Gå til innhold

Emanuel Desperados

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  213
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Emanuel Desperados

Profile Information

 • Gender
  Male

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. litt stiv pris med 539 kr for en pose syntes jeg, men ser addnature har de på tilbud til 389 kr nå. Trenger forsåvidt ikke ventil på posene, så da er det muligens rimligere med standard utgaven. Merker at det siver luft ut av sømmene ved pumpbagen jeg har i UL varianten fra Exped. Du har ikke hatt det problemet på disse?
 2. Etter en grundig inventarsjekk ser jeg at jeg nå må gå en ny runde på vanntette pakkposer før vinteren kommer. Har i dag fra poser fra Helsport og UL- pakkpose fra exped, men ingen av disse er tette lenger etter flere års bruk. Har egne poser som brukes til hundemat når bikkja bærer kløv, og andre poser til klær, mat og drivstoff i sekk og pulk. Alt må nå erstattes med nytt, så hva gir best valuta for pengene der ute om dagen og hvilke bør man styre unna?
 3. Vært på loffen med teltet og bikkja i Langsua nasjonalpark et par dager. 360 stemningsvideo utenfor Nonstjønnbua i dag formiddag under kaffepausa
 4. Jeg har også Exped Orion Extreme 2. Hatt det i 5-6 år og i det store og hele vært veldig fornøyd. Det spiser alt av vær og vind, så det trenger man ikke bekymre seg for. Takhøyden er fantastisk og det er såre enkelt og raskt å sette opp. Jeg kommer likevel til å bytte ut teltet i nærmeste fremtid. Grunnen er at med et LW 9 underlag kommer man såpass høyt opp fra gulvet at jeg med mine 187cm ligger å toucher innerteltet med både hodet og føtter. Under våte forhold med en del kondens i teltet, ender man da med en nokså våt pose i begge ender, selv med god lufting. Er man derimot under 180 og/eller benytter et slankere liggeunderlag, er det ingenting å bekymre seg for.
 5. Svart variant av denne jakka i størrelse XL vurderes solgt da den rett og slett er for varm til å brukes mer enn noen få dager i året. Aldri vært med på tur. Dermed har den hengt pent i skapet siden den ble kjøpt ny på GMAX for 3-4 år siden. Skrives vel i de fleste annonser, men denne ER lite brukt. Ekstremt varm. Pris 3500, men kan diskuteres.
 6. Ja dette var ikke dumt. Sendte Helsport en mail om denne løsningen, og de svarte at man kan velge om man ville ha pipen fra bare ytterduk, eller både inner- og ytterduk. Hvilken løsning valgte du? Ser for meg at man mister en del av effekten om man har den kun ifra ytterduk
 7. Etter min mening bør det være lomme med plass til dunjakke og hansker/votter, lomme til lunch og snacks og en lomme til småting som googles, skismurning/ feller, gps og lignende.
 8. Takk for denne! Elgå var utgangspunktet vårt, og ser ut som man kan komme seg en del høyere i terrenget via den ene løypa der. Er føret hardt og fint i høyden, er det jo ikke umulig å komme seg litt inn mot marka derifra. Eventuelt ser jeg også at man kan kontakte Drevsjø camping for å avtale oppkjøring av hundeløype spor. Da lar det seg kanskje å gjøre en avtale om å få oppkjørt løype inn til et vann i marka samme dag vi ankommer, og samme når man skal ut av marka igjen
 9. Ja, truger kunne jo være en mulighet, men foretrekker ski. Uten skispor og kun sporadiske scooterspor vil det være vanskelig å planlegge turen i særlig stor grad om man skal benytte langrennski. Lurer på om vi ikke skal ta en vurdering på å heller legge turen til et sted hvor man kan benytte løypenett, uten at det kryr av mennesker rundt oss. Bakdelen med det, er at man mister noe av villmarksfølelsen
 10. Hei! Jeg og fruen planlegger å feire jul ute i år. Planen er telt og om mulig, isfiske. Fremkomstmiddel blir ski og pulk. Vi ønsker oss i utgangspunktet til femundsmarka, men aldri vært her vinterstid før, kun på sommerhalvåret. Vi har ikke fjellski, men kun standard langrennski. Hvordan er det å ta seg frem i marka i slutten av desember? Blir det kjørt opp noe løyper eller scooterspor?
 11. Flott turrapport og flotte bilder! Er selv på tur med 2 siberian huskyer. Kjenner igjen mye av dette du beskriver i grønnlandshundene. Veldig interessant med denne pipa i teltet må jeg si! Hvordan fungerer denne i tungt snøvær/ snøstorm? Får du lukket den tilstrekkelig om nødvendig?
 12. Jeg kikker også på vintertelt om dagen. En annen ting som kanskje noen med erfaring fra Helsport Svalbard teltet, som er litt i samme gate som Saitaris kan svare på er, lar det seg gjøre å frakte Saitaris og Svalbard i teltpose på pulken med stengene delvis i stangkanalene, eller må man ta det helt ifra hverandre mellom etappene?
 13. Er ute etter å få lånt en pulk til hunden til helga. Bosatt på Toten og betaler gjerne en liten slant for lånet. Ta kontakt Mvh Nikolai
 14. Syntes du ikke forteltet blir i minste laget for to stk på vinterstid? Har ikke personlig erfaring med Saivo selv, men har avstått fra å kjøpe pga nettopp dette.
 15. Informativt, takk! Hvilket trives du best i på vinteren og hvor lang tid bruker du på å sette opp Saitaris alene? Kjøper mitt som et vintertelt til meg, fruen og bikkja for lengre vinterturer og valget står mellom Saivo, Keron 3 GT og Saitaris. Hadde tatt Saivo glatt hvis det hadde hatt litt større fortelt da jeg ofte bruker forteltene som pilkeplass. Hvis du krysser Saivo med et GT fortelt og med festemulighetene du finner i et TNF telt, så hadde man endt opp med drømmeteltet. Jeg hadde sett meg ut en tilpasningsløsning med MSR sin (http://www.cascadedesigns.com/msr/tents/tent-accessories/enhance/universal-gear-loft/product) eller exped sitt, men myggnetting var jammen en god idè og med en ålreit syerske på laget kan dette fort bli mer enn bra nok
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.