Jump to content

Virker pumpen i Exped Underlag bra?


Recommended Posts

Jeg skal kjøpe nytt underlag til 6 åringen, oppblåsbart.

Hun beveger seg mye om natten, så Exped UL utgår, det knirker og smeller alt for mye, og tåler for lite (blir brukt som trampoline). 

Jeg har selv Exped synmat 3D, det er mye stillere, jeg regner med at vanlig synmat også er mer stille enn UL?

Spørsmålet er om jeg skal gå for XP (uten pumpe), eller vanlig synmat (med pumpe) til henne. Hun klarer å bruke pumpesekken sånn greit nok, men jeg tenker at integrert pumpe kanskje er like greit? En ting mindre å passe på.

Fungerer pumpen greit?

Er pakkvolumet på underlag med integrert pumpe større enn XP utgaven?

Link to comment
Share on other sites

Annonse

Pumpa funker ok som i at man får gjort jobben. Men er hinsides kjedelig og "føles" som det tar en evighet. Den pumpeposen til Exped er en langt bedre løsning. Ikke tatt tiden og forundrer meg ikke om den bruker omtrent like lang tid, men jeg foretrekker 4-5 store, tidkrevende pump over å utføre CPR i halvannet minutt. Kanskje det er samme genet som gjør at jeg foretrekker å bære seks handleposer inn fra bilen på en gang i stedet for å gå to turer.

Så konklusjon: jeg hadde droppet integrert pumpe og spart vekta.

 

Edited by foroll
  • Like 1
  • Haha 1
Link to comment
Share on other sites

Tjoh, pumpen virker da, men det tar lang tid og man skal huske å holde hånden over inntakshullet, da det ikke er ventil den veien. Det er et spørsmål, hvordan det fuker for en barneneve?? Jeg har en litt eldre Synmat WL 7 cm. I sterk kulde blir skummet i pumpen ganske hardt. For å dulme tålmodigheten forestiller jeg meg øving i hjertemassage. 

Kjøpte derfor adapter til Elginnens pumpesekk til hennes underlag. Trikset der er å få den riktige "luftfanger" bevegelse og så kramme posen sammen. Det er kanskje også litt vanskelig for barnenever??

Elgen 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Har SynMat 9 LW og det å bruke innebygd pumpe på det tar tid..................
 

foroll skrev (8 timer siden):

Så konklusjon: jeg hadde droppet integrert pumpe og spart vekta.

Klokere ord har aldri vært skrevet her på forumet.
(Har SynMat 9 LW og har prøvd den integrerte pumpa 1 gang)

Link to comment
Share on other sites

Jeg har Exped med og uten integrert pumpe. Bruker kun pumpesekk. De store pumpesekkene er lette å fylle med luft og underlaget er kjapt oppblåst. Underlagene kommer sjelden ut av stoltrekket. Pumper gjennom ventil på enden av trekket.

Link to comment
Share on other sites

Jeg er nok i mindretall, men jeg foretrekker integrert pumpe (men trenger fast underlag). Ja, det er mer energikrevende, men for min del er det raskere enn å bruke pumpesekk. Med sekk synes jeg også at det er mer fiklete å få passe mye luft i madrassen. Har veldig begrensa erfaring med pumpesekk, da, har bare brukt Thermarest sin (den typen med liten skruventil), så mitt syn kan veldig godt skyldes mangel på øvelse.

Link to comment
Share on other sites

Blindgjenger skrev (1 time siden):

Jeg er nok i mindretall, men jeg foretrekker integrert pumpe

..men du er ikke alene! :)

Integrert pumpe funker helt greit det, man har da virkelig ikke så dårlig tid på tur(samme gjelder vel på koking av vann). Om man bruker 3 minutter eller 5 minutter spiller liten rolle.
Og så er det en mindre ting å glemme, miste eller ødelegge. Ang mykt underlag, så har vel de aller fleste noe i sekken man kan legge under pumpa, eller finne noe i nærheten man kan bruke.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Har bare liggeunderlag med integrert pumpe i exped og sekk på Sea to summit, så ikke egentlig et godt sammenligningsgrunnlag. Jeg foretrekker virkelig sekk over pumpe, mest fordi jeg ligger i hengekøye og pumping inne i køye er noe herk.

Link to comment
Share on other sites

Jeg liker å ligge på knallhardt underlag. Med integrert pumpe får jeg mye høyere trykk enn hva pumpesekken makter. Er dog jævlig kjedelig å bruke pumpa, så pleier å bruke pumpesekken så langt den klarer og tar deretter resten med den integrerte pumpa. 

Link to comment
Share on other sites

Jeg var lykkelig med den integrerte pumpa veldig lenge, finner man rett teknikk, er det egentlig ganske greit. Genererer litt overskuddsvarme, og blir en slags trening på HLR.

Når jeg kjøpte UL underlag fulgte det med bag, så jeg konverterte til den, også på underlag med integrert pumpe. Så lenge ikke det blir "twist" på enden koblet mot underlaget er den lett å bruke.

Skal jeg glampe, bruker jeg en oppladbar pumpe fra Biltema, den går også fint til packraft.

Edited by Omnilite
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy