Jump to content

trape

Aktiv medlem
 • Posts

  123
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

trape last won the day on July 23 2014

trape had the most liked content!

About trape

 • Birthday 12/08/1969

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Interests
  Fiske/Friluftsliv
 • Location
  Senja

Recent Profile Visitors

2,499 profile views

trape's Achievements

 1. Hei! Jeg har en lamina 20 som jeg er meget fornøyd med og lurer nå på å tipse en turvenninne om lamima -30 som vinterpose. Selv har jeg Helsport austfjorden som også er en grei vinterpose men jeg liker passformen til posene fra mountain hardwear så jeg vurderer en til meg selv også. Jeg finner imidlertid ikke mye informasjon ang temperaturgrenser på lamina -30. Fjellsport oppgir -34 som ekstremtemperatur, noe jeg vanligvis ikke henger meg opp i. Hekta på tur oppgir at -34 grader er t-limit. Utifra det du skriver høres det ut som det siste er mest riktig. Men vet du noe om hvor man kan finne informasjon om t-comfort?
 2. Hei! Du visste det sikkert fra før men kvinner fryser lettere enn menn, derfor er det laget en standard temperaturangivning for de fleste soveposer. T-comfort viser den temepraturen man forventer at en kvinne kan sove komfortabelt i gjennom natten. T- limit oppgir samme for menn. T-extreme er en tullegrense som egentlig bare sier noe om en temperatur hvor man kan forvente at man ikke får frostskader iløpet av 6-8 timer. Jeg har opplevd et par ganger at betjeningen i sportsbutikker har brukt T-extreme som salgsargument når jeg har vært ute etter vinterpose. Ta en titt på Mountain hardwear lamina 20. Oppgitt vekt 1290 gram, er noe romsligere enn vanlige soveposer og er ifølge oppgitt temperaturgrense for kvinner (Det som heter T-comfort) 4 grader varmere enn Mammut compact. Oppgitt T-comfort for compact = 2 grader, Lamina 20 = minus 2 grader. Jeg har endel soveposer, deriblant en varm dunpose til 6000 kroner som veier bare 800 gr men Lamina 20 er favorittposen min på høsten. Lamina 20 finnes i høyre og venstre og kan da glides sammen til en stor pose for 2, noe som jeg vil tro gir ekstra varme. Noen har klaget på glidelåsen men det har ikke jeg merket noe til. Lamina 20 koster akkurat nå 1300 kroner hos Hekta på tur. Jeg har også en lakenpose (Sea to summit, sleepliner reactor extreme) som ifølge produsenten kan øke temperaturen med inntil 15 grader. Jeg har aldri testet denne, men den veier ihvertfall 400 gr og koster vel i overkant av 500 kroner. Det finnes selvfølgelig både lettere og billigere lakenposer. Ellers støtter jeg meg til det andynb sier. Underlaget har mye å si når bakken er kald. Ble langt og sikkert noie forvirrende dette, men kort oppsummert: Sjekk ut Mountain hardwear Lamina 20. Jeg er svært fornøyd med min iallefall. Lykke til!
 3. Kjørte nettopp gjennom kaperdalen og du har helt rett i at det ligger en del snø igjen opp mot Istinden.
 4. Litt usikker på hvor du tenker å gå? men det blir uansett litt av en tur. Det er to kaperdaler, nord-Kaperdalen hvor veien går og sør-Kaperdalen som er en del av Ånderdalen nasjonalpark.
 5. Jeg har ennå ikke vært oppe i fjellene her på Senja i år men ut fra bilder andre har tatt ser det ut til å være fine forhold i fjellet nå.
 6. Det tror jeg kan være lurt, også på grunn av at jeg tror det vil bli svintungt å gå i disse trange skogkledte dalene hvis sola har fått tak. Hvis jeg skulle gå denne ruten ville jeg gått rundt Snøfjellet og Bratthaugen på sørsiden, deretter peilet meg inn mellom Svanvatnan, videre opp til Daumannsvatnet, over begge Leirskarvatnan, rundet fjellfoten og fulgt Langdalen til Kaperdalen. Her er mange fjellsider på denne ruten også men det er mer åpent slik at du kan gå unna de mest skredutsatte områdene.
 7. Det var i Tromdalen, ja... God idè å kontakte Senja turlag!
 8. Hei! Jeg ser på begge kartene som Bjørn J har vedlagt at turløypa går gjennom både Heggedalen og Tromdalen. Jeg ville definitivt unngått disse områdene om vinteren. Er du kjent på Senja?
 9. Hei! Jeg er ikke sikker men tror at Turtagrø er et av flere produkter som er laget for Sport1- kjeden. Teltet ser veldig bra ut og taket var stilig, men jeg har ingen erfaring med det.
 10. Hei! Jeg har en Helsport Raudfjorden vintersovepose som i de fleste tilfeller holder meg varm om vinteren. Det hender imidlertid at temperaturene faller til 25 minus eller mer der hvor jeg ferdes og da synes jeg ikke den holder. Har tenkt på dobbelposen til Helsport som heter kongsfjorden, den er enda varmere enn Raudfjorden men ganske dyr så jeg ser på andre løsninger. Kom over denne i går [Hidden Content] og den skal visstnok øke temperaturgrensen med inntill 14 grader?? Er det noen her på forumet som har erfaringer med denne innerposen? Og hva med Ajungilak grevling yttertrekk?
 11. Hei! De stengene og snellene du nevner er veldi bra utstyr! Daiwa er ikke mye dårligere enn shimano men mindre vanlig virker det som. Frontbrems er som regel jevnere enn bakbrems på en snelle. Fireline har høy bruddstyrke men tåler lite slitasje, så om du skal fiske i elv eller et sted hvor du kommer i kontakt med steiner ville jeg valgt monofilament. Selv bruker jeg bare monofilament nå og da velger jeg myke snører foran bruddstyrke, da slipper du at det kveiler seg så mye gjennom ringene (minne).Så langt er mine favoritter blant monosenene Trilene xl 0,22 mm (rød spole) og sufix duraflex. En god slukknute f.eks. dobbel slukknute er viktig siden knuten er svakeste punktet på et snøre. Ei stang med slukvekt 3-15 gram betyr at du kaster best med sluker/dupp som veier innenfor disse tallene. Skal du bruke dupp bør du kanskje gå litt opp i kastevekt og dupp brukes til markfiske. Noen bruker også dupp med flue, enten foran eller bak duppen og sveiver sakte inn. Dupp brukes til flere arter som feks ørret og abbor. De aller fleste stengene som selges i dag er laget av karbon, mens noen er bygget av en kombinasjon av glassfiber/karbon som f.eks. Ugly stik. Glassfiber er slitesterkt men tyngre enn karbon. Reine karbonstenger er veldi sterke og det er som regel ikke fisk som tar knekken på disse men f.eks. riper, sår og hakk, gjerne etter at den har ligget på steingrunn eller lignende. Du trenger kanskje håv hvis du mener det er nødvendig for å lande fisken. Bruker ikke dette selv bortsett fra ved laksefiske og i vann jeg vet det er stor fisk. En bag kan sikkert være greit. Kniv må du ha! Sluker kan være så mangt men helst innenfor kastevekta til stanga. Jeg bruker mye 7-12 grams spinnere av merkene mepps og droppen etter ørret og røye. I mørket kan det være lurt å bruke helt svarte sluker fordi fisken merkelig nok ser disse best (kontraster mot himmelen?) Jeg kan ikke bekrefte det siste, men det er effektivt. Bruk hurtigkobling mellom snøre og sluk for å forhindre for mye snurr på snøret når du sveiver inn. Ellers støtter jeg Stig Erik Olsen i det han sier. Mange spørsmål og sikkert noe forrvirrende svar, men jeg håper det kan være til litt hjelp!
 12. Du er ikke alene om det, nei! Heldigvis varer det ikke så lenge. Nå ser jeg nesten ikke klegg. Forøvrig en flott turblogg du har. Fantastiske bilder
 13. Da har du et flott område å boltre deg i! Håper du får en flott tur!
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy