Gå til innhold
 • Bli medlem

Oksen

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  187
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Oksen

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Randulf Valle har også skrevet om dette. Ifølge han ville man tjene på å ha på lette sko opp og så ha tunge sko i sekken som man kunne bytte til om man skulle bære en tung sekk ned igjen. Da var jakt brukt som et eksempel, hvor man gjerne må bære et dyr ned igjen og har behov for ankelstøtte.
 2. Jeg har en Robens Icefall I som har tcomf +1 og tlim -4. Kjøpte den på tilbud for ca. 900kr. Den pakker veldig lite og veier 1,1kg. For min del er denne varm akkurat ned til 0 grader, og jeg er veldig fornøyd med den. Mountain Hardwear har jo også Lamina -9 som veier rundt 1300g. Disse er dog etter hva jeg har hørt ganske tight i passformen (75cm skulderbredde eller noe).
 3. Jeg har gått med mitt 6kg Spitsbergen i sekk,og det går for noen km om man er flere og de andre bærer maten. Men man blir tvunget til å pakke ganske minimalistisk. Skulle vært villig til å bære et 4kgs abisko på sommerturer om vi var to eller flere, på grunn av liggelengden som jeg er avhengig av og all plassen. Egentlig burde man hatt ett av hvert ☺️
 4. Noen finesser må kanskje være forbeholdt toppmodellene sånn som med Apple osv? Betal 5000 ekstra - få myggnetting 😅
 5. Hvis du ser på Cumulus Panyam 600 så kan du få en lettere, varmere og billigere sovepose, som også er bredere☺️ Trykke customize og legge til 10cm bredde, så har du 90cm som er 5cm mer enn Rago. Da veier den plutselig litt mer enn Norrøna, men ratet til - 6 tcomf. Fjern noen gram dun så er den lettere. Men var spennende design på Norrøna da, det skal de ha.
 6. Sikkert greit ved snøsmelting pga co. Har faktisk ikke tenkt på at jeg kan bruke nettingen når det snør. Enig i at det også burde vært på et sommertelt når det faktisk er mygg
 7. Warmpeace viking 600 is a popular 3-season down bag that is also budget friendly. Add a waterproof bag and a good sleeping mat like the synmat 7 LW and you'll be good for 3-season camping in most of southern Norway, except from high altitude in early spring or late fall which might call for a warmer bag.
 8. Ikke jeg, nettopp fordi jeg vet spaden er for skarp. Trør på mattene slik Vincent colliard viser i Helsport sin video Men hull er det nå blitt likevel. Rundt i fasongen og man kan se det har vært noe krefter i sving
 9. Uflaks er også en faktor. Jeg har klart å lage hull i stormmatten på mitt x-trem telt, og jeg aner ikke hvordan. På den andre siden er mitt ultralett telt uten en skramme. Jeg vil si jeg er over snittet forsiktig med utstyret mitt.
 10. Alle vil fungere ypperlig til basecamp om sommeren. Abisko vil i tillegg være et supert telt å dra med seg på lengre turer på vidda f.eks om man er to eller flere. Masse plass å være værfast i. Spitsbergen eller Keb ville vært førstevalget for telting i dårlig vintervær. Når det er sagt tror jeg abisko tåler en hel del, og om vinteren kan man jo endre på vindfang ved å grave teltet ned evt. bygge levegg.
 11. Meget fornøyd med STS sine 70d. Robuste og vanntett. Også god erfaring med osprey sine 20d-ish,samt exped sin schnozzel bag eller hva den heter. Stort pluss med ventilen for å få ut all luft. Bruker denne til dunjakker etc. Kjøpte en billig Dovrefjell fra magasinet og den var aldri tett.
 12. Hvis du allerede har en vinterpose kan du vurdere Halite overbag som nå er på 30%. Da vil du få en del ekstra grader ved å kombinere de to, samt fleksibilitet over et større temperaturspenn ved at du kan bruke enten den ene eller den andre. Ellers er Denne og denne poser som skulle holde til de skisserte temperaturene. De kan være verdt å sjekke ut.
 13. Har ikke erfaring med denne posen, men ser at oppgitt komforttemperatur er -13. Med mindre du er over gjennomsnittlig varm som person err det en viss risiko for at du blir å fryse i temperaturer ned mot -20.
 14. Sjekk ut Rab. De har flere bukser til mellom 1000-2000, noen med glidelås helt opp(f. Eks downpour plus) . Jeg har Firewall og har aldri blitt våt i den. Kjøpt for 900 på tilbud. Største ulempen er at glidelås kun er 3/4.
 15. Synes det er en skikkelig uting å selge Alicrap på norske nettsider til priser som får en til å tro det er orntlige saker man handler. Dersom dette er tilfellet blir jeg ikke å kjøpe noe som helst fra Øyo. Dersom det i dette tilfellet er snakk om en støpt kniv med lasergravert mønster vil jeg påstå at det er en mangel etter forbrukerkjøpsloven.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.