Gå til innhold

Bård B

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  112
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Bård B

 • Rang
  Bård B

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Bård B

  Hvilket telt og sovepose til vinter?

  Det er nesten umulig å komme med et konkret tips på et telt som skal fungere godt under alle årstider, om jeg likevel skal forsøke så ville jeg selv valgt Spitsbergen x-trem camp teltet. Ja det er tungt til en solotur på sommer, men vinteregenskapene er så gode at de langt på vei rettferdiggjør den høye vekta likevel. Spesielt lett telt vil nok ikke trådstarter ende opp med uansett, det etterspørres et telt som er stort nok til opptil tre personer og da er det vel i praksis fort snakk om et 4 pers. telt. Med dette sagt så vil jeg nok si at den beskrevne bruken tilsier to telt, mange vil muligens mene det er utstyrshysteri. Men jeg tror en må godta et telt som veier litt mer enn komfortgrensa på aleneturer sommerstid om en krever at det samme teltet skal fungere som vintertelt på fjellet. Da vil jeg for og prøve å være litt konkret, anbefale og gå for et vintertelt i første omgang som er stort nok til 3 voksne. Videre er det bare og teste om det funker som solotelt, da kan en eventuelt gå for et telt nr. 2. Helsport har en del utstyr på outlet siden sin, en stund før jul hadde de faktisk et Spitsbergen x-trem camp 4 til ca. halv pris, tror de teltene de legger ut der kun er demobrukt så det er mulig og gjøre gode kjøp der.
 2. Bård B

  Hvilket telt og sovepose til vinter?

  Helsport Spitsbergen x-trem camp-4 er et bra vintertelt både for to og tre. Men spesielt lett er det jo ikke, passerer nok 5 kg. Til pulkturer er det veldig hendig med tunneltelt som da er rulla sammen med ferdig tredde stenger, hele teltet ligger da klart og skal bare rulles utover og barduneres. Sovepose til vinter bruker jeg en Rap Andes, den takla 35- på Hardangervidda forrige vinter så jeg kan gå god for den!
 3. Kjøp en Fjellpulken til barn og en Pariser, når jentungen har vokst ut av Fjellpulken kan du enten modifisere den til en transport pulk eller selge den og så investere i en rendyrka transport/ekspedisjons pulk. Har ikke selv gått med disse Pariser pulkene, men har gått sammen med flere som har brukt den. Den brukes av mange i for eksempel Xpedition Amundsen og det ser ut til og gå nokså bra. I bratte bakker hvor en går travers ser jeg at de med Pariser har en tendens til og slite litt med at pulken ikke holder seg på plass, men sklir litt sidelengs.
 4. Bård B

  Kart på nett

  Er helt enig i det du sier om ordentlige kart til navigasjon. Gulesider i kombinasjon med Norgeiblider bruker jeg en del for og titte etter nye fiskeplasser, utfyller hverandre på en god måte kan en si.
 5. Bård B

  Kart på nett

  Jaaaa! Der var den! Skal printe ut et ark og få det laminert og putte i ramme så jeg aldri mer glemmer navnet! Hadde et slags minne av at det var noe med Norge i navnet... Tusen millioner takk!!!
 6. Bård B

  Kart på nett

  Alle forslagene her er fine kart og nettsider, men fremdeles ingen som treffer den siden jeg sikter til. Begynner å gå på nervene av meg selv her snart...
 7. Bård B

  Kart på nett

  Ikke de heller, kan på denne siden i likhet med Gulesider.no også velge mellom foto og kart.
 8. Bård B

  Kart på nett

  Nei, ikke den heller. Det her var frustrerende! Jeg klarer virkelig ikke å komme på hva den siden heter...
 9. Bård B

  Kart på nett

  Jeg har sammen med Gulesider.no brukt en nettside som har gode kart og søkefunksjoner, men klarer nå ikke og komme på hva den siden heter. Kan noen hjelpe meg? Det er ikke SeNorge.no. Siden jeg sikter til kan en søke på koordinater, stedsnavn osv.
 10. Bård B

  Marmot Vapor-Blaze/Sandstorm

  Er på let etter et nytt 4p telt til familieturer og har kommet over et Marmot Vapor, men kjenner ikke til Marmot teltene fra før. Er det noen som har noen erfaringer med disse teltene? Gode som dårlige! Vi skal ha et tre-sesongs telt til fjellet, marka og kysten. Er også interessert i tips og beskrivelser på andre telt i tilsvarende kategori, vil helst under 6 kg.
 11. Bård B

  Snurring på boks

  Jeg må bare slå et slag for gode gamle Snurring og ikke minst Turistproviant. For meg er lukten av parafinbrenner og brødskiver med snurring gode barndomsminner fra teltturer sommer som vinter. Snurring kan spises som pålegg på brødskiva, en kan avansere med ost/speilegg, en kan lage makaronigryte, steke den sammen med potetbiter eller bare spise den som den er. Til fotturer noe lenger enn en helg er den neppe hensiktsmessig og bære med seg i sekken, men på korte turer eller turer hvor vekt ikke har avgjørende betydning (hundespann/pulktur etc.) er den god, næringsrik og mettende. Ørud`s tips over her med chilli bønner skal jeg teste ut rimelig kjapt, hørtes slett ikke ut som en dum hurtigrett!
 12. Bård B

  Bildekomposisjon og motiv

  Naturfoto av Ole Jørgen Liodden er en bra bok, tar for seg grunnleggende teknikker og teori.
 13. Bård B

  Telttur Oslo - Tips

  Muligens litt i seneste laget, men ja Øyungen er et godt utgangspunkt for en enkel tur med overnatting med barna. Maridalen har flere fine plasser og starte en helgetur på, Øyungen med utgangspunkt fra parkeringa på Skar er kanskje den enkleste for en tur som beskrevet. Med utgangspunkt fra Stryken eller Hakadal er mulighetene mange, men anbefaler deg da og sette deg ned med kartet og bestemme deg for en rute og et mål for leir.
 14. Har dette telte selv og er veldig fornøyd, har ikke brukt det på vinteren selv nettopp på grunn av denne "lufteåpningen" i nedkant av duken. Men vurdere og teste det på en noe lettere markatur nå til helgen. Ja, Kjell Iver innerteltet er tett uten noen egne ventilasjonsåpninger, men ettersom det er to fortelt løses det ganske greit ved å justere glidelåsene i begge ender. Mareng er lenger opp her inne på og kappe stengene for og minske denne "lufteåpningen", da vil en jo miste en del av spennet i den langsgående stanga og det er jo slik jeg ser det mye av dette teltets styrke at en får et kraftig spenn som strammer duken såpass mye. Dette er et ypperlig telt til bruk langs kysten og andre forblåste steder hvor det er helt avgjørende at en får spent duken så godt som Orion teltet faktisk tillater.
 15. Bård B

  Utstyr for telttur med gutten

  Ville gått for et 3 pers. telt. Dere er snart fire og mulighetene for at dere alle etterhvert skal på tur er kanskje tilstede? Vi har selv telta to voksne med to barn på 7 og 9 i ett to pers.telt, det har i og for seg gått greit det, men greiere med litt ekstra bredde...! Tror jeg har brukt Helsport Rondane en helg, men det var i finvær så kan ikke uttale meg noe videre. Selv er jeg veldig fornøyd med Exped Orion, mitt er riktignok et 2 pers, men tror Orion er og få i 3 pers også. Dette teltet er helt kanon som et 3 sesongs telt, det står utrolig støtt og fint og lett og stramme duken slik at ingenting flagrer i vinden, to gode fortelt og har aldri vært plaga av at innerduk og ytterduk legger seg mot hverandre og skaper kondens. Det er såkalt selvstående telt som gjør at en lett kan flytte det, snu det osv. etter oppsett. Begrepet selvstående skal en likevel ta med en klype salt, det må barduneres og settes med plugger for og strammes ordentlig opp.
×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.