Gå til innhold

jakro

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  504
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  1

jakro vant dagen sist Oktober 12 2012

jakro hadde mest likt innhold!

Om jakro

 • Bursdag 13. feb. 1986

Nylige profilbesøk

4 355 profilvisninger
 1. jakro

  Allergi og EPI Penn + Garmin InReach mini

  Dersom du fyrer SOS-knappen vil nødmeldingen bli sendt fra IERCC til Hovedredningssentralen. De vi prøve å komme i kontakt med pårørende for a) å få verifisert at du faktisk er på tur og potensielt i nød b) få relevant etteretning og informasjon for å planlegge aksjonen. Pårørende kan gi verdifull informasjon om at du har livstruende allergi. Da kan de anta at det er snakk om et medisinsk tilfelle og aksjonere derifra. De fleste stedene i Sør-Norge er tilgjengelig med luftambulanse innen 30 minutter. Dette forutsetter imidlertid flyvær og tilgjengelige ressurser. Har du pratet med fastlegen din om hvilke hensyn du bør ta?
 2. jakro

  Skredsekk til topptur?

  Både og. Han sikter kanskje til skredet i Sorbmegaisa hvor en av de omkommede hadde aktivert skredsekk og ble funnet på mange meters dyp. Den fungerer dårlig i terrengfeller hvor du blir liggende og får mye snø over deg. Eks. bekkedaler. Prinsippet er at den skal hjelpe til med å holde deg i overflaten, og noen av modellene beskytter også hodet godt. Et godt og potensielt livreddende produkt, så lenge du har i bakhodet at den beste måten å overleve et skred på er å ikke bli tatt.
 3. Piko har samme lader som Betty. Du kjøper en slik http://www.dsgshop.no/forside/Batterilader/Lupine/USB-Charger-Lupine-2017103292-p0000008180 så kan du fint lade den fra batteribank og solcelle. Kan forøvrig anbefale Piko på det varmeste.
 4. jakro

  Info om spor på garmin gps 64s

  Jepp. Jeg lagrer ofte tidligere spor, og nullstiller alltid tripteller og sporlogg når jeg starter en ny tur.
 5. jakro

  Info om spor på garmin gps 64s

  Info om selve turen finner du på trippteller. Den bør derfor resettes samtidig som du sletter/lagrer sporet. Dersom du skal ha ut informasjon direkte fra sporet må du gå via pc. Finn gjeldende spor og trykk på sporet så skal du få opp trackback som lar deg navigere tilbake.
 6. jakro

  Ble anholdt av nysgjerrigper i utmark

  Alle oppsynsmenn med begrenset politimyndighet skal være utstyrt med id-kort som skal legitimereres ved kontakt med folk når man utøver bp.
 7. jakro

  Telttur med barn på Dovre

  Den veien kan du kjøre, og den anbefales. Mange fine utgangspunkt der. Ellers kan man gå ut fra E6, og ønsker man et område med mindre folk kan man kjøre Einunndalsvegen inn til Bekkelægeret og gå ut derfra.
 8. http://www.adressa.no/nyheter/sortrondelag/2017/03/05/Strømløs-telefon-utløste-leteaksjon-14392112.ece
 9. jakro

  Leie av nødpeilesender/nødkommunikasjon

  St-utleie.no har utleie, endog noe stiv pris. Jeg kan leie ut en Iridium 9575 privat om det er aktuelt, send meg en PM om dette er interessant.
 10. jakro

  Kan man registrere PLB selv?

  Jo, man får hjelp. Men slik jeg har forstått det er det ditt land som er ansvarlig for registrering, og gi din enhet en unik ID (min har LC4649). Om jeg fyrer av denne i Antarktis vil den gå til redningssentral med ansvar for området, og disse vil ha et register, eventuelt kontakte hovedredningssentralen i Norge. Om du leser her http://www.nkom.no/teknisk/ekomutstyr/personlig-nødpeilesender/tillatelse-til-bruk-av-personlig-nødpeilesender ser du at du kan programmere selv, men du må dokumentere til NKOM at programmeringen er korrekt utført.
 11. jakro

  Kan man registrere PLB selv?

  God tanke, men enheten skal programmeres med kallesignal/ID du får tildelt av NKOM, så da er du nok avhengig av programmeringsutstyr.
 12. jakro

  Feste sykkellykt på hjelm uten feste

  Bruk industriborrelås av typen 3M, det fungerer. Billigst på ebay.
 13. Hva med gode skolisser/egnet tau i metersvare?
 14. jakro

  Skibriller til flatt lys

  Bruker hodelykta jeg. Funker fint.
 15. jakro

  Hvilken bæremeis er best?

  Poco premium har avtakbar dagstursekk. Kan ettermonteres på pluss.
×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.