Jump to content
IGNORED

Fotorapport: En måned i Oslomarka


Manepe
 Share

Recommended Posts

Etter å ha lest boka di om Lomsdal-Visten NP fra perm til perm to ganger, pluss noen dypdykk for å få litt "åndelig påfyll", ønsker jeg deg lykke til med det nye prosjektet. Du er en god skribent og fotograf. Oslo-marka må vel være hovedstaden på sitt beste?

Trond.

Link to comment
Share on other sites

Tusen takk for veldig hyggelige tilbakemeldinger, alle sammen!

Så herlig! Flotte bilder fra mange kjente og kjære steder. Gikk du på ski eller til fots? Hvor(dan) provianterte du?

Turen ble gått til fots. Da jeg startet, var det aller meste av snøen allerede forsvunnet fra Sørmarka, noe tidligere enn hva som er vanlig. Etter halvannen til to uker, da jeg nådde Nordmarka, kunne jeg ha gått på ski og sleit litt med stedvis løs og dyp snø. Dette løste seg imidlertid da været ble kaldere og jeg fikk tidenes skareføre. I de nordlige delene av Nordmarka gikk jeg rundt på det som føltes som et planert, akkurat passe hardt dekke. Helt nydelig.

Flott! Hva gjorde du med mat på turen? Hvor fikk du forsyninger fra, og hvor mye bærte du med deg av mat?

Starta turen med to ukers proviant i sekken (vanlig tørrmat - havregryn, kokesjokkis, potetmos, saltpølse, sånne ting). Handlet etter hvert på forbipasserende steder (Grua, Asker, etc.). Hadde i utgangspunktet et mål om å ikke handle mer enn to ganger i løpet av hele turen, men endte vel med tre eller fire. Det er jo egentlig ingen grunn til å utsette seg for belastningen med å bære ekstra tungt, når man uansett må passere gjennom steder med matbutikker. Etter hvert har jeg også gått kraftig lei av havregrøt hver bidige turmorgen, så benytta anledningen til litt variasjon i kosten. Polarbrød med tubeost er usannsynlig godt etter tre uker med havre, melkepulver og vann.

Etter å ha lest boka di om Lomsdal-Visten NP fra perm til perm to ganger, pluss noen dypdykk for å få litt "åndelig påfyll", ønsker jeg deg lykke til med det nye prosjektet. Du er en god skribent og fotograf. Oslo-marka må vel være hovedstaden på sitt beste?

Rørende hyggelig at du har lest den to ganger, Trond! Det ligger mange arbeidstimer mellom de to permene der :) Takk for lykkeønskninger. Og, ja: Oslomarka er Oslo på sitt beste (selv om kanskje ikke alle innbyggere er like enig).

Glitrende! Og fremragende bilder! Får vi se turen på papir også snart? Håper det!

Joda, det blir papir av denne turen også. "Snart" er et relativt begrep, men planen er at denne og fem andre, kommende turer i "det sørlige østland" (alle med utgangspunkt fra Oslo) skal ende i en bok i 2013 eller 2014. Kanskje blir det også noe artikler ut av det. Vi får se :)

Link to comment
Share on other sites

Har fulgt med på bloggen din, flott prosjekt. Skal ut i marka i morgen på en liten ukestur og prosjektet ditt er definitivt en inspirasjon.

Kunne di sagt noe om ruta du gikk?

Kult! God tur!

Ruta gikk (veldig grovt sett, minus avstikkere) fra Tomter og gjennom Gaupesteinsmarka, via Ytre Enebakk og Børtervanna til Østmarka naturreservat og videre nordover til Ramstadslottet. Denne etappen brukte jeg i underkant av en uke på. God tid. Så bar det gjennom siviliserte strøk rundt Strømmen, over Skjettenåsen og Gjelleråsen, og via Lahaugmoen og Vestli til Lillomarka. Brukte noen dager der, før jeg gikk nordover i Nordmarka via Bjørnsjøen, Kirkeberget, Katnosa og Gjerdingen. Handla mat på Grua - så gikk turen over Kolleren og Pershusfjell, til Aklangen, gjennom Spålen-Katnosa, forbi Storflåten, opp på Gyrihaugen og videre sørover til Kjaglidalen. Gikk over til Vestmarka ved Sollihøgda, videre til Brennhoggfjellet og Skaugumåsen. Så gjennom Asker (første siviliserte sted som måtte krysses siden Strømmen) og forbi Dikemark til Småvanna og Svartvannsdalen i Kjekstadmarka, forbi Røyken og inn i Hurumlandet. Turen gjennom Hurum gikk så via Herstadheia, Vardåsen, Setervannet, Sandungen, Stikkvannskollen og Langvann til Østnestangen. Etter å ha fisket litt i fjæra og tatt en natt på svaberget, gikk jeg til Tofte og tok bussen tilbake til Oslo.

Flotte bilder! Fint at du deler med oss :smile:

http://www.fjellforu...attach_id=46776

Jeg likte spesielt godt dette bildet. En ensom villmarking som sitter på en sten og tygger på ett eple mens han reflekterer over sivilisasjonen som raser forbi foran ham... Bra laget! :)

Takk!

Jeg hadde faktisk ikke trodd det før turen, men nærheten til sivilisasjonen gjorde faktisk naturopplevelsen enda sterkere. Denne situasjonen var spesiell. Å ha vært ute i en uke og så gå gjennom boligfelt og under E6, vel vitende om at jeg bare hadde tilbakelagt en fjerdedel av turen, ga liksom følelsen av å være litt på utsiden av fellesskapet.

Link to comment
Share on other sites

flotte bilder og en fantastisk turidè!

Jeg er opprinnelig fra Oslo selv og kjenner ofte på det når turvennene mine prater om turområder at oslomarka blir sett litt ned på som en "overbefolket bymark uten rom for ekte turopplevelser". Jeg har opplevd mangt det og det er gøy å se at man faktisk så nært så tett befolkede områder kan få til en skikkelig tur. Oslomarka fortjener bedre rykte enn det har som turområde :)

Link to comment
Share on other sites

 • Heriks featured this topic

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

 • Similar Content

  • By Olsv
   Finnes det broer i Oslo med riss på undersiden?
   Wide Boyz har lagt ut flere videoer der de jammer på undersiden av broer rundt omkring i England. Finnes det slike riss i eller nærme Oslo også?
  • By QueenVinter
   Hei! 
   Jeg og samboer er såvidt turvant (vi gikk Gaustadtoppen og noe på Hardangervidda i fjor sommer), har telt og hengekøyer. Vi ønsker å gå tur i sommer, som må være tilgjengelig fra Oslo med kollektivtransport (tog/buss), og gjerne over 4-5 dager. Vi får gått en del km hver dag så lenge terrenget ikke er for tøft. Jeg fryser veldig lett og hadde satt pris på sannsynlighet for plussgrader (i fjor snødde det en natt), samt litt variert terreng. Er det noen som har gode tips? Jeg setter stor pris på alt, da ut.no er en stor jungel å lete seg frem i! 
  • By henningbw
   Min samboer trenger en ny tursekk. Vi er ikke så erfarne, så vi ønsker å prøve den i butikk med godt utvalg av kvalitetsprodukter, samtidig som vi får anbefalninger og tips fra erfaren selger, som vet hva man skal måle, hva som passer ulike kroppsfasonger, osv.
   Har dere noen butikker å anbefale i Oslo og omegn?
  • By tomkalsjo
   Har tenkt å gå noen turer på nordsiden av Hallingskarvet i slutten av Juli. Har tenkt å bruke Raggsteinsdalen som "base".
   Er det noen som har noen forslag på "fotogene" turer i dette området?
   Har noen f.eks gått fra Raggsteinsdalen til Storekvelvi langs skarvet?
   mvh
   Tomas
  • By RVS
   Hei! 
   Jeg skal på biltur med noen venner i sommer, og prøver å finne noen mindre fosser på veien som vi kan bade i. Googlesøk resulterer bare i de største eller lengste fossene, men jeg er som sagt ute etter små fosser i naturskjønne omgivelser, gjerne litt skjermet. 
   Vi skal kjøre fra Oslo til Bergen over Geilo, så opp til Leikanger, videre til Loen, Billingen, Dombås, muligens opp mot Trondheim over Soknedal, så til Røros over Stugudalen, ned til Lillehammer og så tilbake til Oslo (har lagt ved et bilde av ruta). Det gjør ingenting om fossen er litt utenfor reiseruta, regner med å ta avstikkere her og der.
   Håper noen har noen tips eller ideer, setter stor pris på alle tips jeg kan få! 

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy