Jump to content

Flere ekstreme islamister tar jegerkurs i Norge


Guest Srx (Ron)

Recommended Posts

Annonse

Ryddig? Det ryddige hadde vært å bedt disse kjekkingene om å forlate kurset om det er sånn at de kommer med ekstreme ytringer osv på/under kurset. Det kursleder (og NJFF) gjør her er å dekke sin egen rygg ved å "påpeke" problemet. Hadde feks en pistolklubb gjort det samme, gitt opplæring osv, hadde hylekoret neppe lagt seg med det første.

Nå vil jo ikke noen av disse få innvillget noen kjøpetillatelse, uansett hva VG skriver av feil, så sensasjonsjournalistikken dør nok ut.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

I løpet av det siste året har markerte ekstreme islamister deltatt på jegerkurs for å ta jegerprøven. Dermed kan de lovlig ha seks våpen hver.

Ikke dårlig av Nettavisens journalistspirer å bomme så ekstremistisk grovt allerede på andre setning i artikkelen. Stå på folkens! Dere er en stolthet for gamlelandet...

- Jeg kan bekrefte at vi har hatt kursdeltakere som har gitt uttrykk for meget ytterliggående standpunkter på jegerprøvekurs. De virket mer opptatt av å få våpen enn av å være ute i skog og mark, sier leder Tor Bach i Wild-X.

Kult. Dette er det prosjektet som har som formål å få flere unge innvandrere ut på jakt i skog og mark. Jeg så en dokumentarfilm om dette, "Jakten på det nye Norge" for en stund tilbake.

Man bør skille mellom 40 åringer med ekstreme holdninger, og ungdom i opprør mot det etablerte. Dersom vi tar en titt på generasjonene som kom før kjøpedopungene vi har nå, som bare er interessert i neste iPhone, så har det vært mye hat og opprør blant oss også. Men vi vokser opp til slutt, og det gjør mange av disse "ekstremistene" også.

Dessuten, som flere er inne på her... Det er politiets oppgave å sjekke folk. Ikke vår. Kursledere er velkomne til å bekymringsmelde forhold til dem.

Link to comment
Share on other sites

Jeg ser ikke problemet. Er dere redd for en ny Utøya-masaker? Synes jakt har blitt et statusjag hvor man kun er ute etter å vise bilder av hvor stor bukk man har skutt. Virker som om de fleste driter langt i naturen når de tar jegerprøven.

Jeg ser ikke helt hvordan din trangsynte holdning til jakt er relevant for temaet i tråden her. Dette er rimelig OT, men jeg har jegerprøve og driter ikke langt i naturen av den grunn...

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Prøver igjen jeg.

Jeg ser ikke problemet. Er dere redd for en ny Utøya-masaker?

Kjellis- Relevansen på mitt inlegg ligger i det at Islamister blir omtalt som folk som ikke bryr seg om naturen men heller våpen. Beklager å legge alle under en kam. Innrømmer feil ordbruk fed å si de fleste, mente egentlig "noen".

Edit - Såklart finnes det ingen på FF som driter langt i naturen. :P

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Jeg velger å sette min tillit til PST og andre instanser i forhold til at de som ferdes i disse ekstreme miljøene ikke får noe våpentillatelser. Når det er sagt, så tror jeg dette er tullete.. Det jeg mener med det, er at hvis det sitter en terrorist et sted i Norge, med skumle planer om å slakte ned mennesker med et våpen for sin Gud og sitt folk, så er dette noe han kommer til å gjøre uavhengig om han består jegerprøven og får godkjent våpenkort eller ikke.

  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

La dem nå få ta jegerprøven. Blir spennende å se hva som skjer når de søker våpenkort. Og ikke minst hva de skriver som grunnlag for søknaden. Det er dersom de virkelig får kjøpe våpen at jeg blir bekymret.

Da jeg tok jegerprøven for 4-5 år siden var det nok å skrive "småviltjakt" som grunnlag. Søknaden for hagle ble innvilget.

Link to comment
Share on other sites

Og det beviser ingenting utover at politiet ikke har opplysninger om at du ikke er skikket til å inneha skytevåpen.

Tro meg, personer tilknyttet dette miljøet vil ikke få innvilget kjøpetillatelse på så mye som et reg.pliktig luftgevær. De vil derimot bli tatt inn for en samtale hos PST.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Tro det eller ei, men noen kan vel også si at det å benekte noen våpen pga Islamisme, vil virke litt rasistisk. :P

Ja, det kommer nok. Men heller det enn at rabiate "Vesten-hatere" utstyres med våpen med politiets velsignelse.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Mann skal da virkelig ikke ta alle under en kam. Da jeg var på kurs for 3 år siden trakk to deltagere seg (innvandrerbakrunn) pga at mann ikke fikk pistol etter bestått prøve. Men det sier ikke dermed at alle er slik. HVordan skal de kunne integreres i Norge om vi sier at alle er terroriskter og kjelltringer? Kjenner selv flere som kommer fra krigsherjet områder som kom inn i Norge som småkriminelle kjeltringer. Ble tatt godt imot og fikk en sjangse til og snu livet til noe poitivt. Enig i at dette er politimyndigheter sin jobb og vurdere. Bestått jegerkurs gir ingen automatik i at mann har rett til våpen. De siste år har vi i vestfold hatt langt mer etniske hvite som har herja rundt i bygdene med hagler og pistoler til folks store bekymring en ikke etniske nordmenn. Vokt våre ytringer til vi er sikkre i vår sak. Resten er opp til myndigheter. Men for all del: Bekymringsmeldinger må mann for all del levere inn dersom mann mistenker noe. Beklager min dysslektiske feilskriving. NB! Om jeg ville hatt meg våpen som "person med skumle hensikter" Er vel det ikke jegerprøven jeg ville prøvd meg på først. Er da ikke vanskelig å få tak i våpen om mann ønsker det.... Det er det som bekymrer meg :???::???: :???:

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Nå er det en gang slik at det ikke bare er Norge som har en jakttradisjon. F.eks. så har både Pakistan og Afghanistan lange tradisjoner hva jakt angår. Det som er noe spesielt for Norge er at vi i løpet av de siste hundre årene har gjort det til en tradisjon å gå i fjellet uten annen grunn enn å fordrive tiden. Dette var uhørt for hundre år siden og bakover.

Når det gjelder ekstreme elementer så vil som regel disse representere en fare uansett hvilken kultur eller religion de har, og det er vel ikke jaktvåpen som er det våpenet som oftest blir brukt til terror og kriminelle aktiviteter.

Det farligste som finnes når mennesker møtes er konflikter angående religion og kultur. Kultur er ofte enklere å håndtere enn religion og uten at dette skal starte en ny diskusjon så mener jeg at det kanskje hadde vert lurere å ta retten til fri religionsutøvelse opp til vurdering enn å se på retten til å gå på kurs og skaffe seg jaktvåpen.

Link to comment
Share on other sites

Hvis jeg hadde vert kursleder og hadde hatt personer på kurset som jeg var ganske sikker på at hadde helt andre motivasjoner enn å bedrive jakt ville jeg bedt de om å forlate kurset, eller ikke latt de bestå kurset. Jaktkurs er for de som vil bedrive jakt (derav ordet jaktkurs). Ikke for de som vil skaffe seg våpen til annet bruk.

Det samme gjelder hvemsomhelst som viser at de har en dårlig holdning i forbindelse med det å bære våpen, eller ikke viser at de forstår at dette er farlig dersom det brukes uforsiktig.

Hvis folk skal få bestått jegerprøven må kursleder se at de har det som trengs for å bestå og de rette holdningene til det å bære våpen. Hvis ikke er det opp til den enkelte kursleder å vurdere om han vil gi vedkommende tillatelse til å bære våpen eller ikke. Uansett bakgrunn, farge og religion.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Hvis folk skal få bestått jegerprøven må kursleder se at de har det som trengs for å bestå og de rette holdningene til det å bære våpen. Hvis ikke er det opp til den enkelte kursleder å vurdere om han vil gi vedkommende tillatelse til å bære våpen eller ikke. Uansett bakgrunn, farge og religion.

Det er jo ikke slik at kursleder har den autorisasjonen. De skal gi opplæring og info om skikk og bruk samt lovverk for jakt og våpen. Klart de kan gi melding om tvilsome personer til politiet, men utover det skal jo alle ha godkjent våpensøknad fra politimyndigheter før mann kan kjøpe et våpen. Det er jo her vi må legge vår tillit at de stoppes.

Som kursleder ville jeg kanksje informert i større grad til gruppa at det ikke gir noen rett til å bære våpen selv om mann har bestått prøven...

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy