Gå til innhold
  • Bli medlem

Henrik

+Støttemedlem
  • Innlegg

    773
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    8

Henrik vant dagen sist 28. april 2016

Henrik hadde mest likt innhold!

Nettsamfunnsomdømme

684 Excellent

1 følger

Om Henrik

  • Bursdag 07. aug. 1988

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Sted
    Kristiansand

Nylige profilbesøk

6 142 profilvisninger
  1. Tråden er gammel, men fremdeles relevant. Er det noen vann som er bedre enn andre?
  2. Det er jeg fullt klar over ja Men forutenom dette, er det ingen som har noen svar på spørsmålet som jeg kom med?
  3. Jeg har forstått det slik at Statens kartverk har sluttet med å trykke plastkart. Igjen står vi med Norges-serien fra Nordeca. Er det noen andre enn Nordeca som trykker og leverer plastkart nå?
  4. Da begynner vi å snakke samme språk! Det er jo likevel ikke rent sjelden at NRK og forsåvidt andre medier forhører seg med fagpersoner på et fagfelt når det gjelder ulike problemstillinger som dukker opp. Men du har også rett! Det er ikke alltid de innhenter kommentarer fra fagpersoner (i det du nevner - kanskje påtalemyndighetene (ØKOKRIM) eller andre). Samtidig så har mediene et veldig sterkt kildevern. Det kan man jo bare se i Rolfsen saken som var oppe i Høyesterett på slutten av fjoråret (uten å gå mer off-topic enn det).
  5. Hva mener du med at de ikke kommenterer det? Det er jo ikke NRK sin oppgave å sette seg til doms i saken. Det at de tar opp kritikkverdige forhold akualiserer jo bare problemet. Så må det være opp til andre aktører å om de vil gå inn i den aktuelle saken. Det at NRK tar opp saken om eggrøveri er jo for å opplyse folk om hva som skjer i det norske samfunnet.
  6. Noen som kjenner mer til denne saken, hvor det ulovlig sankes egg fra truede fuglearter i stor stil? http://www.nrk.no/trondelag/xl/eggroverne-1.12933735
  7. [gallery600x480] [album]457[/album] [/gallery] Produkt Klättermusen Mysse 2.0 Levert av Klättermusen Veiledende pris kr. 700 Fakta fra leverandør 100% Polyester (ytre lag) 91% Polyester (indre lag) 9 % Elastane (indre lag) Membran: 3-lags Cutan Fakta fra Fjellforum Fjellforumvekt: 89 g Testkriterier Brukervennlighet Funksjonalitet Sikkerhet Pris Beskrivelse av produktet Luas brem kan ikke festes på lua med en knapp. Istedenfor kan bremen skyves opp og ned avhengig av hvordan man ønsker at bremen skal stå. Lua kan strammes slik at man kan velge hvor stramt den skal sitte rundt hodet ved å benytte en spenne som er festet på baksiden av lua. Den har også en snor som går under haka. Testforhold Lua har tilsammen hatt fem testdøgn hvor et testdøgn strekker seg fra fire til seks timer i døgnet. Det har også vært sol, snødrev og en del vind under testdøgnene. Temperaturen har variert mellom 5 °C og -15 °C. Vurdering Strammefunksjonen på lua kan gjøres med en hånd. Med eller uten votter. Dette gjør den svært funksjonell slik at man ikke behøver å ta av seg noen av vottene eller hanskene. Snora som går under haka er også enkel å justere med eller uten votter. Lua rekker godt nedover ørene, panna og nakken. Dette er svært fordelaktig sammenlignet med andre luer som gjør at man må velge om panna skal dekkes, eller om det er nakken som skal dekkes. Det er også uproblematisk å kombinere snøbriller og hodelykt med lua. På snøbrillene passer bremen perfekt over brillene og rekker litt over brilleglasset som er fordelaktig når bremen skal dekke for sol. Lua er også godt fôret med et mykt og fleksibelt innerstoff. Konklusjon Alt i alt er dette en meget god lue og prisen på kr. 700 kan uproblematisk forsvares. Luas detaljer er også godt gjennomtenkt og det er ikke gjort noen kompromisser som svekker luas egenskaper. Dette skjedde med produktene etter endt test Lua sendes tilbake til leverandør.
  8. [gallery280x280] [album]454[/album] [/gallery] Produkt Sealskinz Winter Hat Levert av Wenaas Nordic Veiledende pris kr. 449 Fakta fra leverandør 100% Polyester (ytre lag) 100% Nylon (indre lag) Membran: Micro-porous Fakta fra Fjellforum Fjellforumvekt: 64 g Testkriterier Brukervennlighet Funksjonalitet Sikkerhet Pris Beskrivelse av produktet Bremen kan festes til fronten på lua med knapper, og har strammefunksjon i bakhodet med borrelås. I nakken har den også en solid strikk strammer. Testforhold Lua er brukt i kjølige temperaturer mellom -10 °C og -20 °C, på kortere og lengre turer når det har vært vindstille og frisk bris. Den har tilsammen 4 testdøgn hvor et testdøgn omfatter en bruk på mellom fire til seks timer. Vurdering Fleecen gjør at lua sitter godt på hodet. Til tross for at øreflappene trekker godt nedover ørene, sitter de likevel ikke godt nok inntil. Spesielt er nedre del av øreflippene utsatt for kulde uavhengig av om det blåser eller ei. Lua er liten i størrelsen. Undertegnede er 56 cm i omkrets rundt hodet, men må likevel ha størrelse Large (59 cm) slik at den passer. Bremen festes enkelt med en knapp som kan festes med votter. Ved bruk av hodelykt presses knappen på lua mot panna, og skaper et ubehagelig press. Lua har heller ingen mulighet til å feste snor under halsen, men strammemuligheten i bakhodet gjør at den likevel sitter såpass godt på hodet slik at dette ikke er nødvendig likevel om det blåser relativt greit. Konklusjon Lua havner midt på treet. Hva gjelder isoleringsevnen overbevises ikke undertegnede ettersom den ikke dekker til øreflippene tilstrekkelig godt. Veiledende pris på kr. 449 er derimot en meget konkurransedyktig pris på markedet. Dette skjedde med produktene etter endt test Lua skal sendes tilbake til leverandør.
  9. [gallery600x480] [album]452[/album] [/gallery] Produkt Bergans Storen Mountain Hat Levert av Bergans Veiledende pris kr. 500 Fakta fra leverandør 100% Polyamid Membran: 3-lags Dermizax Vekt: 30 g (str. 60) Fakta fra Fjellforum Fjellforumvekt: 32 g Testkriterier Brukervennlighet Funksjonalitet Sikkerhet Pris Beskrivelse av produktet Lua er av 3-lags dermizax og har hverken ekstra innerstoff eller brem. Testforhold Lua er brukt i temperaturer rundt -5 °C på kortere turer når det er vindstille eller lite vind. Den har tre testdøgn og ett testdøgn omfatter bruk av lua fra en til tre timer. Vurdering Dette er en lue som er egnet hvor det er en del vind og høyt aktivitetsnivå. Det at lua ikke er fôret gjør også at en må opprettholde et minimum av aktivitet for å ikke bli helt avkjølt. I hvert fall gjelder dette for undertegnede. Andre kan riktignok oppnå samme varmeproduksjon uten særlig aktivitet, så det må hensyntas. Den kan også fungere godt ved mildere temperaturer uten særlig høyt aktivitetsnivå. Lua er egentlig en størrelse for stor for undertegnede, noe som gjør at den dekker det meste altfor godt. Hadde den vært i riktig størrelse vil jeg likevel velge å tro at den dekker ører og panne meget godt som nå, bare med bedre passform. Strammefunksjonen i nakken er bra konstruert, ettersom strikken går under ørene og drar fronten av lua godt ned i panna. Lua har heller ingen mulighet for å feste en ekstra snor under haka, men dette synes ikke ut som trengs. Strammefunksjonen gjør at lua sitter godt på hodet uten å skape noe ubehag. Det som også legges godt merke til er at lua er påfallende lett. Man merker omtrent ikke at man har den på. Ettersom den ikke har noen brem fungerer den også godt sammen med hodelykt. Når det kommer til bruksområde egner lua seg egentlig til en snever brukergruppe. Ettersom undertegnede ikke produserer så mye varme alene, blir den fort kald ved lavt aktivitetsnivå. For meg fungerer denne best under i milde temperaturer, rundt -5 °C og oppover, men dette kan stille seg annerledes for andre som produsere mer varme. Jeg vil også anta at den fungerer ypperlig på toppturer. Jeg tør å tippe at den ikke uten videre er blitt med i Storen-serien til Bergans uten videre. Konklusjon Alt i alt er dette en god vindlue, men som har et snevert bruksområde. Undertegnede skulle personlig likt å sett den samme lua med innerfôr. Dette skjedde med produktene etter endt test Per i dag er det ikke klart hva som skal skje med lua. Artikkelen vil derfor oppdateres når dette er klargjort.
  10. Produkt Bergans Storen Mountain Hat levert av Bergans Veil pris kr. 500 Härkila Visent Cap levert av Härkila Veil pris kr. 899 Lowe Alpine Mountain Cap levert av Equip Outdoor Technology Veil pris kr. 499 Klättermusen Mysse 2.0 levert av Klättermusen Veil. pris kr. 700 Sealskinz Thermal Waterproof Cap levert av Wenaas Nordic Veil pris. kr. 599 Sealskinz Winter Hat levert av Wenaas Nordic Veil pris kr. 449 Testpersoner @Anders Eriksen @Henrik Testkriterier Brukervennlighet Funksjonalitet Sikkerhet Pris Testforhold Luene er testet under variert friluftsliv på vinterstid, og temperaturen har variert mellom 5 °C og -25 °C. Luene er testet i ulikt omfang hva gjelder temperaturer og vind. Luene er ikke testet (ikke brukt) når det har vært klart at lua ikke kunne brukes under temperatur- og værforholdene. Dette kan være at det har vært for kaldt eller for mye vind, som i værste fall kunne ført til skader. Vurdering Formålet med sammenligningstesten har vært å se i hvilken grad vindluene har oppfylt formålet sitt med vindtetthet og hvor godt de beskytter mot vind. Spesielt kan øre og panne være utsatt for vind og det er derfor viktig at vindlua rekker et godt stykke ned i panna og dekker ørene ved å sitte tett inntil. Et av kriteriene for testen er brukervennligheten på lua, herunder justeringsmulighetene vindluene har. Alle luene i testen unntatt Härkila Visent Cap har en eller annen form for strammemulighet i bakhodet med strikk, borrelås eller spenne. Bergans Storen Mountain Hat Levert av Bergans Veiledende pris kr. 500 Fjellforumvekt: 32 g Les mer om lua her Bergans Storen Mountain Hat kommer i 3-lags Dermizax og er ikke fôret. På grunn av at den ikke har noen form for fôr egner den seg til bruk hvor det er høyt aktivitetsnivå eller under mildere temperaturer. Ettersom den ikke er isolert kan det være en mulighet å bruke denne lua over en annen. På grunn av at lua ikke er fôret kommer det mer luft til rundt ørene når det ikke benyttes lue under denne. Lua rekker relativt langt ned i nakken. På grunn av mangel på fôr i lua vil det være hensiktsmessig å benytte seg av en ekstra hals, eventuelt høy krage på mellombekledningen dersom det ikke benyttes ekstra lue under. Som noen av de andre vindluene i testen, har ikke denne lua brem eller knapp for å feste bremmen. Knapper har ofte en tendens til å skape et ubehagelig press i panna, spesielt i de tilfellene hvor det benyttes hodelykt i kombinasjon med lua. Dette gjør at denne lua egner seg svært godt til å kombinere med hodelykt eller snøbriller. Strikken i bakhodet sørger for at ørene blir godt tildekket. Til tross for at det ikke følger med noen snor som kan festes under haka, sitter den likevel godt på hodet på grunn av den ene strikken. Konklusjon Lua har et snevert anvendelsesområde ettersom den ikke er fôret og passer således godt til personer som er i høy aktivitet og produserer en god del varme, eller der hvor vinden er lav og temperaturen relativt høy. Ved å kombinere vindlua med en annen lue kan vindluas anvendelsesområde økes. Den veiledende prisen på kr. 500 kan nok være passende dersom luas anvendelsesområde oppfyller formålet til det en forbruker ser etter. Härkila Visent Cap Levert av Härkila Veiledende pris kr. 899 Fjellforumvekt: 136 g Les mer om lua her Øreklaffene til Härkila Visent Cap kan trekkes godt rundt ørene og en borrelås sørger for at ørene holdes varme til enhver tid. På dager hvor temperaturen har krøpet ned mot -20 °C har det blitt benyttet balaclava og lua har ikke blitt opplevd som trang. I høyere aktivitet kan lua bli noe varm. Lua vil derfor i det hovedsakelige passe til friluftsliv der hvor aktivitetsnivået er lavt, eller for personer som produserer lite varme. I tilfeller hvor lua blir noe varm er det ingen øvrige justeringsmuligheter for å slippe ut overskuddsvarme med å eksempelvis åpne strammingsmuligheten i bakhodet. Den må derfor tas av hodet eller åpne borrelåsen som sørger for at ørene blir beskyttet. Ved bruk av hodelykt har den fungert tilfredsstillende til tross for at lua har forholdsvis stor brem. Man vil likevel miste noe av lyset i synsfeltet som følge av den store bremmen. Dette fører oss over til sikkerheten. Lua har ingen ekstra snor i tilfelle lua skulle bli tatt av vinden. Bremmen har også stor overflate som gjør at vinden kan få bedre tak. Dette kan være kritisk på vinterstid i kalde omgivelser. Konklusjon Alt i alt beskytter den godt mot vind og varmer godt på de kaldeste dagene under rolig aktivitetsnivå. Den veiledende prisen på kr. 899 kan virke noe i det dyreste laget ettersom dette er en vindlue. Ettersom lua tross alt har en gore-tex membran gjør prisnivået mer forståelig. Lowe Alpine Mountain Cap Levert av Equip Outdoor Technology Veiledende pris kr. 499 Fjellforumvekt: 67 g Les mer om lua her Lowe Alpine Mountain Cap er en gjenganger i flere tester og betegnes av mange som en klassiker. Den kan strammes i bakhodet med borrelås og bremmen kan festes til lua med trykknapp i front. Over den delen av knappen som er festet til lua (ikke bremmen) er det lagt på et stoffstykke i polyamid for å forhindre at snø ikke skal feste seg til knappen og gjøre det vanskelig å feste knappen. Dette er imidlertid et lite problem dersom man faktisk ønsker å feste bremmen i dårlig vær, da stoffstykket må trekkes til side for å kunne feste bremmen og dette krever at man må bruke to hender, og med votter er prosessen vanskeligere. Det skal likevel sies at bremmen er formbar slik at den i noen grad kan løftes opp uten å feste den til lua. I kombinasjon med holdelykt presses bremmens festemekanisme/knappen inn mot panna og skaper ubehag. Lua sitter godt på hodet ved at den rekker godt ned i nakken og dekker panna langt på vei, men den dekker ikke begge deler like godt. Det avhenger imidlertid hvor mye lua trekkes ned i nakken eller over panna. Innerstoffet består av myk fleece, noe som også hjelper til med å sitte godt på hodet. Lua har ingen egen snor for å forhindre at lua kan blåse av, men har istedenfor lagt på to hemper som har gjort dette mulig. Øreflappene dekker godt over ørene, men ikke like godt som Härkila Visent Cap. Dersom man velger å feste på ekstra snor selv, vil man også kunne stramme til ytterligere rundt ørene, slik at ørene blir ytterligere beskyttet for vær og vind. Konklusjon Denne lua er en av tre allroundere i testen, og passer godt for den gjennomsnittlige personen. Den utmerker seg ikke spesielt på noen områder hverken negativt eller positivt, men har flere ulike kompromisser for å øke anvendelsesområdet. Dessuten er den veiledende prisen på kr. 499 også en pris som kan forsvares. Klättermusen Mysse 2.0 Levert av Klättermusen Veiledende pris kr. 700 Fjellforumvekt: 89 g Les mer om lua her Klättermusen Mysse 2.0 er testens andre allrounder. På denne lua har Klättermusen festet på snor som kan strammes under haka og strammemekanismen i bakhodet er en spenne som enkelt kan håndteres med en hånd med eller uten votter. Med påsydd snor som kan strammes under haka trygger dette sikkerheten. Lua har også en brem, men det er ingen knapp eller annen festemekanisme for bremmen. Istedenfor har Klättermusen gjort bremmen stiv slik at den enkelt kan heves eller senkes, og den holder seg på plass slik du selv ønsker den skal være. Det er også uproblematisk å kombinere snøbriller og hodelykt. Her skiller den seg positivt ut sammenlignet med Lowe Alpine Mountain Cap og Sealskinz Winter Hat som har knapp til festemekanisme på bremmen som kan skape ubehag i panna når det blir lagt presses på knappen. Ettersom denne lua ikke har knapp som presses inn og bremmen er enkel å håndtere, økes også brukervennligheten og komforten. Innerfôret består av myk og tøyelig fleece, noe som gjør lua behagelig å ha på hodet. Den skiller seg også positivt ut sammenlignet med de øvrige luene i testen ved at den trekker meget godt over ørene og isolerer dertil bedre. Riktignok ikke like godt som Härkila Visent Cap. Den trekker også godt ned i nakken uten at det går på bekostning av å beskytte panna mot vind. Konklusjon Den veiledende prisen til kr. 700 er ikke en urimelig pris ut fra hva du får. Lua hever seg flere hakk over de andre luene til tross for at det er gjort flere kompromisser. Alle de små ekstra detaljene som hever luas brukervennlighet, funksjonalitet og sikkerhet gjør det uproblematisk å forsvare prisen. Sealskinz Thermal Waterproof Cap Levert av Wenaas Nordic Veiledende pris kr. 599 Fjellforumvekt: 95 g Les mer om lua her Sealskinz Thermal Waterproof Cap har på samme måte som Härkila Visent Cap en hard og stor brem og innerfôret består av myk fleece. Den kan enkelt med en hånd strammes med en strikk i bakhodet. Når strikken strammes opplever undertegnede at det oppstår et ubehagelig press rundt hodet der hvor strikken går. Luas konstruksjon oppleves som at den er konstruert som en helt alminnelig caps der det er lagt på ekstra stoff utenpå som skal dekke over ører og nakke. Stoffet som er lagt over capsen og skal beskytte utsatte steder folder seg riktignok over ørene, men sitter ikke inntil ørene. Dette innebærer at kald luft kommer til og isolering av ørene praktisk talt er fraværende. Det er heller ikke noen snor som kan tjene som sikkerhet eller ha den funksjonen at stoffet som er lagt utenpå kan komme tettere inntil ørene ved å stramme. Lua egner seg ikke særlig til bruk på vinterstid, men kan muligens ha et bruksområde sent på høsten hvor temperaturen begynner å krype ned mot 0 °C på natt og plussgrader på dagtid. Konklusjon Lua faller tvers igjennom testen ved bruk på vinterstid og er en gjennomgående skuffelse. En veiledende pris på kr. 599 vil være altfor ut høy fra denne luas egenskaper. Sealskinz Winter Hat Levert av Wenaas Nordic Veiledende pris kr. 449 Fjellforumvekt: 64 g Les mer om lua her Sealskinz Winter Hat er den tredje allrounderen i testen. De to øvrige er Lowe Alpine Mountain Cap og Klättermusen Mysse 2.0. På samme måte som Lowe Alpine Mountain Cap har lua en brem som kan festes med en knapp, noe som kan gi et press i panna ved bruk av hodelykt. De samme betraktningene om knapp som festemekanisme til bremmen som ble gjort om Lowe Alpine Mountain Cap kan også gjøres her. På denne lua er det borrelås som brukes for å velge hvor hardt lua skal sitte på hodet sammenlignet med Lowe Alpine Mountain Cap, og har ingen betydning når luene sammenlignes. I motsetning til de to andre allrounderne (Lowe Alpine og Klättermusen Mysse 2.0) har ikke denne lua snor eller mulighet til å feste på ei snor. Dette kunne vært nyttig, spesielt når det gjelder sikkerhet, men også muligheten for å få dekket til ørene ytterligere. Luas innerstoff består av myk fleece og gjør at den er behagelig å ha på hodet. Lua dekker godt over ørene og sitter relativt godt inntil, spesielt om man sammenligner den med Sealskinz Thermal Waterproof Cap. Sammenligner man lua med Lowe Alpine Mountain Cap og Klättermusen Mysse 2.0 isolerer og dekker denne lua hakket mindre enn Lowe Alpine Mountain Cap, men i liten grad. Som allerede nevnt ville det vært hensiktsmessig å ha ei snor under haka slik at sikkerheten styrkes, og at isolasjonsevnen er bedre. Konklusjon Denne lua er et godt alternativ til Lowe Alpine Mountain Cap, men kommer likevel litt svakere ut. Dette er fordi sikkerheten og isolasjonsevnen over ørene kunne vært bedre. Det fordelaktige er at Sealskinz Winter Hat har en veiledende pris på kr. 449 sammenlignet med Lowe Alpine Mountain Cap som har en pris på kr. 499. Hovedkonklusjon Det er Lowe Alpine Mountain Cap, Klättermusen Mysse 2.0 og Sealskinz Winter Hat som kan kalles for allroundere og dermed har størst bruksområde til ulike aktiviteter. Bergans Storen Mountain Hat har et relativt snevert bruksområde og passer best i bruk hvor aktivitetsnivået er høyt. Härkila Visent Cap skiller seg ut ved at den passer best til aktiviteter som har et lavt aktivitetsnivå i kalde omgivelser. Sealskinz Thermal Waterproof Cap har lite å gjøre på fjellet vinterstid under kalde omgivelser med mye vind og kulde, men den kan muligens være et greit hodeplagg på høsten. Det er Klättermusen Mysse 2.0 som trekker det lengste strået i denne testen. Lua er definitivt den mest allsidige og har de beste egenskapene som en vindlue bør ha på vinterstid i fjellet. Dette skjedde med produktene etter endt test Luene har forskjellige leverandører og det står derfor hva som skjer med de enkelte luene i hver enkeltartikkel om de enkelte luene.
  11. [gallery600x480] [album]456[/album] [/gallery] Produkt Lowe Alpine Mountain Cap Levert av Equip Outdoor Technology Veiledende pris kr. 499 Fakta fra leverandør Fakta fra Fjellforum Fjellforumvekt: 67 g Testkriterier Brukervennlighet Funksjonalitet Sikkerhet Pris Beskrivelse av produktet Lua har vendbar brem som kan festes med en knapp i front. Den kan strammes bak med borrelås og har en løkke til hver øreflapp for å montere snor. Sistnevnte følger ikke med. Innerfôret består av aleutian fleece mens ytterstoffet består av 100% polyamid og polyuretan belegg. Testforhold Lua er brukt i kjølige temperaturer mellom -10 °C og -15 °C, på kortere og lengre turer når det er vindstille og frisk bris og har til sammen fem bruksdøgn. Ett bruksdøgn innebærer en bruk av lua på mellom tre til fem timer i løpet av et døgn. Vurdering Bremen festes på hodet med ene delen av knappen på bremen og den andre i fronten på hodet. Riktignok er det lagt på et stykke med stoff av polyamid, slik at denne må trekkes til siden for å få festet bremen. Dette gjør at det ikke er så enkelt å få bremen, spesielt ikke med votter. Derimot er funksjonen som undertegnede kan se at den forhindrer at snø dekker over festemekanismen, slik at det ikke blir umulig å feste bremen når det trengs. Strammefunksjonen på den bakre delen av lua kan enkelt justeres selv med votter på, og er således et pluss. Når lua brukes i kombinasjon med hodelykt kjenner man fort at hodelykta presser på festemekanismen som er festet i fronten på lua. Likevel er det ikke problematisk, bare litt ubehagelig. Lua sitter som støpt på hodet selv uten snor. Fleecen er nok også delaktig i den gode passformen. Den kanskje viktigste er at den sitter godt rundt ørene for å sørge for at de ikke blir kalde. Undertegnede kunne likevel tenke seg at øreklaffene var 1-2 cm lengre for å dekke ørene ytterligere. Lua isolerer jevnt over godt på hodet og rundt ørene. Spesielt når det blåser en del kjenner man at den med fordel kunne vært noe lengre. På den andre siden kan lua bli litt kort i front og på baksiden for undertegnede. Trekkes lua godt ned i nakken eksponeres panna i større grad, og motsatt. Dette er riktignok personavhengig vil jeg tro da de fleste har forskjellig hodeform. Det at Lowe Alpine har valgt å ikke sende med en snor som enkelt kunne monteres selv eller tas av trekker noe ned, men ikke altfor mye ettersom det er muliggjort å feste på egen snor selv. Konklusjon Lua er jevnt over god ved at den blant annet oppfyller i stor grad formålet sitt med å isolere godt rundt ørene. Dens svakhet er at det er gjort et kompromiss knyttet til å dekke til panne og nakke. Den kunne med fordel strukket seg slik at man ikke har behov for å velge om det er panne eller nakke som skal beskyttes mot vind. Ut fra dens egenskaper gjør luas pris den utrolig konkurransedyktig på markedet. Dette skjedde med produktene etter endt test Per i dag er det ikke klart hva som skal skje med lua. Artikkelen vil derfor oppdateres når dette er klargjort.
  12. [gallery600x480] [album]455[/album] [/gallery] Produkt Sealskinz Waterproof Thermal Cap Levert av Wenaas Nordic Veiledende pris kr. 599 Fakta fra leverandør 100% Polyester (ytre lag) 100% Polyester (indre lag) Membran: Micro-porous Fakta fra Fjellforum Fjellforumvekt: 95 g Fakta om testperson Testkriterier Brukervennlighet Funksjonalitet Sikkerhet Pris Beskrivelse av produktet Bremen er hard og kan ikke festes. Den fungerer i stor grad som en ordinær caps med stoff som er lagt på rundt lua. Start og slutt er ved tinningen. Stoffet kan brettes opp på siden dersom det blir for varmt. Helt nederst på det ekstra stoffet er det riktignok en strikk. Lua har også en strammefunksjon bak, men strammefunksjonen omfatter ikke stoffet som er lagt rundt lua. Testforhold Lua er brukt i temperaturer rundt -5 °C og under relativt vindstille forhold. Den er kun blitt brukt over kortere tidsrom på alt fra en halvtime til noen få timer med ujevne mellomrom. Det at lua ikke har blitt brukt under kaldere temperaturer og krevende vinforhold er fordi den ikke har kunnet sørge for optimal isolasjon for undertegnede. Det ville derfor ikke vært lite hensiktsmessig å forsøke å kroppens signaler om at det er kaldt. Vurdering Undertegnede burde vært en cm større i hodet for at den skulle passet godt på hodet, men dette er noe strammefunksjonen avhjelper med. Når jeg likevel bruker strammefunksjonen oppstår det et ekstra og ubehagelig press rundt hele hodet. Ettersom bremen er hard og ikke kan festes, burde det som et minimum vært lagt opp til muligheten for å feste ei snor. En stor brem har stor overflate og vinden kan fort ta tak i lua. I bruk sammen med hodelykt fungerer den greit, og den gir eksempelvis ikke noe spesielt press mot en knapp, slik andre luer har. Stoffet som er lagt på ekstra rundt hele har en strikk nederst i nakken som ikke har noen særlig funksjon. Stoffet har ingen varmende funksjon. Ikke engang når det er vindstille. Stoffet burdet vært montert slik at det satt tett inntil ørene. Slik stoffet er montert nå fremstår lua som en helt ordinær caps med bare ekstra stoff som er lagt på. Den oppfyller ikke funksjonen den burde: å isolere og varme ørene. Det blir for mye luft mellom ører og stoffet som er lagt på. Konklusjon Dette er en lue som egentlig er en caps med ekstra stoff rundt hodet som ikke har noen særlig god funksjon til å oppfylle formålet som vindlue. Riktignok kan ikke Sealskinz klandres for at den ikke passer hodet mitt slik den burde, men strammefunksjonen skulle ikke gjort det ubehagelig å ha lua på hodet. Når den ikke varmer slik den burde og ikke har noen sikkerhetsfunksjoner er ikke dette en lue for vinterfjellet. Dette skjedde med produktene etter endt test Lua sendes tilbake til leverandør.
  13. Vi setter for øvrig pris på innspill fra forbrukere om det er noe sammenligningsartikkelen mangler, eller om det er noen som vurderer produktene annerledes enn det vi har gjort. Leverandørene inviteres også til å kommentere under forutsetning av at kommentarene knytter seg til saksopplysninger om produktet eller noe som mangler. I disse tilfellene må det tydelig fremgå hvilken leverandør som uttaler seg. Vi ser i hvert fall at vi med fordel kunne tatt flere bilder av produktene i bruk og er noe vi uansett tar med oss videre. Kommentarer om tester vi foretar vil også bidra til at vi kan utvikle oss og at vi leverer enda bedre kvalitet på testene i tiden fremover.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.