Gå til innhold

Docker

Passivt medlem
 • Innholdsteller

  22
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  2
 1. Docker

  Farlig å ligge i telt?

  Våknet en gang av att en hest stakk trynet inn teltåpningen og snuste meg i ansiktet. I de 4 sekundene det tok før hjertet begynteå slå igjen og jeg skjønte hva som skjedde var jeg definitivt døden nær, så ja det er livsfarlig. Vist man derimot skulle frykte rovdyr så tror jeg att antal mennesker tatt av rovdyr delt på antal døgn som tilbringes i telt vil gi et forholdstall som får en flyreise til å fremstå som risikosport, sannsynligvis å sitte i sofaen hjemme.
 2. Docker

  Bekledning for vinterturer?

  På en kald og tørr vintertur vil et mellomlag i dun gi mye varme i forhold til vekt og volum. Bakdelen er natuligvis att det røsker i lommeboka vist man skal ha høy dunkvalitet.......Det er selvfølgelig ikke noe man MÅ ha med på tur, men mye ekstra varme når det trengs.
 3. Docker

  Ustaoset i slutten av Oktober

  Som regel er det fortsatt godt mulig med fotturer på den tida. Det kan være litt kaldt i været men ikke værre enn att høstklær holder. Veldig sjelden att det er kommet mye snø så tidlig på året, om i det hele tatt noe. Vi bruker å ha siste campingturen vår der oppe i midten av oktober og synes det er en vakker tid.
 4. Docker

  Parafin til primus

  Tennvæske koster 19,95 per liter i de fleste butikker, grei nok pris det. Og i min verden er det grillsessong året rundt. Har aldri hatt noe problem med å oppdrive tennvæske. I værste fall har de det på bakrommet. Foretrakk egentlig bensin jeg og før men nova+ brenner mye bedre på tennvæske (helt lattelig mye bedre faktisk) , og alkylatbensin kan være vanskelig å oppdrive noen steder samt det selges omtrent kun i 4 liters dunker, De fleste steder det bor folk har en coop marked eller lignende, og da har de som regel tennvæske. Alkylat bensin er vel og dyrere per liter, tror jeg.
 5. Docker

  Tur telt

  Hund i telt er ensbetydende med et telt med god plass, og solide løsninger. I hvert fall ikke Superlight 1-2, med mindre du skal skaffe deg kanindachs eller noe slikt. Noe med stort fortelt er og kjekt. Våt hund inni teltet er f.eks ikke mye kos. Ville nok sagt minimum 3 manns telt og med litt plass i forteltet er vel ikke 4 kilo mye. jeg gav til slutt opp å ha hunden inni teltet. Kjøpte egen hule til den i stedet og nå sover den der, og er fornøyd med det. Husker ikke hva det heter men er en halv kuppel med åpning som kan lukkes. Kostet noen hundrelapper.
 6. Docker

  Parafin til primus

  Bruker tennvæske, først og fremst fordi den selges overalt til en grei pris på praktiske 1 liters flasker som tåler litt juling. Og aldri noe tull med den på tanken. Mulig jeg fikk det anbefalt en gang og av en eller annen..... Funker som gull på min Nova+ i hvert fall. Lukter vel ikke så halvgale heller synes jeg.
 7. Docker

  Alternativ behandling av betennelser?

  Vist det er snakk om betennelse av den typen som fint kalles noe slikt som plantarfascitt, og som kjennetegnes ved att det er mildt sagt vondt å tråkke på hælen så er det lite hjelp i medisin. Det er en belastnings-skade, og blir nomalt bra etter alt fra 2 måneder til 2 år. Sleit med det i min ungdom engang grunnet feil sko når jeg trente friidrett. Noen mener akupunktur hjelper, trykk/sjokk behandling er vanlig og noen sverger att kiropraktor er det som skal til. Det du kan gjøre selv vist du ikke er klar over det er for det første å få undersøkt beinstllingen ved gange, om du har over eller underpronasjon og få laget såler til innlegg i sko, samt investere i et par gode joggesko som er laget for foten din,med god demping. Unngå å gå mye på hardt undelag og med mye vekt i sekken. I tillegg til å gjøre øvelser av typen "Stå på en serviett og plukk den opp me tærne" er fine. Å massere hælen hver kveld gjerne med noe som vibrerer og evt har infrarød varme samt varme fotbad er ofte behagelig, men vet ikke om det hjelper noe fra eller til. For min del har det aldri vært et problem igjen etter jeg begynte å kjøpe riktige sko for mine føtter. Av annen alternativ behandling som homøopati osv videre så har jeg ingen tro på det utover att tro i seg selv gjør underverker, å samarbeide med kroppen derimot bruker å funke godt sammen med skolemedisinen.
 8. Underskiver anbefallingen på kløv..... En ting med femundområdet er att i tørt vær er det mye av en hvit mose/lav som blir veldig skarp og vond for hundepoter når den tørker. Så noen litt solide hundesokker ville jeg tatt med vist dere skal bevege dere noe til fots og.
 9. Har en tynn dun sovepose som ble som ny etteren omgang med dunvask og dunimprignering. Både vasken og imprigneringen skal vistnok gjøre duna mer motstandsdyktig mot fukt. Til tørk bruker jeg å la det tørke liggende på et stativ først mens jeg snur og løser opp litt innimellom og deretter får den en "refresh" i trommlen med en liten ball, eller i mitt tilfelle en hundeleke, type kong puppy. Synes duna er like god som ny etter denne behandlinga. Men er ingen dunekspert, bare min erfaring at det funker, har brukt nixwax sine produkt.
 10. Docker

  Enmannstelt

  Har superlight 1-2. Brukt det noen netter på vidda med sønnen min på 7 og noen netter alene. Som enmannstelt er det fint. Det tåler en del vind og holdt tett etter to dager med "norsk sommer" dvs frisk vind og regn. Stoffet i teltet synes å være solid og tåler nok en del mer enn man kan tro ved første øyekast. Virker å være stabilt, men det bråker litt i vinden. Og det er litt trekkfult når det blåser. Jeg synes det er lett å sette opp, men klarer å irritere meg litt over de 3 pinnene i fotenden når skal pakke det ned, vet ikke helt hvorfor. Kan ikke tro det er noe god løsning for folk som er lange, men for meg som bare har med 172 cm på tur så har jeg god nok plass inni til både utstyr og meg selv. Når jeg har med sønnen min blir det bare et soverom og det går bra,men jeg hadde aldri delt det med en voksen person til. De pluggene som følger med funker fint på godt underlag, utrolig nok siden de minner mest om tannpirkere, men i dårlig jord så må man bruke litt mer fantasi, eller ta med andre plugger. Ellers synes jeg løsningene i teltet er gode og mye som minner om et vanlig telt, selv om det er lite og lett. Finnes kanskje bedre telt i samme vektklasse/størrelse, men for meg som liker helport sine produkt så vil jeg anbefalle det. Nå gav jeg ikke mer enn knapt 3 tusen for det helt nytt, og det er det verdt syns jeg. Hadde nok sittet litt lengre inne å kjøpe det til veil pris. Det er og det første teltet jeg har kjøpt i denne klassen, så for meg blir det sammenlignet med større telt, og er vel ganske imponert over det egentlig. Det blir i hvert fall mitt førstevalg på turer alene i sommerhalvåret både på fjell og i skog.
 11. Docker

  Salte fisk, konservering.

  Til konservering funker etter min erfaring kun vanlig salt..... Aner ikke hvorfor men seltin og de greiene har liten effekt på holdbarheten til fisk og kjøtt
 12. Docker

  Knott og mygg - tips for småfolk!

  Bruker noe som heter siste stikk på barn og de 4 beinte http://www.neofolger...sistestikk.html Det funker godt nok vist man smører all bar hud med det, reklamen sier att det og demper kløe om man har blit stukket men sønnen min mente ikke det var tilfelle. BurnAid spray derimot mener alle 3 barna her i huset er det som er best mot kløen vist de har blitt bitt av noe(samme som brukes på brannsår) Så vidt jeg har skjønt inneholder ingen av produktene noen skumle ting, bortsett fra prisen naturligvis. Ang myggspiral så tilsier erfaringen at den er mest egnet for å holde mennesker borte. Myggen har jeg derimot ikke merket att bryr seg nevneverdig. Vet og om en del barn som blir kvalme av røyken/lukten så hos oss er det puttet i kategorien "trengs-ikke-testes-igjen"
 13. Docker

  Fisketur til Fjellsjøen

  Kunne jeg få spørre om hvor dette er? Stednavnene sa ikke en fra vestladet så mye. Virket som en koselig plass. Ellers takk for en fin rapport, merker att det er for lenge siden jeg var på tur med ungene nå.
 14. Docker

  Hjelp til å komme i gang.

  Enig med att jakke og sko er greit å bruke penger på, men vil si att telt, liggeunderlag, og sovepose er vel så viktig. Erfaringsmessig kan man godta litt av hvert om man kan tilbringe natta behagelig. Ellers er det mulig å få "billig" utstyr som holder mål, men bakdelen er att da veier det en del. Om vekt er et tema kan man bare vinke farvel til tusenlappene. Jeg har nett blåst av feriepengene for å spare 5 kilo i sekken på tur så det koster. Når det gjelder telt er helsport enkelt og greit, de tåler en del vind, er tette, og xxl pusher de relativt billig. Det finnes andre gode alternativ, men det er nå et forslag, jeg har i hvert fall overlevd i de under ganske mange sære forhold, og det ganske behagelig. Men ville hoppet over trek segmentet og heller gått for pro segmentet for å få litt mindre vekt og litt bedre løsninger. Og kjøp uannsett et telt som gjør det forsvarlig å bruke brenner/primus inni når erfaringen er på plass. Alt blir så mye bedre når man kan fyre i stugu etter en dag med fiske og ha det godt og varmt noen timer. Underlag har jeg to jeg er fornøyd med. Exped down mat kjøpt på oslo sportslager, og mammut light pump mat kjøp på xxl. De er tykke varme og tar liten plass. Sovepose, kjøpte en dunpose på xxl nå som heter helsport haukeli. Den er varm og grei nok. Har og en som heter sveabreen. Nett like varm, men 400 gram lettere og godt og vel dobbel pris. Foretrekker dun, men mye fint i kunstfiber, men det tar mer plass og veier mer. Helsport alta er jo en klassiker som er varm og god, og passer det meste av året. Og vist du skal gå mye er en god sekk viktig. Ingenting ødelegger en tur mer enn en dårlig sekk. Ta en tur i butikken og be om å prøve de med ca 15-20 kilo oppi. Gå gjerne opp og ned noen trapper, en god sekk sitter på hoftene og er tight og fin. Og hva som er bra er ganske ulikt fra en person til neste. Når det gjelder jakker kan jeg si mye fint om bergans sine, har hatt turjakka mi i snart ti år og den har tålt mye juling. Å lese tester er ikke så dumt, de bruker å stemme godt vist man tar høyde for sitt eget bruk. Når jeg skal ha noe nytt leser jeg de, og erfaringer med produktene i ulike forum, og finner den butikken som selger det billigst. De som jobber der har sjelden noe erfaring eller kunnskap om det de selger, selv om det finnes noen unntak, mens f.eks folk her inne og andre forum har mye praktisk erfaring til sammen. Og ta høyde for att når du skal på høyfjellet (dovre,vidda osv) kan været forandre seg fort, ubehagelig fort, så bruk heller noen kroner ekstra på det viktige utstyret slik att du er trygg. Et godt telt vil tåle en storm på fjellet. Et dårlig et vil rives sund og så ligger du der i storm uten tak over hodet. Verken snø eller storm er veldig uvanlig i høyfjelllet i august. Min "rekord" er 15 cm snø og stiv kuling på finse 20 august, tror det var i 1997. Noen timer før var det bare en passelig fin sommer med 10+ og regnbyger. Og dagen etter var det fint vær igjen. Så da har du i hvert fall noen forslag til greit utstyr.
 15. Docker

  Hjelp til å komme i gang.

  Hei! Med 4 timer kjøretid har du ufattelig mange valg egentlig i alle rettninger, alt etter om du vil opp på fjellet eller vil være under skogsgrensa. Femunden med området rundt er 5 timer unna og byr på både små fiskevann og fine turer. Butikken i engerdal selger fiskekart som viser både hvilken art som er i vannet og størrelse på bestanden. Hatt mange gode dager i det området selv om det kan være mye folk på de mest populære stiene til tider, men ikke noe problem å finne sine egne plasser vist man ønsker Du har jo og blefjell som ikke er langt unna, som byr på flott natur, fiske vet jeg ikke, men så lenge det finns vann som ikke er regulerte er det som regel noe som biter nedi der. Vist du vil på fjellet er hardangervidda og 4 timer unna ca. Mange fine tjern å fiske i og en liten rundtur fra skulevik innover dyretjørnane og rundt til olavsbuvatnene gir mulighet for både fiske og fine nturopplevelser. Oppover mot haukeli er og noen fine steder. Fra Vågslid kan du gå sydover og finne noen fine fiskvann, og fin natur. En fint råd er jo å studere kart på nettet, finne området man vil til, legge en liten plan uten mye detaljer og bare reise. Har man rette innstillngen blir turen alltid fin.
×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.