Gå til innhold
 • Bli medlem

hrt

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  68
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om hrt

Profile Information

 • Gender
  Not Telling

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Vi rant ned til fjellstyret hytta som heter Hellevatn, Husker det ikke som spesielt bratt, snarere som lange slake flyer. Mener å huske at både oppstigning og nedkjøring var jevn uten uforutsette dumper og knauser osv.
 2. Hei Har gått samme turen for over 20 år siden, men vi gikk over Nedsta Bjørnavatnet og opp på Vetle Uravatn videre over Store Uravatn og ned på Hellevatn. Dette var helt kurant men en "halvbratt" stigning opp fra Nedsta Bjørnavatnet. Husker det som en veeldig fin tur men store gnagsår.
 3. For å bruke STF som eksempel STF har 4 betjente hytter, Lysebotn, Stranddalen, Prekestolen og Haukelister. Pluss ca 40 selv og ubetjente hytter i Ryfylkeheiene/Sirdalsheien Lysebotn Turisthytte 50 senger med mange fasiliteter. Lysebotn med bilvei i sommersesonegn og ferje året rundt. Haukelister fjellstue 158 senger med varierende standard ligger ved E-134 på haukelifjell og har vært fjellstue (statens siden 1800 tallet en gang ) Kan kalles hotell. Utbygd påbygd modernisert, og renovert mange ganger igjennom årenes løp. Prekestolen turisthytte 150 senger bygd +/- 1950, nybygd
 4. Du gjør ikke mye feil ved å velge Sony a6000. Emm så går det mer på smak og behag, enn at noen kan si at det ene er så mye bedre den det andre. Stort sett alt av nyere og mye av lit eldre system kamera med utskiftbar optikk kjører ring rundt kompaktkamera når det kommer til bilde kvalitet. Invester i kvalitets optikk og forskjellen blir enda større. Uansett hva du velger er det viktigste å ha et kamera som ikke blir liggende i sekken !
 5. Syns egentlig Turistforeningene kunne bygd hyttene i tradisjonell stil og ikke som dette . Forsvinner ikke litt mye av kosen med slike design "ikoner" . Hva erfaring har man mtp lekkasjer og vedlikehold osv ??
 6. Dersom de store Turistforeningshyttene som ligger stort sett til vei, hadde vært eid av Thon eller stordalen og kalt hoteller / høyfjellshoteller hadde det vært greit.
 7. Det er veeldig enkelt å sitte på sin høye hest å klage på taggingen med røde Ter rundt om i fjellheimen ( det er jo så fælt å se på). Men man trenger ikke gå mange meterne utenom T stien så er man helt alene selv i tungt brukt turterreng som feks Prekestolstien ( det skal gå nærmere 300 000 mennesker der i år ihht SA). Når det gjelder "hotellene" som feks Sandhaug og traktor transport av varer dit, så er det mange flere enn DNT som kan kjøre traktor til Normannslågen, bla alle med fiskerett for garn i Nordmannslågen kan det, i tillegg til alle som har reinsdyrjakt. Så etter min me
 8. Det kjekke med Olympus OMD 5 , 5 II og OMD-1 er at de er "vanntette" ( dvs beskyttet mot fuktighet),men du bør ha ganske store lommer. Fujifilm XT-1 er også beskyttet mot vann, men blir noe større enn Olyene, vet ikke hva Sonyene er. Alle tar bra bilder og gir gode jpg filer så det blir en smakssak hva man foretrekker. Selv gikk jeg for OMD-5 pga vanntett, men likte jpg filene til Fuji X-e2 jeg hadde bedre. Fuji har også noen supre objektiver. Til Fuji, Olympus og Sony kan man også kjøpe adaptere slik man kan sette på ett "uendelig antall" gamle/nye manuell fokus objektive
 9. Husk at det er mange erfarne FAN boys ute og går !! Som kun ser på det de selv bruker som det eneste saliggjørende ...... Det som er veldig bra for en kan være totalt ubrukelig for andre.
 10. hrt

  Spor av folk

  Har ofte lagt merke til noe liknende når jeg har fulgt gamle umerka stier, at dersom en går på innstinkt og ikke så mye ser etter stien så følges den alikevel .
 11. FENIX Bilder av infoskjerm for tur(SPOR) Temperatur utenpå ryggsekk ! Påstander om at klokka er for stor er sterkt overdrevet, i den grad det er en klokke da, det er vel heller en GPS som kan festes til håndleddet med reim og som kan vise klokka ! Bilde tatt på tur med FENIX på håndledd, den er ikke større en at det fremdeles går å bruke kamera Månen står rett over Prekestolen sett fra Stavanger .
 12. Mener FENIXen logger og måler "alt" har også Pluls og tempmåler til den. den måler også distanse og teller opp total høydemeter osv. Det er også kadenssensor å få tak i.
 13. Garmin Fenix teller også kalorier.
 14. Her er en fin artikkel om temaet, med tanke på hvordan sykehus system kan virke og hvordan en del leger utøver sin proffesjon så unner jeg noen å prøve alt ! "Eg er eit mysterium. Ingen finn ut av kva som feilar meg. Det kjem nye ting til heile tida."
 15. MX sport på Kvadrat er vel best i distriktet på fiskeutstyr. Hetlandsport gir 15% til DNT medlemmer.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.