Jump to content

Oksen

Aktiv medlem
 • Posts

  247
 • Joined

 • Last visited

About Oksen

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Oksen's Achievements

 1. Never summer er stadig på tilbud til litt over 2000kr, og til den prisen ville jeg ha valgt den om det sto mellom de to posene. Kan nevne at Helsport rago winter går for tilnærmet samme pris på tilbud. Meget god 4-sesong pose som funker godt ned mot 8-10 kuldegrader. Er en tråd på forumet hvor denne sammenlignes med Marmot. Synes helsport er veldig god mtp romslig passform, god krage, og hette som er veldig komfortabel.
 2. Kan nevne at f.eks sportsnett kjører tilbud på Rab med jevne mellomrom, og flere andre nettbutikker. Gore tex jakker som Ladakh, Khroma og Kangri, med 70d stoff og gode funksjoner får man til rundt 3000kr eller mindre inni mellom. Når jeg sammenligner de med tilsvarende jakker fra f.eks arcteryx finner jeg ikke et hav av forskjell, og når jeg uansett sliter hull i membranen på 3 år er jeg begynt å gå for alternativer til de dyreste merkene. Hadde jeg visst at man hadde så lang/god garanti hos Norrøna hadde jeg kanskje hatt jakken min fortsatt, men den gikk i søpla da den også var utett etter ca. 3 år. Har selv lyst på bergans jakke i dermizax nx, men de har håpløst korte armer sammenlignet med andre? Har ei bukse i dette materialet og det er den membranen som puster desidert best av alt jeg har prøvd.
 3. Har registrert at folk som drar på ekspedisjon gjerne velger MSR sine xgk eller whisperlite. Enkle og høy effekt. Eneste jeg har hørt er noe tull med pumpene demmes, det ene er at du må kjøpe egen pumpe beregnet på lave temperaturer, og det andre er at pakningene har maling som kan flasse av og skape trøbbel. Omnifuel og omnilite fra Primus er også gode alternativer. Har inntrykk av at disse brenner renere enn optimus sin polaris som har ei dyse for alle fuel typer. Selv har jeg ikke testet mine i lavere enn -10, men de har alltid fungert. Pumpene har lærpakning som må smøres inni mellom med medfølgende fett. Omnilite kjøpte jeg brukt og har brent klokkeklart hele veien. Omnifuel ii kjøpte jeg ny og den har fusket bittelitt på effekten, men dette leser jeg at er produksjonsrester som ligger igjen i systemet. Skal visstnok være litt følsomme for rusk i systemet, og da er det å skru ut dyse og skylle gjennom med bensin som er medisinen. Og å brenne de inn. Har ikke giddet det på min da den fungerer godt nok. Hvis du tenker på kullos i tillegg så er xgk best for vannkoking eller dragonfly om du skal også lage mat.
 4. Ultamid 2 eller 4? Hvor mye plass tar det / hva slags sekk må du bruke?
 5. Jeg har fått fortalt fra andre forumbrukere at niak og soulo er no-go om man er over 185, fordi effektiv liggelengde er en del kortere enn de 220cm ved gulvet, og at jeg garantert vil ta i duken. Jeg er blitt fortalt at det er akto, enan og unna som er alternativene å velge mellom mtp liggelengde . 93cm under taket blir dessverre for lavt. Har et lignende telt i 100cm og det går akkurat. Det tåler bare ikke vind, så det skal byttes ut til fordel for noe mer robust. Unna frister litt fordi det kan slås opp omtrent hvor som helst, og fordi folk skryter veldig. Litt usikker på liggelengde, så kanskje jeg bestiller for å prøve. Det at unna ikke har mer (hel) mesh i døren gjør at jeg anser det for å være et høst/vinter telt primært. Må være grusomt i midnattsol? Finnes mesh inner, men totalpakken blir fort veldig dyrt. Scarp får man med kryssende bue og to innerteltet til lavere pris enn bare unna. Mer plass er det også, og to fortelt. Valgets kval altså.. 🤔
 6. Har tenkt litt på dette. Hvordan er liggelengden, og er det mulig å sitte oppreist? Blir ikke helt klok på tegningene på nett, men ser ut som det er 85cm ved døra? Hvordan er det i praksis?
 7. Her får man jo rene toromsleiligheten med seg 😁 ser for meg at dette ikke er så aller verst å ligge værfast i, men hvordan er det å finne teltplass? Har faktisk vurdert et lignende i silnylon (nigor?), men må innrømme at det føles det som et radikalt valg av telt. Det skulle jeg veldig gjerne ha likt, bare synd det er så langt unna.
 8. Jeg har sett på og tenkt: Fjellreven og Hilleberg sine kuppeltelt utgår pga vekt og pakkvolum. Er kun Unna som er i nærheten vektmessig og høydemessig, men mistenker at det er for mye skrå i veggene og dermed for kort liggelengde. Hos helsport er alle lette telt bortsett fra reinsfjell enten for lav eller kort. Usikker på om reinsfjell 2 sl er langt nok? Har vært innom andre merker som Terra nova, big sky, vango, big agnes, marmot, msr, vaude, Jack wolfskin, salewa for å nevne noen. Og sikkert flere jeg ikke kommer på. Amerikanske telt har god plass, men så pleier de veie for mye og/eller være alt for dårlig i vind. Utgangspunktet her er at jeg ønsker et lett telt som tåler mye vind, og i tillegg til å høre om andre alternativer er det veldig interessant å høre hva andre tenker om de som er lagt fram 😊
 9. Tror jeg har surfet gjennom det meste av kjente og ukjente teltprodusenter nå i jakten på et lett fjelltelt som tåler vær og har plass til en lang person. Minimumskrav er 100cm takhøyde og 205-210ish cm reell liggelengde. Bør også være så lett som mulig siden jeg skal dra på det alene. Ser at jeg stort sett må opp i 2-manns for å få et som er høyt nok under taket, og da innser jeg at det også er en fordel (men ikke et must) om jeg også kan ha med guttungen på en og annen tur. Har sett mye på Tarptent scarp 1(akkurat 1cm for lavt) og 2. Ca 1,7kg vs 2,3kg inklusiv kryssende stenger. Heller mot scarp 2 av disse,men 1ern er med under tvil. Så blir jeg plutselig obs på Barents outdoor sitt stetind telt, som designmessig ser ut til å kunne tåle en del vind, og som for noen hundre gram ekstra gir mye mer plass enn et scarp 2. Får utrolig lyst på dette når jeg ser på bildene, men til 2.78kg er man kanskje sporet litt av i forhold til det jeg egentlig har behov for (som beskrevet innledningsvis). Ønsker gjerne å høre hva forumet tenker, og om det kanskje finnes andre alternativer som jeg ikke har fått med meg. På forhånd takk
 10. 20-25m/s er ganske så ekstremt. Har selv vært ute i en slik værmelding med mitt x-trem telt fra Helsport, og da var vi i tvil om dette ville gå. Min erfaring er at "amerikanske telt" begynner å legge seg lenge før man nærmer seg slik vind, kanskje ved 10-12 ,og jeg har min tvil at det vil takle slik vind.
 11. Marmot limelight er også på tilbud hos xxl om dagen, og er et alternativ til MSR elixir. Mer innvendig plass (msr blir for kort om du er 190cm og ikke vil ta i veggene med hode eller føtter),og skal ifølge reviews stå ganske bra i vind når det er barduner, selv om denne typen telt ikke er noe særlig når det blåser. Skal du ut i dårlig vær ville jeg heller satset på Breheimen fra helsport, men til sommercamping mener jeg amerikanske telt er overlegne.
 12. Har hatt to sånne solgt under merkenavnet Eagle products. Begge "brant opp", det vil si at de fikk underburn ved brenning på veldig svak varme, med resultat at brennerhodet ble rødglødende og begynte å smelte innvendig. Fikk godkjent reklamasjon begge ganger, og siden har jeg sverget til merket Primus.
 13. Ville også gått for den største. Om jeg fyller min 70L med fiberpose og tremannstelt på 3,5kg, så er sekken nesten full allerede. Må heve topplokket for å få plass til teltet stående. Så skal man ha plass til liggeunderlag, kjele, primus, klær, mat, noe å spise/drikke fra, fiskeutstyr, hygieneartikler.. Ender for min del fort opp med en sekk som blir lastet dårlig og lite ergonomisk å bære. Velger derfor stort sett alltid storsekken på 120L.
 14. Omnilite fungerer aldeles utmerket om sommeren. Har vært min go-to brenner til de fleste turer siden min tidligere gassbrenner tok kvelden. Omnilite oppleves veldig driftssikker, og vil si jeg er mer fornøyd med denne enn alt annet jeg har prøvd. Bruker den for det meste på gass for tiden, men slenger bensinflasken med i tilfelle, for den veier jo ikke stort.
 15. Oksen

  Snøplugger

  Vi har et Spitsbergen telt, og da klarer vi oss med 12 plugger dersom det er noen busker eller trær i nærheten som vi kan ta noen greiner fra. Man kan også grave ned ski og staver på langsidene og kortsidene for deretter å feste alle bardunene til disse, og da vil du nok klare deg med 6. Dette funker dog dårlig dersom du er som oss som lager basecamp og går dagsturer i området. Så det kommer litt an på.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy