Jump to content

lysaar

Aktiv medlem
 • Posts

  89
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by lysaar

 1. Tusen takk for forslag begge to! Ser jo helt nydelig ut, mot Hallingskarvet @nesning Greien er at det er kun helgetur i første omgang - det skal være et slags lavterskeltilbud til oss selv (en slik Glampingtur:) - så vi ønsker å bruke minst mulig tid og energi på å campe - og mest mulig tid på å gå langrenn og fyre i peisen.
 2. Har fått meg lavvo med ovn, og tenkte dra en tur på fjellet for å stå på ski, med lavvoen som base. Spørsmålet er hvor? Og da lurer jeg på om noen har gode forslag. Har laget en infografikk over mine behov. Forslag mottas med takk
 3. @Fenriken takk for svar. Hvor var du? Ja, Valdresflye holder vel åpen en stund til, men den er ikke så godt utgangspunkt for de turene jeg ser for meg nå som ikke båtene går
 4. Hei, det blir verre og verre å komme seg til fjells for litt rangling nå som veiene stenges en etter en. Spiterstulen og Koldedalen er stengt. Sognefjellet og Valdresflye er usikker. Et det noe jeg har oversett?, noen veier som pleier å holdes åpne en stund til? Det er snakk om helgetur, så har ikke mulighet med større prosjekter med tanke på anmarsj. Og hva er beste tilkomst midtvinters når alt er snødd igjen og man er så desperat at man kan ta på seg skiene å gå et stykke, men likevel setter pris på kortest mulig anmarsj? Jeg vet om weaselen som går fra Tyinkrysset, men den begynner vel først å gå rundt påske?
 5. Har aldri vært noe fan av å ha våte klær i soveposen - velger heller en komfortabel natt og så gå meg tørr neste dag. Regner det også neste dag blir du fuktig uansett. Sko får lufttørke så mye det går over natten - tar alltid ut innersålen. Å ha litt trekk i teltet hjelper på å få ut fuktighet. Ved dårlig vær bruker jeg ikke så mye tid og energi på å tørke ting - mest ulla som er innerst mot kroppen. Så tar jeg heller en stortørk ute i sola når været er på min side. Hender også at jeg fyrer primus - det skal ikke så mange minuttene til for å drive ut mye fuktighet.
 6. Det er, om ikke ulovlig, så i hvertfall ekstremt usympatisk gjort ovenfor "venner"
 7. Aiguille Verte er på listen - om ikke for å sjekke om det er så ille som folk sier
 8. Er også veldig interessert i eggepulver! Har inntrykk at det brukes på mange hoteller til å lage eggerøre med. Det er å lese i noen anmeldelser at hoteller får kritikk for å servere pulver-røre. Tenker at på tur må dette være helt supert
 9. Av sikkerhetsmessige grunner er støydemperen også sikkert bra. Med Omnilite TI opplevde jeg at dysa tettet seg av sot, som fikk strålen til å gå skjevt og bommet på sprederplata. Det gikk bra, men ikke så artig med en tynn stråle varm bensin i teltet.
 10. Hei, vi skal på roadtrip i sommer og tenkte ta turen innom både Chamonix og Dolomittene. Er det noen som kan anbefale noen fine turer? Vi er nok ikke på bratt multipitch-klatring, men noe klyving og bre skulle gå greit selv om det ikke er noe must. Mont Blanc ligger allerede i planene.
 11. Er spent på hva høyre legger i sin nye fjellpolitikk "Høyre vil ha en fjellpolitikk basert på lokal råderett, kunnskap og forskning som utløser mulighetene i fjellkommunene." Føler som i snøscooter-saken at å ta avgjørelser ned på kommunenivå er en god måte å snikinnføre ting som blir for kontroversielt på nasjonalt plan. All grunn til å følge veldig godt med på utviklingen.
 12. Men legger vel opp strategi etter utsiktene for hvor lenge man skal være ute.. Er det <1 uke så er det kanskje ikke så mye vits i å bruke den ekstra tiden og energien på å skaffe mat. Er det på ubestemt tid så bør man legge en matplan så raskt som mulig. Vinter og spesielt høyfjell om vinteren er nok ekstremt vanskelig - er vel ikke uten grunn at alle Alaska-programmer handler om å forberede seg best mulig til vinteren hele sommeren.
 13. oj - den camera clip'en har jeg egentlig ønsket meg til speilrefleksen uten å vite om det! Hva med å bare ha en liten taske som du kan feste på sekken eller ha i sekken som du bruker når det er overhengende fare for at det kan bli vått. Når det er tørt er det jo mest praktisk å ha kameraet i remmen diagonalt over skulderen - jeg synes det er en god løsning sånn dingle/tilgjengelighetsmessig.
 14. Tørrcabaret + vann - voilá hoeyang-puddingform-1-5liter-i-aluminium-d-8cm-h-7cm.jpg
 15. Kan melde om ganske dårlig dekning fra Spitertulen ja og opp på toppene rundt Visdalen. Jeg har iPhone og den bidrar ikke akkurat til å få det beste ut av den svake dekningen som måtte finnes. Den gang jeg hadde netcom hadde jeg inntrykk av at kompisen min som har Telenor hadde ganske mye bedre dekning enn meg, men etter at jeg byttet til Telenor føler jeg ikke at mobildekning er noen man kan eller bør regne med.
 16. lysaar

  Asdøltjern

  Gikk en liten tur fra Solli til Myggheim i forrige uke, og det lå fortsatt en del snø igjen, men mye flekker hvor det hadde blitt bart også. Gikk fint å gå på beina
 17. Jeg forhørte meg med en venn som jobber som guide der, og han sa det var fullt mulig å få til Island Peak på 2 uker. Vil du ha kontakt?
 18. Skal du opp på en topp eller holder det med å gå blandt høye fjell? Det er vannvittig flott rundt Pisang-Manang, som ligger rundt andre kvartdel av Annapurna Circuit. Du kan komme deg ganske raskt dit om du jeeper det første strekket. Bildet er tatt fra Pisang Peak base camp på ca 4500 m. I bakgrunnen er Annapurna II. Det går sti opp dit vi står, og er relativt enkelt å gå, selv om man merker høyden bra. Pisang Peak er 6000m, og kan klatres med guide på et par dager, men da skal vær, vind og kroppen klaffe på de få dagene du har til rådighet. I Manang kan du også gå på sti opp på egenhånd opp mot 5000 meter og komme ganske nær Gangapurna-brefallet. Hadde jeg hatt 2 uker til rådighet i Nepal, hadde jeg brukt de fleste dagene i fjellet - da rekker dere å gå Annapurna Circuit, med høyeste punkt 5500m. Ganske mye turister her også, men nok ikke fullt så kommers som Everest BC.
 19. Jeg mistenker at forfatteren (mis)bruker disse "enkle turene" til å bli inspirert til å skrive slike tekster, og dermed oppnå anerkjennelse for sin forfekting av det rene og umotiverte friluftsliv, satt i et filosofihistorisk perspektiv. Pokker, finnes det ikke folk igjen i naturen uten baktanker?
 20. Du har jo god isolasjon mot bakken - så jeg ville testet ut med det jeg har før hadde gått til anskaffelse av nytt. Den skal jo ha komfort ned mot -11. Du kan jo også "etterisolere" med det du har av tøy om det skulle bli for kaldt - dunjakker, ull og tom skalljakker reflekterer en god del varme. Er du fornøyd med Xero 300'en? Jeg trenger en varmere sommerpose til fjellet, men ser at den har 3/4 glidlås, og det er jeg litt skeptisk til med tanke på de varmeste dagene..
 21. lysaar

  8000 m

  Jeg ville nok ikke satt av så mye tid og penger på et basic-climb opplegg. Ser greia med å gjøre og mestre alt selv, men under de forholdene så har normale folk mer enn nok med å skaffe kroppen hvile, og du har ikke så mye overskudd til å bære ekstra kilo og holde på med teltrutiner. Hvis det er litt av opplevelsen for deg, ville jeg kanskje funnet en mer teknisk 6000-meter - det kan du få til for en brøkdel av prisen og den tiden det tar å akkllimatisere seg for 8000
 22. Du vet du kan lage egne export-presets i LR hvor du setter størrelse? Da slipper du masse "mellomversjoner av bildet". Vil du ha forskjellige justeringer på ett bilde - kan du ta snapshot eller lage virtual copy av det i LR. Det er sjelden jeg har andre filversjoner enn RAW'en av et bilde utenfor LR - kun hvis det har vært innom Photoshop
 23. Jeg bruker lightroom. Jeg jobber også som fotograf, og oppdaget dette programmet egentlig alt for sent. Det er genialt til enkle justeringer og arkivering og distribusjon av bilder. Har bildene mine i mapper - en "privat" og en "jobb" - og undermapper med årstall. i den ligger det mappe med bildene som har beskrivende navn. Det er ganske enkelt å bruke, men jeg anbefaler å ta et par videoer med tutorials - spesielt om 'catalogues' før du legger mye jobb i organiseringen. Ser at lightroom kommer på tilbud på nett med jevnemellomrom, så det er bare å følge med. Husk for guds skyld backup av alle bilder. Det er det viktigste uansett hvilken løsning man velger å gå for.
 24. Scarpa har bra passform for meg som har litt brede føtter. Jeg vet at Salewa også kommer med diverse utgaver i "Wide" - vet ikke om du har prøvd noen av de?
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy