Gå til innhold

Siddharta

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  34
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 1. Siddharta

  Sommeren 2014

  Nå er det vel ikke sånn at det bare er å finne frem sandalene og solbrillene, for nå kommer den globale oppvarmingen. Det er tross alt svært liten forskjell i antall grader, men heller påvirkningen av smeltet is og økt havstand man er bekymret for. Pluss at dette vil medføre sterkere og hyppigere uvær som stormer. Det argumenteres vel også med at det kan bli kaldere i Norge med oppvarmingen, ettersom golfstrømmen kan endres. Å tvile på global oppvarming utifra en god sommer blir noe snevert. Med forbehold om at jeg er et massivt brødhue og ikke engang har halve hjernekapasiteten som behøves for å forstå klimaendringer og global oppvarming.
 2. Regner med at en av administratorne vil bekrefte eller avkrefte dette og samtidig komme med forventet måte å sitere på. Så får vi heller prøve å komme tilbake til Monsen og sauene hans, eller hva enn temaet var.
 3. Poenget er at de ikke har gjort det på "min måte" hvis du ikke har fått varsel. For jeg er sikker på at du får varsel også ved bruk av multisitat. Bruker du multisitat så leser mottakeren det som står under sitatet fra han uansett. Det er ikke å lete i jungelen vi snakker om her. Det er en grunn til at multisitatsfunksjonen er innført. Men du er kanskje så old-school at du fortsatt går til banken for å betale regninger også. Humbug!
 4. Adressaten får nok melding hvis du gjør det riktig, så jeg kan bidra med å lære deg hvordan det gjøres, så slipper alle å se så mange innlegg på rad. Trykk multisitat (ved siden av sitat) på alle innleggene du vil svare på, så kan du svare alle på en gang.
 5. Jeg er enig med deg om at man ikke må ha med all tekst i et sitat, men jeg er uenig i at det "sier litt" om personen. Synes ikke det er en definerende aktivitet. Videre kan man jo nevne at det går an å sitere flere innlegg i samme slengen, slik at man unngår å poste tre ganger på rad.
 6. For å spare på stemmebåndet kan jeg skyte inn følgende: Du kan kjøre helt inn til vannet der når du kommer inn fra nordenden. Her finnes også parkering.
 7. Trenger ikke GoPro kamera til tusenvis av kroner. Det har kommet en mye billigere oppfinnelse.
 8. Siddharta

  Monsen den store

  Ja klart jeg mener at at en politimann kan avlive en sau for å beskytte sin politihund. Høyesterett er forsåvidt enig. "«Polititjenestemannen og hunden opptrer (...) som en enhet, og for at [loven] skal nå sitt formål, må et angrep på hunden bedømmes på samme måte som et angrep på tjenestemannen. Dette gjelder selv om angrepet bare er ment å ramme hunden, og ikke tjenestemannen.»" http://www.nettavisen.no/1962865.html Hvorvidt en bonde kan skyte en politihund som angriper sauene hans derimot er en litt vanskeligere problemstilling, dog kanskje ikke så realistisk. Tror bonden hadde fått større problemer i rettssystemet om det var en politihund han hadde skutt. Det blir et spørsmål om hva som koster mest. X antall sau eller trene en politihund? I tillegg er spørsmål som "kan man klandre politimannen for ikke å ha kontroll på hunden?", eller om bonden kunne gjort noe annet for å redde sauene viktig, noe som forsåvidt også gjelder i denne saken.
 9. Siddharta

  Monsen den store

  Uten at jeg har satt meg noe særlig inn i saken har jeg skjønt at det er motstridende forklaringer, og da kommer tvilen den tiltalte til gode. Vil heller tro at målet hans var å beskytte sine egne verdier aka sauer.
 10. Siddharta

  Monsen den store

  Fra dyrevelferdslovens § 4 (2) "Dersom det er åpenbart at dyret ikke kan leve eller bli friskt, kan den som påtreffer dyret avlive dette med det samme" Uansett vet vi ikke om politijuristen mener om bonden brøt loven eller ikke da saken ble henlagt grunnet bevisets stilling.
 11. Siddharta

  Monsen den store

  En viktig forskjell på hund og sau er at hunder som oftest er til rekreasjon, mens sauedrift er næringsvirksomhet. Hvis det kommer en hund å spiser opp løninngen min ville jeg også tatt frem hagla eller gitt den et saftig spark i kjeven.
 12. Siddharta

  Ugjestmilde Spiterstulen

  Jeg er usikker på om de har lært noe i det hele tatt. Enig i at slikt bør tas på kammerset, men når tilbakemeldingene har vært så dårlige over 3 år virker det ikke som det en gang snakkes om internt. Kanskje også de andre eierne er redde for denne litt kvasse fruen? At turistnæringen i Norge er så bra at man kan skjelle ut kunder i tide og utide var jeg ikke klar over. En og annen dårlig anmeldelse kan man tåle, men når kommmentarfelt etter kommentarfelt er gjennomsyret med dårlige tilbakemeldinger så er det noen som må prate sammen. Det er sjeldent, om noen gang, en god ide å gå til angrep på de som gir deg mulighet til å opprettholde driften. "Don't bite the hand that feeds" osv..
 13. Har en Bergans Trollhetta sekk. Mener den er på ca. 90 L. Den har en dagstursekk foran på sekken som kan brukes hvis man skal ha med seg lite. Jeg trenger ikke mer enn en sekk uansett. Det er ingen som tvinger meg til å fylle den opp hvis jeg ønsker å bære mindre eller lettere. Hvis man vil kjøpe seg en mindre sekk for å tvinge seg selv til å ta med mindre på tur har man ikke et sekkeproblem, men et psykisk problem. I det korte løp er det nok billigst å løse problemet ved å kjøpe seg en ny sekk. Om det er det i det lange løp derimot, er jeg mer usikker på.
 14. Siddharta

  Dronesalget tar av - hipp, hipp hurra.

  Kilde? Så vidt jeg har skjønt er det ikke ulovlig å ta bilder av personer uten samtykke, det er publiseringen av disse som er ulovlig uten samtykke. (med unntak) Jf. åndsverkloven § 45c
 15. Siddharta

  Hvordan finne leirplass?

  Det hørtes begrensende ut. GPS er en sikker vinner.
×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.