Jump to content

Lofoten

Aktiv medlem
 • Posts

  339
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  4

Everything posted by Lofoten

 1. God tekst og flotte bilder! Lærte meg et nytt uttrykk også; "blydenger"
 2. Får ikke lagt ut bilde nå fra ipaden, men sjekk linken her så ser du. Du kan med fordel benytte større karabinkrok. Kan også knekke to små pinner som du taper sammen med karabinkroken, fungerer like fint som med strips. [Hidden Content]
 3. Tape en litt stor karabinkrok på tverrspantet om du padler med Ally. Fiskestangen klikkes innpå, og går skrått ned mot bunnen av kanoen hvor du legger stangenden bak ene hælen. Fungerer veldig bra.
 4. Hei, noen som har padlet i Mazejohka og som vil dele litt av sine erfaringer? Lar det seg gjøre å padle motstrøms oppover eller blir elva for stri? Er det brukbart fiske i området? Hvitfisk og/ eller ørret og røye?
 5. Flere tråder om temaet men ingen med innhold. Noen som vet om sjøfly/helikoptertransport i området Kautokeino/Karasjok? Skal være flytransport i Inari men sliter med å finne nummeret dit. Forslag?
 6. Hei, noen som har forslag til 5-dagers fisketur med kano i Finnmark etter ørret/røye?
 7. Flott rapport! har vært i Pasvik i månedskiftet mars/april, og kjenner meg igjen i beskrivelsen om at det kan være håpløst med fremdrift utenfor scootersporet om det er mye snø du var ikke innom Grenseparvasshytta?
 8. [Hidden Content] Finner første innslaget fra Glomfjellet et stykke ut i "Ut i naturen: En naturlig helaften 18.12.2012". Det er redigert inn i små drypp, så man må nesten lete seg litt fram for å sy sammen alt, eventuelt bare se hele programmet.
 9. Muligens en liten digresjon fra tråden, men om man ser på Komplettfritid.no sine nettsider så er absolutt alle priser i rød farge. Til forskjell har vel de fleste andre nettbutikker prisene oppgitt i mørke/svart farge, og tilbudspriser med rød skrift. Man kan jo spekulere i om dette er gjort bevisst fra Komplettfritid sin side eller ikke, for at varene skal fremstå "billigere".
 10. Da var teltet på tilbud hos Komplettfritid.no, så da er det snart på tur i posten! Blir spennende å teste det ut. Skal komme tilbake med info vedr plass til hunden etter hvert.
 11. Kjøpte lykta fra Canada. Har bestilt slike magneter som qwer993 anbefalte. Kostet 2,80 USD inkludert frakt for ti stk magneter! Tror det vil gjøre susen.
 12. Se der ja! Det så ut som en veldig enkel og bra løsning! Takk for tips
 13. Er det? Jeg har brukt oppladbare batterier fra Duracell, det var akkurat samme problemet. Er det noen spesifikke produsenter som har litt lengre batterier?
 14. Nå tok jeg for gitt at den var laget av kobber, så akkurat det må du ta med en klype salt! Takk for tipset, det kan være en mulighet. Jeg prøvde med noen biter aluminiumspapir og la mellom, og da fungerte det. Men mulig at bitene flyttet på seg, så de kom i kontakt med hverandre, for det ene batteriet var plutselig est ut og ødelagt etter et par dager. Uansett vil jeg ikke basere turene mine på ei lykt som er ubrukelig om jeg skulle miste en av bitene til batteriboksen, men om jeg får til å bytte trådene så kan jo det være en mulighet. Dårlig kvalitet er det nå uansett.
 15. Har forsøkt å "strekke ut" kobbertrådene, men det blir ikke spesielt bedre, og de klapper bare sammen like fort igjen. Som du ser av dette bildet har kobbertrådene kveilet seg nesten helt sammen. Fikk link til en pdf-fil på epost vedr garanti: [Hidden Content]
 16. Etter å ha brukt lykta i underkant av ett år, har den plutselig stoppet å virke. Dette da batteriene ikke lenger kommer i kontakt med både pluss og minus -siden i batteriboksen. Dette gjelder for alle fire batteriene, og har i grunn skjedd "over natta". Jeg har hatt batteriene liggende i batteriboksen til en hver tid, men dette mener jeg en såpass dyr hodelykt bør tåle. Etter å ha sendt klage til produsenten har jeg mottatt en epost med en ganske omfattende måte å gå frem i forhold til garantien, noe jeg rett og slett ikke gidder. Fantastisk lys i lykta så lenge den varte...
 17. Har brukt PowerDirector til et par filmsnutter, og synes det har fungert greit. Litt knoting ble det før jeg fant ut av en del ting, men slik tror jeg det vil være med de fleste programmer, iallefall når man ikke gidder og lese instruksjoner Betalte noen hundrelapper for programmet tror jeg. Kan dessverre ikke sammenligne med andre programmer.
 18. Mitt forslag: - Sørg for å ha en sekk som passer til din kropp/rygg med korrekt fordeling av vekt mellom hofte og skuldre, samt at denne pakkes slik at du får mesteparten av vekten inn mot rygg. - Bruk sko som passer dine bein og som ikke blir for myke i sålen om du skal gå med 20 kg + i sekken. - Reduser vekten på ditt utstyr og legg igjen ting som ikke er nødvendig. - Dra på tur! - Suppler gjerne med styrketrening/kondisjonstrening ellers i året. Jeg hadde ikke giddet å trene med sekk for å dra på vanlige turer, den tiden ville jeg heller brukt i marka på tur, såfremt du ikke trener til noe spesielt fysisk krevende som inkluderer sekk som masjstovel nevner.
 19. Hei, har dessverre lite å bidra med. Når har du tenkt deg innover området?
 20. Ja han er trivelig selskap på tur! På denne turen var han knapt halvannet år, så han lå med ørene på stilk rundt bålet og lyttet på alle de nye lydene fra skogen
 21. Takk for hyggelige tilbakemeldinger! hadde ikke planer om å sette sammen noen filmsnutt da jeg var i området, så var noe begrenset film-materiale jeg hadde fra turen. Finnmark har mye fin natur å by på, og Anarjohka er ikke noe unntak!
 22. Se der ja! Har lavet ned her også i dag, så det er bare å håpe på stabil kulde og mere snø fremover!
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy