Jump to content

Hege P.

Aktiv medlem
 • Posts

  1,998
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  29

Everything posted by Hege P.

 1. Fikk en "landing" på jakka i går, men den så ut til å være veldig ensom. Finsland, øverst i Kristiansand kommune. Her er det fortsatt milde temperaturer og veldig vått.
 2. Og jeg har fått en ny favoritt. 😁 Helle Nord
 3. Jeg kontaktet dem på Facebook etter at jeg hadde kjøpt min kniv for noen år siden for å høre hvorfor de har valgt borrelås der, og forklarte hvorfor jeg ikke likte den løsningen. Fikk aldri svar.
 4. Flott kniv! Er bare litt skeptisk til borrelås på lukking av slira i stedet for trykknapp. Borrelåsen slutter å virke etter hvert på grunn av rusk og rask som hekter seg der (min erfaring), så jeg skulle ønske de heller brukte en solid trykknapp.
 5. Hege P.

  Hjortelus

  De finnes i mitt område, Finsland øverst i Kristiansand kommune. Er allerede bitt et par steder i nakken, og ja, det klør.
 6. Det stemmer at jeg har problemer med at spriten lett koker i kvistbrennerne mine også, i alle fall den minste (Bushbox LF).
 7. Jeg opplever rett som det er at rødspriten koker. Og ja, det gir mer flammer. Jeg har aldri opplevde det så ille som du beskriver, bare at det er fryktelig irriterende fordi det er vanskelig å slokke. Derfor forsøker jeg alltid å beregne hvor mye jeg trenger å fylle på for å varme det jeg skal, og la brenneren deretter brenne ut. Jeg har, etter mange års bruk av Trangiasettet med rødsprit aldri opplevd at rødspriten koker når den står i holderen, men ofte når brenneren står direkte på, eller veldig nær bakken, som for eksempel i et triangel. Det får meg til å lure på om årsaken til at spriten begynner å koke kan være at koppen/brenneren ikke får nok luft i bunn og blir for varm? I settet med holder, vindskjerm, gryter og det hele står brenneren mye høyere, og får trekk også på undersiden. Bare en tanke..
 8. Presse den med å skyte på for lange hold. Hagler liker ikke det. Som å skamkjøre en bil. Reduserer salgsverdi. 😉 Men mest av alt en liten fleip. 😁
 9. Det viktigste er at hagla ikke er presset på lange hold.. 👀
 10. Presisjonen er det ingen ting i veien med! Men husk at dette er et våpen for kort hold. Som i skogsterreng. Absolutt ikke noe for reinsdyrjakt for eksempel. Med dette våpenet snakker vi om ei tung, treg kule som mister fart tidlig, og kulebanen er krum. Etter 100 meter faller den mye. Elgene jeg har skutt med den er skutt på avstander fra ca. 20 til ca. 70 meter, og lungeskudd er veldig effektivt. Kula (flatneset hullspiss, 300 grain) har gitt "knall og fall" i alle tilfeller unntatt ett. Da falt elgen etter 60 meter. Det har aldri vært nødvendig med oppfølgingsskudd. Ei kule plassert riktig, på kort hold har alltid vært nok. 45-70 er et gammelt "western" kaliber der kula er i kaliber .45 bak 70 grain svartkrutt. Svartkruttet er selvsagt byttet ut med moderne krutt, men patronbetegnelsen er beholdt.
 11. Jeg vet. Men jeg har andre verktøy til bever, rådyr og elg: Marlin LA 45-70. 😉
 12. Hehe! Ja, nesten! Men slik den er nå har den jo ingen "boring", kalles vel "sylinder" eller noe sånt. Men den er glimrende med slugs! Og flott på fugl i "trangt" terreng. Jeg angrer på endringen fordi den også kunne fungert bra på postjakt etter bever og rådyr. Men nå går den i alle fall inn i våpenskapet..
 13. Men jeg har ei sånn ei. Da jeg flyttet inn i landet og det ble slutt på sjøfugljakt fikk jeg en børsemaker til å kutte løpet ned til korteste lovlige. På skogsjakt var den jo håpløs med det lange løpet. Men akkurat det angrer jeg på i dag.. Marlin Goosegun 12/76 Men nå begynner jeg visst å spore av tråden. Best å stikke.. 👀
 14. Min gamle og trofaste Star Baikal 12/70 er mitt favorittvåpen. Jeg traff ei rype med den en gang. 😁
 15. Takk for oppklaring! Jeg kjøper ikke våpen så ofte at jeg får med meg akkurat den utviklingen. Edit: Tillegg. Jeg hadde en gang ei såkalt langløpet, enkeltløpet våpen i kaliber 10/89. Ei real kanon brukt til gåsejakt. Jeg ga den bort til slutt. Alt for dyr ammo.
 16. Bra, da er jo alt som det skal være. Grunnen til at jeg nevner det er at jeg selv har ei dobbeltløpet S/S Star Baikal kjøpt i 1990, og den har standard 70 mm kammer.
 17. Så vidt jeg vet har ikke dette våpenet magnum kammer. Veldig farlig, siden patronen er lenger enn kammeret.
 18. Hvordan ville det virke å stappe noe Glava i trangiabrenneren? Da ville ikke spriten skvalpe rundt og lage hekkan.
 19. Som de andre nevner. Ser den ok ut ang. rust og synlige skader er den nok trygg. Men jeg ville tatt en titt på mekanismen. Er den skadet av rust eller slitasje kan den være som ei jeg arvet av min far: Den var så slitt i avtrekkermekanismen at den gikk av bare man tok i våpenet. Dette var ikke ei Star Baikal som du vel har, men en slitt mekanisme er ikke bra. Her ville jeg nok at tatt en titt, enten selv, eller om du føler for det, en våpensmed. Dette inni låskassen ser man jo ikke til vanlig. Min far bruke den jeg arvet til sjøfugljakt, og åpnet vel aldri mekanismen for kontroll og smøring. Salt sjøluft kan gjøre skumle saker med stål over tid. Jeg tok det våpenet ut av bruk, og beholder det som et minne etter min far (R.I.P.). 🙂
 20. Etter at jeg kjøpte en Hunter jervenduk (foret, og stor nok til å ha både liggeunderlag og sovepose inni) har jeg gitt den gamle duken (original, foret) til hundene. Bruker den vanligvis lukket, som en madrass for de to. Men den kan jo åpnes og brukes som varmepose ved behov.
 21. Hege P.

  Fugleinfluensa?

  Den var sikkert deprimert etter å ha mistet alle slektningene sine i en vindmøllepark..
 22. Forsøk avkok av barnåler, men se opp for hakkespetter. 😁
 23. Jeg kan bekrefte at Eurax fungerer bra. Har brukt det i mer enn 30 år. Da jeg var inne på vårt lokale apotek nylig for en ny forsyning fikk jeg det bekreftet av apotekeren, som kunne fortelle at det også skal være en offentlig test som bekrefter det. Opprinnelig ment som kløestillende middel, men en "bieffekt" er altså at den er effektiv mot mygg og knott. Det jeg virkelig savner er et effektivt middel mot flått! I år har jeg vært fristet til å forsøke flåtthalsbånd på meg selv, et sånt som man får til hund. Men veterinæren fraråder det. Er jo tross alt en gift som krever at det bør håndteres med hansker. 👀 Men i år er flåtten uvanlig tallrik og pågående her jeg bor. Og snart våkner hjortelusflua. Den dukket opp her nord i Kristiansand kommune for et par år siden.
 24. Hege P.

  Fugleinfluensa?

  Et lite tips sånn i forbifarten: Ikke stå rett bak den. Når den er klar til å lette kan det komme en real "rekyl" etter det den har forspist seg på. 😁
 25. Finnmarksmyggen er ikke som myggen her sørpå. Der oppe er det svære tomotors brumlemaskiner som er nesten like farlig som de ville blomstene. Så sats på en samekniv og myggspray, så er du trygg. 👀 Neida, Pasvik er flott, så dere har virkelig noe å se fram til. Jeg er i grunnen litt misunnelig! God tur! Husk kamera! Kanskje vi får se noen bilder fra turen etterpå? 🙂
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy