Jump to content

Oksen

Aktiv medlem
 • Posts

  290
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Oksen

 1. Har ikke erfaring med akkurat denne modellen, men denne typen telt er litt sensitive for vind grunnet mye duk som vinden tar tak i, og kun én stangbue. Jo lettere de er, jo mindre vind tåler de gjerne. Og dette er et 3-manns som vil ha mer vindfang enn tilsvarende telt i 1-manns eller 2-manns. Har et lignende telt som jeg bruker som rent godværstelt, men er det meldt vind tar jeg med et av de andre jeg har. Telter du for det meste i bra vær er det nok et veldig flott telt. Hvis du kan leve med litt mer vekt evt lavere takhøyde, så kan du gjøre noen billige kjøp, f.eks helsport Nordmarka, evt Breheimen, og Sydvang skaring som er veldig rimelig priset. Skal du ha både lett og værbestandig blir det dyrt.
 2. Har inntrykk av at avanse på slike produkter er veldig høy, og tenker det er litt naturlig da dyrt sportsutstyr naturligvis har lavere volum enn dagligvarer, sånn at du må hente maks fortjeneste ut av hvert salg. Husker spesielt da jeg skulle kjøpe Norrøna sin Trollveggen pro for noen år siden, så var utsalgspris ca. 7000kr veil, og innkjøpspris 2000 eks mva i butikken.
 3. Men det er ikke et Hilleberg. Teltet skal jo overleve atomkrig
 4. Vet dere hva som er diskriminering? At vi lange nærmest må brekke ryggen på å bære telt 4kgs klassen, mens små spirevipper kan flotte seg med soulo, nallo og telt på under 2kg. Burde vært lover som sa at disse småteltene fikk sydd inn bly sånn at det ikke blir så sabla urettferdig 😡
 5. Enig i at det er et kjempeflott telt. Nesten det perfekte vinterteltet. Skulle hatt døråpning som ikke er skråskjært (kommer alltid borti dørkarmen), samt stivere stormklsffer over glidelåsen (opplever at min glidelås hekter seg litt for ofte). Et soulo som var 5cm høyere og 10cm lengre hadde vært det perfekte 3 sesongs teltet for meg.
 6. Hagløfs er tykkere/mer solid. Bergans vil pakke mindre. Forrige utgave av Bergans hadde kjip hette og var litt kort i armene. Ellers syntes jeg den var en veldig fin jakke. Hadde bestilt begge og prøvd om jeg var deg.
 7. Vil bare nevne at det er opp til MSR å bevise at det er normalt at dette skjer med tilsvarende telt, og at man som forbruker må forvente dette. Ellers foreligger det en mangel etter forbrukerkjøpsloven. Blir irritert over sånne svar og anbefaler å klage til forbrukerrådet om du ikke når fram. Kan aldri forestille meg at de går fri i dette tilfellet.
 8. Synes de ser veldig snope ut, men blytung for et tomanns da. Omtrent like tung som allak 3 og abisko dome 3. Spent på om designet til orion med nye stenger vil stå bra i dårlig vær. Og så lurer jeg litt på hvorfor ikke heller satse på forbøyde stenger og litt lavere takhøyde for mindre vindfang med god plassutyttelse? Håper noen på forumet klikker på kjøp-knappen og kommer med detaljert tilbakemelding 😄
 9. Har ikke noen erfaring med de bindingene selv, så kan ikke svare på ulikhet i egenskaper. Men det jeg kan svare på er at crest og trofeo og den der typen bindinger ikke har like høyt nivå på hælløftere som nivå 2 på "orntlige" bindinger. De er gjerne midt i mellom. Jeg bruker stort sett flatt eller høyeste nivå, så da utgår liksom crest og den typen for min del. Skal jeg ha lettere bindinger går jeg for en av raiderne, siden de passer best til mitt behov. Så kan jeg spekulere i at raiderne er kraftigere bindinger som vil klare å drive bredere ski 😀 En ting til er at lettere bindinger også gjerne gjør kompromiss på innstillinger av DIN. Kanskje ikke både horisontal og vertikal f.eks. Vet raider er fullt justerbar med to ulike innstillinger.
 10. Alpinisten har også lave hælløftere. Crest har også bare ett nivå sist jeg sjekka. C-raider og raider er blant de letteste med "full funksjon". Jeg hadde gått for en av disse tror jeg om vekt var viktig og man samtidig vil ha en binding som ikke mangler noe på funksjon. På utenlandske forum får atomic/salomon sine pin bindinger også mye skryt, men disse har faste fjærer og mer minimalistisk design.
 11. Mitt inntrykk er at Helsport slengte på noen nuller for å posisjonere seg i premium segmentet, mens de tidligere var posisjonert som mye for pengene. Det kan bli problematisk dersom man ikke opplever økt kvalitet eller penere design. Det blir da relativt sett mer lukrativt å kjøpe f.eks Hilleberg som har mye psykologisk kvalitet / merkeverdi ved seg.
 12. Da så 😅 Cumulus med pertex på 57g/m2 eller hva det nå enn er, er sikkert et bedre alternativ da. Er iallefall mulig på teneqa serien om du trykker customize.
 13. Rab og Alpkit f.eks. 75cm bredde og mumiefasong. Trang og jævlig 😅
 14. Har du forsøkt å høre med f.eks VPG? De har ganske bra peiling er mitt inntrykk.
 15. Takk for tips. Hører med til historien at Katadyn nå sender nytt filter etter at jeg skrev det samme til dem.
 16. Man kan også få bra sure lår av dårlig teknikk - det merker iallefall jeg. Spesielt framside lår. Har tatt et par teknikk-kurs for å jobbe med separasjon av under og overkropp, samt å komme litt mer frempå skiene, og merker at det er mye bedre for lårene når jeg gasser på med overkroppen i fallretningen hele tiden mens jeg går fra sving til sving. Når overkroppen følger underkroppen koster det veldig mye, og da må jeg stoppe flere ganger for å få syre ut av beina. Må trenes på ofte for min del.
 17. Hvis du er skikkelig frossenpinne og en syntetpose på bortimot 2kg ikke gjør jobben, så tenker jeg at du nesten må over på dunpose om det skal være noe du greier å bære med deg. Warmpeace viking 900 f.eks. Hvis du fryser i den før det blir kuldegrader så blir jeg overrasket. Bruker du varmekrage og hette ordentlig? Hvis du ikke får det tett så blir det naturligvis kaldt. Ellers er jeg enig i det som blir sagt ovenfor. Kokende vann i nalgene flasken booster også en sovepose betydelig. Eneste tilfeller jeg ville valgt syntet var mangedsgers tur langt på fjellet hvor det er risiko for å få våt pose. Så lenge den er beskyttet mot direkte fukt/vann, enten at du sover i telt eller dekket av tarp, så bruker det ikke være noe problem at det er rått i luften. Må i så fall være veldig høy fuktighet. Mesteparten av fukten kommer fra kroppen er det jeg erfarer. Edit: til enda billigere penge er Rago winter mye pose for pengene. 4 sesongs. Jeg bruker min ned til - 10.
 18. Bruker phoxx selvoppblåsende pute fra xxl siden jeg er avhengig av høye og faste puter. Den funker veldig bra til å ligge på rygg, men kjenner meg igjen i problematikken med vonde ører om man ligger lenge på en side.
 19. Deilig å kunne kjenne væromslag på gikta også, for da trenger man ikke abonnere på inreach for å få værmeldinger 🤓
 20. Om man tenker linære funksjoner, så kan man estimere liggelengde. Man kan si at man trenger ca. 40cm fri høyde for en med 44 i sko som ligger på et 7cm underlag med føttene pekende opp. Dersom veggen skrår med 45 grader vil du miste 40cm liggelengde fra det som er oppgitt, siden stigningstallet er 1. Mister 80cm om det skrår i begge ender. For Unna vil jeg på mitt øyemål si at det skrår med ca 60 grader nederst på innerteltet. Hvis stigningstall til en linje med 60 grader er ca. 1,73 vil man ved å dele 40cm høyde på 1,73 se at man mister ca. 23cm liggelengde i hver ende. 230cm minus 46cm gir 184cm reell lengde. Antageligvis sover man ikke med føttene 90 grader opp, så det endrer regnestykket litt. Antageligvis er ikke sidene 60 grader heller, men man havner noen lunde i nærheten. Etter egen erfaring vil jeg si tallet er et sted rundt 190 for hilleberg unna.
 21. Oksen

  Nytt 2-manns helårstelt

  Det er ganske mange som bruker PU på innsiden, selv om den kanskje er silikonisiert på yttersiden. Kan nevne Exped, MSR, Marmot osv. Fordelen med dette er at sømmene kan teipes, og at man dermed kan garantere vanntetthet. Ulempen er som nevnt at dette kan begynne å flasse av. Har veldig god erfaring med Helsport og ekspanderende syntet/bomullstråd for tetting av sømmer, men har hørt om både Helsport og Hilleberg telt som drypper litt i sømmene. Ville nok uansett hatt silnylon og heller tettet sømmer selv, men det er jo litt mer hassle enn hva en vanlig Ola eller Kari nordmann ønsker for en enkel tur.
 22. Barents outdoor stetind 3. Større takhøyde og fortelt enn reinsfjell 3,og marginalt tyngre/større pakkvolum. Har ikke prøvd i praksis, men fra bilder ser det ut som det har mer robust bardunering. Generelt er sånne amerikanske telt veldig sensitive for vind mot dørene, siden de ikke har stenger her som reinsfjell. Dørene presses flat og teltet legger seg liksom på sida. Dette kan gi stangbrudd om du er uheldig. Noen jukser det til med å spenne opp gåstaver på sidene sånn at det blir som bærebjelker. Siden reinsfjell og stetind har 3 stenger og flust med barduner vil de generelt tåle mer vind. Og blåser det stiv kuling vil du nok komme deg i le uansett telt 😅
 23. Jeg går stort sett i svarte tynnsokker (syntet?) som man får kjøpt på alle klesbutikker. Synes det gir mindre fotsvette, og så holder de ikke på fukten men tørker på 5 min. I sekken har jeg med et par halvtynne merinosokker kjøpt på Rema (Pierre Robert?) som jeg har hatt i mange år nå, og som kommer på i camp. De er jeg veldig fornøyd med, og var noe jeg fikk billig. Ellers har jeg to par av disse jaktsokkene fra XXL til vinterturer. Er så tykke at jeg får de ikke oppi mine vanlige sko, men bruker de i vinterstøvlene om jeg skal være statisk i kulde, samt at jeg bruker de når jeg slår leir på vinterturer. De pluss warmpeace sine duntøfler så holder jeg meg god og varm i -10 selv om jeg har føttene på bakken.
 24. Ifølge katadyn skal det fuktes i ca 30 min før bruk. Min lå i teltet over natta med vann uten at det hjalp. Da jeg kom hjem fra sist tur fikk det brutal ristebehandling, og da klarer jeg kanskje en liter på tre minutt med litt muskelkraft. Den var veldig mye lettere på første og andre tur 🤔
 25. Bakterier trives godt i nylon og polyester, så ville ha vaska over med klut. Men sørg for å ha det oppblåst og ventiler igjen. Zalovann f.eks, eller rent vann med litt eddik i kan funke. Alternativt har fjellsport et stoff som heter gear aid revivex odor et eller Anna, som er enzymer som spiser bakterier og sopp.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy