Jump to content

Oksen

Aktiv medlem
 • Posts

  327
 • Joined

 • Last visited

Reputation

116 Excellent

About Oksen

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Har prøvd å google om og når denne funksjonaliteten kommer til Norge, men har ikke lyktes å finne noen skriverier av nyere dato. Er det noen som vet noe om denne saken? Tenker at satellittkommunikasjon er god nok grunn til å velge iphone foran f.eks samsung, da man slipper å måtte kjøpe en garmin i tillegg, samt abonnement. For en som bare drar på langtur nå og da er satellittkommunikasjon på telefon et fint substitutt til en inreach tenker nå jeg ☺️
 2. Bare å skaffe seg lengre sokker! Har Lundhags som er veldig stive i skaftet, og de kan også gnage litt på leggen om jeg ikke går med lange sokker.
 3. Hei. Ville ha forsøkt denne. Enzymbad som du dynker sekken i og deretter henger opp til tørk.
 4. Breheimen-teltet som er nevnt ovenfor er et veldig godt kjøp for prisen. Men om man er over 180cm er det fare for at føttene/soveposen kommer i kontakt med innerteltet. Jeg som er 190 tar borti med både hodet og tær. Om dette er et problem kan dog diskuteres. Jeg har ikke opplevd noen av mine telt til å være våt på innerduken av kondens utenom på vinteren når det har bygget seg opp rim, men jeg finner det dog veldig irriterende når jeg tar borti. Spesielt når det blåser og teltet blafrer er det irriterende å få duken i hodet 😅
 5. Jeg har Lundhags i høy modell. Angående vanntetthet opplever jeg de som veldig bra til trasking i myrterreng grunnet gummikalosjeringen, og holder meg overraskende tørr ved vadinger der vannet går et stykke over anklene. Jeg er dog blitt bløt etter langvarig gåing i høyt vått gress. Da har vannet trukket inn gjennom pløsen et stykke opp. Dette har også vært døden for gore-tex sko er min erfaring. Har nå smurt inn pløsen med fett, og er spent på å se hvordan dette fungerer. Ved våte og langvarige turer vil jeg anta at det er viktig å få tørket skoene og smøre dem på nytt. Er læret først fuktig føler jeg at de har lettere for å ta inn vann.
 6. Har en fra fireangel som jeg er fornøyd med. Link
 7. Exped gemini 3 leverer på liggelengden, og vel så det. Søk på finn.no. Lengste teltet jeg har prøvd, med mine 190cm hadde jeg 30cm ekstra å gå på. Ellers kan du sjekke marmot limelight i forrige utgave. Sikkert billig på enkelte butikker, evt finn. Har helt rette vegger så den leverer på lengde. Tyngre enn du ønsler men du ber kanskje ke om for mye?
 8. Kjedelig når et så dyrt produkt ikke står til forventningene. Har egentlig satt alle telt med slikt amerikansk design i kategorien godværstelt. Er noe med geometrien og vind som ikke er helt optimalt. Abisko dome ser råflott ut, men det veier jo et halvt tonn i tremanns. Hva med et fjellreven tunnel? Hadde lett gått for et abisko endurance om jeg ikke var såpass lang.
 9. Tenker Tarptent scarp 2 må være midt i blinken for soloturer med plass til to. Med kryssende stenger blir det frittstående-ish og tåler bra med vær.
 10. En pose chilinøtter (230g) og en sjokolade (200g) i sekken holder i bøtter og spann til en dagstur for meg om jeg har spist god frokost. Da er brødskiver med egg og bacon, samt tomatbønner min favoritt. Energibehov avhenger veldig av fysisk størrelse, og jeg er ganske stor. Opplevd sultfølelse er også en ting.
 11. Lundhags er for så vidt brede sammenlignet med de fleste andre skomerker, men de har utrolig lav vrist. Du får dog sydd de etter mål mot et tillegg på kr 600.
 12. Det er Brav som er de nye eierne av Helsport. Konsern som eier bla Swix, Ulvang og Lundhags.
 13. Akkurat det fiskepadde skriver ovenfor. Dersom skulderreimene ikke ligger fint rundt skuldrene dine så er sekken for lang. Gregory har str xs som passer de med kort rygg.
 14. Hvis du kjøper schnozzel i str medium eller større så får du både plass til sovepose og liggeunderlag inni Angående soveposene du nevner så hadde jeg ditcha 1200. Den er et svært drog som sikkert også vil være alt for varm. 900 vil også være altfor varm på sommeren, men vil være ganske perfekt tidlig vår og senhøst imo.
 15. Ganske sikker på at topplokket og sidelommer medregnes når produsentene skal skryte på seg mest mulig volum. Skal du ha telt innvendig og bære for andre vil jeg anbefale en brukt alpinist 130. Bæresystemet på den er så bra og sekken er utrolig romslig. Er heller ikke noe problemer å bære lite i den. Vil si det er en mer fleksibel løsning enn en lettere sekk hvor du kanskje må pakke ting utenpå. Jeg har iallefall aldri angret meg fra å gå fra 70L til 130.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy