Jump to content

Blindgjenger

+Sponsor
 • Posts

  309
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Everything posted by Blindgjenger

 1. Jeg har heller ikke prøvd Eggi, men den ser jo veldig lik ut som Kvist, bare i lær og med bedre isolasjon. Om du er fornøyd med Kvist til ditt bruk har jeg vondt for å tro at ikke Eggi bør fungere alldeles utmerket. Kvist har forøvrig kommet i ny "2.0"-utgave, om det kan være et alternativ. For min del synes jeg Kvist har litt tynne såler for gåing i steinur, men er supre ellers. Bruker Walk King når jeg trenger stivere støvler enn Kvist.
 2. Nei, det er ren ull som er "problemet" etter min erfaring. Så snart det blandes med noe er historien en helt annen. Den mest vellykka miksen jeg har vært borti er ull og silke i Northern Playground sine plagg. Forholdsvis tynne og lette samtidig som de er slitesterke og veldig ull-nære i egenskaper. Har bare brukt t-skjorter fra dem så langt, men når det jeg har av ren ull blir fillete nok vil jeg prøve meg på trøyer og longs også.
 3. Jaja, da har vi vel snakka litt forbi hverandre - alle forumers forbannelse Jeg er ikke så glad i tjukk ull innerst, jeg blir altfor varm med mindre det drar seg mot 20 blå eller under. Det skjer sjelden her jeg bor. Nå skal det sies at jeg ikke hadda "oppdaga" netting ennå sist jeg prøvde meg på tjukt ullundertøy, så det kan hende det hadde vært mer levelig med netting innerst. Verdt å vurdere.
 4. Ullgensere holder i evigheter, men trøyer og lange underbukser i ren og "fin" ull slites det hull i ganske lett. Mulig jeg er for uforsiktig - eller bare kjøper dårlig vare - men hull blir det. Kom gjerne med forslag til tynt ullundertøy som holder i 10 år, så vet jeg hva jeg skal kjøpe ved neste høve...
 5. Jeg bruker netting i syntet, mest fordi den er mer slitesterk enn ull. Funker helt topp, men ja, stinker etter første dag! Men ull er gull - for alt annet enn slitestyrke.
 6. Heh, da ble det en Tilley LTM6 - takk
 7. Ja, det at PU ikke nevnes betyr ikke automatisk at det ikke brukes - og det er det som er litt frustrerende. Det virker ikke som noen av produsentene er veldig opptatt av å si for mye om denslags (og det er vel strengt tatt ikke så mange kunder som bryr seg, heller).
 8. Verdt å ta meg seg at amerikanerne ikke måler sin Fill Power på samme måte som i Europa. Det er ikke noen kjempeforskjell, men den amerikanske skalaen er litt mer "optimistisk" enn den europeiske. US 950 er omtrent det samme som EU 900 - men forskjellen er mindre ved lavere kvaliteter etter det som står her: https://www.trailspace.com/forums/gear-selection/topics/90935.html
 9. Alfa selv skriver bare "Den lette EVA mellomsålen gir stabilitet og støtdemping" om både WK og WK Air. Ingenting om PU der.
 10. Dessverre, har null pulkerfaring. Prøver å bli litt mer venn med vinteren, men i den mørke tiden lengter jeg mest til tropiske strøk. Snart to år siden siste afrikatur, og det føles ganske ugreit!
 11. Definitivt! Men - skrå glidelås? Hva er poenget med det, tro? Enig i at glidelåsen ned på midten fungerer bra. Pleier å ha kamerautsyret nederst pga vekta, og da er det greit å kunne åpne nederst og lirke ut det jeg trenger. Kan også være greit å kunne åpne sekken hele veien om man skal ha nedi noe som såvidt passer (typisk i andre sammenhenger enn tur, da). Hm, ok, kikka litt nærmere på bildene av v5 nå. Sånne lommer gir mer mening på en storsekk med frontlomme og soveposerom nederst, men kanskje ikke på en 55 liter uten noen av delene. Har ikke hørt at glidelåsen er noe svakhetspunkt, heller.
 12. Jeg bruker min Helium 55 (kjøpt i 2018) til alt i hverdagen hvor jeg skal ha med mer enn bittelitt. Jeg synes den begynner å bli litt vinglete når den kommer noe særlig over 12 kg, og som du sier er det heller dårlig med festemuligheter på utsiden. Det funker ok å henge stavene bakpå i isøksfestet, og nettinglommene på sidene er greie til ei jakke og ei vannflaske, men ellers bør ting gå oppi eller i topplokket. På de eldre modellene går det forsåvidt an å ta av topplokket og bare bruke snurpelukking, men det krever fikling med å træ remmer - ingen kjappe, kjekke klips der som det er på V5.
 13. Alfa Kvist holdt meg knusktørr på beina gjennom lange og gjørmete dager i regnskogen på São Tomé, inkludert å vasse i rennende vann for å skylle av det verste en gang i mellom. Etter fire vintre her hjemme er støvlene utslitt men de er fortsatt tette. Har kjøpt 2.0-versjonen nå og håper de holder like godt.
 14. Ser ut som fine og lette staver, men butikken kunne godt brukt en bedre oversetteralgoritme
 15. Jo, du har nok rett. Jeg husker bare at de gikk dundrende konkurs og ble reddet av den amerikanske staten noen få år etter oppstarten. Mener noe av begrunnelsen var at de var de eneste som dekket basene i Antarktis, men det kan godt være ren spekulasjon.
 16. Er uansett litt usikker på om dette vil være brukbart for oss her på berget. Vet ikke hva dekningen til Globalstar er, men såvidt jeg forstår dekker ikke Starlink noe nord for 55 grader enn så lenge. Grunnen til at Iridium fortsatt lever er vel hovedsakelig at de er de eneste som dekker polområdene?
 17. Jeg tenkte også på denne typen telt; fire plugger i bakken, inn med to staver/stenger, ferdig. Ikke det at jeg har prøvd noen av disse selv, da. X-mid er vel en god slump rimeligere enn Zpacks og andre DCF-telt. I den grad det er mulig å få tak i X-mid, da.
 18. Nå har du rota deg inn på feil tråd.
 19. Enig. Ville uten tvil gått for den rimeligste med det svaret.
 20. Jeg ser det er Sawyer og Befree som gjerne nevnes i vannrensesammenheng. Har noen noen erfaring med Platypus Quickdraw? F.eks harfra: https://www.outdoorexperten.no/p-68111-platypus-quickdraw-microfilter-reservoir-system.aspx Ifølge reklamen skal de greie opp i 3 l/min, så er ganske rask om det stemmer. Skal også være enkel å backflushe (som det vel heter på godt norsk).
 21. Det har jeg også lurt på. Nå endte jeg opp med Kvist 2.0 siden jeg var fornøyd med første versjon, men vurderte en periode å kjøpe Gren da Kvist var utsolgt i min størrelse. Vet fortsatt ikke hva forskjellen på dem er (annet enn høyden).
 22. Vil tro lav effekt og god luftsirkulasjon er to nøkkelfaktorer. Fins det tørkere som blåser uoppvarmet luft ned i skoene, tro? I tørr inneluft bør det være godt nok. Har også en sånn Thermic-sak med lav effekt - og UV-lys, visstnok. Har aldri sett skader ved bruk av den.
 23. Siste punkt under "Vedlikehold og reparasjon" her: https://www.alfa.no/pages/faq
 24. Takk for tilbakemelding! Vurderer å skaffe bare innerteltet til bruk med den tarpen jeg allerede har. Den er riktignok bare 3x3m, så det kan bli litt dårlig dekning om det både regner og blåser - men jeg har uansett ingen intensjoner om å bruke et sånt oppsett om det er meldt dårlig vær
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy