Jump to content

Bård B

Aktiv medlem
 • Posts

  119
 • Joined

 • Last visited

About Bård B

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Bård B's Achievements

 1. Vi hadde en flott sommertur på Hardangervidda når barna var 5 og 7 år, vi gikk fra Hjølmo (Eidfjord) og endte opp på Trondsbu nøyaktig 14 dager senere. VI hadde 4 hytteovernattinger og 10 teltovernattinger. Vi tok oss god tid og flere av stedene ble vi et par dager. Ruta vår: Hjølmo-Vivelid-Hedlo-Hadlaskard-Besso-Sandhaug-Trondsbu. Her hadde vi overnatting på Vivelid, Hadlaskard, og Sandhaug, resten i telt. Riktignok to eller tre teltnetter ved Besso siden vi likte oss så godt der og barna fant noen jevnaldrende og henge litt med. Vanskelig å si hva dere skal gjøre ut av en dagsetappe, men vi hadde vel vår lengste fra Hadlaskard til Besso og det er nok nærmere 20km...? Den dagen var vi nok litt på grensa av hva ungene synes var ok, vi brukte nok 7-8 timer den dagen. Men da reiv vi i fri kiosk når vi kom til Besso! Skal dere gå hytte til hytte kan dere jo bære langt lettere enn hva vi gjorde som hadde lagt opp til 2 uker selvforsynt i fjellet. Det innebar mye tørking av kjøtt og grønnsaker i ukene før turen, men gikk fint det og. Ruta jeg beskriver over vil jeg tro de fleste kan gjøre sommerstid om det primært er hytte til hytte med bespisning på hyttene som er tanken, relativt lettgått terreng på denne delen av vidda. I fjor sommer gikk vi Finse-Aurlandsdalen med samme utgangspunkt i forhold til oppakning, tunge sekker med telt og egen mat. Det gjør vi ikke igjen! Det var tøft terreng med tunge sekker og teltplasser som rommer 4 pers telt kryr det ikke av over alt på det strekket. Den turen for en familie er helt klart best som hytte til hytte tur, men det er jo det dere spør etter også, så det kan jo være et alternativ.
 2. Det satte en endring i planene, det er noen uker til turen, men ser ut som vi legger oss lavere i landet gitt. Sånn som været er der nå ser det hverken ut som skitur eller fottur er spesielt hyggelig. Ligger an til en sesongavslutning i marka/skogsterreng.
 3. Planlegger en helgetur på fjellet eller marka nå i september/oktober. Området rundt Finse og Hardangerjøkulen frister, men så begynte vi å tenke på mulig jakt i området og at det kanskje ikke var den beste tiden og ferdes i dette området...? Er det lite populært og ferdes i områder på fjellet hvor det foregår jakt?
 4. Da begynner jeg å bli litt klokere, forstår at det skiller mellom PLB og noen andre sendere som tilsynelatende kun er GPS trackere med en sporingsfunksjon. Om jeg har forstått det rett er ikke de søknadspliktige og er vel følgelig heller ikke linka inn til redningssentralen...? Mcmurdo ser lovende ut.
 5. Som overskriften sier er vi ute etter en nødpeilesender til og ha med i seilbåt og på fjellturer, er helt fremmed på temaet og ble ytterligere forvirret av å google temaet. Derfor poster jeg en tråd her og håper noen er i samme situasjon eller hvertfall klarer og gi oss noen vink på hva vi bør se etter.
 6. Har på noen vinterturer juksa litt med lufting gjennom teltet under snøsmelting og matlaging, har der og da tenkt at en times tid uten og åpne ordentlig opp for god utlufting ikke gjorde så mye, men har etterhvert tenkt litt mer gjennom det og blitt litt usikker. Dette har stort sett vært i et Helsport Spitsbergen X-Trem telt, stormmattene er dekka så eneste som har vært åpent er lufteventilen i midt høyde på store forteltet og en bitteliten glippe nederst i inngangspartiet. Som sagt har jeg bare tenkt at dette ikke var så nøye for en liten stund, men hva tenker folk om dette? Gambler jeg med helsa? Det kan fort være snakk om en times tid med multifuelen i gang...
 7. Det er nesten umulig å komme med et konkret tips på et telt som skal fungere godt under alle årstider, om jeg likevel skal forsøke så ville jeg selv valgt Spitsbergen x-trem camp teltet. Ja det er tungt til en solotur på sommer, men vinteregenskapene er så gode at de langt på vei rettferdiggjør den høye vekta likevel. Spesielt lett telt vil nok ikke trådstarter ende opp med uansett, det etterspørres et telt som er stort nok til opptil tre personer og da er det vel i praksis fort snakk om et 4 pers. telt. Med dette sagt så vil jeg nok si at den beskrevne bruken tilsier to telt, mange vil muligens mene det er utstyrshysteri. Men jeg tror en må godta et telt som veier litt mer enn komfortgrensa på aleneturer sommerstid om en krever at det samme teltet skal fungere som vintertelt på fjellet. Da vil jeg for og prøve å være litt konkret, anbefale og gå for et vintertelt i første omgang som er stort nok til 3 voksne. Videre er det bare og teste om det funker som solotelt, da kan en eventuelt gå for et telt nr. 2. Helsport har en del utstyr på outlet siden sin, en stund før jul hadde de faktisk et Spitsbergen x-trem camp 4 til ca. halv pris, tror de teltene de legger ut der kun er demobrukt så det er mulig og gjøre gode kjøp der.
 8. Helsport Spitsbergen x-trem camp-4 er et bra vintertelt både for to og tre. Men spesielt lett er det jo ikke, passerer nok 5 kg. Til pulkturer er det veldig hendig med tunneltelt som da er rulla sammen med ferdig tredde stenger, hele teltet ligger da klart og skal bare rulles utover og barduneres. Sovepose til vinter bruker jeg en Rap Andes, den takla 35- på Hardangervidda forrige vinter så jeg kan gå god for den!
 9. Kjøp en Fjellpulken til barn og en Pariser, når jentungen har vokst ut av Fjellpulken kan du enten modifisere den til en transport pulk eller selge den og så investere i en rendyrka transport/ekspedisjons pulk. Har ikke selv gått med disse Pariser pulkene, men har gått sammen med flere som har brukt den. Den brukes av mange i for eksempel Xpedition Amundsen og det ser ut til og gå nokså bra. I bratte bakker hvor en går travers ser jeg at de med Pariser har en tendens til og slite litt med at pulken ikke holder seg på plass, men sklir litt sidelengs.
 10. Er helt enig i det du sier om ordentlige kart til navigasjon. Gulesider i kombinasjon med Norgeiblider bruker jeg en del for og titte etter nye fiskeplasser, utfyller hverandre på en god måte kan en si.
 11. Jaaaa! Der var den! Skal printe ut et ark og få det laminert og putte i ramme så jeg aldri mer glemmer navnet! Hadde et slags minne av at det var noe med Norge i navnet... Tusen millioner takk!!!
 12. Alle forslagene her er fine kart og nettsider, men fremdeles ingen som treffer den siden jeg sikter til. Begynner å gå på nervene av meg selv her snart...
 13. Ikke de heller, kan på denne siden i likhet med Gulesider.no også velge mellom foto og kart.
 14. Nei, ikke den heller. Det her var frustrerende! Jeg klarer virkelig ikke å komme på hva den siden heter...
 15. Jeg har sammen med Gulesider.no brukt en nettside som har gode kart og søkefunksjoner, men klarer nå ikke og komme på hva den siden heter. Kan noen hjelpe meg? Det er ikke SeNorge.no. Siden jeg sikter til kan en søke på koordinater, stedsnavn osv.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy