Gå til innhold

Emanuel Desperados

+Støttemedlem
 • Innholdsteller

  290
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  1

Emanuel Desperados vant dagen sist 4. desember 2019

Emanuel Desperados hadde mest likt innhold!

Om Emanuel Desperados

Profile Information

 • Gender
  Male

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Vel, jeg kan med sikkerhet si at den lyden aldri har vært et kjærkommet fenomen under nylonduken min hvertfall 😂
 2. Flere ting som har gjort turlivet sommer og vinter både mer komfortabelt og lettere. Chairkit og artic bedding blant annet. Men hvis jeg skulle nevne èn ting fremfor alt, som virkelig har bedret teltlivet på vinteren, blir det definittivt Bernie Dawg silent cap til multifuelen. Du verden for en åpenbaring den lille saken har vært. Å gå i fra jetmotor bråk til behagelig stille summing har rett og slett vært helt nydelig. Terningkast 6!
 3. Jeg endte opp med å legge turen til Langsua i jula, men vet @PerEivind tok turen til dit så mulig han kan hjelpe deg her.
 4. Artig, da dulter vi kanskje borti hverandre God tur til deg også!
 5. Skal du droppe innerteltet, ville jeg ikke lagt ut presenning på bakken. All kondensen vil da renne ned veggene og samle seg som vannpytter på gulvet ditt. Vi fyrer i innerteltet, men det vil jeg heller ikke anbefale om du ikke er 100% trygg på egen brenner.
 6. Takk for input! Planen er per nå å gå fra Langen via Lortholbua, videre til utløpet av Røavassdraget og ta seg innover derifra. Har lurt på om det kanskje kunne være farbar is helt inntil land bort dit, men da går jeg ut ifra dette ikke er tilfellet? Burde jeg vurdere andre ruter opp til nedre roasten? Ser ikke ut som det er spådd noe snø på en 7-10 dager fremover, så håper det er nok til at det hardner til litt.
 7. Ser at det har gått litt fort i svingene her og at det ble dårlig formulert. Faktisk såpass dårlig at jeg vil berømme @Lofoten-Møring for å klare å komme til bunns i det hele 😂 Har endret setningen nå til : Håper du ikke grublet over dette langt ut i natta @Espen Ørud 😂
 8. Interessant med tanke på din første kommentar ang stangseksjon som ikke sitter fullstendig sammen og dermed sprekk. Kan være dette som har skjedd. Men samtidig er gorilla tapen dobbel i bredde i forhold til innerrøret på skjøtestykket, så vil ikke avfeie det ene eller det andre og bruker dermed minst mulig bredde på tapen på mine stenger så lenge det gjør jobben.
 9. Det har jeg aldri forsøkt. Neste gang det skal teipes her, kommer jeg bare til å dele opp gorillateipen i 3 eller 4 deler og teipe helt rundt. Men slik jeg har gjort det nå har fungert finfint hittil.
 10. Ingen dum ide, alt blir lettere og raskere med tanke på å pakke ned og sette opp når du er på lengre turer med pulk. Men viktig å gjøre det rett, hvis ikke kan stengene gå fyken, noe som skjedde meg ved første forsøk på dette. Jeg tapet alle stengene i alle ledd, bortsett fra det midtre leddet med Gorilla tape. Min feil som gjorde at det midtre leddet (det eneste som ikke ble tapet) sprakk under oppsett, var at de ledd jeg tapet, ble tapet fullt rundt med full bredde på gorillatapen. I etterpåklokskapens ånd har jeg konkludert med at de tapede seksjonene ble altfor stive, og det ble for mye stress på det ene leddet som ikke ble tapet når stengene skal i. Når jeg da hadde tredd inn teltstanga og skulle begynne på neste, hørte jeg et snap. Tok ut stanga og fikk se sprekken i stanga (se bilde). Løsningen har etter dette blitt å bare tape leddene halvveis rundt. På den måten får stanga nok fleksibilitet til å spenne seg slik den skal. Gorillatapen er knallsterk og har nok styrke til å fremdeles holde stanga sammen selv om jeg ikke taper helt rundt. Alternativt kan du nok fint tape hele runden rundt om du ikke taper med hele bredden av gorilla tape eller annen "ducktape", men deler den i tre deler. Det som fremdeles irriterer meg, er at stengene ikke forblir nedi enden av stangkanalen under transport, så hver gang teltet skal opp, må jeg som regel over på andre siden å hjelpe stanga skikkelig ned i enden av stangkanalen. Dette er også et hilleberg keron telt, så mulig det er annerledes på andre fabrikanter. Ser noen tungbrukere av teltet har løst dette "problemet" med å drille et litte hull i enden av stanga og sy den ene siden av stanga inn i enden av stangkanalen slik at stanga forblir der. Dette er jeg veldig usikker på om jeg har lyst til å gjøre med tanke på hvor mye disse stengene koster om man trenger å erstatte de. Men taping halvveis rundt med gorilla tape fungerer og kan anbefales
 11. Det er forskjell på hvilke typer fett i forhold til garvemetode også ja. Har sendt forhandleren mail, men tar også imot tips om andre her har lignende produkt?
 12. Lenge ønsket meg ei skikkelig bjønnfitte, men ville ha skikkelig håndtverk som forhåpentligvis kan være med meg resten av livet. Nå har jeg funnet lua og slo til. Jeg lurer dermed på hva som skal til av vedlikehold på både skinn og pels for ta best mulig vare på lua. Jeg benytter Grangers G-wax på skisko, men dette er så vidt meg bekjent kun egnet til lær og ikke skinn? Hva anses som beste smurning til skinn på slike plagg? Lua er forøverig i reinskinn med pels av sølvrev.
 13. Tenkte ikke stoffkvalitet i det heletatt når jeg handlet mitt, men etter å ha mottatt mitt fra Hilleberg, er dette definitivt det jeg setter størst pris på. Posen er laget i ripstop med et belegg som gjør at teltet sklir inn og ut av posen som flesk i smør.
 14. Jeg hadde ingen skipose, og kjøpte hilleberg sin ene og alene pga nesten halvpris (når jeg handlet) kontra fjellpulken og helsport sin. Ingen festepunkter, men gjør det den skal så vært fornøyd med den. Er forøverig ikke den som er avbildet hos fjellsport, men en ny oppdatert variant.
 15. @Ivan Lé Hjelmeland Jeg har ingenting jeg lurer på, jeg ville bare gi deg skryt for jobben du har gjort med denne appen. Har hatt den en stund, men overga meg 100% til appen i sommer for å teste den fullt ut, og har ikke sett meg tilbake siden. GPS har ligget ubrukt i sekk og pulk siden. All honnør fra meg til deg og stå på videre
Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Milrab Milrab

Skitt Fiske

×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.