Gå til innhold

Vinnerliste


Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 16. aug. 2013 i alle områder

 1. REs

  Farlig å ligge i telt?

  Problemet med bufe (kyr, sauer og hester) rundt teltet er at de ofte er veldig nysgjerrige og har en tendens til å trakke rundt uten tanke for at et lite telt ikke tåler like mye som en traktor. Sauer legger seg ofte helt inn på teltduken og griser til noe fryktelig. Alt som ligger utenfor teltet kan da ofte enten være ødelagt eller trakket langt ned i gjørma som dannes når passe mengde kumøkk blandes med våt jord. Det beste er å unngå å telte på slike steder. Disse dyrene eier ikke respekt for friluftsfolk og har ingen forståelse for at folk som ligger i telt ofte ønsker å være i fred. "De driter stort sett i alt".
 2. Chalshus

  Hvor har du vært på tur i dag?

  Fredag. Sykkeltur med en kamerat. Grinda, Ullevålseter, Lynhytta, høyspenten. Lørdag. Sykkeltur med en kamerat. Songsvann, Vettakollen, Sjennungsstua, Bjordammen, Ringerikstjern. Søndag. Bevegde meg fra senga og ut til sofaen.
 3. REs

  Farlig å ligge i telt?

  Det var jo det jeg sa. For de som tror på dem så er de like reelle som gudene i de forskjellige religionene. Jeg mener å huske at det var noen gutter som møtte et trehodet troll, eller var det tre troll, et sted på Hedalsskogen. Nå var visst dette før fotoapparatet og mobiltelefonens tid så man fikk klare seg med tegninger av begivenheten. Jeg vet også at det bor en Rise inne i Vikafjell. Han misslikte sterkt at det var planer om tunnel gjennom fjellet. Bråk og spetakkel var det siste han ønsket, men siden de som driver med slike ting ikke tror på troll, så gikk han like godt inn i fjellet, stengte døra bak seg, stappet bjørkeris i ørene, dro fellen over seg og sovnet inne i Vikafjell. Hvor lenge han kommer til å sove er ikke godt å vite. Vi får bare håpe at det blir lenge. http://www.1000ting.net/26531619
 4. HobbyTom

  Farlig å ligge i telt?

  Gjelder lavvo som telt? Det er to ganger jeg har spurt meg sjøl om hvorfor jeg driver på med dette her, og begge gangene var med lavvo. Første gang var ved Feren i Meråker. Jeg sover lettest, og våkna av at lavvoduken daska en av de andre fjeset. Etterhvert gikk det opp for meg at dette ble forårsaket av uanmeldt kraftig vind (ikke ukjent der oppe...) som trua med å velte lavvoen. Opp i bare bokseren og holde stanga, mens jeg hylte og skreik for å vekke de andre. Men de andre tok seg selvsagt gooood tid i halvfylla til å få på seg klær og sko, tisse skvetten osv før avlastning kom. Det mest skremmende var i dette tilfellet responstida. Den andre gangen var ved Snåsagrønningen i et lemenår, da den største lemenflokken jeg har sett bestemte seg for å trekke gjennom lavvoen nattestid. De var overalt, over hode og fjes, og inni halsgropene, delvis nedi soveposene. Stappmørkt, grundig utført høylytt bannskap og ingen visste riktig hva dette var før jeg omsider fikk slått på lommelykta. Det stereohylet en av kompisene som bråvåknet av dette, og fikk se gnagerjævelen flekke tenner stående på bare bakbena oppå brystkassen hans mens både lemen og kar hylte i kor, det overgår alt jeg har hørt av skriking i skrekkfilmer. Likheten med scener fra Alien har blitt konstatert i ettertid. Jo mer jeg tenker på det, jo sikrere blir jeg på at nettopp sånne episoder er en av årsakene til at jeg fortsatt driver på.
 5. Nils Martin

  Farlig å ligge i telt?

  Hei! Fra Femundsmarka er det noen mil inn til de svenske skoger. Härjedalen og nord i Jämtland er bjørntett. Noen rekner/oppskatter det til rundt 2500 - 3000 st i Sverige. Uansett hva dyr som spist blåbær så er du i bjørneland. Og her er veldig mange friluftsintresserte som bl.a sover i telt. Som friluftsintresserte og gjør blant bjørn i Alaska og Kanada. Spennende. Artig. Kan ikke forestille meg at det er farligere enn naturen ellers. Les: falle på stein, juv, elvekryss, etc som er farligere enn ulv og bjørn. Men kul at der fortsatt er vilde dyr i naturen!
 6. Gjest

  Farlig å ligge i telt?

  Å ligge i telt skal man passe seg for! Spesielt på våren hender det at Bamsefar sjøl er sulten rett etter at han har kommet ut fra hiet! Da spiser han gjerne turister som overnatter i telt ute i naturen. Også i dårlig vær er det farlig å ligge i telt. Bare tenk på Rødhette og Ulven. Ulven spiste bestemora og la seg under dyna i senga. Flere ganger har Ulven søkt ly i teltet mitt i dårlig vær og lagt seg i soveposen min og ventet på meg. Det har endt i noen stygge basketak og jeg er heldig som fortsatt har livet i behold den dag i dag.
 7. fiskekongen

  Farlig å ligge i telt?

  Har ikke noe imot å reise på soloturer, men skjønner trådstarters spørsmål. Jeg har av en eller annen grunn alltid vært litt mørkeredd. Var merkelig nok aldri det i forsvaret eller befalskolen. Men kan få en litt uggen følelse når det går dyr rundt teltet. Opplevde sannsynligvis en nyskjerring elg på en vintertur, og sov dårlig den natta. Ellers så gikk jeg på ei binne med to unger på ei patrulje en gang. Hvis ikke det var synsbedrag. Var ganske sliten De gikk sin vei iallefall, om det var bare i mitt eget hode eller ikke er ikke godt å si Jeg har ikke bjørn eller ulv i nærområdet, selv om det en gang eller to er observert streifdyr. Men følelsen som man kan ha natterstid hvis man er litt mørkeredd er ikke spesielt god. Det vil ikke si at jeg ikke fortsetter med turene mine. Det er jo bare inni mitt eget hode Men når følelsen først er der er det uansett ikke noe deilig... Jeg hadde sikkert selv blitt vært litt nervøs hvis jeg hadde sovet alene i telt i bjørneland, selv om sjansen er uhyre liten. Selv vurderer jeg pepperspray med på en slik tur, ikke fordi jeg tror jeg blir spist av bjør, men mer for å sove godt. For å si det på en annen måte, jeg hadde aldri fått med meg min bedre halvdel på teltur i bjørneland uten spray. Tror ikke hun er alene om å være slik. Kanskje jeg er en av "feigingene" som burde holdt meg hjemme ifølge mange her. Men tror det er flere enn de som gir inntrykk av det, som er litt nervøse for slikt. Jeg har veldig lyst til å se en bjørn i det fri! Det værste er at jeg er fullstendig klar over at spray er unødvendig, og at jeg er heldig hvis jeg får se en bjørn selv om jeg hadde prøvd så godt jeg kunne Men for å overvinne min egen frykt har jeg vurdert det. Våpen tror jeg er en særs dårlig løsning. Syns litt synd på trådstarter her som ønsker å slippe frykten på soloturer her, men isteden ender opp mer redd neste tur. Tror det eneste som hjelper er å reise oftere på soloturer. Legg deg gjerne i nærheten av hjemmet først. Bli vant til alle lydene som kommer på natta. Stein som raser, greiner som knekker, is som buldrer osv. En ting som er sikkert er at hvis man har hatt dyr rundt teltet på natta og man kanskje har vært litt engstelig. Er morgen kaffen ekstra god
 8. Marmot

  Farlig å ligge i telt?

  Fint å se at ulv/sau diskusjonen får folk engasjert, enten det er på byen i Elverum eller på fjellforum. Isbjørn er vel det eneste dyret vi har som utgjør noen særlig fare om man skulle ligge i telt, mens på fastlandet vil jeg tro at uvettig bruk av brenner i teltet er det farligste.
 9. Hjortefot

  Farlig å ligge i telt?

  Uvitenhet skaper ofte frykt, derfor er ikke rovdyr-kunnskap så dumt, mener jeg. Om det blir litt debatt om det er kanskje ikke helt uten frukter. Å få andre vinklinger enn bare sine egne bør utvide horisonten og en oppdager at ting er ikke er svart/hvitt, enten/eller. Selv er jeg for både sau og rovdyr, som sikkert de fleste her inne er. Diskusjonen går vel heller på hvordan man skal håndtere og forvalte dette og det er her rullegardinene går ned, og sinnet koker. Så blir saue-tilhengere oppfattet som ensidige rovdyrhatere og rovdyr-tilhengere oppfattet som sau-hatere, og i de fleste tilfeller er det feil, iallfall av de jeg kjenner. Til de som er litt utrygg i å ligge i telt, på grunn av redsel for hoggorm, flått, rovdyr, eller annet, skaff dere kunnskap om disse dyr fra sider av Naturforvaltningen, Foreningen Våre Rovdyr eller den enorme mengden info som ligger ute om dette. Jeg tror din frykt blir mindre med mer kunnskap, og du oppdager at det er ikke helt ufarlig å leve, men naturen og dens beboere er ikke de farligste rundt oss....!
 10. Bergtass

  Farlig å ligge i telt?

  Mener at jeg nevnte rabies allerede i første innlegget, eller husker jeg feil? Så det er ikke utelukket på noen måte. men sjansen for at en elg tramper deg i hjel er mye større, vi utrydder ikke elgen av den grunn. Villsvin også er beviselig mer farlig for menneske enn ulv, og fått noen av de etterhvert også, tar forøvrig flere jakthunder enn ulven også. Hva din irrasjonelle frykt forteller deg er en ting, men ikke tving den på mennesker som ikke kjenner fakta. Jeg driver selv med hund og har hatt hunder på rømmen i ulverevir. Og hadde de blitt tatt av ulv da så hadde det vært min skyld og ikke ulvens. Så bruk fornuft og hold hunden i bånd så er nok til og med du trygg.
 11. hrt

  Farlig å ligge i telt?

  Tipper kulde, uvær og uvitnhet er det farligste utenom flotten, men flott kommer vel ikke inn i telt ? Dersom en skal bekymre seg om rovdyr i Norge så bør en også være redd for å få en meteoritt i hodet. Eventuelt bekymre seg om hvordan man skal plassere pengene om enn vinner i lotto
 12. Hege P.

  Farlig å ligge i telt?

  Vi snakker om fastlandsNorge. På samme måte som ulv dreper folk i andre land enn Norge. Her i landet er det ikke noe problem fordi vi ikke har så mange ulv. Men: Viten: Er ulven farlig? Lærer Candice (32) drept av ulver. Det har altså skjedd. Derfor er det farlig å lulle seg inn i den tro at det aldri vil skje her. Det VIL neppe skje med vår lille ulvestamme, men å være så bombastisk NEI, det vil jeg ikke være med på. Vi skal kose oss på tur i teltene våre uten å være redd for rovdyr, men vi skal også ha litt omtanke dersom vi oppholder oss i rovdyrsoner. Reiser man med hund kan man være ekstra utsatt, men vi vil vel ikke slutte hundehold av den grunn? God tur!
 13. Bergtass

  Farlig å ligge i telt?

  Igjen så er det en bisetning resten kan du kanskje ikke argumentere i mot? Så fremt Svalbard er Norge så kjenner jeg personlig til folk som har blitt angrepet av isbjørn. Og senest i fjor så ble en gjeng Engelskmenn angrepet og hvertfall en ble drept, igjen på Svalbard. Så vi kan med stor sikkerhet si at isbjørnen som er et dyr som ser på menneske som et bytte, er farlig for menneske. Ulven selv i store flokker ser ikke på menneske som mat.
 14. Bergtass

  Farlig å ligge i telt?

  Så flott! da er vi ute etter det samme. Men du henger deg opp i en bisetning istedet for poenget som faktisk er ulvens farlighet overfor menneske. Jeg skrev at flere mennesker ble drept av hund enn av ulv og 2 stykker er langt flere enn hva som er drept av ulv. Igjen så vil jeg påpeke at det var en bisetning, og at statistikken taler for seg selv, er et kjent ulveangrep på menneske siste 200 år i Norge, og selv det ene er dårlig dokumentert. Og igjen, at folk danner seg forestillinger som ikke er basert på fakta kan jeg dessverre gjøre lite med. Grunnen til at jeg valgte å kommentere her i første omgang er at det har vært mange innlegg den retningen den siste tid. Alt jeg har skrevet kan etterprøves og er bygd på sikre tall. Jeg bor på landet, og som skrevet høyere opp er jeg i rovdyrsoner der det er både ulv og bjørn hver helg gjennom høsten.Og så det er sagt så ligger andel i de mest "rovdyrutsatte" kommunene på 50-50 % for de som er for og imot rovdyr. Nei det må dessverre ikke bevises og som jeg også skrev høyere opp, det foreligger kadaver i ca 11% av tilfellene. Er derfor jeg ber deg om å lese hva jeg har skrevet. jeg har vært aktiv i rovdyrdebatten i veldig mange år og det jeg er mest lei av er å gjenta meg selv og argumentere i mot folks følelser(Noe som ikke går da det er virkelig for dem) og ikke fakta. Her hvis du vil lese mer i forhold til erstattning: http://www.forskning.no/artikler/2004/september/1096547375.81 Som sagt ligger det masse info på nett fra seriøse aktører innen forskning. Men styr unna de som er en agenda for eller i mot rovdyr. Og skal man ha en seriøs debatt basert på fakta må begge parter sette seg inn i forskning og statistikk på feltet.
 15. Hjortefot

  Farlig å ligge i telt?

  De farligste situasjoner vi friluftsfolk er ute for, er når vi kjører til og fra turområdene våre....! Det er farlig det..###!!
 16. Bergtass

  Farlig å ligge i telt?

  Så hva er det du da er ute etter? grunnen til at jeg dro frem hund er at den utgjør en større trussel til sammenligning med ulv. Hvis du tolket det som hovedbudskapet bør du lese igjennom en gang til. Og hva du mener skinner ganske tydelig igjennom. Men du får heller legge frem bevis på det motsatte så kan vi heller begynne å snakke. Og du støtter ikke hundenes kamp med diekte løgner oig usakligheter, er ca 300 000 hunder i Norge. som jeg sklrev høyere opp, forstår du ikke så les en gang til. evt sett deg inn i denne saken selv. Finnes masse god data tilgjengelig på nett. Anbefaler nina.no
 17. Bergtass

  Farlig å ligge i telt?

  Ja der du tok du meg. "Skadelegevakten i Oslo behandlet 443 tilfeller av bittskader fra hund i 2011.[1] Ifølge Folkehelseinstituttet er det anslått at rundt 5 000 hundebitt fører til legebehandling per år i Norge." Så kan vi sammenligne det med antallet bitt av ulv, ja la oss de 200 siste årene, og da ender vi opp på rundt 0. Men tar de som et kompliment at det var den eneste tingen du kunne ta meg på. Så føler egentlig at isen er god og tjukk under meg.
 18. Bergtass

  Farlig å ligge i telt?

  Selvsagt hvis ulv har rabies kan den gå på mennesker, men ganske mange hunder uten rabies som tar livet av folk årlig uten at du vil forby hund. Er det saubøndene som ikke vil ha dyr på innmark og som slipper dyrene sine med viten og vilje ut der de vet det er rovdyr uten å gjete og som får rovdyrerstatning der det kun i 11% av tilfellene det foreligger kadaver? Vannskjøtsel kalles det i min vokabular, og det samme gjelder å slippe bikkja i et ulverevir. Så på den ene siden innrømmer du at det er for få ulv i Norge, men samtidig så vil du drive bærekraftig jakt på 33 dyr, hører du ikke selv hvor på tynn is du er? At folk enkelte steder har greid takket være mennesker som deg å spre så mye frykt at folk er redd for barna sine er ikke akkurat noe nytt. Men frem til 1800 tallet så sendte man barna ut på sommeren for å gjete dyrene sine, da var det tusenvis av rovdyr, og vet du hva, barna ble ikke spist på løpende bånd, men rovdyra var vel snillere da for da ble det drevet jakt på de, jeg ser den. Og antagelig så var de mindre glad i barna sine på den tiden. Så hvis det er at vi ikke er vandt til de som er grunnen til hysteriet ditt så må vi vel bli vandt fremfor å skyte de. du vet de har faktisk en rolle i næringskjeden. og selvom jegerne påroper seg å ha overtatt den rollen, så tar ulven de svakeste individene, ikke de sterkeste med flest tagger. Og før det blir brukt som et argument så er jeg for jakt, men ikke på ulv og de sterkeste individene av de forskjellige rasene med ville dyr. Trodde det var det du omtrent sa om disse tamme ulvene jeg men, du og dine vet vel best uansett hva både forskning og statistikk viser, det er jo bare forfalsket uansett. ..
 19. Bergtass

  Farlig å ligge i telt?

  Du vet tydeligvis noe om ulv som bare du og en håndfull sauebønder i Hedemark og Oppland vet, istedet for denne synsingen og spredning av irrasjonell frykt kan du ikke vise til en ting som støtter disse utsagnene dine om at ulv er farlig for menneske? Folk som nettopp har begynt med friluftsliv og leser her inne kan faktisk tro at det du sier er forankret i virkeligheten. Jeg ligger så og si hver helg hele høsten i terreng det er ulv og bjørn og trener bikkjer og aldri sett snurten av noen av de utover spor. Jeg kjenner folk som har møtt på flokker på opptil 7 dyr og vet du hva, ulvene løp sin vei, så med mindre du smaker veldig godt for ulv hva er egentlig greia?
 20. Kjellis

  Farlig å ligge i telt?

  Jeg er enig. Her på nordvestlandet kryr det av flått, det er områder i kommunen her jeg styrer unna skal min datter være med på tur. Jeg har opplevd å ha opptil 13 flått på meg i løpet av en dag og det er heller ikke særlig hyggelig. Flåtten er nok en større utfordring enn de store rovdyrene er, slik jeg ser det.
 21. Humle

  Farlig å ligge i telt?

  Det er vel større fare for å bli angrepet av elgen, enn av rovdyr....
 22. Docker

  Farlig å ligge i telt?

  Våknet en gang av att en hest stakk trynet inn teltåpningen og snuste meg i ansiktet. I de 4 sekundene det tok før hjertet begynteå slå igjen og jeg skjønte hva som skjedde var jeg definitivt døden nær, så ja det er livsfarlig. Vist man derimot skulle frykte rovdyr så tror jeg att antal mennesker tatt av rovdyr delt på antal døgn som tilbringes i telt vil gi et forholdstall som får en flyreise til å fremstå som risikosport, sannsynligvis å sitte i sofaen hjemme.
 23. Bjarne H.S.

  Farlig å ligge i telt?

  Jeg tviler sterkt på at det vil finnes en veldig sulten ulveflokk på senvinteren i Norge med så mye hjortevilt som nå finnes. Det har aldri tidligere vært slike mengder hjortevilt tidligere som vi har i dag i norsk utmark. Masse mat for ulven vinterstid. Problemet er tamdyra som kommer i veien. Dårlig stelt står det til også med mye hjortevilt. Dårlig forvaltning og skeiv avskyting. Nå er det vel ikke myndighetene som har bestemt at ulv ikke er farlig for mennesker. At noen tror at ulven ER farlig, skyldes vel troen på eventyr... De fleste av oss tror ikke på eventyr.
 24. Bjarne H.S.

  Farlig å ligge i telt?

  Det finnes ikke rovdyr i Norge som er farlige for oss! For bikkja di kanskje, men ikke for oss!
 25. Robinson

  Farlig å ligge i telt?

  Farlig og farlig. Ett ekorn holdt på å gi meg hjertestans for snart 20 år siden, da det hoppet ned på telt taket mitt og begynte å løpe rundt på det sånn ca. kl. 0400 på morran. Og så holdt jeg på å irritere på meg høyt blodtrykk sekundene etter da jeg forsøkte å jage det vekk for å få sove videre, og ekornet ikke tok hintet. Så en viss risiko er det jo...
Vinnerlisten er satt til Oslo/GMT+01:00
×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.