Jump to content

Hege P.

Aktiv medlem
 • Posts

  1,938
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  25

Everything posted by Hege P.

 1. Ja, hva har jeg kjøpt nå da? Vel, jeg venter for tiden på en liten kano til hunden og meg. Jeg valgte en blå en: West System | Old Town Next Og en "veltesekk", bare fordi jeg ikke hadde en da jeg veltet da jeg skulle ut av en annen kano i går. Palm River Trek pakksekk m/reimer 75L
 2. Det er dette jeg tenker på ja! I tillegg til vekt, hvor mye plass tar kokekaffen i sekken i forhold til pulverkaffe? Da tenker jeg selvsagt på fotturer med sekk, ikke pulk eller kanoturer.
 3. Hvor mange bruker kokekaffe på lengre turer? Av vekthensyn blir det vel mest brukt på korte turer over noen få dager? Bruk skinnpose til kaffen, og har du noe igjen etter turen, tøm den over i en lufttett beholder til neste tur. Eller ta med omtrent så mye som du regner med å bruke. I går dro jeg på dagstur med en halvfull skinnpose med kokekaffe som har hengt på veggen i flere måneder og spredd godlukt i huset. Tok den med bare for å teste smaken. Kaffen var helt ok den.
 4. Jeg har kokekaffe løst i skinnpose kjøpt fra knivsmed Strømeng. Fungerer bra, men som andre skriver kan det gå ut over kvaliteten på kaffen, i alle fall dersom den blir liggende i skinnposen mellom turene. Men hva du enn velger, IKKE bruk pulverkaffe løst i posen! Den trekker meget raskt til seg fuktighet, og du ender opp med en stor klump klissen masse.
 5. Trenger jeg et spesielt redskap til å smøre på brødskive spikker jeg til en flat pinne med min lille turøks. Eller min brusletto villmann eller hva det nå er jeg bærer på den dagen.
 6. I myggsesongen bruker jeg telt eller tarp og myggtelt. Hunden (norsk buhund) er med inn i innertelt eller myggteltet. Bruker helst hengekøye i skogsterreng når myggsesongen er over, og da sover hunden i bånd under køya. Selv om hunden sover inne hos meg i teltet har jeg et ca. fire meter tau fra et tre utenfor og inn til åpningen av innerteltet og en liten åpning til ham ut, slik at jeg kan koble hunden til det dersom han må ut en tur i løpet av natta. Som regel kommer han tilbake inn etterpå, men velger han å finne seg en plass der ute i stedet fungerer det også fint. Surrer han seg fast sier han fra om at han har gått seg "surrefast", Da må matmor ut og hjelpe. 😉
 7. Jeg var nære på å bli tråkket på av en elg en gang, men det var i så fall min egen skyld. Jeg hadde ruslet rundt i området hele dagen sammen med en alaskan malamute. I sekken hadde jeg bare vanlig utstyr for dagstur, samt en sovepose. Det var sommer, og det gikk mot kveld. Lunt og trivelig, og skyfritt. Jeg bestemte meg for å bare legge meg til å sove på et greit sted med hunden tjoret ved siden av meg. Utpå natta ble jeg brutalt vekket av en malamute som stod med forbeina på brystkassa mi og knurret grovt og rasende. Søvndrukken og i ørska trodde jeg først at hun angrep meg, men så fikk jeg se en elg som bråsnudde og stakk tilbake samme vei som den kom. Og den elgen var bare få skritt fra å tråkke på oss. Både jeg og hunden måtte ha sovet tungt. Da jeg fikk sett meg bedre om så jeg at jeg lå midt oppe i et tydelig elgtråkk. Siden har jeg alltid hatt respekt for elgens hovedveier i skogen. Jeg legger meg aldri til å sove i dem igjen.
 8. Det så jeg etterpå ja.
 9. Det må vel være lov å ta med seg primusen på flytur? Drivstoffet kjøpes når du kommer fram. Går ut fra at flyet lander et sted i nærheten av sivilisasjonen, og ikke midt i bushen? Ellers er jeg svært godt fornøyd med SoloStove (wood gas burner), Her kan du bruke Trangia spritbrenner også, om det kniper med veden. Dyr, men glimrende. Kan kjøpes med eller uten tilhørende kjele. Den jeg lenker til er et sett med brenner og kjele. Brenner passer oppi kjelen under transport. EDIT: Leste innlegget ditt en gang til, og da så jeg problemet: "Selvsagt var det flytransporten inn som utløste denne lille "panikken"."
 10. Takk, REJOHN! Flott for en utflytter å se igjen gamle, kjente områder! 🙂
 11. Noen som har testet dette vadmel/lær? Cress skinnklær-Jørn Jensen Lærhandel As (jjensen.no)
 12. Et halvt innertelt til Tentipi Olivin. Kjekt å ha.
 13. Med tanke på alt utstyret som kommer fra Kina er det jaggu godt at vi ikke skal snakke med det. 😁
 14. Det er jo åpenbart at den spenna er for at folk skal få noe å snakke om. 😁
 15. Kjøpte en slik titan kopp/kjele 750 ml. fra Eagle for en stund siden for å teste den. Fra før har jeg en lignende kjele i rustfritt stål fra Pathfinder i USA. Nå står titankoppen mest på hylla mens stålkoppen er med i sekken sammen med en liten kvistbrenner. Ikke fordi det er noe galt med titankoppen, men -kall meg sprø -den er så lett at det føles som jeg håndterer et pappbeger. Og jeg er ikke glad i pappbegre. Eneste jeg liker av titanutstyret er kvistbrennerne, og da på grunn av vekta. :))
 16. Det tok litt tid for tilvenning for min del. Jeg har tre trekopper, men ingen av dem rommer mer enn ca. 1,5 dl. Jeg tar av og til med meg et par pakker med nudler, særlig på dagsturer, men liker ikke å spise direkte fra kjelen. Derfor har jeg i tillegg til koppen tatt med ei lita skål. Nå har jeg tre typer Kupilka (kopp 21, kopp 37, og kopp/skål 55). Nå er det kopp 37 (3,7 dl.) som er med i dagstursekken. Den bruker jeg til varm drikke, og til å spise nudler fra. Praktisk! På overnattinger har meg med med kopp 21 (2,1 dl.) og skål/kopp 55 (5,5 dl.) som eneste dekketøy, for å si det slik. Trekoppen gir meg fortsatt den beste "nostalgiske" følelsen, men Kupilka er et både praktisk og solid alternativ. Synes jeg. Og så ligner det på en trekopp. Men bare så det er sagt: en godt brukt kaffekopp i tre smaker ikke tre, men kaffe.
 17. Det blir som å ha bål inne i lavvoen, bare mer kontrollert. Røykåpningen må altså være åpen. Med lukket ovn og piperør unngår man røykproblemer. Jeg har en slik "rundbrenner" som du viser til, og synes den fungerer glimrende i stedet for vanlig bål. Lettere å frakte med seg enn en ovn også. I min minste lavvo (Tentipi Olivin) bruker jeg bare en Solo Stove Titan.
 18. Hva med en Mora-kniv? Billig, solid, kan brukes til det meste. Bra utvalg.
 19. Det er fordeler og ulemper med begge løsninger. Jeg liker ikke noe som strammer rundt hodet i lengre tid av gangen, og det er ikke alltid hodelykt passer til det hodeplagget jeg foretrekker. Lykta i midjehøyde synes jeg er glimrende går jeg går langs vei/sti, mens hodelykt fungerer best i terreng. Derfor har jeg tilpasset det hele slik at jeg har flere løsninger i samme lykt. Ellers er det slik at dersom jeg planlegger lengre turer i mørke har jeg alltid med meg ei lita reservelykt i tillegg, der begge lyktene kan bruke samme type batteri.
 20. Med medfølgende belteklips funger den også bra i beltet, men er ikke så lett å justere på høyden på lyset. Kun sideveis.
 21. Med min løsning (tilpasset pakkreim) kan jeg ha lykta som hodelykt eller rundt midjen etter behov.
 22. Hei dere. Jeg kom over denne nye norske lykta Hikebeam, og lurer på om noen her har testet den. Ser veldig bra ut, men når jeg går inn på hjemmesiden og leser omtaler fra kunder er det kun veldig gode (nesten FOR gode) omtaler. Ikke et eneste ankepunkt. Og da blir jeg litt skeptisk. Er det virkelig ingen som finner noe negativt om et angivelig helt nytt produkt? Ingen ting de ville hatt annerledes? Selv kunne jeg ha nevnt at jeg synes det innvendige "korttidsbatteriet" kunne vært noe kraftigere (mer strøm). Og er det helt innebygget slik at det ikke kan byttes? Kan man bruke vanlige standard batterier som reserve? Slik info finner jeg ikke noe sted. Jeg har lenge brukt ei hodelykt av typen Nitecore HC30, som også har et medfølgende belteklips. Fungerer glimrende. Og fjerner man hodestrikken til den lykteholderen man bruker på hodet (som gjør at man kan justere lyset i høyden, og bruket et smalt belte eller pakkreim rundt livet i stedet har man ei glimrende, justerbar beltelykt med større, oppladbart batteri. Og man har med seg reservebatteri i lomma. Denne nye Hikebeam koster 1995,- med alt utstyr (pakke), så jeg er altså litt usikker på om det er verdt det. Og dessuten sendes den med PostNord, eller "PostHvor" fra butikken hjemmesiden. Bare det er jo litt surt.
 23. Kan virke som denne hytteeieren mener at han eier vannet også. Merkelig gubbe.
 24. Bestikk: Turkniven. Gaffel lages på stedet av en kvist. Skje? Sjelden brukt. Flat pinne duger til det meste. Kokeutstyr sommer: Kaffekjele med stor åpning. Vinter: kjele med hank, stor nok til å smelte snø om nødvendig.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy