Gå til innhold
  • Bli medlem

Blindgjenger

+Støttemedlem
  • Innlegg

    544
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    4

Blindgjenger vant dagen sist 21. februar 2023

Blindgjenger hadde mest likt innhold!

Nettsamfunnsomdømme

488 Excellent

Om Blindgjenger

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

  1. Herlig! Kjenner det rykker i reisefoten. Er mer enn gjennomsnittlig glad i tørre landskaper. Det er nok av steder på kontinentet hvor lokale guider er pålagt, og enda flere steder det er en fordel. Jeg synes uansett det er en grei måte å bidra direkte til lokaløkonomien på. Det at folk utenfra er villig til å betale for å oppleve stedets natur kan være et ekstra incentiv for å ta vare på den.
  2. Sekk er det eneste fornuftige 😁 Jeg har en gammel Mammut Xeron Shake 30 (som er helt ulik Mammut Xeron 30) - ganske firkanta i fasongen og med glidelåsåpning som går langt ned på sidene. Fin til "vanlig" handletur, litt for liten til en storhandel - da bruker jeg heller en storsekk, så får jeg heller se ut som skogstroll på bytur... Men det ser ikke ut til at Shake er i salg lenger. Kanskje se på en "håndbagasjesekk" à la (tilfeldig valgt) Thule Subterra Travel 34L? Har ingen erfaring med dem selv, men sånne sekker pleier å være firkanta i fasongen og ha stor og god åpning. https://www.prisjakt.no/product.php?p=4104761
  3. Ja, det stemmer nok. Hvertfall er det ikke noen sånn løsning på min Xenith 88. Men den har fortsatt et flappelokk som kan brukes om man vil spare en halvkilo og klipse av lokket. Jeg gjør gjerne det om jeg ikke trenger den ekstra plassen (eller lokklommene). Lurer fortsatt på hvorfor de mener avtakbar sekk ikke er noe for europeere, da.
  4. Jeg kjøpte min på Speidersport, hadde ikke tid til å vente på levering fra det store utland, men vil tro det er samme man kan finne på aliexpress. Dvs, man må alltid være litt forsiktig med alix så man ikke endre opp med en dårlig kopi. Noen ganger er det dårlig timebetalt å grave lenge nok til å være noenlunde sikker. Har noen små magneter jeg vurderer å feste på baksiden. På den annen side er det veldig sjelden jeg har noe av metall å feste lys på de gangene jeg trenger å henge det opp - som oftest er ei snor et bedre egna festemiddel.
  5. I følge packgoats.com er tommelfingerregelen ca 30 % av kroppsvekt. https://packgoats.com/how-much-can-a-pack-goat-carry/
  6. Jeg kjøpte inn ei oppladbar teltlykt/camplykt for litt siden og har nå fått brukt den litt. Den heter noe så fint som Nextool Milky Way Camping Lamp. Det er en ganske fin sak som er kombinert ledlampe og lyslenke. Når lyslenka på 10m (ca 100 pærer) er sveiva inn er den ren lampe, når hele lenka er dratt ut er den lyslenke - og om bare deler av lenka er dratt ut er den begge deler. I tillegg er det mulig å slå på et ganske sterkt (og hvitere) lys rundt "navet" på lampa, men det har jeg aldri hatt bruk for. Det er en krok i enden av lenka, og den passer fint til å hekte rundt selve lenka så det er enkelt å feste den rundt f.eks en grein eller stolpe. Sveiva bakpå kan også fungere som bøyle å henge lampa fra. Den er ca 11cm i diameter, 3,5 cm tjukk (med sveiva slått inn) og veier 205g. Lades via USB-C. Den har et varmt og behagelig lys. Lenka virker robust, men det gjenstår jo å se hvor godt den holder over tid. Tenker vi brukte den 1-2 timer hver kveld. Da måtte vi lade etter ei snau uke - kanskje 8 timer drift som et usikkert anslag? Den holdt lysnivået helt til det brått var slutt. Hadde foretrukket at den døde mer gradvis så vi hadde fått litt forvarsel. Det fungerer å bruke den mens den lader, men den blir litt varm (det hjalp sikkert ikke at det var en varm kveld på 25-30 grader). Har ikke kjørt den helt ut etter det men sørget for å lade innimellom. På bildet nederst er kanskje 3/4 av lenka dratt ut. 10 meter er ganske mye lenke.
  7. Det er min filosofi, mens andre mener at stor plass gjør at man lettere tar med seg unødig mye stæsj og vekt. Hvor stor sekk du trenger styres mye av størrelsen på telt og sovepose, da. Det nytter ikke med en 45l sekk om du skal ha med et 4p kuppeltelt og fiberpose som holder til 18 blå. Mens 90l fort blir mye dødvekt om du har et ultralett telt og liten dunpose på en kilo tilsammen.
  8. F.eks Osprey og Gregory har ulike rygglengder på de større sekkene sine. Flere produsenter har beskrivelser av hvordan man måler rygglengden sin sånn at du har en viss peiling på hva du trenger. Gregory sin er her: https://eu.gregorypacks.com/no-en/fit-and-sizing/fit-and-sizing.html Så passer ulike sekker til ulike rygger. Jeg er fornøyd med min Osprey Xenith 88, den sitter ok på min rygg. Jeg liker å ha god plass, så ~90l er en fin allround-sekk for meg. Fint å få alt oppi sekken. Xenith'en har egenvekt på ca 2,7kg (2,2 med bare klaffelokk) men er stabil også med endel vekt. Jeg har en Bergans Helium 55l (egenvekt 1kg) om jeg ikke skal ha med så mye vekt - jeg synes den blir for vinglete med særlig mer enn 10kg totalvekt. Andre har andre preferanser og meninger, det fins ingen sekk som er den riktige for alle. Vil anbefale å gå i en butikk og prøve noen ulike modeller (med vekt i!) så du får litt peiling på om det er enkelte merker som passer deg bedre enn andre.
  9. Gratulerer! Fint kamera, det, og knapt nok innkjørt. K-3 er vel spesifisert til 200.000 eksponeringer, tror jeg. Har hatt mye glede av mine K-5, K-3 og K-1 i all slags vær. Sistnevnte er med på tur i Sør-Afrika nå 😊 Om du ikke allerede gjør det vil jeg anbefale å ta bilder i råformat og lære litt etterbehandling i et eller annet redigeringsprogram. Det vil gi deg ganske mye mer slingringsmonn enn bare å kjøre på jpeg. Litt læringskurve er det jo, da, men for meg har det definitivt vært verdt det.
  10. Jeg Nissen kjøpte fra Speidersport: https://www.speidersport.no/nextool/131201/teltlykt-med-lyslenke-200-lm-nextool-milky-way-camping-lamp-white
  11. Skal på bilcamping i det store utland, så fant ut at det var lurt om nissen kunne komme med litt fancy belysning, en sånn kombinert teltlykt og lyslenke. Den ser veldig fin ut. Ifølge nissen, altså.
  12. Det er det Postnord jeg kjenner Fikk kjekk melding fra Posten i dag: "Forsøkt utlevert, men avtalt leveringssted ble ikke funnet." Det avtalte leveringsstedet de ikke fant er altså postkassa mi. Har vel travle dager, da 😛 Jaja, en tur til nærmeste post i butikk tåler jeg.
  13. Jeg tror Helt Hjem har rekorden på lengst tid på levering hit - 14 dager fra Tromsø til Oslo. Men pakka kom fram, da.
  14. Får håpe det varer t.o.m. i morgen hvertfall - da skal de lever hjem hit 🤞 Men jeg har inntrykk av at alle leveringstjenester sikter mot samme dårlige service - billig er bedre enn bra, tydeligvis. Fikk noe levert med DHL, og de sendte melding om at jeg måtte si fra om jeg ikke var hjemme. Hvorfor det var så viktig vet jeg ikke, for ikke så lenge etter kom det ny melding om at pakka var levert. Vedlagt var et uskarpt bilde av at pakka lå utafor ei dør. Jeg mente å dra kjensel på døra til naboen, og det stemte. “Excellence. Simply Delivered.” Joda, simpelt levert, de har sine ord i behold
  15. Har bare behov for å lufte ut litt, beklager... Jeg prøver etter beste evne å unngå å handle i butikker som leverer med Postnord, men av og til glipper det. Det gikk litt fort for noen uker siden og så ikke at de brukte Postnord før jeg fikk hentemelding - i feil bydel. Blæ. Så neste bestilling (fra en annen butikk) holdt jeg på å kansellere da jeg så at de brukte Postnord. Men vent, de kan også levere til en MyPack pakkeautomat som ikke er så langt unna. Så gikk det noen dager så kom det melding fra, joda, Postnord (så MyPack er bare Newspeak for Postnord) om at de "ikke kunne levere til pakkeautomat". Hva f...? Var det ingen hjemme? Fant de ikke fram? Var det bare mye enklere å legge igjen pakka i feil bydel - igjen? Fikk litt skrekken når jeg nå har oppdaga at Obs sin hjemlevering også er med Posthvor - lurte på hvorfor det tok så lang tid, men da vet jeg at den er på vei til et eller annet sted. Fortsatt. Så får vi ses om de, når de bare får litt tid på seg, greier å levere hjem som lovet eller om det blir nok en tur til et tilfeldig sted i byen - forhåpentligvis i riktig by. Igjen, beklager, blir bare i så dårlig humør når jeg oppdager at jeg har betalt for inkompetanse. Igjen. Da-du-da-da-dam, leeeeei av å bli lurt....
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.