot folks følelser(Noe som ikke går da det er virkelig for dem) og ikke fakta. Her hvis du vil lese mer i forhold til erstattning: http://www.forskning.no/artikler/2004/september/1096547375.81 Som sagt ligger det masse info på nett fra seriøse aktører innen forskning. Men styr unna de som er en agenda for eller i mot rovdyr. Og skal man ha en seriøs debatt basert på fakta må begge parter sette seg inn i forskning og statistikk på feltet.
  1 point
 31. De farligste situasjoner vi friluftsfolk er ute for, er når vi kjører til og fra turområdene våre....! Det er farlig det..###!!
  1 point
 32. Så hva er det du da er ute etter? grunnen til at jeg dro frem hund er at den utgjør en større trussel til sammenligning med ulv. Hvis du tolket det som hovedbudskapet bør du lese igjennom en gang til. Og hva du mener skinner ganske tydelig igjennom. Men du får heller legge frem bevis på det motsatte så kan vi heller begynne å snakke. Og du støtter ikke hundenes kamp med diekte løgner oig usakligheter, er ca 300 000 hunder i Norge. som jeg sklrev høyere opp, forstår du ikke så les en gang til. evt sett deg inn i denne saken selv. Finnes masse god data tilgjengelig på nett. Anbefaler nina.no
  1 point
 33. Ja der du tok du meg. "Skadelegevakten i Oslo behandlet 443 tilfeller av bittskader fra hund i 2011.[1] Ifølge Folkehelseinstituttet er det anslått at rundt 5 000 hundebitt fører til legebehandling per år i Norge." Så kan vi sammenligne det med antallet bitt av ulv, ja la oss de 200 siste årene, og da ender vi opp på rundt 0. Men tar de som et kompliment at det var den eneste tingen du kunne ta meg på. Så føler egentlig at isen er god og tjukk under meg.
  1 point
 34. Selvsagt hvis ulv har rabies kan den gå på mennesker, men ganske mange hunder uten rabies som tar livet av folk årlig uten at du vil forby hund. Er det saubøndene som ikke vil ha dyr på innmark og som slipper dyrene sine med viten og vilje ut der de vet det er rovdyr uten å gjete og som får rovdyrerstatning der det kun i 11% av tilfellene det foreligger kadaver? Vannskjøtsel kalles det i min vokabular, og det samme gjelder å slippe bikkja i et ulverevir. Så på den ene siden innrømmer du at det er for få ulv i Norge, men samtidig så vil du drive bærekraftig jakt på 33 dyr, hører du ikke selv hvor på tynn is du er? At folk enkelte steder har greid takket være mennesker som deg å spre så mye frykt at folk er redd for barna sine er ikke akkurat noe nytt. Men frem til 1800 tallet så sendte man barna ut på sommeren for å gjete dyrene sine, da var det tusenvis av rovdyr, og vet du hva, barna ble ikke spist på løpende bånd, men rovdyra var vel snillere da for da ble det drevet jakt på de, jeg ser den. Og antagelig så var de mindre glad i barna sine på den tiden. Så hvis det er at vi ikke er vandt til de som er grunnen til hysteriet ditt så må vi vel bli vandt fremfor å skyte de. du vet de har faktisk en rolle i næringskjeden. og selvom jegerne påroper seg å ha overtatt den rollen, så tar ulven de svakeste individene, ikke de sterkeste med flest tagger. Og før det blir brukt som et argument så er jeg for jakt, men ikke på ulv og de sterkeste individene av de forskjellige rasene med ville dyr. Trodde det var det du omtrent sa om disse tamme ulvene jeg men, du og dine vet vel best uansett hva både forskning og statistikk viser, det er jo bare forfalsket uansett. ..
  1 point
 35. Du vet tydeligvis noe om ulv som bare du og en håndfull sauebønder i Hedemark og Oppland vet, istedet for denne synsingen og spredning av irrasjonell frykt kan du ikke vise til en ting som støtter disse utsagnene dine om at ulv er farlig for menneske? Folk som nettopp har begynt med friluftsliv og leser her inne kan faktisk tro at det du sier er forankret i virkeligheten. Jeg ligger så og si hver helg hele høsten i terreng det er ulv og bjørn og trener bikkjer og aldri sett snurten av noen av de utover spor. Jeg kjenner folk som har møtt på flokker på opptil 7 dyr og vet du hva, ulvene løp sin vei, så med mindre du smaker veldig godt for ulv hva er egentlig greia?
  1 point
 36. Kjellis

  Farlig å ligge i telt?

  Jeg er enig. Her på nordvestlandet kryr det av flått, det er områder i kommunen her jeg styrer unna skal min datter være med på tur. Jeg har opplevd å ha opptil 13 flått på meg i løpet av en dag og det er heller ikke særlig hyggelig. Flåtten er nok en større utfordring enn de store rovdyrene er, slik jeg ser det.
  1 point
 37. Humle

  Farlig å ligge i telt?

  Det er vel større fare for å bli angrepet av elgen, enn av rovdyr....
  1 point
 38. Docker

  Farlig å ligge i telt?

  Våknet en gang av att en hest stakk trynet inn teltåpningen og snuste meg i ansiktet. I de 4 sekundene det tok før hjertet begynteå slå igjen og jeg skjønte hva som skjedde var jeg definitivt døden nær, så ja det er livsfarlig. Vist man derimot skulle frykte rovdyr så tror jeg att antal mennesker tatt av rovdyr delt på antal døgn som tilbringes i telt vil gi et forholdstall som får en flyreise til å fremstå som risikosport, sannsynligvis å sitte i sofaen hjemme.
  1 point
 39. Jeg tviler sterkt på at det vil finnes en veldig sulten ulveflokk på senvinteren i Norge med så mye hjortevilt som nå finnes. Det har aldri tidligere vært slike mengder hjortevilt tidligere som vi har i dag i norsk utmark. Masse mat for ulven vinterstid. Problemet er tamdyra som kommer i veien. Dårlig stelt står det til også med mye hjortevilt. Dårlig forvaltning og skeiv avskyting. Nå er det vel ikke myndighetene som har bestemt at ulv ikke er farlig for mennesker. At noen tror at ulven ER farlig, skyldes vel troen på eventyr... De fleste av oss tror ikke på eventyr.
  1 point
 40. Det finnes ikke rovdyr i Norge som er farlige for oss! For bikkja di kanskje, men ikke for oss!
  1 point
 41. Farlig og farlig. Ett ekorn holdt på å gi meg hjertestans for snart 20 år siden, da det hoppet ned på telt taket mitt og begynte å løpe rundt på det sånn ca. kl. 0400 på morran. Og så holdt jeg på å irritere på meg høyt blodtrykk sekundene etter da jeg forsøkte å jage det vekk for å få sove videre, og ekornet ikke tok hintet. Så en viss risiko er det jo...
  1 point
This leaderboard is set to Oslo/GMT+02:00
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy