Gå til innhold
  • Bli medlem

Kjellra

Aktiv medlem
  • Innlegg

    87
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

56 Good

Om Kjellra

  • Bursdag 02. okt. 1973

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Sted
    Tromsø

Nylige profilbesøk

1 558 profilvisninger
  1. Jeg har en plastkasse m/lokk som akkurat går på tvers, der har jeg maten inklusive kokekar. Klær og annet har jeg i pakksekker, bruker gjerne 4-5 forskjellige for da klarer jeg stable bedre når pulken skal fylles. Bakdelen er at du får noen flere koli å forholde deg til, men med forskjellige farger går det greit. Brennstoff har jeg i solide flasker og alltid dobbelt innpakket i poser og vanntett pakksekk. Plasserer drivstoffet alltid bakerst i bunnen av i pulken. Jeg har en fjellpulken som lett tipper hvis lasten blir høy med tunge ting øverst, så har alltid det som veier mest i bunnen og lette ting på toppen.
  2. MSR Whisperlite universal til 999,- hos xxl https://www.xxl.no/msr-whisperlite-universal-stove-brenner/p/1088627_1_style
  3. Helt enig i denne, bedre med litt "lavere" last ellers blir man fort plaget med pulkvelt i vanskelig terreng. Har forøvrig en 144 fjellpulken, akkurat står nok til ukestur.
  4. Ikke bare på fjellforum slikt eksperimenteres med... Her prøvde de på NRK Real fra 97/98 http://www.nrk.no/trondelag/her-spiser-de-turmat-fra-1997-1.11948810
  5. For å ytterligere forbedre dette så kan man ha et avkuttet underlag som er like lang som overkroppen, så sparer man litt volum og vekt.
  6. Har noen små "hemmeligvann" men ellers så fisker jeg på mange forskjellige så har ingen problem med å røpe fangst og sted, og som regel ligger de langt til fjells og unner alle den mosjonen det krever for å komme frem
  7. Glemte jo litt på posten min. For meg er Spot'en Først og fremst en måte til å tilkalle hjelp i ødemarken. Dernest har jeg alltid på "custum message" knappen at jeg er værfast og blir en dag ekstra. Så slipper man å sette igang en redningsaksjon når man ligger trykt og godt på fjellet å venter på bedre vær. Til slutt kommer funksjonen med at de hjemme kan følge med hvor man er... men de er inneforstått med muligheten for at meldingene ikke går gjennom.
  8. Har en spot 2.gen med den har det ikke vært problemer med at "ok" meldinger ikke kommer frem ute på tur. Har bare feilet en gang når jeg prøvde den tett inntil naboens hus som dekket sikten mot sør. Jeg operer i nord helt nesten på grensen av dekningsområdet til spot. Nå er jo folk forskjellig og frykten likeså. Men det er jo klart at enkelte der hjemme nok får en uggen følelse hvis en melding de forventer ikke kommer. Men hjelper jo litt hvis man forstår teknologien bak. Jeg var på langtur med noen venner der deres pårørende også fikk spotmeldingene. På eposten jeg sendte med ruten før turen la jeg til dette på slutten av teksten, alt for å unngå unødig bekymring om det skulle glippe med en "ok" melding. "Har med min spot gps messenger som kan sende ut signal ved behov for Nød/assistanse. Kan også sende statusmeldinger ut om hvor vi er etterhvert, men ikke alltid det går gjennom på "status meld" så er rein bonus hvis så skjer. Ved S.O.S sender den kontinuerlig så da når den alltid ut. Så på denne linken kan man følge turen, tenker sende en oppdatering hver dag når vi har slått leir (litt for å teste ut hvor god dekning den har). Men som tidligere sagt er det litt avhengig av sikt til satelitter og kan glippe hvis vi har "hindringer" i siktlinjen mot sør og satelittene er i dårlig posisjon, ved nød sender den kontinuerlig slik at den fanger inn satelitter som kommer over etterhvert."
  9. Har stort sett GPS, kart og kompass med på alle turer, sløfes vel en og annen gang i veldig godt kjent nærområde. Bruker GPS til å logge turen underveis og lagrer sporet etterpå, spesielt på lengre turer i ukjent terreng. Som regel navigerer jeg med papirkartet så GPS'en blir bare logger. Men bruker å sjekke fremdriften med å se hvor langt man har gått i km og hvor mange km det er igjen til bestemmelses stedet. Gamle logger har jeg brukt flere ganger i dårlig vær for å holde meg på rett spor og slipper dermed å ligge værfast. Dette på turer i høyfjellet der det ikke er andre referansepunkt å se når snøbygene kommer tett så å gå på kart og kompass blir ikke et alternativ.
  10. Har ikke hatt problemer med å komme borti innerteltet, synes det er god plass i lengeretningen (er 181 selv). Er vel ca 240cm i innermål på en standard 2'er. Så bruker ha litt utstyr liggende mellom hodet og teltveggen. Foreløpig veldig fornøyd med teltet, men ikke fått testet det i skikkelig vær.
  11. Med hodeende mente jeg den enden der stangkanalen er da er det altså 3 flere barduner på mitt telt (vanlig 2'er), da skjønner jeg at det kan bli mere slag i vinden. Veldig bra oppgradering av helsport, bærer gjerne noen barduner ekstra for å ha et litt mere vindstabilt telt. Men har jo også et Svalbard 3 for turer på høyfjellet om vinteren.
  12. Ja enig med siste taler, men utfra bilder jeg har sett så ser det ut som de eldre modellene bare har 2 barduner ved hodeenden av teltet (stemmer det?), mitt har 5 bardunfester i hodeenden og 3 ved fotenden. og settes de 2 ytterste bardunene i hodeenden i ca. 45 grader stabiliserer det teltet godt både i sideretning og lengeretning.
  13. Vinkelen på bardunene har jo også sitt å si...
  14. Thoreau er det vanlig Ringstind du har? eller light/superlight versjonen. Vanlig har litt bedre ytterduk med vannsøyle på 3000 mm, mens de andre "bare" har 2000 mm...
  15. Etter lenge å ha ønsket meg et "lettere" 2 manns fjelltelt, ble det en Ringstind 2. Så i morgen skal den prøves
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.