Gå til innhold
 • Bli medlem

knadne

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  649
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om knadne

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Om du har 2-3 venner som også har lyst på kurs. Så er det beste å ta kontakt med en kursarrangør/fjellfører som kan sette opp et kurs til deg. Da får du et kurs tilpasset ditt behov, og du kan velge akkurat hvem du vil ta kurset med. Prisen blir omtrent den samme.
 2. Hvis du skal ha feller på, så er Rando det riktige. Hvis du skal gå på smørning så er vanlig fjellskioppsett det beste. Ville vurdert en BC binding!
 3. Enten bruker man bare Via Ferrata utstyr, eller så bruker man begge deler. Bare tau er ikke en god løsning. Tau i Via Ferrata sammenheng er i utganspunktet kun et alternativ når en erfaren går først, og kan rigge topptau forbi vanskelige passasjer. Sikring i trinn osv som PTG beskriver er ingen god løsning, da de ikke alltid er godkjent for å ta fall, skal man bruke mellomforankringer eller lage stand må man feste seg i boltene der vieren er festet! Man kan normalt ikke fallteste Via Ferrata utstyr, de fleste er laget med en form for webing som rakner for å dempe fallet, mens noen er
 4. Ta kontakt med en fjellfører, så får du laget et skredersyd kurs.
 5. Fordi dynamiske tau tåler mye mindre slitasje. Et dynamisk tau vil gynge en hel del, og dermed slites adskillig raskere over kanter ved rappell... Så om det kun skal brukes til rappell, er et statisk det riktige valget.
 6. Som jeg skriver i mitt første innlegg "Andre steder betaler man en frivillig avgift når man går opp via ferrata'er, men det faktum at det er frivillig og et adskillig lavere beløp som blir presentert gjør det enklere å svelge." Akkurat som om jeg betaler frivillig løypekontgent når jeg går langrenn. Innlegget mitt er forøvrig ikke ment å være en debatt om snylting på andres anlegg, men hva som faktisk er tillatt. Den store forskjellen ligger i at ferdselen i akkurat denne via ferrata'en reguleres gjennom booking av plass og en gitt sum som skal betales. Jeg kunne bidrat med en frivillig a
 7. Jeg tenkte å ta en rask tur opp Via Ferrataen på Straumsfjellet. Mest fordi den ligger såpass nærme, og jeg er nyskjerrig på hvordan den laget. Men ble litt overrasket når jeg gikk inn på info sidene til via ferrata'en, og fikk opp at å gå turen, med eget utstyr og uten guide kostet 395 kr. Det er jo fri ferdsel i utmark, og det blir jo som å ta betalt for bruken av skiløyper. Jeg skjønner at det koster å lage en Via Ferrata, men liker ikke å bli pålagt å betale for å bruke naturen. Andre steder betaler man en frivillig avgift når man går opp via ferrata'er, men det faktum at det er frivi
 8. Fortsett å bruke det som klatretau, ikke noe problem! Noen mener bretau slites fortere enn klatretau, min erfaring er det motsatte. Is og snø er relativt snilt mot tauet i forhold til fjell og stein.
 9. Buerbreen og bondhusbreen har sprekker og krevende veivalg, sistnevnte adskillig vanskeligere enn førstnevnte.
 10. Titan trengs ikke om det ikke, sånne er feks fine, og enkle å sette. [Hidden Content] Men sørg for å ha grunneiers tillatelse, og få med en som KAN sette bolter før dere går igang.
 11. knadne

  Wire til taubane

  Tau er topp, å rigge to over hverandre er det enkleste. Så kjøpe en trise som kan bygges på i høyden. Feks Petzl Tandem. Hvilken diameter du ønsker å bruke på tauene kommer ann på hvilken trinse du skal bruke og hvor stor slitasjestyrke du ønsker. Men 10-12mm er det vanligste. Test tauene hver for seg før du bruker begge når du skal kjøre taubane. Wire er også fint, men mye mer bry å sette opp, så ingen grunn til å bytte ut taua med det første.
 12. knadne

  Wire til taubane

  Hva er galt med tau? Om man skal lage provisoriske taubaner er tau helt topp. Om du skal ha noe som skal være oppspent over lengere tid er jo saken en annen. Tau er adskillig lettere å jobbe med enn wire, og ikke noe problem å få stramt nok.
 13. Norgeskart finnes også for Apple, jeg har det iallefall på iPaden min. Veldig bra gratis app, som anbefales. Gjør alt det trådstarter etterlyser.
 14. Hvis man først skal reise fra Oslo, så går jo Haukeliekspressen direkte fra Oslo S til Jondal, det må jo være adskillig enklere...
 15. dyrt, men kanskje det du trenger. Finnes billigere i utlandet. [Hidden Content]
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.