Jump to content

Aspiranten

Aktiv medlem
 • Posts

  897
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

Aspiranten last won the day on July 5 2012

Aspiranten had the most liked content!

Reputation

50 Good

About Aspiranten

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Hvem har sagt at det gikk for langt? Artikkel fra 2010: http://www.bilnorge.no/artikkel.php?aid=35486 Kommunen selv sier jo også at piggdekkene er et problem. http://www.trondheim.kommune.no/piggfritt/ Grunnen til at avgiften ble avskaffet var nok heller politisk, snarere enn samfunnsmessig fordelaktig.
 2. Hvor mange titalls tusen har du tenkt å investere i glass? Hvis tallet er 0, så bør du vurdere moderne speilløse kameraer. Sats da heller på Panasonic MFT eller Canon Powershot etc. (Det sagt så er Canon 600D praktisk talt samme kameraet som 650D og det går for under 4000,- nå)
 3. Fant det på google under søk på "østerrike", men får vel svippe innom Italia også da Takk for hjelpen Kjell Iver!
 4. Henvender meg til guruene på Fjellforum, da kjennskapene til fjell både innenlands og utenlands har vist seg å være fenomenale her. Hvor i Østerrike kan dette bildet være tatt?
 5. Ja tror jeg må gjøre det. Er det Nikon du har? Hvis du har Canon så har jeg meget gode erfaringer med Magic Lantern firmware. Da får du timer inne i kameraet. Nikon har vel denne funksjonen, opp til 999 bilder internt. Forøvrig kan du sjekke ut HDR programmet "SNS HDR Pro". Veldig enkelt å lage naturlige HDR bilder der, samtidig som du kan batche HDR timelapse lett som en plett.
 6. Når skredfaren er 4 så holder man seg hjemme eller kjører slakere skråninger. Så enkelt er det! Å bryte denne enkle regel er ikke å nyte det naturen har å by på, det er å vise ens familie at en er dum og kun tenker på seg selv.
 7. Det er ikke fortollingsystemet, men to forskjellige postoperatører som har forskjellige systemer. UPS sender samlet regning for fortolling og MVA ved slutten av måneden. 10x bedre enn postens system. Veldig greit! Hater å legge inn 5-10 regninger (med hver sin KID). Så du vil nok få en 300,- med forfall i januar.
 8. Jeg har til gode å finne et kredittkort uten ca. 20% rente på beløp som ikke er betalt ved forfall. Det er ikke rentefritt - men du får rentefritak dersom du betaler innen forfall, typisk 14-30 dager avhengig av når faktura kommer. Dersom man overstiger datoen så påløper det rente for hele perioden beløpet har vært trukket fra kortet.
 9. Ja selvfølgelig har du rett REs. Poenget var å skille mellom vanlige kredittkort, og de med dyre renter (og forsikringsordninger). En del butikker, og mennesker kaller begge typer kort for kredittkort.
 10. Handler på ebay omtrent hver mnd. Ikke noe stress. Bruk Paypal og sørg for å handle hos folk med gode tilbakemeldinger Kjell Iver: Sikkert snakk om konkurs da. Sånt skjer også i Norge, hvor vi er beskyttet helt bak til blokksberg av forbrukerlover. Det beste er uansett å bruke kredittkort (sånn med 25% rente) på en paypal konto. Da er man sikret dobbelt opp.
 11. tourist [ˈtʊərɪst] n 1. a. a person who travels for pleasure,http://www.thefreedictionary.com/tourist 2. a person on an excursion or sightseeing tour Antar at de som ble tatt av skred ikke var på jobb når det skjedde.
 12. Hvor er dette bildet tatt, om jeg kan spørre? Fikk halveis svar i en tidligere post. Hvor ligger ila svingene?
 13. Nydelig! Kjøp deg en timer, hvis du ikke har en, og lag en timelapse av dette motivet. Ta med dunjakke og kakao
 14. Når folk, etter å ha sett kameraten bli tatt av skred, og deretter funnet ham med utstyret sitt, og dette i et område hvor folk fraråder kjøring pga. stor skredfare - insisterer ovenfor redningsmannskapene at de skal kjøre ned resten av den skredutsatte skråningen på egenhånd - ja, da er det på høy tide med ett forbud for kjøring der, for turistene er åpenbart ikke mentalt modne nok til å ta avgjørelsen selv.
 15. Ja det er helt og holdent min egen feil at smørningen ikke sitter, så jeg kompenserer med selskinnsfeller Bruker normalt Ingstad, men eide en stund ett par Amundsen. Herremin hatt så gode de var på å skøyte i sporet. En helt annen verden enn Ingstad ihvertfall, det er sikkert. Men så fløy de rett frem i svingene også, så de forsvant fort på Finn
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy