Gå til innhold

NJB

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  126
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om NJB

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Gå inn på Fjellsport og kikk på sekker der. Se gjerne på Osprey sine, de har lav egenvekt i forhold til størrelse noe som er bra. Om det er du som skal bære alt utstyret og mat vil jeg anbefale deg en sekk fra 75 liter og oppover. https://www.fjellsport.no/produkter/turutstyr/ryggsekker-bager.html Så lenge du bare skal være 2-3 netter så trenger du ikke så alt for stor sekk. Telt vil jeg anbefale deg og kjøpe fra PRO segmentet til Helsport. Pro segmentet har grei vekt og ok pris på telt. XXL fører Helsport telt, men det går også an å kjøpe fra Helsport sin outlet der de av og til har gode tilbud på telt. Man kan også kjøpe brukt på Finn.no, men gjerne da ett telt som bare er noen år gammelt og gjerne ubetydelig brukt. Om du handler på Fjellsport husk da og legg inn fjellsport rabatten. Da får du 20% rabatt.
 2. NJB

  Hjelp med valg av hodelykt

  Mye bra lykter fra andre forhandlere,men nå hadde vel trådstarter fått ett gavekort på XXL så da står vel valget stort sett mellom Magicshine og Lupine som XXL forhandler. Jeg bruker selv Magicshine og synes de har ok med lys utbytte..dog litt tunge (forrige model) så når jeg får råd en gang vil jeg nok kjøpe meg en Lupine Piko.. Bare venter på at XXL skal ha ett sånn vennetilbud med 25% avslag for alle som motar tilbud fra dem på epost som de har 2 ganger i året.
 3. NJB

  Hvorfor gi f… i lettpakking!

  Ser Nordhauk og Lansem mener at det burde bli ferre innlegg med lettpakking og at folk burde bære tyngre for å få bedre helse. Min motivasjon for lettpakking (12kg sekk på 3 dager tur med telt sommerstid) er at jeg har ryggproblemer etter 23år som elektriker på store bygg med tunge løft og hender stort sett over hode hele tiden. Så derfor er en sekk med utstyr som er så lett som mulig uten at det går på sikkerheten løs veldig kjærkomment. Det gjør at jeg kan ta meg noen dager i fjellet med lett sekk i stedet for å bli sittende inne å se på tv eller kjøre til en campingplass for å overnatte ute. Derfor er diskusjoner om vekt på utstyr veldig viktig for meg her på fjellforum,uten de hadde jeg ikke kommet meg noe særlig ut... Jeg hadde i begynnelsen en sekk på 23kg som jeg prøvde å gå med på turer noe som resulterte i smerter i rygg og hofter grunnet skader,så jeg er glad dette forumet finnes der man kan diskutere vekt og utstyr. Så synes Norhauk og Landsem burde gå i seg selv uten og kritisere folk for å diskutere lettvektsutstyr her på Fjellforumet da det er veldig mange grunner til hvorfor man vil pakke lett. Folk er forskjelig uti fra forskjellig livsituasjon.
 4. Men det jeg lurer på er om det i DNT sine regler er lov å ha våpen og amunisjon på en DNT hytte der det også er barn og andre turfolk til stede. Må si at jeg hadde vært litt skeptisk til å være på en DNT hytte der noen jegere sitter å tar seg en klonk med alkohol på kvelden med våpnet i nærheten. Man vet jo aldri hva som kan skje.
 5. NJB

  Mindre oppgradering fra 3.4.7 til 3.4.8

  Kan det ha noe med at jeg hadde glemt passordet mitt for noen uker siden og prøvde veeeldig mange kombinasjoner for å logge inn?
 6. NJB

  Mindre oppgradering fra 3.4.7 til 3.4.8

  Da var jeg pålogget med mac`n min igjen. Hva var årsaken til at man ikke fikk logget inn?
 7. NJB

  Mindre oppgradering fra 3.4.7 til 3.4.8

  Har prøvd å logge inn med Mac'n min får opp en side der det står at jeg er blokkert pga firewall rules... men å logge inn med ipad'n min går bra. Dette skjedde etter oppdatering av forumet. Noen som vet om en løsning sånn at jeg får logget inn med mac' n min?
 8. For min del har jeg gått over til lett pakking grunnet rygg og skulder skade etter 23 år som elektriker.. Så hadde valget mellom å begynne å pakke lettere eller å ikke dra på tur i det hele tatt... Før hadde jeg en sekk på 23 kilo,men etter at jeg begynte å pakke mere fornuftig og med lettere utstyr er jeg nede i 8 kg inklusiv mat for 3 dager for en tur i fjellet. Så nå kan jeg gå på tur igjen uten å ødelegge skuldre og rygg. Jeg trener dessuten jevnlig styrketrening så det har ikke noe med for lite trening heller... Så motivasjonen til folk for å pakke lett er veldig forskjellig fra person til person derfor skal man ikke kritisere andre å si at det er bare å trene mere.. Er ikke alle som har helse til å bære tungt og det bedre at de kommer seg ut på tur med en lett sekk enn at de sitter hjemme i sofaen noe som gjør problemene verre.
 9. NJB

  Er siden her hacket?

  Da fikk jeg også en lettkledd dame når jeg da jeg skulle gå inn på en tråd i fjellforum.Skjedde akkurat nå. Bruker en macbook. Kom inn på akkurat samme siden med lettkledd dame som jeg kom inn på en gang før også.
 10. Hvis man ser på spesifikasjonene på den Powermonkyen som det er linket til litt lengre oppe i tråden så ser man at den kun lader med 1A ut. Da tar det laaang tid å lade. Om du ser på f.eks denne powerbanken fra Dustinhome.no så lader den med det dobbelte altså 2A ut. https://www.dustinhome.no/product/5010760304/pocketpower-11200mah-svart#specifications Den veier ikke så alt for mye heller.
 11. Til TS.. Hva slags kamera og hvilket objektiv har du brukt? Og har du brukt noe Pola filter eller lign,eller er det etterbehandling av noe slag på bildene dine?
 12. NJB

  inReach Nødmelder Erfaringer ?

  hmm... ok,jeg får se hvordan trekkene blir etterhvert.
 13. NJB

  inReach Nødmelder Erfaringer ?

  Jeg har Inreach SE og jeg betaler 117,- kroner hver mnd med billigste abonement. 12mnd abonement. Trodde ikke det skulle bli såå dyrt da det på hjemmesiden til Delorme står at det skal koste $9,95 noe som er ca 60-65 norske kroner. Er det noen som erfaringer med priser på inreach... er det riktig at det skal koste så mye per mnd i abonement?
 14. Takker for mange bra tilbakemeldinger. Da ser jeg det som trygt å handle fra Skittfiske.
 15. Hei,skal til å handle meg ny sovepose og ser att nettbutikken Skittfiske.no har den som bestillingsvare,lurer derfor på om noen har erfaringer med å handle fra den nettbutikken? Er nemlig litt skeptisk til å bestille varer for noen tusen kroner hos en nettbutikk jeg ikke har hørt om. Har en dårlig erfaring med Amfibi.no derfor jeg er skeptisk. Takker for svar.
×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.