Jump to content

Zabel

Aktiv medlem
 • Posts

  646
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Zabel

 1. Har Skarven og er veldig fornøyd. Jeg kjøpte de i en størrelse som passer med den type sokk jeg bruker. Det er skinnsko, og de går ut og former seg etter foten.
 2. Bevarer dette limet bedre enn å klistre fellene mot hverandre eller mot seg selv? Det gjør jeg med mine kortfeller og limet er supert på andre året ...
 3. I dagligtalen brukes begrepet om bla. noe som markerer et skifte eller et avgjørende skritt i en utvikling.
 4. Tror Fjällräven har en skjorte i G1000-stoff.
 5. Da jeg tok jegerprøven for 4-5 år siden var det nok å skrive "småviltjakt" som grunnlag. Søknaden for hagle ble innvilget.
 6. Zabel

  permetrin

  Kun benyttet det på et vepsebol. Det ble fort kveld der oppunder taksteinen.
 7. Her hadde i hvert fall jeg tatt en telefon til legevakta.
 8. Jeg har ingen erfaring, men noe sier meg at det er forskjellig fra sekk til sekk om det er enkelt/mulig å gjøre dette. Sekker er konstruert ulikt. Jeg foreslår at du tar med deg sekken til en sjappe som driver med sying i skinn og annen kraftig søm, så får du helt sikkert et svar om det lar seg gjøre. Det er sikkert av relevans hvor mye stroppen må senkes også, mtp. hvordan tyngdepunktet blir. Det et med andre ord flere hensyn å ta, selv om det evt. er praktisk mulig å sy om sekken. Lykke til!
 9. Er dette et argument for eget dyrepoliti her til lands? Jeg synes ikke det er langt mellom dyrevernsakene rundt om på gårder og oppdrettsfarmer, og dette er nok et arbeidsområde.
 10. Forbanna idioter! Trist, rett og slett!
 11. Yr for været. Skisporet hvis du går på ski og skiløypen din preppes med sporlegger med gps-tracker.
 12. Tensoplast, selges på apoteket. Tror det er omtalt her inne tidligere, så du finner sikkert mer hvis du gjør et søk.
 13. Tok toget over Dovre sist mandag, og da var Hjerkinndammen isfri, og det vannet lengre sør langs E6 mener jeg også langt på vei var isfritt. Ta en tlf til Hjerkinn fjellstue eller andre etablissement oppå der, så får du nok bedre svar enn hva jeg kan gi.
 14. Stemmer i siste posters vurderinger angående stormmatter. Har aldri savnet det selv, hverken sommer eller vinter.
 15. Jøss, er det BP-en i Folldal?
 16. Det visste jeg ikke. Er dette noe nytt? Hvor på Hjerkinn?
 17. Aldri hørt om noe sykkelutleie. Moskusen og reinen er nok trolig uenig, ja,, men de lærde strides vel om akkurat det også. Selvfølgelig kunne det vært fristende å kunne starte turen ved foten, men når jeg ser prisen jeg må betale for det, vil jeg heller gå hele veien. Å ha skyttelbusser innover vidda som lesser av turister hører ikke hjemme. Det er noe av sjarmen å bevege seg i et "utilgjengelig" område også, men med busser og motorisert ferdsel innover fjellet forsvinner denne sjarmen. Men vi er jo på vei dit, at alt skal være så enkelt, og alt som er kjedelig og lite interessant velger vi bort. Jeg vet ikke hvor sunt akkurat det er ... Det gjøres flere og flere inngrep i naturen rundt om i landet, enten det er veier, kraftlinjer eller hytteutbygging. Om vi kunne tilbakeføre en vei til naturen ville det vært fantastisk.
 18. Ikke vært i Skarvan/Roltdalen nå, men kan nok med ganske stor sikkerhet si at det ikke er fjellskoføre der. På Frolfjellet som grenser til Meråker på nordvestsiden er det fortsatt fint skiføre over 500 m. Kalde netter i det siste, så det har bremset snøsmeltingen.
 19. Har flere eksemplar av Devolds Multisport-serie. Finnes med lang og kort erm, høy hals, rund hals, vanlig longs og 3/4 longs. Og i et utall farger. Ofte på tilbud. Jeg er kjempefornøyd og bruker det året rundt.
 20. Merinoull er ull fra merinosauen, og inneholder ikke noe silke.
 21. Jeg var av samme oppfatning som deg da jeg startet å gå med pulk. Fellene var på stort sett hele tiden. Oppdaget etter hvert det som andre skriver her, at det er ikke noe problem å smøre seg til mer enn godt nok feste. I hvert fall ikke under de temperaturene som du gikk under, som må anses som rimelig enkle smøreforhold. Fellene brukes sjelden på pulktur lengre. Stort sett kun under skikkelig vanskelige smøreforhold og hardt og isete underlag som sliter mye smurning.
 22. Zabel

  hybridsykkel

  hvis jeg skulle kjøpt sykkel i den prisklassen ville jeg forsøkt å funnet noe uten demper. dempere på sykler i denne prisklassen er vanligvis ikke all verden. ved å kjøpte uten demper får du bedre utstyr på resten av sykkelen til samme prisen. så kan du evt spare og kjøpe deg en skikkelig demper senere hvis du savner det. om du burde gå for en cyclocross i stedet for er vanskelig å si, all den tid du ikke sier noe om hvordan du skal bruke sykkelen.
 23. Snøhetta er mer enn nok tilgjengelig som den er. 1,5 mil på sykkel inn til Snøheim klarer alle som også klarer å gå siste biten.
 24. http://www.klikk.no/helse/dinkropp/friluft/article723318.ece Aldri sett denne på noen polfarer på tv, men den ligner kanskje nok?
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy