Jump to content

Aspiranten

Aktiv medlem
 • Posts

  897
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

Everything posted by Aspiranten

 1. Hvem har sagt at det gikk for langt? Artikkel fra 2010: http://www.bilnorge.no/artikkel.php?aid=35486 Kommunen selv sier jo også at piggdekkene er et problem. http://www.trondheim.kommune.no/piggfritt/ Grunnen til at avgiften ble avskaffet var nok heller politisk, snarere enn samfunnsmessig fordelaktig.
 2. Hvor mange titalls tusen har du tenkt å investere i glass? Hvis tallet er 0, så bør du vurdere moderne speilløse kameraer. Sats da heller på Panasonic MFT eller Canon Powershot etc. (Det sagt så er Canon 600D praktisk talt samme kameraet som 650D og det går for under 4000,- nå)
 3. Fant det på google under søk på "østerrike", men får vel svippe innom Italia også da Takk for hjelpen Kjell Iver!
 4. Henvender meg til guruene på Fjellforum, da kjennskapene til fjell både innenlands og utenlands har vist seg å være fenomenale her. Hvor i Østerrike kan dette bildet være tatt?
 5. Ja tror jeg må gjøre det. Er det Nikon du har? Hvis du har Canon så har jeg meget gode erfaringer med Magic Lantern firmware. Da får du timer inne i kameraet. Nikon har vel denne funksjonen, opp til 999 bilder internt. Forøvrig kan du sjekke ut HDR programmet "SNS HDR Pro". Veldig enkelt å lage naturlige HDR bilder der, samtidig som du kan batche HDR timelapse lett som en plett.
 6. Når skredfaren er 4 så holder man seg hjemme eller kjører slakere skråninger. Så enkelt er det! Å bryte denne enkle regel er ikke å nyte det naturen har å by på, det er å vise ens familie at en er dum og kun tenker på seg selv.
 7. Det er ikke fortollingsystemet, men to forskjellige postoperatører som har forskjellige systemer. UPS sender samlet regning for fortolling og MVA ved slutten av måneden. 10x bedre enn postens system. Veldig greit! Hater å legge inn 5-10 regninger (med hver sin KID). Så du vil nok få en 300,- med forfall i januar.
 8. Jeg har til gode å finne et kredittkort uten ca. 20% rente på beløp som ikke er betalt ved forfall. Det er ikke rentefritt - men du får rentefritak dersom du betaler innen forfall, typisk 14-30 dager avhengig av når faktura kommer. Dersom man overstiger datoen så påløper det rente for hele perioden beløpet har vært trukket fra kortet.
 9. Ja selvfølgelig har du rett REs. Poenget var å skille mellom vanlige kredittkort, og de med dyre renter (og forsikringsordninger). En del butikker, og mennesker kaller begge typer kort for kredittkort.
 10. Handler på ebay omtrent hver mnd. Ikke noe stress. Bruk Paypal og sørg for å handle hos folk med gode tilbakemeldinger Kjell Iver: Sikkert snakk om konkurs da. Sånt skjer også i Norge, hvor vi er beskyttet helt bak til blokksberg av forbrukerlover. Det beste er uansett å bruke kredittkort (sånn med 25% rente) på en paypal konto. Da er man sikret dobbelt opp.
 11. tourist [ˈtʊərɪst] n 1. a. a person who travels for pleasure,http://www.thefreedictionary.com/tourist 2. a person on an excursion or sightseeing tour Antar at de som ble tatt av skred ikke var på jobb når det skjedde.
 12. Hvor er dette bildet tatt, om jeg kan spørre? Fikk halveis svar i en tidligere post. Hvor ligger ila svingene?
 13. Nydelig! Kjøp deg en timer, hvis du ikke har en, og lag en timelapse av dette motivet. Ta med dunjakke og kakao
 14. Når folk, etter å ha sett kameraten bli tatt av skred, og deretter funnet ham med utstyret sitt, og dette i et område hvor folk fraråder kjøring pga. stor skredfare - insisterer ovenfor redningsmannskapene at de skal kjøre ned resten av den skredutsatte skråningen på egenhånd - ja, da er det på høy tide med ett forbud for kjøring der, for turistene er åpenbart ikke mentalt modne nok til å ta avgjørelsen selv.
 15. Ja det er helt og holdent min egen feil at smørningen ikke sitter, så jeg kompenserer med selskinnsfeller Bruker normalt Ingstad, men eide en stund ett par Amundsen. Herremin hatt så gode de var på å skøyte i sporet. En helt annen verden enn Ingstad ihvertfall, det er sikkert. Men så fløy de rett frem i svingene også, så de forsvant fort på Finn
 16. Sikkert digg med smurning for dere gamlekara. Jeg har derimot aldri lykkes med smørning, så jeg unngår bakglatthælvete som pesten Går kun i preparerte løyper for enkel adkomst til høyfjellet der hvor det er nødvendig.
 17. Du må lime dem opp hver sesong. Dette står i bruksanvisningen som følger med fellene fra www.skifeller.no Vær forsiktig med mengdene om du bruker flytende lim. Jeg fikk lim i pelsen når jeg gjorde det uvørent. Frem med whitesprit og fikse etterpå...
 18. Problemet er at det er nylonfeller. De gir generellt dårlig glid. Prøv selskinnsfeller i nysnø/løs snø heller. Nærmere smøreglid med knallfeste i oppoverbakkene kommer du ikke Edit: Det med lugging er nok klabbing under fellene. Ta et stearinlys og gni under så blir de mer vannavstøtende og snøen fester seg ikke like lett i dem. Våt nysnø elsker nylonfeller så godt at den ønsker å være med videre på turen
 19. Jeg har selv Gopro 2 og Sony AS-10 (uten Wifi). Jeg ser tydelig kvalitetsforskjeller mellom de to - i Sony favør. Dette er de styggeste opptakene jeg har sett fra AS-15 sålangt. Har de skrapet opp plastdekselet før testen? Det er ihvertfall ikke slik mitt ser ut. Tvert imot. En på kommentarfeltet har også reagert: Geir for 1 time siden Kondens i Sony-huset på nattfilmingen? Svar på denne kommentaren Jeg ville reklamert på mitt AS15 om jeg var NRK-Beta. Dette er ikke slik opptakene fra Sonyet ser ut.
 20. Trådens dårligste eksempel ble akkurat servert. Gratulerer
 21. Jeg aner ikke om han har noe lån. Jeg prøver å vekke litt empati hos dere, men det er visst ikke tilstede.
 22. Ok Bjarne. Min utfordring til deg ikveld er å si sannheten på Clausens vegne i din produktomtale av boken. Husk: Den skal selge både nå og fremtidige prosjekter. Den skal også sette Clausen i et godt lys. Samtidig skal den få frem innholdet i boken. Belyse hva du kan forvente å lese om der. Klar, ferdig, gå! Gleder meg til å se hva du kommer opp med
 23. Men dere oppfordrer jo til at han skal begynne hver eneste lille samtale med "beklager den gangen". Nye kunder vil nok stille både fem og ti spørsmål i samme slengen. Skjønner godt at han inderlig ønsker å gå videre jeg.
 24. Hvordan kan han løse det da? Jeg ser mange som peker, men ingen som er konstruktive.
 25. Dette nye prosjektet er det første gang jeg hører om. Likefullt, jeg mener Clausen tok en skikkelig kanon mot ansiktet i det offentlige lys. At han forsøker å legge det bak seg, selge ut restlageret som trolig er belånt og forsøker å komme igang med nye prosjekter synes jeg er helt greit. Avisartiklene er vel ikke fjernet? http://www.klikk.no/produkthjemmesider/villmarksliv/article701105.ece Denne ligger fremdeles på førsteside inne hos www.villmarksliv.no, et av de største magasinene for kundegruppen til Clausen
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy