Gå til innhold

Bård B

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  117
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Bård B

 • Rang
  Bård B

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Planlegger en helgetur på fjellet eller marka nå i september/oktober. Området rundt Finse og Hardangerjøkulen frister, men så begynte vi å tenke på mulig jakt i området og at det kanskje ikke var den beste tiden og ferdes i dette området...? Er det lite populært og ferdes i områder på fjellet hvor det foregår jakt?
 2. Planlegger en helgetur på fjellet eller marka nå i september/oktober. Området rundt Finse og Hardangerjøkulen frister, men så begynte vi å tenke på mulig jakt i området og at det kanskje ikke var den beste tiden og ferdes i dette området...? Er det lite populært og ferdes i områder på fjellet hvor det foregår jakt?
 3. Exped Vela er et lett og kompakt enmannstelt perfekt for soloturer hvor vekt og volum spiller en rolle. Teltet har mange flotte justeringsmuligheter for ytterduk som gjør at på varme dager kan dette trekkes opp til midtstanga og du får et luftig innertelt. Forteltet er også nokså stort og anvendelig til og være et så lite telt. Selges for 2500,- Holder til i Oslo, men kan sende-kjøper betaler frakt.
 4. Selger et pent brukt Hilleberg Niak. Teltet er skadefritt og pent brukt. Niak står fint i sterk vind og egner seg både ute ved kysten så vel som snaufjellet. Pris: 5800,- Bor i Oslo, men kan sende, kjøper betaler frakt.
 5. Da begynner jeg å bli litt klokere, forstår at det skiller mellom PLB og noen andre sendere som tilsynelatende kun er GPS trackere med en sporingsfunksjon. Om jeg har forstått det rett er ikke de søknadspliktige og er vel følgelig heller ikke linka inn til redningssentralen...? Mcmurdo ser lovende ut.
 6. Som overskriften sier er vi ute etter en nødpeilesender til og ha med i seilbåt og på fjellturer, er helt fremmed på temaet og ble ytterligere forvirret av å google temaet. Derfor poster jeg en tråd her og håper noen er i samme situasjon eller hvertfall klarer og gi oss noen vink på hva vi bør se etter.
 7. Har på noen vinterturer juksa litt med lufting gjennom teltet under snøsmelting og matlaging, har der og da tenkt at en times tid uten og åpne ordentlig opp for god utlufting ikke gjorde så mye, men har etterhvert tenkt litt mer gjennom det og blitt litt usikker. Dette har stort sett vært i et Helsport Spitsbergen X-Trem telt, stormmattene er dekka så eneste som har vært åpent er lufteventilen i midt høyde på store forteltet og en bitteliten glippe nederst i inngangspartiet. Som sagt har jeg bare tenkt at dette ikke var så nøye for en liten stund, men hva tenker folk om dette? Gambler jeg med helsa? Det kan fort være snakk om en times tid med multifuelen i gang...
 8. Det er nesten umulig å komme med et konkret tips på et telt som skal fungere godt under alle årstider, om jeg likevel skal forsøke så ville jeg selv valgt Spitsbergen x-trem camp teltet. Ja det er tungt til en solotur på sommer, men vinteregenskapene er så gode at de langt på vei rettferdiggjør den høye vekta likevel. Spesielt lett telt vil nok ikke trådstarter ende opp med uansett, det etterspørres et telt som er stort nok til opptil tre personer og da er det vel i praksis fort snakk om et 4 pers. telt. Med dette sagt så vil jeg nok si at den beskrevne bruken tilsier to telt, mange vil muligens mene det er utstyrshysteri. Men jeg tror en må godta et telt som veier litt mer enn komfortgrensa på aleneturer sommerstid om en krever at det samme teltet skal fungere som vintertelt på fjellet. Da vil jeg for og prøve å være litt konkret, anbefale og gå for et vintertelt i første omgang som er stort nok til 3 voksne. Videre er det bare og teste om det funker som solotelt, da kan en eventuelt gå for et telt nr. 2. Helsport har en del utstyr på outlet siden sin, en stund før jul hadde de faktisk et Spitsbergen x-trem camp 4 til ca. halv pris, tror de teltene de legger ut der kun er demobrukt så det er mulig og gjøre gode kjøp der.
 9. Helsport Spitsbergen x-trem camp-4 er et bra vintertelt både for to og tre. Men spesielt lett er det jo ikke, passerer nok 5 kg. Til pulkturer er det veldig hendig med tunneltelt som da er rulla sammen med ferdig tredde stenger, hele teltet ligger da klart og skal bare rulles utover og barduneres. Sovepose til vinter bruker jeg en Rap Andes, den takla 35- på Hardangervidda forrige vinter så jeg kan gå god for den!
 10. Kjøp en Fjellpulken til barn og en Pariser, når jentungen har vokst ut av Fjellpulken kan du enten modifisere den til en transport pulk eller selge den og så investere i en rendyrka transport/ekspedisjons pulk. Har ikke selv gått med disse Pariser pulkene, men har gått sammen med flere som har brukt den. Den brukes av mange i for eksempel Xpedition Amundsen og det ser ut til og gå nokså bra. I bratte bakker hvor en går travers ser jeg at de med Pariser har en tendens til og slite litt med at pulken ikke holder seg på plass, men sklir litt sidelengs.
 11. Er helt enig i det du sier om ordentlige kart til navigasjon. Gulesider i kombinasjon med Norgeiblider bruker jeg en del for og titte etter nye fiskeplasser, utfyller hverandre på en god måte kan en si.
 12. Jaaaa! Der var den! Skal printe ut et ark og få det laminert og putte i ramme så jeg aldri mer glemmer navnet! Hadde et slags minne av at det var noe med Norge i navnet... Tusen millioner takk!!!
 13. Alle forslagene her er fine kart og nettsider, men fremdeles ingen som treffer den siden jeg sikter til. Begynner å gå på nervene av meg selv her snart...
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.