Jump to content

jakro

Aktiv medlem
 • Posts

  514
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

jakro last won the day on October 12 2012

jakro had the most liked content!

Reputation

136 Excellent

About jakro

 • Birthday 02/13/1986

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Interests
  Friluftsliv særskilt høstingsbasert, naturbruk og utmarksbruk, landskap, trening, fjellredning. Kart, orientering og geomatikk.
 • Location
  Oppdal/Nannestad

Recent Profile Visitors

6,619 profile views
 1. Selger i XXL bekrefter at dette er en egen modell for XXL.
 2. Enig med esw. Jeg beklager situasjon de står oppe i, men prøver å komme med et lyspunkt, nemlig at flere av våre hardt pressete villreinstammer nå får være i fred inn mot kalvingsperioden.
 3. Stemmer at dataene er gratis tilgjengelige. Det kartmannen tar betalt for er konverteringen og oppsettet til et format som GPSen støtter. Kartverkets data kan ikke leses direkte inn, men må konverteres til img først.
 4. Jeg har begge alternativene. Min erfaring er at hundredrag er suverent i oppkjørte løyper hvor jeg snørekjører bak pulken (nordisk stil). I fjellet har jeg prøvd det også, men synes faktisk jeg har mer igjen for å snørekjøre med pulken hengende bak meg. Spesielt ved innslag av fjellbjørk blir svingradiusen veldig stor med hundedrag og det er langt fram til bikkka. Snørekjører jeg kan jeg også la henne gå bak meg i unnabakker og bremse mer effektivt selv.
 5. Takk Trond, jeg bruker 47 til vanlig så jeg er rett og slett i tvil om disse blir store nok til meg.
 6. Hva gjør dere med størrelsen for Svalbard?
 7. Krever støtte i kartet og GPSen. Topo Premium kartene fra Garmin har denne støtten på stiene. Usikker på om kartmannen sine har det, men skulle tro det. Vil virke best på enkle stier, da stinettet ofte mangler sammenheng topologisk i kartet.
 8. Qgis - fullverdig og gratis kartprogram. Så bruker du wms topo4fra kartverket som bakgrunnskart, tegner inn og editerer som du vil, og eksporterer til gpx når du er fornøyd.
 9. Kjøpte Fält-utgaven til Casström nå, og jeg måtte betale mva og fortollingsgebyr på vei inn. Passet ikke meg helt, så om noen er på jakt etter denne er det bare å sende en pm.
 10. Når du trykker ring ringes det på vanlig måte gjennom mobilnettet. En datapakke med ditt telefonnummer og posisjon sendes dersom det er dekning for mobildata, som gjør at operatøren kan koble posisjon med innringer. Dersom du kun har dekning til å ringe, men ikke sende datapakken med posisjon har du mulighet til å lese opp posisjonen manuelt fra appen.
 11. Dersom du fyrer SOS-knappen vil nødmeldingen bli sendt fra IERCC til Hovedredningssentralen. De vi prøve å komme i kontakt med pårørende for a) å få verifisert at du faktisk er på tur og potensielt i nød b) få relevant etteretning og informasjon for å planlegge aksjonen. Pårørende kan gi verdifull informasjon om at du har livstruende allergi. Da kan de anta at det er snakk om et medisinsk tilfelle og aksjonere derifra. De fleste stedene i Sør-Norge er tilgjengelig med luftambulanse innen 30 minutter. Dette forutsetter imidlertid flyvær og tilgjengelige ressurser. Har du pratet med fastlegen din om hvilke hensyn du bør ta?
 12. Både og. Han sikter kanskje til skredet i Sorbmegaisa hvor en av de omkommede hadde aktivert skredsekk og ble funnet på mange meters dyp. Den fungerer dårlig i terrengfeller hvor du blir liggende og får mye snø over deg. Eks. bekkedaler. Prinsippet er at den skal hjelpe til med å holde deg i overflaten, og noen av modellene beskytter også hodet godt. Et godt og potensielt livreddende produkt, så lenge du har i bakhodet at den beste måten å overleve et skred på er å ikke bli tatt.
 13. Piko har samme lader som Betty. Du kjøper en slik http://www.dsgshop.no/forside/Batterilader/Lupine/USB-Charger-Lupine-2017103292-p0000008180 så kan du fint lade den fra batteribank og solcelle. Kan forøvrig anbefale Piko på det varmeste.
 14. Jepp. Jeg lagrer ofte tidligere spor, og nullstiller alltid tripteller og sporlogg når jeg starter en ny tur.
 15. Info om selve turen finner du på trippteller. Den bør derfor resettes samtidig som du sletter/lagrer sporet. Dersom du skal ha ut informasjon direkte fra sporet må du gå via pc. Finn gjeldende spor og trykk på sporet så skal du få opp trackback som lar deg navigere tilbake.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy