Gå til innhold

GrundeL

+Støttemedlem
 • Innholdsteller

  43
 • Ble med

 • Dager vunnet

  1

GrundeL vant dagen sist 31. desember 2018

GrundeL hadde mest likt innhold!

Om GrundeL

Profil

 • Min blogg 📰: http://grunde.wordpress.com/

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Noen som vet hvor man (evt) kan få kjøpt kokte tørkede (pinto)bønner i Norge?
 2. Hi, be aware that this will be (mostly) an off trail trip so map, compass and knowing how to use it important. Also the weather can become nasty quickly. I think starting at Stjernevann (Nastejavri) just south of Geatnejavri is a good option. And then head south/east into the valley between Ordo and Jakobselv. If you are still in the Berlevåg area, another option is between Store Molvik and Gulgofjord. There are lots of options 😁 wish you a nice trip!
 3. Pga UV strålene fra sola så er faktisk overflatevannet det tryggeste å drikke.
 4. Høres neste ut som Prebb har en for liten quilt?
 5. Min erfaring er at systemet med stropper og quilt fungerer utmerket. Har en 30F Revelation som jeg har brukt under 0 grader uten å fryse. Så folk er forskjellige... Som nevnt over lønner det seg uansett ikke å kjøpe for liten quilt for å spare vekt. Så er man i tvil gå i alle fall opp en størrelse.
 6. Tusen takk for trivelig og spennende turrapport, inspirerende!
 7. Liker Kovea brenneren godt, 400kr er et røverkjøp!
 8. Har også ringt Spot kundeservice en gang, ingen god opplevelse...
 9. Har kun Spot og har ikke prøvd Inreach. Jeg er ikke fornøyd med Spoten min. Abonnementet er veldig lite fleksibelt (ikke mulig mindre enn ett år, så det blir dyrt ved lite/sporadisk bruk). Men det verste er at man ikke kan vite om meldinger kommer frem, når jeg var på NZ i vinter kom bare omtrent halvparten av mine OK meldinger frem. Og jeg møtte andre som hadde samme problem. Jeg ville gått for Inreach, ingen tvil.
 10. Beklager seeent svar... Gamasjene er ikke å få kjøpt i norge men kan bestilles herfra: https://dirtygirlgaiters.com/ (masse kule farger/mønstre). Funksjonsmessig så er det ikke noe spesielt med disse gamasjene, og jeg tipper at andre løpe-gamasjer funker like bra. Disse er f.eks. veldig like https://www.oslosportslager.no/produkt/altra-altra-trail-gaiter-unisex-45693.aspx (men hvis du ikke har Altra sko så må du antakelig lime på en borrelås på hælen). Når det gjelder mat så stemmer det nok at jeg ikke er så veldig glupsk (og det tar minst ei uke før den voldsome turappetitten kommer). Men min erfaring er at 500 til 700 gram tørrmat pr. dag funker utmerket på en 10dagers (og da styrer jeg langt unna Real), typisk dagsrasjon er da: Frokost: 100g havregryn eller musli + kaffe Lunsj: Energibarer, sjokolade, nøtter og fruktblandinger + evt. sportsdrikk (Tailwind er en favoritt) 250g pr. dag. På kortere turer er taco-wraps utmerket til lunsj. Middag: Kos-kos, bygg-ris, hurtigris, nudler som basis (kos-kos er klar favoritt). Rett i koppen supper som saus/smak + evt. hermetisk tunfisk for proteiner. 150-200g pr. dag Småting: Det lønner seg å pakke dagsrasjoner (frokost og middag) i små zip-lock poser, da er det mye lettere å pakke med passe mye mat (ellers blir det vanligvis for mye mat med). Har med en liten flaske med olje eller flytende margarin til middagsmekking og frokost når jeg evt. har varm frokost. Har også typisk med litt frisk chilli, hvitløk, ingefær og chalottløk i tillegg til salt for å "sprite opp" middagen. Har også med noen teposer og sukker (sånne papirstrå med 5-10g sukker er fine.). Hvis jeg er på fisketur så spiser jeg (helst) fisk minst annenhver dag (og da blir tunfisken igjen hjemme) Når middagen er nudler så sper jeg på med litt kos-kos siden en pakke nudler er litt snaut. Jeg klarer meg ikke uten kaffe, og siden pulverkaffe smaker høgg kjører jeg espressomalt god kaffe og filter fra GSI https://www.xxl.no/gsi-outdoors-ultralight-vaskbart-kaffefilter-svart/p/1092584_1_style 250g kaffe holder i minst 10 dager hvis man er litt gjerrig på herligheten. Husk også at hvis man starter og avslutter turen med solide måltider i sivilisasjonen så går det betydelig mindre mat første og siste turdag.
 11. Hvis fluestang er aktuelt så er denne den nye Hardy smuggleren knall! https://www.skittfiske.no/hardy/183566/hardy-demon-aws-smuggler-9--hash-5-6-deler
 12. https://lighterpack.com/r/drptgx
 13. Har nærmere 1000km med Bergans Helium, og jeg er OK fornøyd. Den funker bra med opptil 15kg last (kan sikkert pushes til nesten 20 hvis man må), og (om sommeren) er volumet stort nok for i alle fall 10 dager med mat og brensel. Som andre bemerker så knirker bæresystemet, tror muligens at den ikke gjør det hvis rygglenden ikke er justert til max lengde slik jeg må. En annen ting jeg ikke er fornøyd med er at bæresystemet farger av slik at skjorter og jakker nå er orange på rygg og skuldre.
 14. Er klar over sandflies plagen, og satser på å kjøpe høy DEET faktor på NZ. Har også tett telt og hodenett hvis det blir for ille.
 15. Takker Lars! Planen er å gå i alle fall fra Nelson (Peloros River) til Queenstown. Går med en god venn første måneden, og det kan hende at jeg blir 100% ørretboms når han reiser og gir bang i å gå masse hver dag 😛 Planlegger å blogge litt fra turen også på Bloggen min (som akkurat nå ikke inneholder mye nytt) og så blir det bilder på Instagram (@grunde73) ... Og så kommer det sikkert noe her og på fluefiskersiden også. Grunde
Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Milrab Milrab

Skitt Fiske

×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.