Gå til innhold
 • Bli medlem

GrundeL

+Støttemedlem
 • Innholdsteller

  71
 • Ble med

 • Dager vunnet

  1

GrundeL vant dagen sist 31. desember 2018

GrundeL hadde mest likt innhold!

Om GrundeL

Profil

 • Min blogg 📰: http://grunde.wordpress.com/

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Jeg er stor fan av Uteliv podcasten (jo mer nerdete jo bedre), og oppfatter ikke i det hele tatt Randulf som en besservisser som er opptatt av å vise seg frem. Podcastene er samtaler hvor opplevelser og tanker deles og snakkes _sammen_ om, synes at det formatet er helt supert. I tillegg er Randulf en skikkelig forskertype (med Dr. grad i materialvitenskap) og han har masse praktisk turerfaring. Episoden fra 16. april i år "Langturer til fots – med Gry Folge" syntes jeg var veldig inspirerende.
 2. Et smykke! Gratulerer! Du kommer til å elske den... Har farlig lyst på en kniv til fra den knivmakeren; med kort blad slik som din
 3. Hadde jammen en pakke Bulgur stående 😆 koketid: 8-10min næring: 1500kJ/350kcal pr. 100g Personlig så er jeg (på kortere turer) mer opptatt av metthetsfølelse enn max mengde energi. Så lenge jeg er mindre enn 14 dager på tur så er det ikke noe problem å forbrenne mye mer enn jeg spiser.
 4. Støtter trådstarter 100% Couscous krever dessuten lite koketid (bare kokende vann, og det kan også trekke kaldt) og smaker (etter min mening) mye bedre enn potetmos. Vanligvis så «spriter» jeg også opp couscousen med smør/olje, stekt løk og/eller hvitløk, chilli, etc. supert tilbehør til fisk, etc.
 5. Det er ganske stor forskjell på effektiviteten til forskjellige brennere. Har eksperimentert litt med brennerne mine etter at jeg kjøpte JetBoil. JetBoil bruker ca. 10g gass på å ta 1L kaldt vann fra springen til kok. Min Kovea Spider og MSR Pocket Rocket II bruker 17-18g på samme øvelse. Dessverre så er JetBoilen nesten en ren vannkoker...
 6. Hei igjen, ikke meningen å gjøre dette til en quilt vs. sovepose tråd. Men hvis vekt er det viktigste så er det verdt å vurdere quilt Jeg savner ikke å ha posen over hodet, jeg har en slik hette/lue [Hidden Content] på når det er kaldt og en vanlig lue eller så sover jeg uten når det er varmere i været. Jeg synes quilt er knall fordi det er litt mer modulært og derfor litt mer fleksibelt enn sovepose, setter særlig pris på det når det er varmt i været. Jeg har en (30F) dun quilt Enlightened og 2 syntetiske fra Mountain Laurel Design, og er veldig fornøyde med alle sa
 7. Vet ikke hvor dårlig tid du har og om quilt kan være aktuelt istedenfor sovepose? Hvis du har tid til å vente og hvis quilt er aktuelt så kan du f.eks. vurdere Enlightened equipment. De er lette og du kan selv tilpasse quilt etter behov/ønsker [Hidden Content] Til 3-sesongs bruk så foretrekker jeg quilt foran sovepose, men er klar over at ikke alle er enige. Hvis du skulle få lyst til å teste quilt så må du huske å kjøpe med lue/hette til å sove i da quilten snøres rundt halsen og ikke over hodet...
 8. Hyggelig turrapport fra kjente og kjære plasser. Har gått Finnemarka på langs to ganger, og kommer garantert til å gjøre det igjen. Har også stor sans for slike «nærekspedisjoner» hvor man tar tog eller buss til start og «går hjem». Nordmarka på langs er også en flott 3 dagers tur.
 9. Hei, har en av Toms blikkboks ovner og 2 stk FB nano (titan og stål) som jeg har brukt en del. Og foretrekker uten tvil Toms MKII 😁 rett og slett fordi den er større og har større åpninger for mating. FB nano er lett og kompakt men jeg synes de er for små.
 10. Beklager avsporing, men denne er verdt å lese om å være våt på bena på tur: [Hidden Content]
 11. Bra svar fra trådstarter. Jeg har også god erfaring med å ta ekstra vare på bena ved å smøre dem hver kveld med fett for å unngå tørr hud og oppsprekking (særlig hvis jeg har vært mye våt). Jeg bruker «Mums’ stuff» (som er knallbra), noen bruker «Body glide», og det er sikkert ikke så nøye bare det er en fet og vannfri salve/stift.
 12. Hvis du går for en Helle kniv så er det et tips å gå i en butikk som selger disse (og dem er det mange av) og se og kjenne på hvordan de er i hånda. Det kan også variere litt hvor pene skaft de har, og hvis butikken har noen stykker så kan du kanskje plukke den som _du_ synes er penest.
 13. Det med stålkvalitet er etter min mening mest markedsføring, det er mye viktigere at produsenten har «behandlet stålet rett» (og det gjør temmelig sikkert disse tre). Men om du ønsker rustfritt eller karbonstål kan være noe å tenke på. Så mitt tips er å velge kniven som _du_ liker best, og som passer ditt bruk best.
 14. Herlig og inspirerende rapport! Ingen tvil om at lett sekk og joggesko er tingen om sommeren 😎
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.