Jump to content

thomas christensen

Aktiv medlem
 • Posts

  67
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

thomas christensen last won the day on November 14 2021

thomas christensen had the most liked content!

Reputation

29 Neutral

About thomas christensen

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Se her ja. Jeg kjente ikke til NiB, har savnet en sånn side for å planlegge. (Jeg hadde egentlig tenkt å ligge et par dager på Tjønnholtjønne, ser jo et potensiale som du har zoomet inn på, men ut i fra det jeg kan se heller det for mye.) Dette var et gull verktøy, tusen takk @Måssåbjønn
 2. Hei! Kanskje noen fjellfanter her som kan hjelpe meg? Tenkte å gå fra Gjendesheim til Glitterheim via Tjønnholet og evt. sove med telt ved Tjønnholtjønne. Skal visst være en fonne her som kan være vanskelig å forsere, uten at jeg helt vet hva som er selve utfordringen med den, pluss at det kan være vanskelig å gå ruta ved dårlig sikt siden det ikke er merket. Det er markert som umerket sti på kartet. Tenkte også sove ved Tjønnholtjønne, vet noen her om det er mulig å slå opp telt her eller om mye ur og ulendt terreng gjør det ganske umulig? Tenkte også som et alternativ å sove oppå Beesstrondfjellet, er det som har noe kjennskap til hvordan det er å slå opp teltplass her? Takker og bukker for all hjelp jeg kan få!
 3. Hørtes smart ut! Takk for tips 😊
 4. Supert at du la med bilder. Du er ikke avhengig av stokker eller trær for å feste barduner? (Ser ikke sånn ut på bildet, bortsett fra et, hvor du har festet en bardun til en stokk, men det er kanskje i mangel av plugger?)
 5. Hvordan får du tarpen til å stå med en stang? Bruker du barduner i festepunkter på tarpen og fester med plugger i bakken?
 6. Er det noen som har ligget med telt ved Besstjønnin i Jotunheimen? (Ser flatt og fint ut på kartet, men er det kulete og mye lyng er det jo ikke liv laga.)
 7. Enig. Klam er helt greit i denne sammenheng, neste tur blir regnjakke med, evt bare poncho. Litt upraktisk, men dekker godt, også over sekken.
 8. Sant nok, men jeg er 189 høy og har ikke noe å gå på der.
 9. Hei. Ja, den ponchoen har jeg faktisk. Den skal nok bli med neste gang. Hvordan strammer du inn i armene og hva slags belte bruker du? Du bare stremmer inn beltet ved hofta på utsiden av ponchoen? Ja, jeg har flere soveposer, Alta m lakenpose blir nok med denne gang. Jeg skal ikke basere meg på klær denne gang med unntak av ullundertøy som jeg kun skal bruke i soveposen. Netting innerst høres bra ut, så blir det et luftlag helt innerst.
 10. @Skogens Stønn Mye bra tips. Klinkekula høres smart ut. Jeg har både lakenpose og har også en Altapose med komfort på minus 5, det er jo dette jeg burde hatt med på denne turen. (Som jeg innerst inne visste. Wishful thinking; "Dette går sikkert bra".) Vekta på 600 gr. var for fristende. Regnjakke: Enig i at det er bedre å bli klam fremfor at jakka drar inn vann. Så kan jeg ta med en vindjakke i tillegg, pluss ha med en poncho som dekker over sekk og kropp.
 11. Ja, de tenker jeg funker bra. Jeg har Alfa g.tex.sko, men de er nok ikke like tette, fordelen er at de er lette, 600 gr. Jeg har litt trøbbel med knærne, Vikingstøvlene blir nok litt i overkant med tanke på vekt.
 12. Hei. Yes. Jeg brukte stor pakkpose på fotenden og brukte skalljakka, lukket delvis glidelåsen og trakk den utenpå soveposen over lår, rompe og rygg for å isolere.
 13. @Skogens Stønn Hempe og karabin kunne funket, bra ide. Om man hadde fått festet en hempe i et festepunkt på innsiden. Kanskje man kunne lagd to festepunkter, med hemp og plugg på hvert punkt. Drodler litt videre her nå..
 14. @Skogens Stønn Ja, det var en god ide med ekstra feste, men hvordan løser du det rent praktisk når du skal ut og inn av teltet?
 15. Heisann, mye bra innspill her ang poncho, dusje med klær og sko, "tørr ullpysjamas". Takker og bukker for alle svar. Takk for svar @Skogens Stønn Som jeg skrev visste jeg innerst inne at det var en del "tullevalg" jeg gjorde med tanke på utstyr, typ irrasjonelle valg: "Det går nok bra med så tynn sovepose" for eksempel. Eller at jeg valgte å gå over fjellet selv om det var meldt uvær. Jeg gjorde mange erfaringer som jeg tar med meg. "Bli hjemme" var egentlig et forsøk på litt humor Er helt enig i det med testing av utstyr, jeg er nok litt lat i den sammenhengen (Eller at jeg måtte erfare å bli såpass kald og våt på tur for å forberede meg bedre på tur.) Når det gjelder teltet så var det et viktig poeng som jeg ikke fikk med. Det blir fort at det blåser rett inn i selve inngangen til forteltet. (Nedenfor inngangsduken blir det fort en glippe.)
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy