Gå til innhold
 • Bli medlem

finnjpedersen

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  459
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om finnjpedersen

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Vet ikke om noe tilsvarende posen min akkurat nå, men der finnes helt sikkert. Du får tråle litt på nett. Blir sikkert å google litt turutstyr i påska, så jeg kan ha det i bakhodet hvis jeg ser noe.
 2. Hadde samme problem. Kjøp wide sovepose, eller kile på din eksisterende sovepose. Helsport f.eks har både til vinter og sommerbruk (sikkert andre produsenter også) , passer vel alle poser så lenge det er YKK glidelås mener jeg (det bør du undersøke nærmere). Også doble kile hvis jeg ikke huske feil. Eller 2 kiler sammen. En ypperlig 3-sesongs pose jeg bruker er Helsport Breheimen dun, 90cm wide, litt rektangulær, kan glides opp til dyne, men ser den er utgått modell.
 3. Jeg hadde 85 liter sekk først, gikk opp til Bergans Alpinist 110 liter etterhvert. Bedre med god plass vs. å presse alt nedi eller henge ting utenpå sekken. Men jeg har alltid lett 4 manns telt og gapahuk med selvom det er soloturer:-) Starter også ofte i finvær med shorts, greit å ha god plass til ytterklær øverst i sekken når det blir kjøligere underveis. En stor sekk kan man alltids komprimere, det er verre motsatt. En stor sekk har som regel (ikke alltid) kraftigere og mer behagelig bæresystem også. Lykke til.
 4. Ta en titt på pakklett.no, vi kjøpte ett Mongar 2 (lilla) til turer alene. Teltet er helt ok til prisen og virker solid vekten tatt i betraktning (1,7kg). Følger også med en ekstra bunnduk for beskyttelse ved oppslåing på krevende underlag. Amerikansk løsning, dvs. innertelt først også yttertelt tas over etterpå.
 5. Synd. Er det umulig å reparere LT 4? Snakket med bergans? Ser flere nettbutikker har det inne feks. Outnorth. Men prisen var jo uhyggelig akkurat nå. Tipper det dukker opp på feks. Xxl til hyggelig pris når dem har rotet frem sommervarene igjen, eller ringe rundt omkring til varehusene. (Betalte under 4k for mitt.)
 6. Ofte litt knuffete for de ytterste pga. bredden, og de får veggene innpå seg. Hvis alle bruker 52 cm brede og 180 cm lange underlag går det kanskje med Helsport Breheimen. Lofoten Trek 5 veier 900 gram mer, men bedre plass for overkroppen, flere åpninger og større fortelt. Mer fleksibelt når alle tingene ligger der/ut på natta på do. Samme pris her: [Hidden Content] Jeg har Wiglo LT 4 når hele familien er på tur, men det er 6 kg. (jeg slipper å ta maten). 260 cm bredde og bare rette vegger er behagelig, samt 3 innganger med gode luftemuligheter.
 7. Trollhetta Lady 75 er meget ok sekk for ikke altfor tung last (max 20-25kg) Begge damene i familien har den og er svært happy. Lokket kan bli hoftetaske eller dagstursekk. Obs. regntrekk må kjøpes utenom eneste minus. Ligger noen videopresentasjoner på nett for mere detaljer.
 8. Teltet er 22 kg, pakket ca. 90 cm langt og ca. 40 cm i diameter ,så det er ikke noe smågutt å ha med på tur. Fyller 1/3 av bagasjerommet (gulvarealet) på en stor stasjonsvogn type passat, så ha det i bakhodet. Oppslått 6,25 m langt, 3,3 m bredt og 2,2 m høyt. Vil si det er ganske midt på treet størrelsesmessig for familietelt å være. Der finnes større og mindre altså. Brukt på sommerferie og noen helgeturer. Kom også noen cm sne på en av dagene. Godt fornøyd, men litt småplukk er det. Her er min erfaring. Pluss: - Oppblåsbare stenger, enkelt å slå opp for 1 person
 9. Takk for supert tips. Outwell Avondale 5 PA er bestilt. Likte detaljer som magnetdører på soverommene når man må opp om natta, myggnett på inngangene i hovedrommet, og avtagbar skillevegg på sovedelen. Ca. 8300 kr på Outnorth er innafor budsjett i tillegg. Mulig jeg lager en utstyrserfaring av teltet her på forumet når høsten kommer.
 10. Tenker på å investere i ett 5 eller 6-manns hustelt som er lett å slå opp for 1 person, oppblåsbart og med mørke soverom. Vekt eller pakkemål betyr ingenting når bilen er i nærheten uansett, og det må være god plass til bord og stoler etc. i oppholdsrommet. Vil helst ikke gå over 10.000 kr, men grensen kan tøyes litt hvis gullteltet dukker opp. Noen som har erfaring/tips hva som er bra der ute i teltjungelen?
 11. Wiglo Lt 4 er ett ekspedisjonstelt med stormatter som passer på høyfjellet også. Svært gode luftemuligheter og 3 innganger. 1 stort og 2 små fortelt. Lett å slå opp for 1 person. Mange bilder og mer info av teltet her på forumet.
 12. Noen vandrere eller padlere her inne som har anelse hvor dette er? Datert fra krigens dager i Norge en plass. Mulig en plass med gruvedrift da furene i fjellet er karakteristiske for stedet? Takk for alle forslag.
 13. Wow. Ekstremt dyktige folk her på forumet. Tusen takk for rask tilbakemelding. Aldri funnet ut av det selv.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.