Jump to content

Bergtass

Aktiv medlem
 • Posts

  396
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Bergtass last won the day on August 16 2013

Bergtass had the most liked content!

Reputation

127 Excellent

About Bergtass

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Interests
  Hundekjøring
  Fotturer i skog og fjell
  Fisking
  Klatring
  Dykking

  I nogenlunde den rekkefølgen og prioritering.
 • Location
  Buskerud

Recent Profile Visitors

1,793 profile views
 1. Supert! Takk for tips, er jo teoretisk mye slire igjen.
 2. Etter en ufrivillig overvintring utendørs, har slira til samekniven min krympet to størrelser. Noen som har erfaring med å eventuelt legge den i olje eller noe, og utvide den? Eller må jeg bare innse at slaget er tapt?
 3. Mange kloke svar du har fått allerede her. Når det kommer til økningen fra 1-2 hunder, så vil jeg personlig mene at det ikke utgjør noen dramatisk forskjell. Man kan gå tur med begge to i bånd med eller uten kløv, man kan sykle med de, ha med i kano osv. Forutgiftene blir marginalt forskjellig og fordelen er at de har selskap av hverandre når du/dere er på jobb etc. Siden du har et barn til på vei, så tror jeg at jeg ville vært forsiktig med å legge for mange planer for utvidelse videre utover før du vet hvordan den nye hverdagen blir. Du sier du har mulighet til å låne hunder, og da er det kanskje greit å eksperimentere innenfor de rammene. Se hvor ofte du faktisk får tid til å trene, hvor ofte det blir turer etc. Skjønner at du begynner å få et greit innblikk i hva dette dreier seg om, men uansett om man skal kjøre løp eller "bare" dra på tur, så ligger det mye trening bak et godt spann. Men du skriver at planen er et godt 4 spann du kan kjøre 43 km med, ikke det at jeg skal nekte deg å bruke 5 år på det, men har man hundene er dette gjort godt før juletider med moderat trening. Spørsmålet blir mer, tenker du tur med hele familien? Tenker du nomeslede eller pulk? Skal sies at skal man ha med hele familien på tur trenger man langt mer trekkraft enn 4 hunder, 6 hunder kan gå hvis de er godt trent og terrenget er snilt, 8 så begynner det å bli sus i serken, 10 og oppover så er det høvlig. Så det spørs helt hvor man legger listen. På spørsmålet ditt om du holder på å bli junkie, så må jeg dessverre meddele deg om at du nå har møtt på "de dårlige vennene" foreldrene dine advarte deg mot. Under så har du en "familieløsning" med 8 hunder og 2 sleder.
 4. Finnes uttallige tråder og meninger om akkurat de spørsmålene. Men det viktigste er å tenke over: Hva slags turer skal du bruke utstyret på?(Størrelse på sekk, vekt på utstyr osv) Hvor ofte skal du bruke det?(Jo oftere og hardere, jo høyere kvalitet) Hvilken sesonger skal det brukes? (Er det tre sesonger, så trenger man ikke vinterutstyr etc)
 5. Spørs helt på været... Men Galdhøpiggen uansett årstid bør man være kledd for høyfjellet. Omså du velger falketind buksa så ville jeg hatt en skikkelig skallbukse i båkhånd. Samme med dunjakke, etc etc. Alt kommer an på hvor fjellvant man er og generell erfaring. Turen kan bli en påsketur, men været kan skifte fort og du kan få full snøstorm. Er enda tidlig i fjellet. God tur!
 6. Kan anbefale Svalbard heavy duty. I utgangspunktet en temmelig varm og svært solid bukse. Men atkket være lange ventilasjonsglidelåser på sidene så egner den seg til alt bortsett fra shortsvær. Svalbard Mid er tross navnet temmelig tynn, og egner seg ikke på vår og høst.
 7. På ukestur vil jeg si Alpinist/viking holder lenge. Har vært på tur med på Hardangervidda med 38 kg i sekken(Viking 110), tungt men sekken fungerte ypperlig. Powerframe er en pakkrammesekk beregnet for reinsjakt etc hvor man kanskje skal bære med seg en halv eller hel skrott. Men spørs helt hva man skal pakkke med seg, skal man ha med micro og en toseter sofa ville jeg nok tatt powerframen.
 8. Vet ikke om du har fått kjøpt deg sekk enda, men slenger inn et svar her jeg også. Har personlig prøvd både Alpinist og Bora, driver nå på med Gregory Denali pro. Hvis jeg skal komme med en uforbeholden anbefaling sånn utover det normale om å finne den sekken som passer best til din rygg. Så vil jeg si gå for alpinist. Som du selv er inne på så er servicen hos Bergans helt suveren. Videre så er sekken dønn solid og tåler omtrent alt av juling. Sammenlignet med Bora og Denali så sitter den ikke like godt på ryggen, noe jeg mener kun er komfortmessig. Den store forskjellen ligger i bæresystemet. Bergans har støtdemping integrert i bæresystemet. Noe man merker særs godt på fjell og steinete underlag, knærne er langt mindre slitne når man er ferdig med en lang nedstigning. Ulempen derimot er på myr, da fjæringene har en tendens til å kontre bevegelsene, men alt i alt så vil jeg tørre å påstå at det er verdt det. Lykke til med kjøp!
 9. Bergtass

  Telt hjelp!

  Sett deg et tak prismessig, og let heller etter et best mulig telt til den prisen. Som med alt annet, inntil en viss grad så får du det du betaler for. Og finnes masse på finn.no som er brukt to ganger og så legges ut for salg. Blir aldri noe hyggelig på telttur om lav takhøyde, kondens og dårlig plass blir mantraet på de første turene. Og ihvertfall ikke om du skal ha fruen med på flere turer! Tro meg snakker av erfaring.
 10. Bergtass

  Telt hjelp!

  Nordmarkaserien er laget av Helsport for XXL, kort fortalt, Helsport konstruksjon men med mindre solide materialer. Går du på Helsport sin Outlet på nett får du et "ekte" telt til samme prisen. Og skulle du bruke det mye så har du ihvertfall telt frem til du ønsker å oppgradere, og ikke at du må bytte det ut pga slitasje. Lykke til!
 11. Følger med på den også. Men av en eller annen grunn så stoler jeg mer på turgåere enn andre fiskere, er ofte noen fine luskepelser.
 12. Takk! Begynner å krible etter første vårtur med stanga.
 13. Borgern var du i Losbyområdet?
 14. Bergtass

  Asdøltjern

  Et fortsatt flere aktive myrer i området, mrn de fleste jeg vet om ligger høyere opp.
 15. Bergtass

  Asdøltjern

  Bor et brutalt stenkast unna så godt kjent. Kan supplere overnevnte opplysninger med at man kan også parkere i bunn, og gå alternativ stined iigjen fra juvet. Kan være sleipt nedover ved høy vannføring. Leiken har jeg fast plass i Finnemarka, men takk for tipset!
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy