Jump to content

Dag G - Evje

Medlem
 • Posts

  4,676
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  114

Dag G - Evje last won the day on February 16 2023

Dag G - Evje had the most liked content!

Reputation

3,120 Excellent

About Dag G - Evje

 • Birthday 11/21/1955

Profile Information

 • Gender
  Not Telling

Recent Profile Visitors

6,954 profile views
 1. Gikk på skitur på Glomma i dag da en drone kom og skremte livet av bikkja. Dessverre hadde jeg ikke haglegevær med meg. Finnes det andre metoder til å få skutt ned faenskapet...??
 2. Siden jeg skulle gjennom Ullensaker så ble det selvfølgelig en tur til den høyeste toppen i kommunen. Hasleråsen, hele 348 meter over havet !! Ingen naturperle, men et norsk flagg reddet dagen....
 3. Kungsleden ? Nei takk. Aldri mer
 4. Noen som vet om veien opp på Tronfjellet holdes åpen eller brøytes først til våren ?
 5. Dag G - Evje

  Nærturen

  Nei bilen må jeg ha for å komme rundt til fjellstrøk. Men så går den på 0,35 liter pr mil og en buss må ha ganske mange passasjerer for å matche det co2 utslippet.
 6. Satser på et godt 2019, Kjell Iver. Nå har jeg både tid, planer og anledning 😂
 7. Det har vært et magert turår for meg i år siden hyttebygging tok de 9 første månedene av 2018.. Men nå er den fix ferdig og turstøvlene har kommet i bruk igjen. Det har blitt en del kommunetopper på østlandet med Midtre Sølen som høydepunkt. Det var i juli med over 30 graders varme. Likeså turen til Mount Ida på Kreta. Hvis du en gang må til Kreta så må du også opp på høyeste toppen, 2456 moh. Tok leiebil fra Rethymnon opp til fjelllandsbyen Livadia og derifra en svingete men asfaltert fjellvei opp til parkering. på ca 1550 moh. Her viste temperaturen 32 varme men sank etterhvert som toppen nærmet seg. Gikk i underbuksa opp men måtte på med litt mer på toppen for der tok vinden godt. Heldigvis får en si for insektsvermene på fjellet er beryktet. Gedigen utsikt på toppen og et lite kapell for den som har behov. gikk vel 3 timer opp og 2 timer ned. Traff på to på veg opp og 5 på veg ned så overbefolket er det ikke. En flott tur til avveksling fra strandlivet..😂
 8. Takk for svar. Men tror jeg tar toppen til våren i et lengre raid. Litt korte dager nå.
 9. Takker for mange vettuge svar 😂 Tror jeg følger deres erfaringer og beholder bensinbrenneren på tur januar, februar mars.
 10. Alt kan ofres på grådighetens og klimahysteriets alter.. Om dyrelivet lider, de store rovfuglene dør i kollisjon, eller hvor mye energi og kostnader det er for å plassere dem ut og vedlikeholde dem er uvesentlig. At "grønne sertifikat" og kostnadene med det øker strømprisen i et land som har nok vannkraft til å være selvforsynt (før elbiler) er også uvesentlig.
 11. Noen fra Jevnaker her ? Som vet om bommveien opp Svenådalen er brøytet Hadde tenkt meg en tur opp på Svarttjernshøgda 20-30 cm snæ ?
 12. Takker for svar. Men gassen funker kanskje bedre når temperaturen stiger i teltet ??
 13. Tenkte jeg skulle gå over fra bensin til gass i vinter. Kjøpte meg en Combat gassbrenner på forsvarets overskuddsbutikk. Noen som har erfaring med denne. Gassen skal tenne og brenne ned til 22 minus. Men det er nå reklamen... Kan det bli lekkasje fra boksen når en demonterer brenneren, fra boksen ?
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy