Gå til innhold

SturlaS

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  310
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  1

SturlaS vant dagen sist 4. august 2012

SturlaS hadde mest likt innhold!

Om SturlaS

Profile Information

 • Gender
  Male

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. SturlaS

  Bladet

  Det stemmer. Veldig praktisk og lite synlig med kjetting men også større mulighet for skade. Var selv vitne til en klatrer som tok tak i kjettingen og ble hengende fordi hånda kom i klem. Måtte ha hjelp for å komme seg løs og helikopter ned fra fjellet.
 2. Alltid kult med klatrefilmer! For din egen sikkerhets skyld bør du ta en sjekk på innklipsing av karabiner i hengeren på bolten. Det kan se ut som du flere ganger gjør dette feil på filmen.
 3. Vel, for meg gir det ingen verdi i forhold til å bli opplyst før valget at et AUF-medlem kommer med sine synspunkter om eget og andre parti. Men det kan være andre brukere her på FF som finner din informasjon verdifull. Uansett mener jeg tråden bryter mot FF's netikette, men det er ikke opp til meg å avgjøre. Den jobben gjør moderatorene veldig bra.
 4. Hva har denne tråden her å gjøre? Partipolitisk propaganda er ihverfall ikke jeg interessert i å lese om på FF..
 5. Den matten så interessant ut! Men er den stiv eller myk omtrent som en vaskeklut? Litt av poenget for min del er å få et flatt og stabilt underlag. Den situasjonen der har jeg erfaring med... 30-40 minus på Vidda, 2 mann, 2 primuser, parafin, forsvarets soveposer, ferdigsydd knappetelt. Husker ikke hvem som skulle ha fyringsvakt men ihvertfall våknet kompisen min av at det var kaldt. Han fylte på med parafin - trolig i ørska - og sølte mye parafin utover liggeunderlaget. Dette tok selvsagt fyr da han skulle fyre opp. Jeg våknet av et vræl og vi fikk sammen kvalt flammene før det ble katastrofe. Må si vi fikk skjelven etterpå med tanke på hva som kunne ha skjedd om telt/sovepose hadde tatt skikkelig fyr. Langt unna folk og så kalt at vi ikke fikk fyr på Mercedesen dagen etter fordi dieselen hadde kornet seg... Måtte rigge opp telt over panseret og fyre primusene lenge før det ble liv i motoren.
 6. Følger bloggen til et par svensker som er på tur NPL. De har også en løsning med lokk og reimer slik at transport i pulk blir enkelt. Se her: http://norgepalangsdeluxe.com/2012/12/30/egentillverkad-koksplatta/
 7. Jeg var litt spent på varme kombinert med treverk, men har ikke hatt noen problemer. Jeg kan se på plata at den er påvirket av varmen men ingen svimerker osv. Nå har ikke jeg brenneren stående på i timesvis så om det blir for varmt ved fyring f.eks gjennom natten vet jeg ikke. Fester brenneren med gjennomgående skruer og mutter, mens flaske og evt andre ting festes med strikk som har knute på baksiden av platen.
 8. Jeg har skjært til ei passelig finerplate (husker ikke helt tykkelsen). Hadde egentlig regnet med å måtte bytte ut plata hvert år da treverk trekker vann men den har jaggu holdt i mange år så langt. Lett vekt, enkelt å borre hull i og litt fleksibiel så den ikke knekker så lett i sekken, pulken osv.
 9. Det så herlig ut! Jeg ble litt nyskjerrig på sikringsmetoden din. Håper det er OK med et par spørsmål om soloering her på forumet.. Hva slags taubrems bruker du på tur oppover (første gang)? Når du går opp igjen for andre gang, er det noen grunn til at du går på tauet i stedet for å klatre som normalt med sikring fra topptauet?
 10. SturlaS

  liste til jakt!

  Nei den boka bør du absolutt ikke kjøpe. Jegerprøveboka kom i helt ny utgave for noen år siden og jeg håper inderlig alle kursholdere bruker denne. Se f.eks her: http://www.njff.no/p...njff/nettbutikk
 11. Fulgte spent med på adressa.no i går ettermiddag ja. Veldig bra med "happy ending". Ble egentlig ganske rolig da det sto at du var godt utstyrt med bl.a telt. Dekning rundt Jøldalshytta er som du erfarte dårlig. NetCom kan du sende SMS med mens Telenor er helt svart. Men det hjelper å komme seg et godt stykke opp i høyden med sikt mot Resfjellet der det står basestasjoner. God tur hjemover!
 12. Kartverket vil ha hjelp til å rette opp i sine 50000-kart ved omlegging av veier, nybygde hus/hytter osv: http://www.rettikartet.no/ Jeg regner med det er mange FF'ere som kan bidra positivt her! Kilde: http://www.adressa.no/nyheter/trondheim/article6932469.ece
 13. Ser den ble lansert for 1,5 måned siden så det er kanskje få med erfaring så langt. Konseptet ser absolutt interessant ut. For bruk til fjellturer ol. er trolig akillesen at den baserer seg på mobilnettet.
 14. Jeg brukte Varg Isogaisa på begge fjellene. På Kili var det joggesko alle dager unntatt toppdagen. Ingen gamasjer i tillegg. På Elbrus ble lærskoene brukt hver dag fra vi startet med selve fjellet (akklimatiserte på et par andre fjell i forkant) og da med gamasjer.
Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Milrab Milrab

Skitt Fiske

×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.