Gå til innhold
  • Bli medlem

Kjell Iver

Administrators
  • Innlegg

    10 245
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    238

Kjell Iver vant dagen sist 6. september

Kjell Iver hadde mest likt innhold!

6 følgere

Om Kjell Iver

  • Bursdag 14. okt. 1963

Profil

  • Min blogg 📰: http://kjiver.no

Profile Information

  • Gender
    Male

Nylige profilbesøk

33 838 profilvisninger

Kjell Iver sine prestasjoner

Grand Master

Grand Master (14/14)

  • Reacting Well Sjeldent
  • Dedicated Sjeldent
  • Week One Done
  • One Year In
  • One Month Later

Nylige merker

9,5k

Nettsamfunnsomdømme

2

Hjelpsomme svar

  1. Dette gjør også at produktet kun er aktuelt om man trenger en ren nødsender. Jeg ser ikke helt lyset når det gjelder slike dingser som ligger i tursekken som dødvekt i åresvis. Det må vel snart være 10år siden vi begynte å bruke personlige nødpeilesendere på offshoreflyginger - dette inkluderer også AIS https://www.hansenprotection.no/productpdf/Product-sheet-1-63.pdf , og de senderne veier ikke mye heller. Jeg syntes ikke 150 gram er spesielt lett. Med en Garmin InReach kan man sende sporing og meldinger som vanlig - i tillegg til nødmeldinger, så det er et helt annet bruksområde. Det er nettopp muligheten det er å sende meldinger og sporing og motta værvarsel som gjør at man får et aktivt eierforhold til enheten, og trygghet for at den virker om man trenger den. Om man brekker en ski eller mister skistavene eller teltet blåser overende eller man søker nødly i en hytte eller lignende så er dette med å sende melding hjem viktig, og muligheten for å få svar. 90% av meldingene man har "akutt" behov for sende gjelder situasjoner der man egentlig ikke er i nød. Slik er det i hvertfall for meg. Valget mitt er i hvertfall helt klart - heller en InReach liggende i sekken enn disse.
  2. Jeg regner med at flere har fått e-post nå med detaljer om de nye abonnementene de lanserer. Ser sitatet kom over her nå, men når man leser mellom linjene er vel dette ganske positivt. Enabled: -?Ingen årsavgift. - betaler for evt enkeltmeldinger om man må sende det. - ubegrenset antall sos. Jeg har ikke satt meg helt skikkelig inn i dette enda, men helt katastrofe er det vel ikke.
  3. 3 måneder er gått siden denne hendelsen. Tenk det! Jeg syns det virker som en evighet siden. Har rodd mye på romaskin og packraft. Klarte å ro 21000 m med bare venstre fot i en økt, noe jeg var fornøyd med. Merker jo nå at høyre fot er ekstrem svak. Jeg har klart å holde formen sånn noenlunde selv om kondisen er så som så. For 3 dager siden fikk jeg frislipp fra ortoped slik at jeg nå kan gå hvor jeg vil. Har hatt noen få turer - problemet mitt er jo at for å bygge muskler må man hvile - og det er en tålmodighetsprøve. Jeg sitter nå på samme sted som jeg brakk foten - 200 hm opp i det samme tunge terrenget (med brukket fot) To bolter i foten som blir værende - den ene er knekt noe den andre også vil gjøre. Jeg er godt fornøyd med helsevesen og behandling og har fulgt anvisningene til punkt og prikke.
  4. Winwin20 gir 20% på alt i outlet hos bergans. Xxl har 30% på alt i billigkroken for reward-medl.
  5. Har noen gått i dybden på andre leverandører? F.eks. Protegear - https://www.protegear.de/en-gb/inreach-dataplans
  6. Det var flotte bilder! Må vel si at dere tross alt var heldige med været Det kan regne mye på somrene også, så det er ikke gitt at det er bedre forhold tidligere i sesongen.
  7. Folkens: kan dere ikke heller starte et eget emne for hvert tema? Det blir bare surr når man diskuterer alt mulig i samme emnet. Det er jo mange kjempespennende innlegg her son hver for seg burde vært diskutert. Jeg kan om nødvendig skille ut hvert enkelt innlegg her i et nytt emne i rette kategori. Om man i stedet merker hvert emne med Lettvekt - så er det enkelt å skille dette ut. Siden dette innlegget også er OT vil jeg skille det ut som et eget emne senere, men tar gjerne tilbakemelding
  8. Hei - det er utskilt. Holder på å gå fri for batteri på PC, så håper jeg tok de rette postene
  9. Det er nok mange som nå vil bytte sin gamle Garmin med siste modell selv om den er dyr, så det kommer nok veldig gode kjøp på Finn om en stund. Jeg sliter litt med å bruke kartfunksjonene på min Fenix 7. Det kan jo godt hende jeg er kandidat for å begynne med briller, men syns ikke jeg trenger det ellers. Samtidig har jeg med mobil så kartfunksjonen på kartet er ikke så mye i bruk for min del. Men lyset på klokka bruker jeg veldig mye sånn i det daglige.
  10. Første gangen snakket jeg med 116117, og de spurte om jeg kunne gå ned, og det kunne jeg. Om det var lurt å gjøre det vet jeg ikke. Med alderen tror jeg kanskje smerteterskelen har gått litt opp. Men Ja, jeg har In-reach men ikke hatt bruk for den, men den blir garantert med videre også! Men jeg må si jeg er noe usikker på om jeg ville brukt den knappen ved magesmerter. Legen på sykehuset sa at de hadde hatt folk inne med luft i magen som ga karakter 10 av 10 på smerteskala, og så var det bare luft! Hadde vært ille å trykke på knappen og så fikk de bomtur? Usikker - man får finne ut av slikt selv..
  11. Jeg holder på med opptrening etter ankelbrudd, og det går rette veien. Foten er svak enda. omtalt her https://www.fjellforum.no/topic/62600-ankelbrudd-opptrening/#comment-543123 Eplekjekk la jeg ut følgende innlegg på et annet sosialt medie for 2 dager siden: Lite kunne jeg vite at bare noen timer senere skulle jeg få akutt magesmerte, feber og straks jeg kom til lege ble jeg sendt til sykehus med ambulanse ambulansebåt osv for operasjon! Min blindtarm var akuatt og "nekrose" men ikke sprukket. Jeg hadde jo hatt mistanke om at det kunne være tarmslyng, og har forsøkt å presse alt mulig inn mot maven. Så to dager etter at jeg tok det bildet over der sitter jeg her og skriver og er i godt slag, men den kunne sprukket og da hadde det vært game over. Jeg tenker det er en sjans mindre for at slikt noe skal skje igjen håper jeg. Har hatt min andel uhell i år. Min første tanke var at jeg kunne like gjerne vært i fjellet, uten dekning, uten mulighet for å komme meg til legehjelp, og jeg deler denne her for å på en måte tipse om at ting kan skje. Blindtarmbetennelse i min alder er sjelden, men tydeligvis kan all ting skje.
  12. Jeg endret første posten slik at lenken ble en lenke. Litt å hente på skrivefeil og sånn i selve undersøkelsen Håper dere også blir aktive her inne
  13. Ser frem til fortsettelsen- har vært ymse vær og selv små bekker kan bli utfordrende når forholdene er som nå. Var en tur bortom Simskardet en av regnværsdagene og det var ingen biler der - svært uvanlig
  14. Takk for gode tips begge to- det kan hende at det er for optimistisk å ha med to stenger å fiske/dorge med. Lett for at det blir sammensurium om det kommer på en fisk og padlingen blir så som så. Så kanskje dette med å padle uten spruttrekk er veien å gå når sekken ikke er med.
  15. Jeg tror det er en Myrans - sjekk https://www.myrans.se/sv/spinnare/panter-hotr/ Kan kanskje høre med de?
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.