Gå til innhold

Blindgjenger

+Støttemedlem
 • Innholdsteller

  21
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Blindgjenger

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Først og fremst: Fantastisk at dere gjennomførte en sånn ekspedisjon! Uten at jeg har noe greie på film så synes jeg hvertfall ikke at episodene burde vært noe kortere. Dette var en lang ekspedisjon, og du skal være mer enn litt god om du greier å klippe det ned enda mer og fortsatt får formidlet at det var nettopp en lang ekspedisjon. Jeg synes det kunne vært interessant å ha med litt om forberedelser og logistikk i forkant (hadde ikke trengt å vare så mange sekundene). Det kunne også fungert som en liten introduksjon. Min opplevelse av sånne 3-8 sekunders klipp som ble nevnt er at det kan bli for heseblesende. Flott i en actionfilm, men for en reiseskildring som dette vil jeg ha ned pulsen og få tid til å bli med. Jo, man må filme om det skal bli en film av det, jeg skjønner det, men det går også litt på om man filmer en tur man går eller om man går en tur for å filme den. Det er ikke alltid så lett å kombinere den ultimate naturopplevelsen og samtidig dokumentere den. Selv er jeg glad i å ta bilder, men noen av de mest intense safariopplevelsene har jeg ikke bilder av rett og slett fordi jeg ville få dem med meg "førstehånds", altså ikke gjennom søkeren. Og noen opplevelser er så intense at jeg glemmer at jeg har et kamera, eller ikke tør bruke det 😊 Executive summary: Bra jobba!
 2. Min første innskyltelse var at det måtte bli et sted i det sørlige Afrika, kanskje Zambia. Men det er visst ikke i Norge 😁 Holder vi oss innenlands er det vel ikke så mange steder som ikke har flotte turmuligheter i umiddelbar nærhet. Men kanskje et stykke opp i Valdres så det ikke er for langt å komme seg opp i Jotunheimen? Eller på andre siden av vannskillet langs indre delen av Sognefjorden et sted.
 3. Er slått opp på digi.no også: https://www.digi.no/artikler/skal-vaere-rammet-av-massivt-angrep-provde-forst-a-skylde-pa-planlagt-vedlikehold/496449
 4. There's not much in the way of edible flora. Some blueberries and crowberries if they have had time to ripen, and maybe some mulberries, lingonberries and alpine bearberries, but hardly enough sustain you. Technically I guess the alpine bistort is edible (again, if the seeds are ripe), but you would have to spend quite some time to collect enough to make it part of a meal. Alsoremember that inside the national park you wouldn't be allowed to harvest edible plants even if there were any (beyond picking berries and mushrooms, that is). I think the only realistic way to harvest fresh supplies along the way would be fishing. Edit: The bog bilberry is another edible (although not necessarily tasty).
 5. Jeg mener hele ideen med å kalle noe for "gang- og sykkelvei" er helt håpløs. De aller fleste syklister er hensynsfulle, men de få som synes det er greit å holde 50 km/t på gangvei er ganske skumle. Har riktignok blitt påkjørt bare én gang, men det sitter fortsatt i flere år senere. (Gikk helt på kanten av veien, og rakk såvidt å ta et skritt ut i grøfta og vri meg så vi møttes skulder mot skulder. Jeg endte godt ut i grøfta, han greide så vidt å holde seg på hjula. Etter å ha kastet et blikk bakover la han seg på pedalene igjen. Det tok noen dager før skuldra ble helt seg selv.) Det sagt så begynner det, hvertfall i Oslo, å dukke opp stadig flere km med sykkelvei adskilt fra gangvei. Dette opplever jeg som mye tryggere enten jeg går eller sykler. På sti og skogsvei opplever jeg sjelden "problematiske" syklister. Noen idioter vil det alltid være, men det har ikke med befordringsmiddel å gjøre. Når det gjelder å gå på høyre eller venstre side tror jeg det er en tapt sak - i praksis går vi på høyre side på steder dominert av fotgjengere. På en typisk skogsbilvei ser jeg vel ikke at det ville gjøre noen vesentlig forskjell uansett all den tid det bare er én "kjørebane" uansett. Det jeg ser som hovedproblemet der er fotgjengere som absolutt skal gå midt i veien. Gå på den ene eller andre siden, men la det være plass til syklistene i midten.
 6. Denne måleren ligger på Amazon til £17.99 nå. https://www.amazon.co.uk/dp/B00441S9GS/ref=pe_3187911_189395841_TE_dp_1
 7. Om jeg har med noe blir det gjerne en Islay-whisky - Lagavulin, Caol Ila eller Laphroaig, eller en Highland Park fra Orknøyene. Portvin var et godt tips. Er jo fin dessert i seg selv ☺️
 8. Kan vel hende de er fornøyd med å ha deg som kunde også. Bra noen har skjønt hvordan det henger sammen 🙂
 9. Hvorfor ikke. Det er bare å søke opp "wilderness kilt" eller "utility kilt" 😉
 10. Kom dere noen vei med 3D-printingen @Ignifer? Ellers bør vel nevnte isoporkopp funke, eller papphylsa fra en gaffarull (om den er høy nok).
 11. Ja, jeg vil ikke anbefale GR i denne sammenhengen (selv om jeg knapt går noe sted uten mitt). Det blir litt for spesialisert - og er ikke særlig godt egnet for video.
 12. Tror ikke det finnes noen dårlige kameraer i denne klassen. Jeg vil anbefale å dra i en butikk og håndtere kameraene om du har mulighet til det. Det gjelder forsåvidt alle typer kamera, men spesielt for disse små. Særlig om du har store hender kan det bli litt smått og fiklete. Har ikke prøvd de modellene du nevner, men det jeg har brukt fra Panasonic har ikke passet mine hender særlig bra. Når jeg bytter fra Panasonic GX80 til Ricoh GR er det som å få av seg ei tvangstrøye (GR er dog et helt annet kamera, med fast vidvinkel.) Vet om andre som er veldig glad i Panasonic, så min erfaring er på ingen måte noen fasit. Har hørt bra ting om både RX100 og G5X, men ville som sagt holdt i dem først. Har stor tro på at et kamera som føles godt tar bedre bilder
 13. Ut fra sikkerhetsdatabladene ser det ut til at peisbrenselet innholdmessig ligger litt næmere Fin Fyr enn Kemetyls rødsprit. Dvs forholdvis mer etanol og mindre isopropanol. Biltemas rødsprit har høyere etanol-innhold enn Kemetyls, men har kanskje også mer isopropanol. D'ække lett detta her. Uansett, peibrenselet er vel det billigste. Det setter vår indre sunnmøring pris på (eller indre skotte om du er nordmøring?).
 14. Et alternativ til forbud kunne vært en heftig pant, si et par hundre kr. Det burde være incentiv til å rydde etter seg - eller grei kompensasjon for å rydde etter andre. Kostnaden for å drive ordningen er det jo bare å legge på prisen, ser overhodet ikke noe problem med det Men ja, jeg vet - ren utopi.
Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Milrab Milrab

Skitt Fiske

×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.