Gå til innhold

HobbyTom

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  12
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  1

HobbyTom vant dagen sist 26. september 2012

HobbyTom hadde mest likt innhold!

Om HobbyTom

 • Bursdag 02. des. 1974

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Interests
  Seiling, sykling, fisking... Naturbeherskelse og naturforståelse.
 • Sted
  Trønder :)

Nylige profilbesøk

386 profilvisninger
 1. Ikke sikkert dette er riktig forum, men jeg lurer på om noen av dere har prøvd Snowsnake snøscooterslede? Så en sånn en i bruk i helga, og det virka rimelig smart.
 2. Det lukter ikke bra av dun som har blitt bløte. Tipper du har forklaringen der. Frys den ned noen dager. Om dette ikke hjelper, får du be om pris på rensing.
 3. JetCarrier anbefales. Jeg har kjøpt eksosanlegg, bremseskiver og drivaksler til biler, samt kalesjer og anodesett til båt fra USA. Stikkord: tungt og stort... Men om man bestiller i god tid, så god tid at man tar det på båtfrakt hos JetCarrier, koster frakt omtrent nada.
 4. http://snl.no/soldat_Anders_Solli Sabelen og ringen henger fortsatt i våpenhuset ved Leksvik kirke, så det blir en hard nøtt om man skal fortelle trønderne at dette bare er et sagn.
 5. Unfortunately, I don't think Norway would be my suggested destination if your goal is to achieve maximum value for money. Norway is a very expensive country, and my best guess is that you will save a lot of money if you take a course like the one on the link underneath instead. Also, I think the most experienced teachers for that kind of education here in Norway will suffer from language problems if asked to teach in English, and that will probably be a lot better in the Alps where they hang out with foreigners all the time. http://www.austria.info/uk/winter-holidays-austria/free-ski-course-1569244.html I had the pleasure of visiting the submarine base in Den Helder a couple of years ago, when working with technical design for a supplier to the Dutch submarine navy. I have to say, the interest for, and the knowledge about skiing in Norway shown from the Dutch marine personell really impressed me. So I am not surprised that we see Dutch profiles on this website, seems just natural from my experience. Maybe you should consider to join the army, Jut? If you still would prefer to visit Norway for learning more about your interests, I guess a lot of the user profiles on this forum will be capable to show you around for free. Lots of knowledge, and lots of nice people here. Just make a note about the most suitable places you would prefer to visit, and I am sure we will see volunteers lining up.
 6. Jeg har hatt min Suunto Observer Titanium i 14 år nå. Den mangler GPS og puls. Men den har god lesbarhet under alle forhold, belysning som ikke ødelegger nattsynet, altimeter, barometer, kompass, temperatur, og flere varianter av nedtelling, stoppeklokker og alarmer enn jeg vil nevne her. Det viktigste for meg er at den tåler absolutt alt livet har å by på, uten å se ut som en rekvisitt fra Star Wars. Også går den faktisk helt presist, uavhengig av ytre påkjenninger. Denne klokka passer til både hverdag og fest, klatring og dykking, kulde og varme. Klokka er like fin etter 14 år. Batteriet varer rundt 3 år. Jeg kommer aldri til å kjøpe noen annen klokke.
 7. Alt som årenes løp har medført av knekte fiskestenger ligger på garasjeloftet i påvente av konvertering til båtstenger eller isfiskeutstyr. Antallet tatt i betraktning burde jeg nok starte både produksjon og salg av dette, siden jeg umulig vil kunne nyttegjøre meg alle samtidig sjøl... Jeg har også en Ajungilak Tyin sovepose som jeg fikk av mine foreldre i barndommen, antatt ca 1980. Den vil aldri bli avhendet. Posen er altfor stor og tung til dagens bruk for fjellturer, men når man først er nedi den enten det er alene i bilen for en power-nap eller som teppepose i båten, har Ajungilak på en eller annen måte greid å bake inn søvn i konseptet man kjøpte.... Jeg sovner med et smil og våkner alltid uthvilt i den posen der.
 8. Gratisappen til NJJF er faktisk ikke verst. Vannstand, månefase, artsregister i både fersk- og saltvann, jaktsesonger +++, og ikke minst lokkeapp for elg, hjort og kråke. For nøye loggføring av egen fangst vil på sikt frata oss muligheten til fiskeskrøner. Tommel ned herfra.
 9. Nyeste kartløsning til iOS6 er visst ikke helt i vater... Men GPS på android er helt OK, avhengig av kartene man bruker i appen selvsagt. Lite som kan konkurrere med Topo-serien fra Garmin der ennå. Ang lading av smart-telefon på tur, jeg bruker samme der som jeg bruker til min Garmin Quest med innebygd batteri: http://www.amazon.com/Ericsson-battery-Emergency-Re-Charger-Aluminum/dp/9983795027 Plukka den med meg i Kina for 4 år siden, betalte tre kroner eller noe sånt. En av mine bedre investeringer.
 10. Heat Pal er meget bra. Trygt, enkelt og meget effektiv. Også har man jo kokemuligheter også. Finnes også en noe rimeligere variant levert utafor Origo som ellers er helt lik, den heter Heat Mate. Rødsprittankene kan byttes mellom Pal og Mate, antar det er et kopiprodukt. http://www.maritim.no/heatmate-5200-spritvarmer
 11. HobbyTom

  GPS

  Har en Garmin Quest, holder i lange baner. Liten og vanntett. Mange tror denne ikke funker til friluftsliv grunnet innebygget Li-Ion batteri (20 timers brukstid). Men det er intet problem, lades enkelt med 3 AA-batterier i en micro-USB lader ved behov.
 12. Gjelder lavvo som telt? Det er to ganger jeg har spurt meg sjøl om hvorfor jeg driver på med dette her, og begge gangene var med lavvo. Første gang var ved Feren i Meråker. Jeg sover lettest, og våkna av at lavvoduken daska en av de andre fjeset. Etterhvert gikk det opp for meg at dette ble forårsaket av uanmeldt kraftig vind (ikke ukjent der oppe...) som trua med å velte lavvoen. Opp i bare bokseren og holde stanga, mens jeg hylte og skreik for å vekke de andre. Men de andre tok seg selvsagt gooood tid i halvfylla til å få på seg klær og sko, tisse skvetten osv før avlastning kom. Det mest skremmende var i dette tilfellet responstida. Den andre gangen var ved Snåsagrønningen i et lemenår, da den største lemenflokken jeg har sett bestemte seg for å trekke gjennom lavvoen nattestid. De var overalt, over hode og fjes, og inni halsgropene, delvis nedi soveposene. Stappmørkt, grundig utført høylytt bannskap og ingen visste riktig hva dette var før jeg omsider fikk slått på lommelykta. Det stereohylet en av kompisene som bråvåknet av dette, og fikk se gnagerjævelen flekke tenner stående på bare bakbena oppå brystkassen hans mens både lemen og kar hylte i kor, det overgår alt jeg har hørt av skriking i skrekkfilmer. Likheten med scener fra Alien har blitt konstatert i ettertid. Jo mer jeg tenker på det, jo sikrere blir jeg på at nettopp sånne episoder er en av årsakene til at jeg fortsatt driver på.
Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Milrab Milrab

Skitt Fiske

×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.