Gå til innhold

Bård B

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  110
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Bård B

 • Rang
  Bård B

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Kjøp en Fjellpulken til barn og en Pariser, når jentungen har vokst ut av Fjellpulken kan du enten modifisere den til en transport pulk eller selge den og så investere i en rendyrka transport/ekspedisjons pulk. Har ikke selv gått med disse Pariser pulkene, men har gått sammen med flere som har brukt den. Den brukes av mange i for eksempel Xpedition Amundsen og det ser ut til og gå nokså bra. I bratte bakker hvor en går travers ser jeg at de med Pariser har en tendens til og slite litt med at pulken ikke holder seg på plass, men sklir litt sidelengs.
 2. Bård B

  Kart på nett

  Er helt enig i det du sier om ordentlige kart til navigasjon. Gulesider i kombinasjon med Norgeiblider bruker jeg en del for og titte etter nye fiskeplasser, utfyller hverandre på en god måte kan en si.
 3. Bård B

  Kart på nett

  Jaaaa! Der var den! Skal printe ut et ark og få det laminert og putte i ramme så jeg aldri mer glemmer navnet! Hadde et slags minne av at det var noe med Norge i navnet... Tusen millioner takk!!!
 4. Bård B

  Kart på nett

  Alle forslagene her er fine kart og nettsider, men fremdeles ingen som treffer den siden jeg sikter til. Begynner å gå på nervene av meg selv her snart...
 5. Bård B

  Kart på nett

  Ikke de heller, kan på denne siden i likhet med Gulesider.no også velge mellom foto og kart.
 6. Bård B

  Kart på nett

  Nei, ikke den heller. Det her var frustrerende! Jeg klarer virkelig ikke å komme på hva den siden heter...
 7. Bård B

  Kart på nett

  Jeg har sammen med Gulesider.no brukt en nettside som har gode kart og søkefunksjoner, men klarer nå ikke og komme på hva den siden heter. Kan noen hjelpe meg? Det er ikke SeNorge.no. Siden jeg sikter til kan en søke på koordinater, stedsnavn osv.
 8. Bård B

  Marmot Vapor-Blaze/Sandstorm

  Er på let etter et nytt 4p telt til familieturer og har kommet over et Marmot Vapor, men kjenner ikke til Marmot teltene fra før. Er det noen som har noen erfaringer med disse teltene? Gode som dårlige! Vi skal ha et tre-sesongs telt til fjellet, marka og kysten. Er også interessert i tips og beskrivelser på andre telt i tilsvarende kategori, vil helst under 6 kg.
 9. Bård B

  Snurring på boks

  Jeg må bare slå et slag for gode gamle Snurring og ikke minst Turistproviant. For meg er lukten av parafinbrenner og brødskiver med snurring gode barndomsminner fra teltturer sommer som vinter. Snurring kan spises som pålegg på brødskiva, en kan avansere med ost/speilegg, en kan lage makaronigryte, steke den sammen med potetbiter eller bare spise den som den er. Til fotturer noe lenger enn en helg er den neppe hensiktsmessig og bære med seg i sekken, men på korte turer eller turer hvor vekt ikke har avgjørende betydning (hundespann/pulktur etc.) er den god, næringsrik og mettende. Ørud`s tips over her med chilli bønner skal jeg teste ut rimelig kjapt, hørtes slett ikke ut som en dum hurtigrett!
 10. Bård B

  Bildekomposisjon og motiv

  Naturfoto av Ole Jørgen Liodden er en bra bok, tar for seg grunnleggende teknikker og teori.
 11. Bård B

  Telttur Oslo - Tips

  Muligens litt i seneste laget, men ja Øyungen er et godt utgangspunkt for en enkel tur med overnatting med barna. Maridalen har flere fine plasser og starte en helgetur på, Øyungen med utgangspunkt fra parkeringa på Skar er kanskje den enkleste for en tur som beskrevet. Med utgangspunkt fra Stryken eller Hakadal er mulighetene mange, men anbefaler deg da og sette deg ned med kartet og bestemme deg for en rute og et mål for leir.
 12. Har dette telte selv og er veldig fornøyd, har ikke brukt det på vinteren selv nettopp på grunn av denne "lufteåpningen" i nedkant av duken. Men vurdere og teste det på en noe lettere markatur nå til helgen. Ja, Kjell Iver innerteltet er tett uten noen egne ventilasjonsåpninger, men ettersom det er to fortelt løses det ganske greit ved å justere glidelåsene i begge ender. Mareng er lenger opp her inne på og kappe stengene for og minske denne "lufteåpningen", da vil en jo miste en del av spennet i den langsgående stanga og det er jo slik jeg ser det mye av dette teltets styrke at en får et kraftig spenn som strammer duken såpass mye. Dette er et ypperlig telt til bruk langs kysten og andre forblåste steder hvor det er helt avgjørende at en får spent duken så godt som Orion teltet faktisk tillater.
 13. Bård B

  Utstyr for telttur med gutten

  Ville gått for et 3 pers. telt. Dere er snart fire og mulighetene for at dere alle etterhvert skal på tur er kanskje tilstede? Vi har selv telta to voksne med to barn på 7 og 9 i ett to pers.telt, det har i og for seg gått greit det, men greiere med litt ekstra bredde...! Tror jeg har brukt Helsport Rondane en helg, men det var i finvær så kan ikke uttale meg noe videre. Selv er jeg veldig fornøyd med Exped Orion, mitt er riktignok et 2 pers, men tror Orion er og få i 3 pers også. Dette teltet er helt kanon som et 3 sesongs telt, det står utrolig støtt og fint og lett og stramme duken slik at ingenting flagrer i vinden, to gode fortelt og har aldri vært plaga av at innerduk og ytterduk legger seg mot hverandre og skaper kondens. Det er såkalt selvstående telt som gjør at en lett kan flytte det, snu det osv. etter oppsett. Begrepet selvstående skal en likevel ta med en klype salt, det må barduneres og settes med plugger for og strammes ordentlig opp.
 14. Bård B

  Tips til leirplass- område?

  Vikerfjell ligger noen mil nord for Hønefoss, fint turområde med variert terreng. Fra parkering fra enten Ringebu eller Tossevik kan en gå fra lavereliggende "blandingsskog" og opp til ordentlig fjellfølelse på noen timer. Fantastisk utsikt utover Vassfaret fra Urdevassfjell, med barn vil jeg tro opp til Urdevassfjell fra parkeringa er en drøy dagstur, men kan fint deles opp med telting, masse tjern og bekker innover. V Om det er like interessant med skogen som fjellet er det jo plenty steder med utgangspunkt Oslo/Akershus, du har jo Nordmarka med inngang fra Oslo, Nittedal, Ringerike, Hadeland og Romerike. Ringkollen på Ringerike siden er også fint, men der vil starten på en fottur preges av mye hytter og endel folk. Hurum har blitt nevnt, Finnskogen er jo stor og vill og lett tilgjengelig om en har bil.
 15. Bård B

  Hvilken 75mm binding?

  Har ikke prøvd noe annet selv enn Voille 3 pin cable samt oppbyggingsplate og hælløfter, det oppsettet er jeg strålende fornøyd med! Tok litt tid før jeg begynte og bruke hælløfteren ordentlig, men det gjør susen i de lange bakkene, spesielt om en går med kun kortfeller. Hælløfteren flytter jo da tyngdepunktet slik at du får mer trykk rett ned så kortfellen gjør mer nytte for seg. Om du forstår hva jeg prøver å forklare...?!
×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.