Gå til innhold

Oksen

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  24
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Oksen

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Er det noen som er kjent i området rundt Lødingen/Kåringen som har tips til teltplass? Vi ønsker gjerne å campe i nærheten av fiskevann og fjellturer, og liker best av alt å campe ved et vann som er litt oppe i høyden.
 2. Møkkaski altså! Vurderer slipe ned skiene en millimeter der hvor fellene skal ligge, men redd jeg mister alt feste oppover da 🙈
 3. Det er primært i og rundt løypene problemet mitt er størst med tanke på gli, men også utenfor løypene når snøen er blitt våt. I tørr og løs snø funker 60mm nylon helt topp i grunn, men har ikke testet i løyper på den tørre tiden av vinteren. Hvis jeg skal prøve å få noe som funker bedre i løyper + våt snø, tenker du 35mm syntet da dekker behovet best?
 4. Har et par Åsnes combat som er mer eller mindre uten spenn, og som jeg bruker 60mm nylon kortfeller på. Jeg er heldig å bo rett ved siden av fjell og daler, men er rimelig flatt langrennsterreng noen km før det begynner å stige, og jeg må nærmest stake meg nedover med 60mm fellene. Lurer derfor på om jeg vil kunne få littegrann gli om jeg bytter til 30 eller 45mm mohair? Er det noen som har erfaringer med å gå ned i bredde og klippe lengde på feller, og om det glir bedre eller bare er penger ut vinduet?
 5. Vi har prøvd, men ser ut som de fleste sekker er for damer på 155 og oppover. Målte rygglengde til 36cm som er litt mindre enn XS for merket Gregory. Lurer derfor på om noen kjenner til ryggsekker med 35-36cm rygglengde som ikke koster type 3000kr.
 6. Hei, er det noen som vet om en rimelig tursekk til dame med kort rygglengde? Hun er interessert i 70-80L sekk (men 60L går i nøden) og er ca. 153cm høy. Tanken var at det ikke skulle koste så mye penger, men det har vist seg svært vanskelig å finne en sekk som er kort og billig.
 7. Til andre som måtte vurdere Positron pro vs. K7 så vil jeg anbefale at dere går for K7 hvis dere har muligheten. Jeg endte opp med Rab-en, men den blir kald i og rundt albuen ved ca -10C om jeg står og venter på bussen. K7 er smalere i passformen enn positron pro, og hadde jeg passet K7 ville jeg definitivt gått for denne da den er en varmere jakke.
 8. Exped Gemini 3 er også veldig romslig med reell liggelengde på over 2m og veldig god takhøyde. Men det har mesh innerteltet, noe jeg leser på diverse forum at folk har et litt elsk/hat forhold til. To åpninger som begge er ganske romslige og får plass til sekk og sko. Veide det til 2,8kg blank. Sydvang som jeg nevnte over veide jeg til 2,667kg. Sydvang hadde digert fortelt men dårlig takhøyde og skrå vegger innerteltet, både på sidene og i fotenden. Oppleves derfor mer som et kryptelt, og valgte Exped Gemini 3 pga kvalitetsfølelsen og plassen.
 9. Sydvang skaring ultralight 3-mannstelt kan være verdt å ta en kikk på. Veier 2,5kg og har stort fortelt. Plukket nettopp opp et i posten men har ikke fått slått det opp ennå. Fikk det anbefalt fra en kundebehandler hos fjellsport.
 10. Da ble det Eagles brenner med forvarming som visstnok var best i en eller annen test i 2017. Betalte 545kr. Denne får ros for å ha god fordeling av varmen. Vi skal bruke sammen med primus sitt essential pot set med to 2,3l gryter og panne, og ønsker å kunne lage litt av hvert.
 11. Det jeg mente var om man får en flamme som bare brenner midt på, eller om flammen fordeles utover bunnen på kasserollen
 12. Dere som har erfaring med Biltema-slangebrenneren: er det tynn flamme eller er den bred?
 13. Hvordan tåler teltene egentlig å bli komprimert på den måten? Har et kompresjonstrekk jeg hadde tenkt å sende i retur, men kanskje ikke så dumt å bruke på teltet
 14. Mye snø i år ja, så mulig 600moh-fiskevannet vårt utgår i første omgang. Har bodd 6 år litt lengre sør i Troms og har opplevd snø i juni, men kan ikke huske å ha opplevd kuldegrader. Var derfor jeg i utgangspunktet tenkte at pose med tcomf rundt 0 og tlim på et par minus var passelig. Jeg kan fortsatt bytte min Icefall 1 inn i 2-eren som har tcomf -3, men da får jeg ikke lenger plass i lillerommet på ryggsekken min samtidig som jeg er redd for å bli alt for varm hvis temperaturen skulle krype oppover. Skulle ikke være helt enkelt dette 😆 Frøkna går for fleecepledd i bilen. Vi har begge liggeunderlag som skal være top notch (Exped synmat 7 LW og MW), og vi skal i løpet av helgen bestemme oss for ett av de tre teltene vi har bestilt.
 15. Mulig vi blir å gå for tunnelteltet vi har bestilt da! Det at du er dristig med tcomf på -3, er det fordi du forventer temperatur ned i -3 eller fordi disse temp ratingene er optimistiske?
Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Milrab Milrab

Skitt Fiske

×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.