Jump to content

Emanuel Desperados

Passivt medlem
 • Posts

  302
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Emanuel Desperados last won the day on December 4 2019

Emanuel Desperados had the most liked content!

Reputation

135 Excellent

Profile Information

 • Gender
  Male

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Vil vel si at du kommer til å bli knallfornøyd med begge plagg. Brede er litt mindre i snittet tror jeg, men frøkna er veldig fornøyd med jakka. Brede er nok litt mer heavy duty men desto også litt «tyngre» på kroppen. Jeg ville ikke bytta jakka mi med Brede jakka da jeg ikke syntes det store prishoppet opp reflekteres i kvalitetsforskjellen på de to jakkene. Tenkte forøverig over at Bengt Rotmo valgte Brynje jakka når han og Gamme gikk Ousland og Horn i møte når de var tomme for proviant. Så dette er nok mer enn nok jakke til alt de fleste av oss er borti 🙂
 2. Jeg er veldig veldig fornøyd med jakka. Brukt den i all slags vær på skitur, gåtur, snowboard og ATV kjøring og den presterer. Den beste måten å forklare jakka, er at du ikke merker den på kroppen. Snittet er medium vidt og langt, så perfekt i mine øyne. Den er vann og vindtett. Alt er solid og skikkelig. Min eneste klage, og da pirker jeg, er at de vanntette glidelåsene på luftingen under armene går litt tungt. Har også steilet med ATV i skogen og landet på ryggen med ATV over meg uten en skramme i stoffet på jakka, så dette virker å være veldig slitesterkt tross at det er såpass mykt og tøyelig. Kan trygt anbefale både jakke og bukse.
 3. Hvis man skal ha komfort: Sommer - 4 manns = 3 personer Vinter - 4 manns = 2 personer
 4. Akkurat det jeg tenkte også. Hvis man skal ut å kritisere dagens tv produksjoner og hva man nå har fått bok av, var dette er veldig merkelig sted å starte.
 5. Stoffet er vanskelig å beskrive. Stivere enn normal softshell, men mye mykere enn Gore-tex. Ikke minst mye mindre lyd enn Gore-tex. Beste måten jeg kan forklare det, er at stoffet virker semi mykt. Holdt stoffet under vasken og vannet preller av og danner dråper som ikke trenger inn i jakka. Denne har ikke så langt snitt som Norrøna jakka du snakker om. Lengden vil nok være midt imellom jakka di og en kort Gore-tex klatrejakke. Jakka føles veldig god ut på kroppen og beveger seg mye bedre med bevegelser enn en Gore-tex jakke. Jakka kommer utelukkende til å bli brukt til skiturer med pulk her hos meg, men er mye mer passende til sommerbruk i skogen, enn f.eks en Gore-tex jakke. Selv om jakka nok vil være litt overkill til sommerbruk Edit: forskjellen mellom denne og Pro aner jeg virkelig ikke. De både ser og blir beskrevet helt identisk. Jeg vet at Brynje har oppdatert jakka ved å ta bort nettingen som tidligere lå på innsiden over skuldrene, men den er heller ikke på min jakke, så helt ærlig så tror jeg det er eksakt samme jakke. Brynje har ingenting om noen «pro» modell på sine sider, så tror det bare er Milrab som har tulla det til på sine sider
 6. Da er jakka i hus. Er veldig tydelig at dette er et kvalitetsplagg. Da jeg også har kjøpt Klattermusen Brede 2.0 til frøkna, har jeg nå fått gjort en direkte sammenligning. Jakka kommer med en veldig generøs og stor hette med alt av innstillingsmuligheter. Dette er ikke en av disse hettene med begrenset skjerming man får på de fleste Gore-tex jakker til friluftsbruk, men en hette med skikkelig skjerming fra sidevind. Brynje har også montert på myk del av borrelås på hele innsiden av hetten, som gjorde at min coyote pelskant på 75cm passet som et skudd. Hetten har også en wire i bremen som kan formes etter eget ønske, som gjør at hetta holder seg der den skal, selv om man monterer på en stor og tung pelskant. Det har man ikke på Brede der bremen lever sitt eget liv. Stoffet på jakken minner veldig om stoffet på Brede 2.0 jakken, men er totalt sett lettere enn Brede da den ikke er like godt forsterket. Det jeg kan si med det samme, er at Brede 2.0 er en tyngre og mer robust jakke som garantert kommer til å vare lenger enn Brynje jakka da den har forsterkninger på de riktig plassene, samt at alle skjøter virker mer robust sammensatt og sydd enn på Brynje jakka. Det betyr dermed ikke at Brynje jakka ikke er verdt prisen. Brynje har truffet godt med fit som jeg vil beskrive som romslig samtidig som strechen gjør at den sitter godt og passe tett på kroppen. Den virker ikke løs og posete. Den har også en perfekt lengde som gjør at den dekker hele baken. På Brede syntes jeg lommene blir små og knotete. Brynje har enorme lommer i front, samt innerlommer på begge sider. Glidelås på begge jakkene er veldig bra. På Brynje jakka har du glidelås under armene, som går nesten helt ned på siden av jakka, så lufting blir ikke et problem her. Dette er også strålende løst på Brede jakka. Sveising av membran innvendig ser veldig bra ut og er så og si identisk på begge jakker. Da gjenstår det bare å se hvordan dette stoffet holder stand mot slitasje fra pulksele og lignende over tid.
 7. Jeg koste meg ikke nevneverdig med «Vill i hjertet» da det ble altfor mye unødvendig drama og skriking. Kunne få assosiasjoner til serien «ødemarkens menn» hvor et hull i skoen kan føre til øyeblikkelig død og fordervelse. Jeg tror også det faktum at hun ikke er eldre og mer moden enn det hun er, gjør at de av oss over 30 opplever det hele som noe irriterende til tider. Når det er sagt, skal hun bare fortsette med det hun gjør og kose seg med det. Hun er ung og det er tross alt tøft å gå på et slik prosjekt i en slik alder. Jens opplever jeg som genuin og ydmyk. Han elsker åpenbart det han holder på med og er ikke redd for å vise alt fra glede til direkte redsel og usikkerhet. Det gjør dette til veldig bra tv i mine øyne. Jeg storkoste meg tidligere med Monsen, men i de senere åra har det blitt veldig påtatt og kommersielt i mine øyne. Spesielt inneværende sesong av «på villspor» styrer jeg enkelt unna.
 8. Nja, stretch betyr ikke nødvendigvis at det er en tight fit. Kjøpte akkurat Klattermusen Brede jakka til frøkna som også har elementer av stretch, men den har en average fit og er sannsyneligvis den råeste jakka jeg har sett og hatt i henda. Milrab kjører tilbud på Brynja jakka i disse dager, så fikk tak i en til en veldig hyggelig pris nå nettopp. Skal gi en tilbakemelding her når jeg får sett over jakka. Vet det norske polar instituttet har gjort avtale med Brynje på skallsettet, så vanskelig for å tro det er dårlige greier.
 9. Jeg er også nysgjerrig på disse. Ingen som kan dele noen erfaringer? Spesielt interessert i hvordan stoffet holder seg etter en del bruk
 10. Jeg har en ordnet en plate til Trangia settet mitt med brenner hvor settet sitter bom fast. Har fungert ypperlig og hele saken passer rett ned i en plastkasse. Ta en titt her
 11. Vi kjøpte omnidawg og det er nok et av de aller beste kjøpene jeg har gjort av utstyr de siste 5 årene. Anbefales på det sterkeste! Husker ikke hvor jeg handlet. Mener jeg googlet og handlet på første og beste nettsted jeg fant.
 12. Vel, jeg kan med sikkerhet si at den lyden aldri har vært et kjærkommet fenomen under nylonduken min hvertfall 😂
 13. Flere ting som har gjort turlivet sommer og vinter både mer komfortabelt og lettere. Chairkit og artic bedding blant annet. Men hvis jeg skulle nevne èn ting fremfor alt, som virkelig har bedret teltlivet på vinteren, blir det definittivt Bernie Dawg silent cap til multifuelen. Du verden for en åpenbaring den lille saken har vært. Å gå i fra jetmotor bråk til behagelig stille summing har rett og slett vært helt nydelig. Terningkast 6!
 14. Jeg endte opp med å legge turen til Langsua i jula, men vet @PerEivind tok turen til dit så mulig han kan hjelpe deg her.
 15. Artig, da dulter vi kanskje borti hverandre God tur til deg også!
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy