Jump to content

thomas christensen

Aktiv medlem
 • Posts

  19
 • Joined

 • Last visited

About thomas christensen

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

thomas christensen's Achievements

 1. Hei, Arve, det var jo perfekt at du akkurat har vært der! Her er det masse detaljer som garantert bidrar til en bra tur. Nydelig, tusen takk!
 2. Hei, er det noen har tips ang. tur med telt i området Finse - Geiterygghytta - Raggsteindalen? Tenker på om det er lett å finne en ok teltplass, om det er mye ur i området, hvordan er det å gå i omr. utenom stier evt. Ser også at det ligger en del snø (breer?) enkelte plasser. Jeg hadde lyst til å ligge på platå hvor det gjerne er friskt vær og ligger snø, feks rundt Klemsbuhytta, er det ok å ligge i omr. der selv om det blir 15 m/s? Jeg drar om et par uker. Jeg har Fjellheimen-teltet fra Helsport, det burde jo tåle en del vind. Tenkte også å ta med lange snøplugger, noen som har preferanse på det ved bruk på disse breene? Takk for hjelp!
 3. Evt. bruke boka som telt, ha en teltplugg som vedovn og bruke ipoden som varmeflaske ved føttene og en velformet x-buttplug i..ja, der den vanligvis skal være
 4. Ja, Bill Bryson er jo en morsom fyr. Takk for anbefaling! Siste bok jeg tok med meg, som jeg ikke leste, men har lest før, var Arne Næss: Livsfilososofi. Naturen er jo stedet hvor man lar de store tankene fylle landskapet, hva er vel bedre enn en god bok med filosofering(!), men neida, det blir Real mat til middag, kokesjokolade og te til dessert, så er det ut å vaske seg i bekken, hente ved, fyre bål, hente ved, hente ved, hente ved, evt og/eller stramme barduner for å få bort blafringa i teltet og der ble det solnedgang, deilig å kjenne den siste solstråla gi meg et hint av varme og brått ble jeg småsulten igjen, får vel lage meg litt havregrøt eller knaske litt nøtter.. og ups, nå er jeg stuptrøtt, jeg baller med å lage pute av klær, gjøre den siste organiseringa i teltet, strammer igjen påsan til det bare er nesa som stikker ut, nei faen, glemte sovemaska; opp igjen med glidelåsen på soveposen, hente sovemaska, ta igjen glidelåsen på posen igjen, å nei, jeg må tisse, da er det opp med posen og frem med tisseflaska, det er jo ikke snakk om å gå ut av teltet nå og puh, der er jeg endelig klar. Jeg slår av hodelykta, drar igjen glidelåsen på soveposen for n'te gang og slukner tvert. Blir jo ikke noe boklesing her.
 5. Ja, ser absolutt nytten i et slikt multiredskap som lærlappen. Mer bruk for det enn Leathermann som du nevner. Må jo le over den lista di med unyttige ting. En bok har ofte vært med på tur med meg, men veldig sjelden det blir noe særlig lesing og hodetlf. er ikke med på tur lenger, for å si det slik. DAB-radioen har vært med på en del turer, men sjansen for dekning er såpass liten at den ikke er med lenger. Jeg har blitt en seriøs gramjeger. For å komme tilbake til teltpluggene har jeg nå bestilt vanlige plugger, men jeg er åpen for både lærlapper og andre ting som jeg faktisk kan ha bruk for på tur fremover.
 6. Joda, det er så klart mange muligheter for å gjøre det behagelig. Personlig "hater" jeg alt ekstra stæsj, stort eller lite
 7. Bra tips å sette på en ekstra plugg. Jeg bruker også å banke ned pluggen med en stein, men ofte leiter jeg litt etter godt feste til pluggen mens jeg fortsatt holder i den og når jeg skal trykke den ned når det er y-plugg, synes jeg det er litt vondt. Dør ikke av det, men akkurat her synes jeg vanlige plugger er bedre.
 8. Hei! Jeg ser mer og mer av denne typen plugger: https://www.fjellsport.no/sydvang-y-peg-teltplugg-10stk-orange.html?refSrc=1154952&nosto=nosto-page-product3 Jeg har ikke helt skjønt greia her. Er det meningen at man skal feste selve bardunen i teltluggen eller feste en snor i den for å dra den opp av bakken? En annen ting er at de er jo veldig vonde å trykke ned i bakken. (I motsetning til "vanlige" plugger.) Setter stor pris på hjelp! Vh Thomas
 9. Oj, svaret ditt har gått meg hus forbi av en eller annen grunn. Beklager! Men takk for tips.
 10. Kragerø er ikke akkurat på fjellet, men jeg prøver likevel; noen som vet om teltplass ved Kragerø som er trivelig og ikke oppi andre folk?
 11. OPPDATERT 6. juni 2020: Det er en del snøfonner ved Høvringen og veldig vått terreng. Til orientering.
 12. Jeg har kikket litt på Facebook-siden til Høvringen vel nå; det ser absolutt ut til at det er mulig å ferdes der uten ski, så lenge man ikke skal ut på toppene!
 13. Hei! Er det noen som vet om det finnes steder i fjellet man kan gå hvor det er bare stier (som i ikke snø)? Feks Høvringen til Haverdalsseter, eller Alvdal vestfjell. Jeg trenger ikke topper, heller flatt terreng eller relativt lettgått terreng. Jeg tenkte kanskje ta en tur allerede fra 12. juni 2020. noen som har innspill? Ønsker alle en fin tursommer!
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy