Jump to content

stormåsen

Aktiv medlem
 • Posts

  236
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

Everything posted by stormåsen

 1. Teltet har vært mye brukt i år; og jeg er egentlig imponert! Lett å sette opp, står godt i vind, luksusplass for meg (og bikkje i forteltet)-greit nok for 2 voksne en natt eller to).
 2. Sunnmøre, Nordmøre og Midtmøre...
 3. Alle vet jo at Færøyene og Grønland tilhører Norge!
 4. For hver time foran PC-en skal du 3 timer ute....
 5. Jaja, har dere virkelig ikke noe bedre å gnage om?
 6. alt+PrintScreen kopiere bare det vinduet du er i, ikke hele skjermbildet.
 7. Når jeg er på tur skal jeg kose meg, ikke ete smakløs guffe. Noen få drytech i sekken som nødproviant i tilfelle rottefelle, dårlig fiskelykke osv-OK-men basere turen på det? Verv dere til rett avdeling så får dere fort nok av stridsrasjoner:-)
 8. Byttet ut framsikte på min HV-masuer etter at jeg oppdaget at korntunnelen pakket seg med snør; filte og MIGet på et skikkelg firkantet korn, malte hvit i bakkant. Filte opp skuret i baksiktet til å passe med det nye kornet. Skulle gjerne postet bilder men har ikke bilder (eller mauseren for den del-varmere strøk og andre farer nå for tiden..).
 9. Nå har Henrik enten fått speket lårene eller laget ekslusivt reveåte da men her er god informasjon om speking; [Hidden Content]
 10. Ingen egne kaliberkrav for Svalbard. Noe med mindre kulediameter enn kaliber 30 eller energinivå lavere enn 308win/30-06 er ikke å anbefale (selv om gamlekarene skjøt masser av bjørn med 6,5Krag..); det vanligste er noe så enkelt som en HV-mauser i 30-06 og blyspisspatroner.
 11. Trodde dere var erfarne fjellfolk her inne?? Alle ser vel at det er kanten på troll brunstgrop? Størrelsen indikerer en nokså stor tusseladd; sinte j..er så hold avstand og syng salmer!
 12. Tor Magnus har 110% rett og statistiken vil innheten selv Grimner til slutt! Angst og redsel og sånn; jeg ser fram til denne gåpåtur/frilufts-bølgen legger seg slik at en igjen kan kose seg på tur uten å møte hysteriske folk som skal ha tilrettelagt, sikret og avlivet alt farlig...
 13. Topp at TS kom seg avgårde; men jeg skjønner fremdeles ikke hva som er prosjektet hans; gå fra busen til leirplass; sitte et døgn inne i teltet, går tilbake til bussen;: alt med radio/musikk i ørene. Mulig jeg er iferd med å bli utgammel...
 14. Om du virkelig skal ha en trist tur og treg avføring så legg avgårde med sånn livbåt/flåteproviant; det får REAL til å smake som den kom fra 4-stjerners restaurant. Aldri skjønt dette med å dra med ting som smaker gulvteppe (inkl REAL i alle varianter) på tur!
 15. squidman overser glatt at i Norge (og de aller fleste andre land for den del) eier grunneier retten til jakt og fiske på egen grunn; vil du fikse der-ja så er grunneier enerådende på vilkår og pris. SIer han du kun får fiske der om du er iført Borat-badedrakt-ja så må du det om du vil fiske. Om staten her skal gå inn og ta over disse rettighetene balanserer på kanten av komunisme (og med tanke på hva norske politikere har verdsatt utmark til før, feks når de la inn "bud" på store deler av Hardangervidda) er uttrykket tyveri også brukbart..) Nasjonalparker, reservater osv ligger ikke nødvenfigvis på grunn som staten eier; og Statskogs forvaltning av sine eiendommer burde en dugelig journalist begynne å grave i-der er det mye rart...
 16. Litt komunisme altså? Siden staten aldri har demmet opp, lagt i rør osv?? Og er kjempegode på forvaltning av utmark? Hvorfor stoppe der; burde ikke staten ekspropiere alle hytter; de står jo stort sett tomme og kunne utnyttes mye bedre om alle fikk tilgang (mot et lite statlig gebyr selvfølgelig)? Hva med store hager; burde ikke stane ekspropiere all boligeiendom over -tja 500kvadrat, og bygge stalig boliger der som tildeles (mot en liten avgift selvfølgelig..) til trengende? Sånn bortsett fra at jeg ikke liker ideer om "statlige" og "kooperative" løsninger, så vet vel de fleste som har fulgt litt med at det offentliges utmarkseiendommer er noe av det dårligst og grådisgste forvaltede arealene i Norge..
 17. Ikke uvanlig at sykling uten hjelm ender med at en støttekontakt er kjekke greier.......
 18. Brennevin løser opp plasten i brusflasker; ser det veldig godt om en har litt sterk blanksprit på en slik flaske-du får et hvit "bunnfall".
 19. Tankeksperiment; sysselmannens kontor gjorde ingenting, været ble jævlig dårlig og TS overlever såvidt; hvordan hadde tråden vært da.....
 20. Internett, forum og div kulørte magasiner har mye av skylda; for en stakkar tenåring virker det uoppnåelig å få tak i det utstyret en bare "må" ha og komme seg til Øvre Fiskelykkevik; har en da ikke far, mor, bestefar, onkel osv som kan vise en enklere vei er løpet kjørt. Samme med jakt og vanlig turliv-verden er full av info om alt en "må" ha. Jeg har av og til med en gjeng smågutter til den lokale store bekken/lille elva; der skapes fiskelykke med en bambusstang, litt snøre, en dupp, en krok og noen mark. Og av og til (det er nemelig utrolig sjelden de er med..) går det opp et lys for en far eller mor-det enkle er ofte det beste... For å ha sagt det da, "Mine" to unger (jeg er bare reserveonkel) har kvalmt mye friluftsutstyr og har stor glede av det, men de begynte med hver sin brøytestikke i den bekken Den lokale JFF har desverre gitt opp barne og ungdomsarbeidet-når omtrent ingen foreldre har tid til å stille opp bittelitt blir det for mye på ildsjelene. Så dagens oppfordring; ta med en unge på ørretfiske i den lokale bekken!
 21. Dette er direkte latterlig og igrunnen lavmål for dette forumet; voksne folk som mener det er helt OK å ta seg tilrette på annen manns eiendom. Om en er uenig i det at grunneier EIER ALLE rettigheter på sin grunn, inkludert fiske får en jobbe politisk for å endre dette. Av nokså åpenbare grunner kan en ikke selv velge hvilke lover og regler en ønsker å følge. Tjuvfiske er for alle normale mennesker akkurat like uakesptabelt som å naske i butikken eller forsyne seg i frimerkekassa.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy