Vinnerliste
Populært innhold
Viser innholdet med mest poeng fra 23. sep. 2014 i Innlegg
-
Hadde en nydelig tur opp til trolltunga i slutten av juli. Jeg og dama hadde kjørt fra jotunheimen og tenkte at vi kunne overnatte på odda camping før vi tok turen oppover til trolltunga. Men det viste seg at det var stappfult, men vi fikk nå beskjed om at det skulle være mulig og sove ved sjeggedal på en liten gressplen. Vi fant plenen og klarte og få skvist på plass teltet mellom alle de andre telta som var der. Bilen ble plassert på parkeringsplassen som var i overkant dyr om du spør meg. jeg skulle jo stå der i 5 dager, og det kom på den nette sum av 1200 kroner. Fant på en eller annen nettside at det skulle være mulig å kjøpe årskort som kosta i underkant av halvparten, men da fikk jeg bare beskjed om at det gjalt bare for de som hadde hytte i orådet. Syns nå det burde vært en eller annen kvantumsrabatt, men nok om det. Dagen etter var det bare å pakke sekken opp med det som trengtes av mat og proviant, selv om fiskestang skulle være med, er en nå ikke alltid garantert denne fisken. Vi starta turen oppover og bestemte oss fort for å ta den nedlagte banen i bruk. Masse små trappetrinn, men det gikk nå ganske radig oppover, på det bratteste føltes som den gikk så og si loddrett, men en fin opplevelse i seg selv. Være var fint og sola gjorde sitt for at en måtte være påpasselig med å drikke gode mengder med vann, svetten rant så og si hele tida. Vi kom oss opp til toppen og tok oss en velfortjent liten pause og litt nøtter for å få ekstra energi. Turen fortsatte flatt i en kilometer før det var og ta fatt på neste store kneik, med stor og tung sekk så var det bare og la de som kom uten sekk eller bare med et fingerbøll av en sekk rase forbi, og heller bare holde seg til et rolig og fornuftig tempo oppover. Da vi nådde toppen av denne ganske så harde starten på vår tur fikk vi satt oss ned spist litt ordentlig mat. Skoa ble tatt av, blir fort veldig fuktig inni der, greit å få lufta tæra litt da. Etter en halvtimes tid fortsatte vandringen innover mot trolltunga. Turen fra toppunktet og innover gikk egentlig ganske greit, ikke store stigningene og en nydelig utsikt med folgefonna alltid som det hvite lokket i det fjerne. Da vi kom fra til tunga så fant vi et fint sted og sette opp teltet. bare noen få meter unna vandrestien, men var alikevel overraskende alene der, veldig positivt. VI tok turen bort til tunga for å ta de obligatoriske bildene, kan jo ikke være der uten å få med dem. Prøvde å fiske litt i vannet som var der både med flue og sluk, men fisken virka veldig lite interresert i hva jeg hadde og presantere, hadde kanskje napp, men kan og ha vært bunnapp, så ble ikke mye å skryte av, så da ble det real til middag. Når mørke kom så ble det kvelden siden fiskelykken ikke akkurat strålte. Dagen etter var det å stå opp få i seg litt mat før en skulle vandre videre innoverpå vidda. Dagens mål var satt og det var ikke så veldig langt dit vi skulle og noen timer senenre endte vi opp på området vi skulle være de neste tre dagene, veldig fint der rett og slett. Fiske startet med en gang teltet var slått opp og litt mat fortært, men var ikke så mye napp og få. Men det var vak i vannet, så fisk var det her, så var det bare å klare å lure den på stanga da. Utpå kvelden så ble det endelig fisk, det var dama som dro den opp på en spinner, 600 grams ørret, det gjorde at det begynte å bli riktig så koselig på tur. klokka var blitt så mye at den ble spart til middag dagen etter. Dagen etter våknet vi opp og så fisken varigang igjen og dama fikk fisk på første kast, en fin 450 grammer, og hun begynte og bli litt cocky siden hun hadde fått to mens jeg stod der tomhent enda. Deretter kunne jeg se i horisonten at drittvær var på vei innover og det var bare å pakke så mye en kunne inn i teltet. Det gikk vel ikke mer enn 20 minutter fra en så drittvære komme til det kom over oss med full styrke. Lyn, torden, kraftig regn og selvfølgelig masse vind. det var noen interresante minutter, teltet så ut som om det prøvde og lette fra bakken. den kraftige vinden var der nok bare i en ti minutter før den løya ned til et levelig nivå. Jeg var veldig glad for at jeg hadde vært nøye med teltoppsettet. Etter et par timer gav regner seg og vi kunne komme ut fra vår lille hule og finne fram stengene igjen. Resultatet ble 3 fisk på meg, fra 400 til 550 gram, mens dama fikk en bitte liten pinne. Neste dag var det ikke så mye å rope hurra for, været så ut til å kunne bli verre så vi tok avgjørelsen på å gå ned fra fjellet igjen. Tilbaketuren gikk veldig fint fram til vi kom til trappene som skulle ta oss ned igjen, har vel aldri hatt bein som har skjelvet så mye før, var ikke mange stegene vi kunne ta før beina ble håpløse å stå på, men en morsom erfaring. så etter 8 timers vandring klarte vi å komme oss ned til bilen igjen. Det var en veldig vellykka tur med fin natur og gode fiskeoppleverser.3 poeng
-
I forhold til deg er jeg meget primitiv. Holder meg som regel til realturmat og noe snacks. Det mest eksklusive jeg har med må være iste (pulver), for å sprite opp drikkevannet. Den kulinariske opplevelsen har jeg etterlatt hjemme.3 poeng
-
3 poeng
-
Fint at det blir opplyst om slikt, men for en elendig artikkel. Like informativ som: "Bevæpnet mann observert på veien, Politiet ber hele Norge og den delen av Sverige som grenser mot Norge om å holde seg innendørs inntil videre informasjon er gitt."3 poeng
-
3 poeng
-
Denne sommeren har vært helt fantastisk. Global eller lokal oppvarming åkkesom. Den som ikke kan nyte den men heller sitte å gruble på CO2 og om vannstanden er høyere enn da Ålesund brann ned, han har det nok ikke godt. Forrøvrig stod havet et par hundre meter høyere enn for 10000 år siden i dalstroka innafor enn nå, så noe har da blitt bedre....2 poeng
-
På kanotur I helga hadde jeg med følgende til to personer (ca 48 timer) Et brød to bokser leverpostei en pk salami en tube majones margarin biff sjampinjong 1/2 brokkoli 1 gulrot bernaisesaus ferdige fløtepoteter en løk 6 egg 2pk bacon 1 boks tomatbønner ketchup I pose ris 2 real turmat 1 stor sjokolade 1 pose potetgull 4 pils pulverkaffe kakao en skvett Baileys Her var det nesten nok for en ukestur for meg på apostlenes hester.....2 poeng
-
I motsetning til DNT, har eg ikkje sansen for å oppgje turlengde i timar. Forskjellen i gangfart frå person til person er for stor til det. Eit rask blikk på kartet viser at det er 600 høgdemeter, 7-7,5km og mykje stein, så får du vurdere sjølv.2 poeng
-
Nå finnes det alternativer som smaker noe bedre. Jeg bruker en Fjordland pakke til middag. Omtrent like enkel å tilberede, Omtrent like mye oppvask, omtren like mye vekt (ikke helt sant men... nesten 600g) og noe mer kalorier (630kcal). Jeg har oppbevart fjordland pakker i sekken i godt tre døgn.2 poeng
-
2 poeng
-
Er mig bekendt ikke blevet syg af at drikke vann i Norge (bortset fra det der ildvann )jeg havde dog filter og klor med for år tilbage da harepest var et reelt problem. Har normalt ikke filter med til norge, men har i mit førstehjælps sæt altid et par rense tabletter, de fylder og vejer jo minimalt.2 poeng
-
Dersom du ikkje vil ha ein så bratt tur som turen rett opp fra Urevassbotn, kan du køyre til Vestredalen (romsleg parkeringsplass omlag midvegs langs vatnet) og gå via Rossdalen. Eit endå flatare alternativ som også kan kombinerast med kano eller packraft, er å køyre til Nyhellerdammen og gå eller padle derifrå. Dersom ein padlar, vert det ei lita bæring frå Kongshellervatnet til Langavatnet. Begge desse rutene kan også brukast vintertid. Men vegen opp til Nyhellerdammen er ikkje brøytt, så då må du parkere inne i Finndalstunellen (bildet viser tunellåpning sett utanfrå). Høgare kjem ein ikkje med bil vinterstid her til lands. Då er det finast å gå Finndalen (i staden for å følge vegen opp til dammen).2 poeng
-
Litt OFT... Under førstegangstjenesten hadde vi besk av noen US Maries som vi skulle lære opp i vintertrening. En morgen jeg skulle bort på B&Cen møtte jeg en fortvilet amerikaner som ikke viste hvordan han skulle få tørket seg bak da pakka hans med våtservietter var frøst til is. Jeg redda dagen hans når jeg ut av baklomma kunne dra opp en liten pose med dasspair.2 poeng
-
Skal dere være mange på tur til en Hytte i Øyerfjellet, så kan jeg anbefale Bulonhytta nedenfor Djupen. Den er ca over dobbelt så stor som de andre hyttene med to kjøkken, to soverom ++ http://oyer-fjellstyre.org/index.php/friluftsliv/fjellstyrets-apne-buer/bulonhytta Alle hyttene til Øyer fjellstyre "Som ikke gjelder Eldåbu", er utstyrt med propan, ved, stearinlys og kjøkkenartikler som kjeler talerkener bestikk osv. Men har selv pleid å ta med både egen primus og stearinlys fordi jeg liker å bære tungt . Vil nå si at de er like bra utstyrt som de fleste ubetjente DNT-hyttene. Her er bilder fra Eldåbu Her er bilder fra Steinhytta Her er bilder fra Skjelbua2 poeng
-
Hah. I motsetning til dere utstyrsfriker, hadde jeg sikkert brukt den kiloen på litt mere vin i sekken2 poeng
-
Mine tidligere bidrag i serien "Gjør det selv" - Utskilt fra Fiaskotur - lage spade - Solid feste for GPS - Utskilt fra Fiaskotur: - lage truger - Alternativ til fluevest - "fluesmekke" - Tommetrix - Fingerbøl" #################################################### Lett feltkjøkken 167 gram En kveld jeg var ferdig med å male og sto med et rimelig tomt 10 liters Drygolin malingsspann i lanken, fikk jeg en ide. Her har jeg et flott materiale til bla et feltkjøkken. For å slippe alt griseriet med å fjerne malingsrester hentet jeg litt ved og tente på, og snart brant det lystig, særlig da jeg la den på siden slik at mer luft kom til. Etter en halv time var et svartbrent spann klart til bearbeiding, og etter en omgang med blikk - og vanlig saks eller vinkelkutter, hadde jeg et stort stykke tynt og lett stål. Og akkurat dette blikket har en stor fordel fremfor både aluminium og metall i gassbokser til primuser, de tåler varme. Når de er brent eller glødet er de lettere å bearbeide - også med vanlig saks. Bilde nr 8. Ikke bruk metall som aluminium, eller gassboksen til høyre på bilde nr 8. Det er riktignok en stund siden jeg prøvde dette metallet, men det brant opp. Gassboksen til venstre og andre spraybokser duger, og selvfølgelig hermetikkbokser. ___________________________________ Utgangspunktet for ovnen var kaffekjelen med diameter 12,5 cm. Ovnens mål ble derfor: Endestykkene 11 x 11 cm. Langstykke1: 11 x 11 x 14. Langstykke 2: 11 x 11 x 13 Dette for at de skal passe i hverandre når de er demontert. Grunnen til at jeg har laget ovnen litt lengere er fordi jeg slipper å bryte ved så kort, og så blir det mer luft, og passer bedre til stekepanne. Pga vinkelknekken på 2 cm må lengdestykkene da være på hhv 18 og 17 cm. Arbeidsbeskrivelse: 1. Vha vinkel riss opp alle målene på platen og klipp ut. 2. For å knekke vinklene (2) cm bruker en metallplate se bilde nr 1. Den plasseres ca en cm utenfor arbeidsbordet slik at det blir lett å knekke blikket ved hjelp av (vha) en hammer. (Bilde nr 1) 3. Deretter riss opp et rutenett 1,5 x 1,5 cm for luftehullene. I utgangspunktet skal hullene være 10 mm i diameter, men det er lettere å bore først med et 6 mm bor. Deretter borer jeg opp med et 8 mm bor, snur blikket og hamrer gradene flate. Så borer jeg opp med et 10 mm og hamrer ut gradene igjen. Mellom de store hullene borer jeg ut 6 mm huller. Best resultat får jeg ved å bruke en søylebormaskin, men en drill holder i massevis. Tilslutt klipp alle hjørner og la dem få en omgang med filen På bilde nr 2 vises ovnen ferdig. i frontendestykke borer jeg først hull slik at det blir lettere å klippe åpning til ved ilegget. Deretter klipper jeg nedenfra et hull for trekkens skyld, men sparer en kant for stabilitetens skyld. Avstanden opp til brenneristen er ca 4 cm. I lufterommet legger jeg også fuktig ved til tørk. 4. For å holde det hele sammen bruker jeg 8 stk 3,5 mm plateskruer. Bruk litt lange skruer 19 mm lange. Da blir de litt letter å finne igjen om du mister dem på bakken.. For å slippe å skru med en skrutrekker, sager jeg av hodene med baufil og tar vekk gradene vha en fil. Så skrur jeg fast en 3 mm vingemutter i skrustikka (bilde nr 3) og gløder den med en gassbrenner slik at diameteren utvides. Slår så inn skruen og lar alt avkjøles. Skruen sitter da helt fast. Bruk en fil til å forme spissen igjen. Fordelen med vingemutterene er at det er lettere å skru med valne fingre, og at de er lettere å finne igjen. Orange fargen jeg har brukt er kun for fotoets skyld. Fargen blir borte ved bruk. Når du skal bore opp hull til skruene, hold stykkene godt sammen og bor et 2,5 mm hull gjennom "knekken på langsidene og front og endestykke. Bor så opp hullene i "knekken" (de utvendige hullene) med et 4mm bor. Slik at det blir lettere å skru dem sammen. 5. Tilslutt lager jeg en åpning på en av langsidene for å kunne legge ved også på tvers. 6. Bilde nr 4. Og helt til slutt mål ut brenneplaten og bor "1000" hull i den. 7. Så er turen kommet til prøvebrenning med og uten kjele. Og har du laget nok luftehull brenner den bra - også når kjelen står på. (Bilde 5 0g 6) 7. Bilde 7 viser ovnen demontert. Da skjønner du letter hvorfor en av langsidene må være litt kortere. Igjen husk: At alle skarpe kanter har fått en omgang med fil. ________________________ Ps. Ett biprodukt. Flammesprederene kan være lett å miste om du ikke har sikret dem med en ring. Blikket som er brukt til ovnen er også lett å forme til reservespredere. Kjekt å ha-------1 poeng
-
Selv om jeg nå må sies å ha passert middagshøyden hva alder angår så kan jeg fremdeles huske min farmors lammerull som alltid kom på bordet fra høsten og frem mot jul. Enten som pålegg på brødskiva eller som middagsmat. Det er bare en måte å få tak i denne nå og det er å lage den selv. Ja selvfølgelig kan den sikkert også kjøpes i butikken men det blir ikke helt det samme. Det er lett å lage lammerull og i en av mine oppskriftbøker står det at den kan holde seg fra 8 til 14 dager hvis den oppbevares kaldt. Da må den vel også tåle noen dager i ryggsekken. Det er vel med denne som med vilt. Det handler om grader x timer. Jeg lager lammerull på en relativt enkel måte. Slagside / svange av lam. Fra sau så blir der ofte en del mer fett. Litt ekstra kjøtt til å fylle den opp med. Salt, pepper, Timian og kanskje litt andre krydder hvis du liker det. Rulles sammen til en tykk pølse og syes eller surres sammen. Så legger jeg den i saltlake 3 - 5 dager før den kokes. Etter koking legges den i press ca. et døgn slik at den blir fast og fin. Så deler jeg den i passe stykker og vakuumpakker den før den fryses. Denne pølsa kan brukes som pålegg på brødskiva med rødbeter og majones eller den kan varmes i en gryte med gul ertesuppe og spises til middag. Etter min mening en kjempefin turmat. En pose gul ertesuppe fra Toro, litt ekstra timian og en bit fårerull. (Rullepølse.) Lages ferdig på primusen på få minutter. Dette er vel tradisjonsmat for fjellfolk? Det er sikkert mange måter å lage denne rullen på og her er et par oppskrifter som jeg fant på nettet. I noen gamle oppskrifter står det at du skal bruke salpeter og i noen nye står det nitritt eller nitrittsalt. Dette kutter jeg ut. Salpeter kan være giftig hvis brukt feil og nitritt vet vi lite om men brukes stort sett bare for å bevare rødfargen på kjøttet. Gelatinpulver bruker jeg heller ikke. Den henger vanligvis godt sammen uten. http://www.matprat.no/oppskrifter/tradisjonell-norsk-mat/lammerull/ http://www.aperitif.no/Oppskrifter2/kokebok/kjoett/julepaalegg/God-gammeldags-lammerull1 poeng
-
Det der er det som kalles en drittkjegle (dirt-cone på engelsk). I utgangspunktet er det sånn at sediment på en isoverflate vil øke smelting pga. lavere albedo, men det som skjer er at sedimentdekket er så tykt at det går over til å isolere (10cm +/-) isen under. I utgangspunkter har nok denne "haugen" oppstått i bakkant (hvor du ser det også i dag ligger litt skredmateriale på flaten av isen). Etterhvert som materiale flytter seg mot kamera, så har isen rundt smeltet mer, enn under disse sedimentene. Litt av det samme prinsippet forklarer også dødisgroper, men disse formene henger sammen med tilbakesmelting av sedimentrike brefronter.1 poeng
-
Ja, steinene er med å forhindre isen under og smelte. Så det er muligens starten på en dødisgrop1 poeng
-
Loven beskriver ikke eksempler, men regelverket! Slik du "vrir det", virker det som om alle har gjerdeplikt. Og det er det, jeg ikke er enig i! Det eneste jeg er enig med deg i, er at gennerelt så har fritidseiendommer, som ligger i (innenfor) et beiteområde normalt gjerdeplikt. At det finnes noen spessielle sedvaner for et og annet område og noen spessielle forhold, forhindrer ikke at det er i første rekke Beitloven § 6 og eier av dyrene, som har ansvar for dyrene og gjerdeplikten. Dernest beitelag/grunneierlag, o.l., som har gjerdeplikt og ikke alle naboer utenfor, eller i randsonen av utmark. Gjelder vel også innmark. At naboer ellers har gjerdeplikt, tilhører vel unntakene og ikke motsatt. Jeg kan godt lese det interesseorganisasjoner skriver. Men er mest interessert i hva loven "sier" og ikke en part i saken. Jeg skal ikke beskylde denne organisasjonen, for villedning. Men ofte så ordlegger slike organisasjoner seg på en måte at det kan være villedene. Det trekkes også helst frem eksempler som støtter deres sak og lite om "grenselinjene", som burde vært mer avklarende.1 poeng
-
Hei, posisjonsformat skal stå på UTM/UPS som var inne på ja, og kartdatum skal stå på WGS 84.1 poeng
-
Minste pris jeg har sett er 3599 kr, det også på XXL. 4000 kr er fin pris, aldri sett det røde så lavt priset. Snakker her om priser med innertelt selvfølgelig. Jeg betalte 3799 kr.1 poeng
-
Dette virker som et veldig bra kjøp. Jeg har ME Helium 800 og er veldig fornøyd med den. Beste posen jeg har hatt. Vil anta at Helium 600 også er en glimrende pose. Skulle jeg valgt en 3-sesongpose hadde jeg slått til på tilbudet.1 poeng
-
Tror det er store forskjeller mellom landsdelene. Jeg har ferdes mye i Midt-Norge i sommer/høst, og har enda ikke sett ett eneste lemen her - i motsetning til lemenåret vi hadde for få år tilbake. Da krydde det av lemen her. På Hardangervidda i sommer derimot var det en god del lemen.1 poeng
-
Hadde en opprydning i boden i sommer. Det gikk en plastsekk til Romania. Kanskje går det nå en romansk utgave av Dag rundt på toppene i Karpatene ? Beholdt en gammel primus som ble solgt.1 poeng
-
Prøv å å holde "vær" og "klima" litt atskilt i diskusjonen om "global oppvarming". Det er det mange som ikke helt skjønner nemlig. Det er vel heller riktigere å snakke om "klimaendringer" med tanke på en generell temperaturøkning på jorda. Det blir jo ikke nødvendigvis varmere hos oss, eller? ... osv...1 poeng
-
Nå er det vel ikke sånn at det bare er å finne frem sandalene og solbrillene, for nå kommer den globale oppvarmingen. Det er tross alt svært liten forskjell i antall grader, men heller påvirkningen av smeltet is og økt havstand man er bekymret for. Pluss at dette vil medføre sterkere og hyppigere uvær som stormer. Det argumenteres vel også med at det kan bli kaldere i Norge med oppvarmingen, ettersom golfstrømmen kan endres. Å tvile på global oppvarming utifra en god sommer blir noe snevert. Med forbehold om at jeg er et massivt brødhue og ikke engang har halve hjernekapasiteten som behøves for å forstå klimaendringer og global oppvarming.1 poeng
-
1 poeng
-
Tror vi eskulle være enige om navnet TL. Litt sammenblanding på disse kneene til finnene...1 poeng
-
Har kun blitt sjuk en gang på tur og det var på Bjordalsbu. Skulle aldri tatt inn der da det viste seg at hollenderene som holdt til der begynte å dritspy på kvelden og tørke rundt seg med papir. Selvfølgelig ble dørhåndtak mm infisert av baselusker.1 poeng
-
1 poeng
-
Eh... Det er sannsynlig at mageproblemer oppstår fordi folk ikke vasker hendene etter dobesøk. Og så skylder de på vannet....1 poeng
-
Den er allerede i sekken utenom den kiloen ekstra Inngår i "grunnutrustning" på tur.1 poeng
-
Akkurat samme meldingen fikk vi for 3 år siden. Drakk da rett fra bekken. Var på Hardangervidda for 2 uker siden. Det krydde av lemen. Jeg drakk også der både fra bekk, vann og en liten myrpytt, uten ubehag. Pytt, pytt.1 poeng
-
Alla tyger av typ Gore-Tex, dri3 och likannde som bygger på porösa membran eller beläggningar släpper igenom vatten. Så enkelt är det. Typiskt är axlar, knän och lår. Skall man slippa det måste man ha tyg som är helt tätt. Typ "oljerock". Sådana kläder som yrkesfiskare har. Tyvärr så framgår inte detta i marknadsföringen, utan där står det allt för ofta att man håller sig torr i alla väder. Detta med vilseledande marknadsföring gäller i hela branchen. Jag vet inte ens om Norrøna skulle ha påstått att dessa produkter skulle vara vattentäta. Kanske har dom angett täthet till ett visst tryck. Det stämmer säkert. Men sådana tester görs vad jag vet statiskt. Det blir annorlunda när man rör på sakerna och dessutom har konstant tryck på. Det ligger i materialens natur.1 poeng
-
Turbeskrivelse fra Myrland Hytteforening: Urevassnutane har lenge lagt og frista i det fjerne. I går var dagen da vi endelig prøvde oss. Vi kjørte innover til Urevassfjorden og parkerte like ved den grå stølen ca midt på vannet. Det var rett på stigning ca 350 høydemeter opp Hestabotn, en lite fjellbotn ca halvveis før det var ny stigning på ca 300 nye høydemeter. På toppen av denne runda vi bak høyde 1600 (har ikke navn på kartet). Da hadde vi toppen av den høyeste og bakerste Urevassnuten rett foran oss. Turen opp tok ca 2,5 timer effektiv gange og fra toppen var det fantastisk skue i alle retninger. Turen ned fulgte samme ruta og tur/retur brukta vi ca 4 timer. Denne turen er ikke vardet eller merket, så fint vær er en forutsetnig for denne flotte toppturen.1 poeng
-
Tok fri fra jobb i dag og skulle feire bursdagen med et lite bål ved Herberndammen. Vanskelig å få til bål uten fyrstikker, lighter eller tennstål. Siden sist jeg var ved Herberndammen har noen satt opp en gapahuk, og der hang det en pose med en liten blikkboks inni. Jeg øynet et øyeblikk et lite håp om at det kanskje var fyrstikker der, og jammen var det ikke det! Dessverre hadde fukten tatt dem, så de fyrte ikke. Ny dagstursekk og et svimete hue får ta skylda for manglende fyrstikker. Heldigvis hadde jeg kaffe på termos, men pølsene måtte fortæres kalde. Ikke helt det samme som bålpølser...1 poeng
-
Helt enig med trådstarter her. Det er rart at ting som kan bæres med på tur ikke kan bæres hjem igjen.. Jeg plukker alltid opp søppel jeg finner på fjellet eller i skogen, så frem til at det er mulig å bære med seg. Kommer jeg over store "søppelfyllinger" fotodokumenteres det å varsles til nærmeste SNO kontor. Jeg har i hele sommer plukket søppel mens jeg har vært på jobb i fjellet fra Dovre i sør til Saltfjellet i nord. Gjenngangerne er plastposer, plastflasker, plastembalasje, aluminiumsbokser og ikke minst fiskesene! Finner en del haglpatroner i fjellet og1 poeng
-
Da var man så lur (dum?) at man trasket innom Outletbutikkene i Langevågen igjen.. Ble en Bergans Stranda Dermizax bukse til 199 (veil 1999) og et sett Helly Hansen ComfortWool ullundertøysett til 299 (veil 999) Så nå har man fått forsterker vinterbekledningen litt så nå kan vinteren bare komme!1 poeng
-
1 poeng
-
For å ytterligere forbedre dette så kan man ha et avkuttet underlag som er like lang som overkroppen, så sparer man litt volum og vekt.1 poeng
-
Et tynt liggeunderlag veier "ingenting" og henger lett utenpå sekken. Så kan du ligge i lyngen underveis eller ligge trygt ved bålet til kvelds. Jeg dropper ALDRI skumplastunderlaget mitt.1 poeng
-
dsk ga et utrolig godt svar på dette, og jeg håper du får den til å funke tilfredsstillende. Om du ikke får orden på den og velger å kvitte deg med den, gi meg et hint. Har blitt "helt Coleman", nettopp restaurert en 220F lanterne totalt, og det hadde vært gøy med et nytt prosjekt.1 poeng
-
Fordi det er god stemning med primus, rett og slett. Velger det på sommerturer hvor vekt ikke er prioritert. Ellers er det også aktuelt å ta med et større telt. Har et tomannstelt på 3,5kg som er svært komfortabelt når jeg ikke skal gå så langt.1 poeng
-
Liten update på sekken jeg hadde fått skade på. Sendte inn sekken under ''reperasjon'' til Norrøna. 2 uker senere får jeg pakkelapp fra Norrøna og henter pakken. I esken ligger det altså en splitter ny Norrøna Svalbard 80l Backpack. Stort + til Norrøna fra meg Fikk altså byttet ut min 3-4 år gamle Norrøna sekk med en helt ny. Eneste jeg betalte var frakten av den gamle sekken til Norrøna. Makan til bra service!1 poeng
-
@Chalshus: Takk for en uvanlig og god sykkel-turrapport. Holdt på å pådra meg en Fatbike i sommer men lot det være. Etter å ha lest dette angrer jeg litt på det, ja.1 poeng
-
1 poeng
-
Jeg bruker Lundhags syncro. http://www.xxl.no/villmark/fjellsko-og-jaktstovler/jaktstovler/lundhags-syncro-high-boot-jaktstovel-herre-dm-44/p/1079704_1_style De er høye men jeg bruker alltid knehøye gamasjer i tillegg, uansett om jeg bruker nikkers eller lang bukse. Jeg har også et par lårings fra Hel sport. http://www.xxl.no/jakt/jakt-og-turklar/fjellduk-og-poncho/helsport-larings-large/p/1001058_2_style Disse tar mindre plass, i sekken eller i lommen, enn en pakke tobakk og er alltid med hvis det er fare for regn. De holder regnet ute og er ganske behagelige å gå med. Du bør ha en litt lang jakke ellers så risikerer du å bli våt over låringsene. Dette antrekket har fungert bra for meg i mange år. En annen fordel ved å bruke gamasjer er at hvis du er skitten opp etter beina når du skal inn i bilen eller inn på en hytte / telt så tar du gamasjene av på utsiden og så slipper du å sette deg inn med skitten bukse. Gamasjene kan du skylle i en bekk eller putte i en plastpose.1 poeng
-
Men jeg er sær. Og stolt av det Men holder altså fortsatt på at jeg skal bruke det Ringstind-teltet jeg har (riktignok et tomannstelt iflg produsenten, men et enmannstelt iflg meg).1 poeng
-
Spiste en nå for to dager siden på hardangervidda som gikk ut i 97 Dette var den gamle feltrasjonen til forsvaret i aluminiumspose laget av Real. Sei i rømmesaus. Denne var helt vakumpakket og det gikk fint. Smakte ordentlig sei og godt var det. Har også Høns i karry som gikk ut i 20001 poeng
Vinnerlisten er satt til Oslo/GMT+02:00