Jump to content

finnjpedersen

Aktiv medlem
 • Posts

  461
 • Joined

 • Last visited

About finnjpedersen

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

finnjpedersen's Achievements

 1. Norske Moonlight er bra på alle måter og god spredning på lyset. Finnes forskjellige modeller og pris, men har erfaring med 1300 lumens lykta. Usikker om det finnes AA batterier mulighet.
 2. Har inntrykk av at større hustelt/familietelt ønsker folk mest å leie.
 3. Vet ikke om noe tilsvarende posen min akkurat nå, men der finnes helt sikkert. Du får tråle litt på nett. Blir sikkert å google litt turutstyr i påska, så jeg kan ha det i bakhodet hvis jeg ser noe.
 4. Hadde samme problem. Kjøp wide sovepose, eller kile på din eksisterende sovepose. Helsport f.eks har både til vinter og sommerbruk (sikkert andre produsenter også) , passer vel alle poser så lenge det er YKK glidelås mener jeg (det bør du undersøke nærmere). Også doble kile hvis jeg ikke huske feil. Eller 2 kiler sammen. En ypperlig 3-sesongs pose jeg bruker er Helsport Breheimen dun, 90cm wide, litt rektangulær, kan glides opp til dyne, men ser den er utgått modell.
 5. Jeg hadde 85 liter sekk først, gikk opp til Bergans Alpinist 110 liter etterhvert. Bedre med god plass vs. å presse alt nedi eller henge ting utenpå sekken. Men jeg har alltid lett 4 manns telt og gapahuk med selvom det er soloturer:-) Starter også ofte i finvær med shorts, greit å ha god plass til ytterklær øverst i sekken når det blir kjøligere underveis. En stor sekk kan man alltids komprimere, det er verre motsatt. En stor sekk har som regel (ikke alltid) kraftigere og mer behagelig bæresystem også. Lykke til.
 6. Ta en titt på pakklett.no, vi kjøpte ett Mongar 2 (lilla) til turer alene. Teltet er helt ok til prisen og virker solid vekten tatt i betraktning (1,7kg). Følger også med en ekstra bunnduk for beskyttelse ved oppslåing på krevende underlag. Amerikansk løsning, dvs. innertelt først også yttertelt tas over etterpå.
 7. Synd. Er det umulig å reparere LT 4? Snakket med bergans? Ser flere nettbutikker har det inne feks. Outnorth. Men prisen var jo uhyggelig akkurat nå. Tipper det dukker opp på feks. Xxl til hyggelig pris når dem har rotet frem sommervarene igjen, eller ringe rundt omkring til varehusene. (Betalte under 4k for mitt.)
 8. Ofte litt knuffete for de ytterste pga. bredden, og de får veggene innpå seg. Hvis alle bruker 52 cm brede og 180 cm lange underlag går det kanskje med Helsport Breheimen. Lofoten Trek 5 veier 900 gram mer, men bedre plass for overkroppen, flere åpninger og større fortelt. Mer fleksibelt når alle tingene ligger der/ut på natta på do. Samme pris her: [Hidden Content] Jeg har Wiglo LT 4 når hele familien er på tur, men det er 6 kg. (jeg slipper å ta maten). 260 cm bredde og bare rette vegger er behagelig, samt 3 innganger med gode luftemuligheter.
 9. Trollhetta Lady 75 er meget ok sekk for ikke altfor tung last (max 20-25kg) Begge damene i familien har den og er svært happy. Lokket kan bli hoftetaske eller dagstursekk. Obs. regntrekk må kjøpes utenom eneste minus. Ligger noen videopresentasjoner på nett for mere detaljer.
 10. Teltet er 22 kg, pakket ca. 90 cm langt og ca. 40 cm i diameter ,så det er ikke noe smågutt å ha med på tur. Fyller 1/3 av bagasjerommet (gulvarealet) på en stor stasjonsvogn type passat, så ha det i bakhodet. Oppslått 6,25 m langt, 3,3 m bredt og 2,2 m høyt. Vil si det er ganske midt på treet størrelsesmessig for familietelt å være. Der finnes større og mindre altså. Brukt på sommerferie og noen helgeturer. Kom også noen cm sne på en av dagene. Godt fornøyd, men litt småplukk er det. Her er min erfaring. Pluss: - Oppblåsbare stenger, enkelt å slå opp for 1 person og tåler mye mer enn alu.eller glassfiberstenger (ca. 80 mm tykke pølser) både sidevind og taktrykk. Utskiftbare hvis uhellet skulle inntreffe og det følger med repkit ved punktering. Holder godt på lufta, 1 uke uten etterfylling iallefall. (har ikke vært lengre tid på samme plass enda) - Bra stoff og helt vanntett (regnet 2 dager nonstop uten problem) Virker robust og gode luftemuligheter, med spalter under vinduer eller evt. åpne fronten som har myggnett. Sovedelen har også god lufting. - Magnetlukking inn til soverom er genialt, lydløst ved dobesøk på natta, og svært enkelt i bruk vs. å fomle etter en glidelås. Der er glidelås i tillegg, hvis noen lurer på det. - Veldig bra konstruksjon og lett å utnytte plassen, ståhøyde helt ut til kantene i hovedrommet og nesten hele soverommet. Minus: - Kunne vært åpning midt på hovedinngangen også, istedenfor kun på sidene. Grunnen er at ting plasseres langs sidene i teltet og dermed i veien/minsker passasjen. Sideinngangen kunne hatt ett lite tak, drypper fort inn vann i regnvær ved inn/utstigning. Bruker den inngangen mest i tillegg. - Knaggene man kan knipe på skinner langs de oppblåsbare kanalene er små. Vanskelig å henge opp f.eks plastpose på disse. Ellers er de kjekk å ha til å henge opp småtteri, shortser til tørk etc. - Bunnduken kunne vært kraftigere i oppholdsrommet, men ingen hull enn så lenge. Kan sikkert løses med en tynn matte under campingmøblene og der man tråkker mest inn og ut. - Burde vært strøminntak på begge sider av teltet, men jeg brukte mest ett lite hull i siden der glidelåsene møttes ved hovedinngangen. - Mørkt stoff i soverommet kunne vært ennå mørkere, som i f.eks Coleman sine Total Dark Bedroom. På den annen side er det lettere å se når man skifter klær, finne soveposen etc. så det kan jo være ett pluss for noen. Håper dette kan være litt til hjelp ved valg av familetelt . Det er også lov å spørre, om det er noe.
 11. Takk for supert tips. Outwell Avondale 5 PA er bestilt. Likte detaljer som magnetdører på soverommene når man må opp om natta, myggnett på inngangene i hovedrommet, og avtagbar skillevegg på sovedelen. Ca. 8300 kr på Outnorth er innafor budsjett i tillegg. Mulig jeg lager en utstyrserfaring av teltet her på forumet når høsten kommer.
 12. Tenker på å investere i ett 5 eller 6-manns hustelt som er lett å slå opp for 1 person, oppblåsbart og med mørke soverom. Vekt eller pakkemål betyr ingenting når bilen er i nærheten uansett, og det må være god plass til bord og stoler etc. i oppholdsrommet. Vil helst ikke gå over 10.000 kr, men grensen kan tøyes litt hvis gullteltet dukker opp. Noen som har erfaring/tips hva som er bra der ute i teltjungelen?
 13. Wiglo Lt 4 er ett ekspedisjonstelt med stormatter som passer på høyfjellet også. Svært gode luftemuligheter og 3 innganger. 1 stort og 2 små fortelt. Lett å slå opp for 1 person. Mange bilder og mer info av teltet her på forumet.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy