Jump to content

finnjpedersen

Aktiv medlem
 • Content Count

  450
 • Joined

 • Last visited

About finnjpedersen

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Takk for supert tips. Outwell Avondale 5 PA er bestilt. Likte detaljer som magnetdører på soverommene når man må opp om natta, myggnett på inngangene i hovedrommet, og avtagbar skillevegg på sovedelen. Ca. 8300 kr på Outnorth er innafor budsjett i tillegg. Mulig jeg lager en utstyrserfaring av teltet her på forumet når høsten kommer.
 2. Tenker på å investere i ett 5 eller 6-manns hustelt som er lett å slå opp for 1 person, oppblåsbart og med mørke soverom. Vekt eller pakkemål betyr ingenting når bilen er i nærheten uansett, og det må være god plass til bord og stoler etc. i oppholdsrommet. Vil helst ikke gå over 10.000 kr, men grensen kan tøyes litt hvis gullteltet dukker opp. Noen som har erfaring/tips hva som er bra der ute i teltjungelen?
 3. Wiglo Lt 4 er ett ekspedisjonstelt med stormatter som passer på høyfjellet også. Svært gode luftemuligheter og 3 innganger. 1 stort og 2 små fortelt. Lett å slå opp for 1 person. Mange bilder og mer info av teltet her på forumet.
 4. Kan dette være noe? https://www.widforss.no/marmot-trestles-elite-eco-30-2.2-c-vine-green-forest-night?utm_source=prisjakt
 5. Noen vandrere eller padlere her inne som har anelse hvor dette er? Datert fra krigens dager i Norge en plass. Mulig en plass med gruvedrift da furene i fjellet er karakteristiske for stedet? Takk for alle forslag.
 6. Wow. Ekstremt dyktige folk her på forumet. Tusen takk for rask tilbakemelding. Aldri funnet ut av det selv.
 7. Er det noen fjellvandrere i Norges langstrakte land som kjenner til denne utsikten? Bildet er for øvrig ifra krigens dager, og viser mest sannsynlig 3 tyske jagere/krigsskip, og ett seilskip, mulig april/mai 1940. Bildet er scannet, så muligheten at det er speilvendt er tilstede. Legger ved begge, øverste bilde trolig rett. Alle forslag tas imot.
 8. Gode poeng her. Skal drøye litt, kanskje gå litt opp i vekt/pris og satse på bedre plass. Rondane eller Reinsfjell superlight kanskje.......?
 9. Ser etter ett lett og ikke altfor dyrt telt som jeg og evt. min sønn på 13 år skal bruke på fjellet i godværsdager. Kom over en teltnyhet på Gmax og Intersport sine sider om dette teltet på 1,1 kg og 1990 kr. Har både Helsport og Bergans telt fra før og mener Mckinely ikke er i samme liga, men vekta var jo fantastisk. Spørsmålet er om det finnes alternativer i omtrent samme vekt og prisklasse? Og gjerne link. Her er linken til Aero 2: https://www.gsport.no/produkt/182132/mckinley-aero-2-lettvektstelt
 10. Hva med for eksempel Helsport Trolltind Superlight 2, ca.1,5 kg komplett og selvstående. http://www.villmarksbutikken.net/Produkter/Friluft/Telt-og-lavvo/Fjell-tur-telt/Helsport-Trolltind-Superlight-2-blaa-tunneltelt
 11. finnjpedersen

  Mc telt

  Her kan være noe...... http://www.trekkinn.com/?action=listado_productos_subfamilia&id_familia=3011&id_subfamilia=&tipo=&page=1&paraula=&idioma=nor#ajax
 12. Jeg har Fjellheimen 4 camp og Wiglo lt4. Når barna er små, kreves det mindre liggebredde hvis du har forholdsvis lave liggeunderlag som kan overlappe hverandre litt. I mitt tilfelle er barna blitt 11 og 13 år og alle har exped synmat ul som er 7 cm tykke, og dermed ikke sjans med alle fire i Fjellheimen. I wigloen har vi derimot god plass, mens fjellheimen brukes når vi kun er 3 på tur. Ville gått for Fjellheimen 4 (3 manns blir altfor lite) hvis liggeunderlagene tillater overlapping, og særlig hvis fruen ikke blir med på tur etterhvert som barna blir større. Du kan jo selge og investere i større telt etterhvert hvis behovet melder seg.
 13. Hadde samme problem med en av mine xperia telefoner, før jeg lærte meg å være obs på hurtigfokus som er beskrevet i en test jeg har klippet ut her: Sony har gjort en god jobb med kameraet i Xperia S. Telefonen tar gode bilder i de fleste forhold, og den er dessuten svært rask på avtrekkeren – her får du ingen stor forsinkelse før bildet er knipset. Telefonen krever imidlertid at du gir den litt tid til å fokusere i noen tilfeller. Trykker du den dedikerte kameraknappen helt ned tas bildet på et blunk, og av og til rekker ikke telefonen å fokusere før bildet er knipset. Holder du avtrekkerknappen halvveis nede et lite øyeblikk før du trykker den helt ned rekker telefonen å fokusere. Bildene der Xperia S har rukket å fokusere blir blant de beste vi har sett fra en mobiltelefon. Som de fleste andre mobiltelefoner sliter også Xperia S litt i dårlig lys. Det oppstår mye støy, og bildene får et visst malerisk preg – sannsynligvis på grunn av bildeforbedring i telefonen. Likevel blir bildene brukbare selv i ganske dårlig belysning, og Xperia S er bedre på akkurat dette enn mange av sine konkurrenter. Tror jeg slo av hurtigfokus (som jeg syntes ikke fungerte godt nok) så ble jeg kvitt problemet.
 14. Masse poser i det prisleiet. Bare søk på prisjakt.no eller helsport outlet etc. Tipper du finner noe bra, og jeg har bare hatt positive erfaringer med både helsport og angulijak.
 15. Compact 2 tilsvarer Helsport Nordmarka 2, så litt feil å sammenligne med Ringstind som er mindre. Har vært på tur sammens med en som har Compact 3 manns, litt knotete å slå opp da stengene har en tendens til å gli vekk/ut av posisjon på motsatt side før du spenner buen. Sorte snorer er lettere å snuble i. Ellers virker det som fin kvalitet til fin pris, rip stop og god lufting. Vil tro Compact 2 har samme plusser og minuser som 3 ern.
Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Milrab Milrab

Skitt Fiske

×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy